Şimdi Ara

2015 Opel Astra HB 1.6 CDTI Sport mu Citroen C4 1.6 e-HDi Confort MCP mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Citroen C4 çok iyi tutulan, 2. el piyasası kuvvetli olan, herkes tarafından alınan satılan bir araçtır.

1.6 BlueHDI 120 Hp moturu ve EAT6 Tam otomatik şanzımanı sayesinde piyasadan büyük pay almıştır.

Satış rakamları gayet güzeldir.

Efficient Automatic Transmission-6 (EAT6) vites geçişleri sarsıntısız ve yokuşta geri kaçırmaz. Arıza yapma ihtimali düşüktür. Bu şanzıman sayesinde az yakıt tüketir.

1.6 BlueHDI 120 Hp moturu sayesinde 3,4 litre yakar, yaklaşık 14 kuruş yakar.

Yeni makyajlı kasası ile yenilenerek kusursuza yakın bir araç oldu.

2. el piyasası gayet kuvvetlidir. Dizel otomatik boyasız düşük kilometreli olup da zor satılan bir Citroen YOKTUR.

General Motors (GM) iflas etmemek için malzemeden çaldığı Opel'in Alman olması kaliteli olduğu anlamına gelmez.

Makyajlı C4 Astra'dan 2 gömlek üstündür.

Opel'in dandik otomatik şanzımanı EAT6'nın yanına bile yaklaşamaz.

Opel'in Dizel motoru da 1.6 BlueHDI'ın yanına yaklaşamaz. BlueHDI çok az yakıyor.

• O yüzden kasım ayına kadar astra 8705 tane satarken, c4 917 tane satmış demi değişik bi trollsün ya, yazdıklarına kendin bile inanmıyorsun bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdal93

Citroen C4 çok iyi tutulan, 2. el piyasası kuvvetli olan, herkes tarafından alınan satılan bir araçtır.

1.6 BlueHDI 120 Hp moturu ve EAT6 Tam otomatik şanzımanı sayesinde piyasadan büyük pay almıştır.

Satış rakamları gayet güzeldir.

Efficient Automatic Transmission-6 (EAT6) vites geçişleri sarsıntısız ve yokuşta geri kaçırmaz. Arıza yapma ihtimali düşüktür. Bu şanzıman sayesinde az yakıt tüketir.

1.6 BlueHDI 120 Hp moturu sayesinde 3,4 litre yakar, yaklaşık 14 kuruş yakar.

Yeni makyajlı kasası ile yenilenerek kusursuza yakın bir araç oldu.

2. el piyasası gayet kuvvetlidir. Dizel otomatik boyasız düşük kilometreli olup da zor satılan bir Citroen YOKTUR.

General Motors (GM) iflas etmemek için malzemeden çaldığı Opel'in Alman olması kaliteli olduğu anlamına gelmez.

Makyajlı C4 Astra'dan 2 gömlek üstündür.

Opel'in dandik otomatik şanzımanı EAT6'nın yanına bile yaklaşamaz.

Opel'in Dizel motoru da 1.6 BlueHDI'ın yanına yaklaşamaz. BlueHDI çok az yakıyor.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    En kaliteli araba en çok satar diye bir kaide yoktur. En çok satan araçlar Renault Symbol gibi dandik arabalardır. Sen kara cahil gibi yorum yapmayı bırakmalısın.

Sen arabadan anlamadığın gibi, bilimsel yorum yapmayı da bilmiyorsun.

İşkembe-i kübradan üfürüyorsun.

Benim söylediklerim %100 doğru bilimsel gerçeklerdir.
    Senin söylediklerin ise fasa fiso...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

O yüzden kasım ayına kadar astra 8705 tane satarken, c4 917 tane satmış demi değişik bi trollsün ya, yazdıklarına kendin bile inanmıyorsun bence.

Adamın profiline girip son mesajlara bakarsanız aynı şeyi copy paste yapmış defalarca
  • Bak cahil arkadaşım, symbol neden çok satıyor ? Çünkü filo aracı, bireysel kullanıcısı yok denilebilir. Linea,fluence, 301 bu gibi araçların çok satma nedeni filo aracı olması, ama astra hb filo aracı değil bireysel alınan bir araç cahil arkadaşım. Aradaki neredeyse 8 bin adetlik satış farkı da astranın, c4 ile kıyaslanamayacak bir araç olduğunu gösteriyor. C4, c segment hb ler içinde en eski araç. Anladın mı cahil arkadaşım ? Trollüğü bırak az araştırma yap biraz, böyle rezil olma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

O yüzden kasım ayına kadar astra 8705 tane satarken, c4 917 tane satmış demi değişik bi trollsün ya, yazdıklarına kendin bile inanmıyorsun bence.

