Şimdi Ara

2015 Ford MONDEO (YENİ) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
5
Favori
24.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İyi niyetlerini belirten herkese teşekkürler . Volvo s60 ında şehir içinde 11 lt üstü benzin yediğini duyunca biraz ferahladım aslında :). Bende diyorum her halde sadece ford mondeo yiyiyor bu kadar benzini diye.Daha önceki aracım dizel focustu .benzin tüketimi çok azdı gerçekten .Demekki aracın ağırlığıyla alakalı . Süspansiyonları sert gelince lastikleri michelin energyle değiştirip havasını 29 a indirdim .Biraz rahatladı ama yeterli değil .Belki biraz eskiyince dahada yumuşar süspansiyonlar .Acaba servisine götürsem süspansiyon ayarı yapıyorlarmı Ford mondeo da?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkreaper

Yeni mondeo alanlara hayırlı olsun gayet güzel bir otomobil ancak araç yeni değil.
    Bu araç 2011 yılında amerikada satışa çıkmıştı zaten avrupadaki kardeşi volvo s60 la birlikte. Otomobil bildiğiniz s60 ın aynısı ... Oldukça kaliteli forda sınıf atlatacak bir makina. Volvonun tüm güvenlik donanımları kullanılmış. Ama tüm opsiyonları katınca volvo mu yoksa ford mu almak lazım düşünülür. S60 t4 deki ecoboost motor 180 bg 1,6 lt motor harika ama yakıt tüketimi şehir içinde 11 lt nin altına inmiyor. (s60 kullanıcısıyım) fordda da aynı verilerle karşılaşılacak muhtemelen...

Alanlara hayırlı olsun...

2015 Ford MONDEO (YENİ)

Yeni Mondeo'nun S60 ile alakası yok.

• depakin241824 D kullanıcısına yanıt
    fiyatlar normal C segmenti arçlar 60-65 binden başlıyor.sonuçta D segmenti standartları ve konfor düzeyi yüksek ama 4-5yıl sonra aracın fiyatı ortalama %30-40 düşer o zaman alır bineriz bizlerde.
  • Arkadaşlar merhaba,tırın üzerindeki mondeonun egsoz çıkışlarına dikkat ederseniz kataloglardaki gibi fakat bayilerdeki araçların egsoz çıkışları gizli...bunun sebebini bilen araştıran varmı? Fotoğraftaki araç style paket.
     2015 Ford MONDEO (YENİ) 2015 Ford MONDEO (YENİ)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çift eksoz çıkışları 2.0TDCI ve 2.0 EB modellerinde bulunuyor.

Mayısta 2.0 motorlu Mondeo'ların geleceği yazılmıştı forumlarda.

Bir de 18 jantlarla getirseler şu Mondeo'ları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 21 Mayıs 2015; 23:29:10 >
  • Mondeo ile ilgili topikler pek fazla ilgi görmesede inceleme fırsatını bulduğum bu konuda dikkat çeken noktaları yazmak istedim;

- Avrupa ülkeleri 1,5 lt benzinli motor için şehir içi tüketimi 8,7 lt olarak veriyor, bizde ise bu oran 10,3 lt, keza emisyon oranlarıda bize göre Avrupa da çok daha düşük

avrupada standart olarak Auto start stop da mevcut. Yakıt tüketim farkı için Ford Auto start-stop u gösteriyor sadece ancak bunun farkı en fazla 5 10civarında olabilir. acaba testler farklı mı yapılıyor, hangi değer daha doğru?

- içi bej deri bulmak mümkün değil. bayiler kesinlikle yok diyor. Ford ise bu konuda siparişi verin, 2-3 ayda gelir diye cevap veriyor. ( güvenmek lazım )

- 6 ileri otomatik şanzıman bu araba ve motora çokta uygun değil. Sanırım gelecek yıl değişebilir

- hatchback lerin arka kapağı çok ağır, motorlu olmalıydı

- satış stratejileri oldukça pasif, korkak, oldukça sınırlı sayıda ithal ediliyor. Yollarda görülmeyen araba satılamaz. Hala piyasaya yeni giriyoruz, çekingenlik var diyorlar. Ama monde 20 yıldır Türkiyede hala mı çekingenlik???

• Otosan gibi bir distribütör ben görmedim.

Bu Mondeo Avrupa'da şehir içi verisi 8.7 olan Euro6 motorlarla satılırken Otosan şehir içi verisi 10.3 olan Euro5, Start-Stop olmayan versiyonu getiriyor. 10.3 şehir içi verisini gören adam alır mı o arabayı. Bir de 2015'te gelmiş D-segment bir arabada start-stop olmaması olacak iş midir ?

