Şimdi Ara

2015 NEDEN ZORDU? 2016 NEDEN KOLAYDI? 2017 NASIL OLABİLİR? İŞTE CEVABI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1- Herkesin de bildiği gibi malum örgütü çökertmek amacıyla dershanelerle yapılan savaşlar. Ne yazık ki 2 neslin kobay olarak kullanıldığı çok acı gerçek. 2016 sonuçları açıklanır açıklanmaz Milli Eğitim Bakanının yaptığı açıklamayla niyetlerinin ne olduğunu zaten görmüş oldunuz.

2- YGS 2015 zor olunca barajı geçemeyen bazı öğrencilerin velisi şikayette bulundu. Bu sayı azımsanacak gibi değildi çünkü barajı geçemeyen çok ciddi bir kitle vardı. ÖSYM de barajı geçmek kolaylaşsın diye sınavı hafifleştirdi.

3- Lise artık hafifleşiyor, gereksiz veya üniversite düzeyi olan konular kaldırılıyor. Lise Avrupa'daki düzeye çekiliyor. Bu sene LYS matematiğin 8-10 soruluk bölümü kaldırıldı. Artık daha az konu ve daha az eleyici soru olacak. Ne yazık ki çoğu kişi buna bişey diyemez. Çünkü bunu isteyen zaten zamanında sizdiniz. Şimdi hafifleşti,bakalım seneye nasıl bir vahim tablo bizleri bekliyor.

Kısacası 2017 için 2016'dan farklı bir şey beklemeyin. Belki biraz daha eleyici sorular katabilirler. Sonuçların 2016'dan vahim olacağını düşünmüyorum. Çünkü 2016 nesli 2015'teki zorluğu bildiği için hazırlandı. 2017 nesli ise 2016'da kolay sorulduğu için biraz gevşek olacaktır. O yüzden sınav düzeyi aynı olsa bile 2016 kadar yığılma olmayacaktır. 2016 yılını da çok basit sormadıkları sürece hiçbir senenin yığılma olarak geçeceğini sanmıyorum

• xKronos kullanıcısına yanıt
    Tamam tatlım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanka sadece başlığı okumayı gözüm yedi ama bence haklısın
  • 2017 zor gelecek hocam dersanenin gereksiz oldugunu kanitladilar akillarinca bu sene yine eski ayarina doner.2015 2013 tarzi bekliyorum ben

• artık zor sınav beklemeyın nitelik değil nicelik olarak(sözde) seviyeyi yükseltmek istiyolar bunu bakan açıkça söyledi

konuların sadeleşmesi bence mantıklı ezberci yaklaşımdan uzaklaşmak iyi fikir ama sınavlar nasıl olacak
    daha az bilgi var diye daha mı zor soracaklar yoksa daha mı kolay olacak
    yine ösym nin her zamanki belirsizlikleri ;
    kesin olan şu ki 2015 gibi zor bi ygs artık olmayacak
    ama 2016 gibi kolay olma şansı var , umarım daha kolay olmaz
  • Burda güzel yazmışlar, tamamen katılıyorum. İşinize yarayabilir
    http://costeta.com/zor-sorular-ile-sinava-hazirlanmak/
  • Tatava yapmayın her şeye hazırlıklı olun. Kolay veya zor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2014 ne yıldı ama
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sınavın kolaylaşması demek zorlaşması demektir. Zor bir sınav da oldukça kolaydır. Kolay bir sınavda ufak bir dikkat eksikliği, 1 soru bile onbinlerce kişiyi yerinden oynatır. Ama zor sınavda herkes çalıştığı kadarını alır, 3-4 soru kaçırsa bile aşağı yukarı hedefini korur. O yüzden sınavın kolay olması aslında şeytani bir taktiktik ve göz boyamadır. Eğer 2016 ygs 2015 gibi olsaydı adım gibi biliyorum ki kazanırdım ama kolay olduğu için kazanamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konularin azalmasi osymnin daha kolay soracağı anlamina gelmiyor. Her konudan istedigi zorlukta soru sorabilecek bir kurum ÖSYM

• İyi ki kurtulmuşum bu yıl sınavdan size kolay gelsin

Edit:üstteki adam doğru söylemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gözlüklü Kör -- 19 Ağustos 2016; 11:40:55 >
  • Tek rakam sınavları genelde zor oldu son 6 yılda çift rakamlar genelde kolay 2010 2012 2014(biraz değişik) ve 2016
  • Ahh kardeşim yok öyle birşey
  • 2013 ygs-lys zordu (döneme göre)
    2014 ygs-lys kolaydı
    2015 ygs-lys zordu (fen lys hariç)
    2016 ygs-lys kolaydı (fizik hariç)
    2017 ygs ..

Genel olarak bi kolay bi zor oluyo umarım bu devam eder , en azından orta olsun :)
  • Mr.Surgeon kullanıcısına yanıt
    Sınav zor olunca Düşük seviye öğrenci ile orta seviye arasında fark azalıyor. Sınav kolay olunca yüksek seviye öğrenciyle orta seviye arası fark azalıyor . Normal düzeyde bir sınav olsa fena olmaz :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.