Adamın profiline girip son mesajlara bakarsanız aynı şeyi copy paste yapmış defalarca

Aynen hocam, babası bu sefer de c4 aldı herhalde

• Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    PSA grubu BlueHDI & EAT6 kombinasyonuna sahip araçları iflasın eşiğinde olan, malzemeden çalarak kar etmeye çalışan ve itibari yerlerde sürünen GM'nin araçlarından 2 gömlek üstündür.

Opel Almanların yüz karasıdır.
    Opel'e "Alman Malı(!)" demek, Almanlara hakaret olur.
    Opel demek "sorun" demektir.

PSA grubu araçlarının BlueHDI & EAT6 kombinasyonuna sahip araçları Opel'in araçlarından malzeme kalitesi, yol tutuş, performans ve kalite açısından 2 gömlek üstündür.

Ben Insignia Cosmmo'ya da bindim. Opel pişmanlıktır.

2016 yılı için söylüyorum; Opel'in malzemeden çalarak üretilen kalitesiz arabaları artık PSA grubu araçlarının çok altındadır.
  • quote:

PSA grubu BlueHDI & EAT6 kombinasyonuna sahip araçları iflasın eşiğinde olan, malzemeden çalarak kar etmeye çalışan ve itibari yerlerde sürünen GM'nin araçlarından 2 gömlek üstündür.

Opel Almanların yüz karasıdır.
    Opel'e "Alman Malı(!)" demek, Almanlara hakaret olur.
    Opel demek "sorun" demektir.

PSA grubu araçlarının BlueHDI & EAT6 kombinasyonuna sahip araçları Opel'in araçlarından malzeme kalitesi, yol tutuş, performans ve kalite açısından 2 gömlek üstündür.

Ben Insignia Cosmmo'ya da bindim. Opel pişmanlıktır.

2016 yılı için söylüyorum; Opel'in malzemeden çalarak üretilen kalitesiz arabaları artık PSA grubu araçlarının çok altındadır.

motor ve şanzımana göre malzeme kalitesiyle yol tutuş da mı değişiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 26 Aralık 2016; 11:41:47 >

• 2016 yılı için NİHAİ CEVAP;

2016 model 1.6 BlueHDI EAT6 C4 , Astra K 1.6 CDTI Otomatik'ten 2 gömlek üstündür.

Opel bir "sözde Alman tenekesi" olmaktan ileri gidemez.

Eskiden olsa cevap Opel olurdu ama 10 sene önceki Opel şimdikinden kaliteliydi.

PSA grubu kendini geliştirirken GM iflas etmemek için malzeme kalitesinden, motor ve şanzımandan çaldı.

Astra K içinde hiç kalite algısı yok.
  • quote:

http://cararac.com/comparison/citroen-c4-opel-astra.html

Bu yazıyı oku diyeceğim ama sen İngilizce bilmiyorsun

Bu da sana KAPAK olsun.

İngilizce öğrendip gel, ondan sonra benimle sidik yarıştır.

Nihai cevap;

2016 Citroen C4, Opel Astra K'yı EZER.

Verdiği linkte J kasa var

• Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    https://www.drivek.co.uk/compare/6905/6639/

Al sana Astra K
    Bilmediğin için söyleyim, Vauxhall, Opel'in İngiltire'deki adıdır.

Netice;

Citroen C4, Astra K'yı EZER

İngilizce bilmeyen adamların bana uluslararası testleri işaret etmesi ne kadar gülünçtür.

Astra K dediğin sözde "Alman"(!) tenekesidir.

Opel artık tenekedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

http://cararac.com/comparison/citroen-c4-opel-astra.html

Bu yazıyı oku diyeceğim ama sen İngilizce bilmiyorsun

Bu da sana KAPAK olsun.

İngilizce öğrendip gel, ondan sonra benimle sidik yarıştır.

Nihai cevap;

2016 Citroen C4, Opel Astra K'yı EZER.

Verdiği linkte J kasa var

Böyle tiplerle eğlenmek çok güzel oluyor

• Senden başka böyle düşünen var mı acaba ? Kendine güveniyorsan anket aç bakalım kim neyi seçiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: vibisi

bayi değil arkadaşım özel bir durum.. kasa değiştireceği için vazgeçtim seneye bakacağım şimdlik c4 comfort a yoğunlaştım.. o kasa değşitirmeyecek bildiğim kadarı ile..

Mevcut makyajlı kasa Min. 2018'e kadar değişmeyecek. ;)

• Karşılaştırmada c4 1.6thp 150hp seçilmiş, astra da 1.4 140hp, astra'yı aynı hacim olan 1.6 180hp seçip karşılaştırmak ve sonrasında verileri karşılaştırmak lazım
  • Ben 1.6 e-HDI MCP değil, 1.6 BlueHDI EAT6 hakkında konuşuyorum. Bu ikisi tamamen farklı ve arada çok fark var.

Ben teneke Astra 1.6 CDTI Excellence da test ettim. C4 1.6 BlueHDI EAT6 Exclusive da test ettim.