Şu an 1.6TDCI'ye baya talep var ama araba yok. Temmuz'dan sonrasına kadar 1.6TDCI kalmadı, hepsi satıldı diyorlar. Araba çok mu satıyor da bulunamıyor ? Hayır, doğru dürüst sayıda 1.6TDCI getirmemişler, o yüzden yok.

17 jant arabada güzel durmuyor. 18-19 jant opsiyonunu soruyosun, öyle bir opsiyon da yok. Avrupa'da 18-19 inç birden farklı desenlerde jant seçenekleri var. Kataloglara, web sitelerine 19" jantlı Mondeo resmi koymayı biliyorlar .

• realson R kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Aslında verdikleri hizmetle de satış yapamazlar. Yoksa araç göz alıcı. Bir de aldığım sıfır araçla sürekli servislerde olduğum için bende yollarda görünemiyorum.
    Sıfır aldığım dizel araç (Yeni mondeo 1.6 TDCI, titanyum) daha bir saat olmadan turbo motor arızası verdi. İlk servis 2 saat sonraydı. Yol yardımı tespit etti. 2 gün sonra kendiliğinden düzeldi. Defalarca aradım sordum, kendiliğinden düzelen bu arıza nedir, tekrar olur mu diye ama cevap veren yok. Sanki yaşanmadı. İnanılmaz, hiç oralı olmuyorlar. Araçlarında yaşanan ve çekişten düşüren hatanın ne olduğunu merak bile etmiyorlar. Ön yolcu koltuğu sensörü arızalı bir servise gönderin değişsin dedim, önce tespit edilmesi lazım dediler. 2 kez daha servise girdim (yarım gün ve 3 gün), tespit ettiler. beni aradılar ve ön yolcu koltuğu sensörü arızalı, değişmeli dediler. Ben 5 saniyede çözmüştüm. Komedi. Yalan değil. Sensörün arızalı olduğunu bulabilmek için tam 3 gün araç serviste kaldı. nasıl görebilirsiniz ki yollarda?
    En üst pakette sürücü koltuğu manuel. 2006 Focus'umda elektrikli idi. Ayarlarken kırılır mı korkusu yaşanıyor. Ön yolcu koltuğu sensörü arızalı çıktı. 21 gün oldu hala çözemediler. Daha 7-10 gün beklemem lazımmış. Dokunmatik ileri derecede kötü. Radyo kanalı kaydetmek için arabanın başına geçip saatlerce uğraşmanız lazım. Yüksek hızlarda çok ses alıyor.
    Halen 1300 km deyim. Dizel araç şehir içinde 6.8 falan yakıyor. Nispeten iyi. Şehirler arası 5.2. Dizel Focus'la 4.8-5.0 (opet yakıtıyla) yapıyordum.
    İyi yanları da var. Kızgınlığım geçince yazarım ilerde.

• Ford Otosan araba satmayı kesinlikle bilmiyor , bayilik sistemleri de çökmüş, ortada ne bayi kalmış ne de bunun servisi. Bu nasıl bir Koç şirketi !!! . Holdingin bunlardan hiç haberi yok galiba. Arçelik te bu sorunlar yaşansa üst yönetim çok büyük fırçalar yer, hatta Kapıya konur.
    D segmentinde bir Arabanın Donanım seviyesi hep yetersiz, hep küçük düşünülmüş.
    Şu an Türkiye de satacak en iyi Seçenek 1,6 dizel Automatik. Böyle bir Seçenek olmayacakmış, beyefendiler araba satmayı çok iyi bildiklerinden çok iyi düşünmüşler !
    Bu kafa ile Passattan her zaman ki gibi çok geride kalırlar. Hatta 508 yada C5 e bile yaklaşamazlar.
  • 3700 TL civarında fark aldıkları Led dinamik far Bi-xenon da değilmiş. Bundan önceki kasada bile Bi-xenon seçeneği mevcuttu
    Ford geriye gidiyor sanırım
  • arkadaşlar özellikle merak ettiğim bir husus var, bilginiz vardır diye size sormak istedim: 2015 (Yeni) Ford Mondeo'nun 2.0'ın altında (1.5 ya da 1.6 gibi) dizel otomatik versiyonu olacak mı? Daha doğrusu Türkiye satışa çıkacak mı? Çıkacaksa ne zaman çıkacak? Bu konularda bilginiz varsa paylaşabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler, hayırlı ramazanlar...
  • 1,6 lt dizeli zaten var ama sadece manuel vites. Stoklarında şu an yok sanırım, 1,5 ay sonra teslim ediyorlar. Böyle bir arabada kesinlikle otomatik vites Olmalı, ancak bu Seçenek Avrupa'da dahi yok. Tabi Avrupa'da 2.0 lt olunca vergiler anormalleşmiyor, o nedenle 2,0 lt dahi iyi bir Seçenek. Türk'e 1, 6 lt sonrası haram sanki
    Kusura bakmayın cevap vermeden edemedim: bi-xenon ile led teknolojisinin birbirinden farklı olduğunu biliyor muydunuz? Tıpkı halojen ve xenonun birbirinden farklı olması gibi...
  • bende onu diyorum, led tekn. Bi-xenon gibi değil, istediği kadar led olsun sonuçta Bi-xenon gibi aydınlatamaz, dinamik diye bu kadar yüksek fiyat olması çok kötü, 5700 TL
    hocam led teknolojisi daha az enerji ve daha iyi aydınlatma sağlar. bunu youtube'de vidolardan öğrenebilirsiniz. led farlar yandığı zaman adeta şimşek çakar gibi yanar. bi-xenon farların tepkisi led farlara göre daha azdır. ancak led ve xenon farların bir eksisi de sisli havalarda görüş mesafesi halojen farlara göre oldukça azalır.
  • Yazacaklarım detaylı bir inceleme değil ama geçen hafta ford kuga için konya ford otosana gitmiştim ellerinde her zaman olduğu gibi test araçları olmadığı için vitesleri vs anlayabilmek için ellerinde olan ford mondeo 1.5 ecoboost 160 ps otomatik test aracını vitesleri nasıl olsa aynı konvansiyonel tork konvertörlü 6 ileri diye bunu süreyim dedim , kendi arabam 5 yıldır kullandığım octavia 1.6 tdi dsg elegance doğrusu bu vites bu arabaya yakışmamış falan deniyor ama ben kullanım konforunda pek fazla bir değişiklik görmedim dsg ye göre öyle aman vites geçişleri bunda çok hissediliyor yığılıyor falan tarzı bir durum da görmedim , hatta bilmesem powershiftmi bu diye düşünebilirdim, yani uzun lafın kısası tork konvertörlü vites pek öyle konforu azatlmıyor , çok daha sağlam olduğu aşikar, buna powershift olmalıydı söylemleri bence gereksiz yakıt tüketiminde anlamlı bir fark yaratacağınıda sanmıyorum çift kavrama yerine sağlam tork konvertörlü bir vites olması konforda hiçbir eksiklik yaratmıyor. BU ARADA FORD SATIŞ GÖREVLİSİNİN BU ARAÇTA POWERSHİFT VAR SÖYLEMİNE SİZ YANLIŞ BİLİYORSUNUZ DİYE İDDİAYA GİRİP KENDİSİNİN BENİM SÖYLEDİĞİM DOĞRUYSA YÜZDE 20 İNDİRİM YAPACAKSINIZ DİYE YARI ŞAKA YARI CİDDİ konuşmamızdan sonra döndğümüzde sattığı arabanın kataloğuna bakıp aaa siz haklıymışssınız bu arabadaki powershift değilmiş cümlesiyle SATIŞ TEMSİLCİLERİNİ ARABA ALIRKEN HİÇ CİDDİYE ALMAMAK GEREKİR düşüncem iyice pekişti hiçbir bilgileri yok ve ford çok ilgisiz... bu arada 5 ay öncede başka bir ford satış temsilciside ford kugadaki otomatik vitesin ne olduğunu bilmediğini söylemişti... yani siz anlayın artık vaziyeti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzlucam -- 9 Eylül 2015; 12:06:05 >

• bildiğin Aston Martin olmuş ön taraf.

mk4 kasa çok güzel gelirdi. şimdi 2015 görünce pek de güzel değilmiş demek geldi içimden, 2010 model için
  • Arkadaslar bir ay once 2008 2.0 tdci mondeo aldim. Kafamda bikac soru var.
    1. Motorda turbo devreye gectiginde gaza yuklendimmi basbaya ayri bi ses gelio islik gibi bisey.
    2. Ise bu chip tunnig yada yazilikmla 140 hp aracim 175 e cikiomus bi zarari olurmu yaptirsam acaba.. tskler

• Konu hortladı. Yeni mondeo mk5 ler fiyat kalite endeksi en iyi olan D segmenti araç diye düşünüyorum. Bu nedenle inlecemem sonucunda dizel mondeo titanyum aldım. Dsg konusunda octavia test ettim, memnun kalmadım. Seat kullandım dsg vites 7 de iken yüksek vitesten aşağı düşürmek için fren yapmamın anlamı olmuyor. Bence övülen dsg de problem var. Mondeo daki ecoboost canavar gibi tıkır tıkır işliyor. Ama manuel daha mantıklı geliyor bana. O yüzden tercih ediyorum.

• Bu aracın makyajlısı ne zaman gelecek acaba.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.