C4 kesinlikle Astra'dan her yönüyle daha iyi.

Ama şunu belirteyim; Astra 136 Hp olduğunda 16 Hp daha güçlü olsa da yaklaşık 1 litre daha fazla yakıyor. O nedenle bu bir avantaj değil. Zaten fark edilir bir güç farkı da yok.

EAT6 şanzıman Opel'in şanzımanını resmen eze eze geride bırakıyor.

BlueHDI ise CDTI motoru sağlamlık, yakıt tüketimi ve uzun ömürlü olması nedeniyle geride bırakıyor.

Sonuç olarak 2016 Citroen C4 2016 Opel Astra K'dan çok daha konforlu, çok daha güvenli, yol tutuşu daha iyi ve malzeme kalitesi daha yüksek.

EURO N CAP testlerinde C4 2010 yılında %90 ile 5 yıldız alırken, Astra K 2015 yılında %84 ile C4'ün çok gerisinde kalmıştır.

• Anket aç dedim hiç oralı olmadın, c4 oy alamaz diye çekiniyor musun ? 2016 yılın otomobili seçilen bir araca teneke demek de senin yapacağın bir iş zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 26 Aralık 2016; 13:38:08 >
  • quote:

quote:

Sen önce sorularıma cevap ver.

Astra K'ya bindin mi ?
    Makyajlı C4'e bindin mi ?

Senin ehliyetin var mı onu söyle ?

http://www.autolatest.com/drivetest/comparison-review-citroen-c4-hdi-90-2011-vs-opel-astra-1-3-cdti-2011

Al sana eski bir test, yine C4 önde.
    İngilizce öğren gel.

Yeni BlueHDI EAT6 C4 kesinlikle Astra'dan öndedir.

İkisine de bindim, geçen sene de c4 dizel otomatik için 77 bin fiyat aldım ama aracımızı satmaktan vazgeçtik. Verdiğin linklerde de j kasa astra var, zaten k kasayı kimse c4 ile karşılaştırmadığı için bulamazsın. Bu arada dünyada bir tek sen İngilizce biliyorsun

1.6 VTi (Benzinli atmosferik) C4 üm vardı.
    Highline Golften önce bindiğim arabaların arasında en dolusuydu.(Led Stop lambalarıyla Golf daha dolu ol

Confort donanım ve Plus paketle birlikte 48.500 liraya 10.000 km de iken 2014'te almıştım.
    40.000 km yol yaptım,LPG taktırmadım. Polo dan geçtiğim için ilk başta inanılmaz gelmişti öyleki ilk birkaç ay sağını solunu her kurcaladığımda yeni donanımlar keşfettim hatta kullanım kitapçığında önemli yerleri fosforlu kalemle çizdim. :)

Açıkçası yeni motorlu (Puretech/BlueHDi) C4 ler Confort donanım seviyesinden başlıyor ESP ve LED gündüz farı - dijital klima standart ek olarak gelmiş ama Plus paket Tekno Plus paket olmuş ve biraz aşırmışlar gibi.

Mesela benim aracımda elektrikli katlanır ayna ve LED aydınlatma ( kapı kilidini açınca aynaların açılmasıyla birlikte beyaz ışık yanıyor.) vardı,otomatik kararan iç dikiz aynası,far/yağmur ve 6 noktalı tampon sensörleri fiyat bandına göre çok iyiydi bunun dışında kalite algısını arttıran arka ayak üflemeleri,çift çıkışlı ön ayak üflemeleri,LED tavan lambaları,torpido soğutma/ışık ve auto fonksiyonlu camlar çift ışıklı makyaj aynaları vs. inanın ki parasını sonuna kadar hak ettiğine dair en ufak kuşku bile bırakmıyordu.
    Ama benzinli bir C4 le Dizel C4 ün arasında 2.el olarak en az 15-20.000 lira oynuyor ve dizel otomatik bir C4 birkaç günde alıcı bulurken ben benzinlisini 3 haftada zor sattım.2.000 lira ucuza gitti ama bakımları gelmişti ve lastikleri bitikti bende o yüzden umursamadım.

Astra K da torpido ışığı soğutma,arka kol dayamasının olmaması beni pek araca ısıtmadı ama aynadan sinyalin olmamasının karakteristik bir tasarım ögesi olduğu kanaatindeyim.

C4 te Easy,Confort /Plus(Tekno Plus oldu.) ve Exclusive donanımlar var Puretech / BlueHDi ler Confort tan başlıyor 8 hoparlör,sis farı,Cruise Control,Cam nikelajı vs gayet dolu bir araç ama eski motorla satılan Easy olan araçta Cruise Control ve direksiyondan kumanda dışında üstün bir yönü yok.

Bide makyajı saymazsak C4 şu anda en eski C segment araç 2010 yılında çıktı...

• quote:

Orijinalden alıntı: kaiser_q

Karşılaştırmada c4 1.6thp 150hp seçilmiş, astra da 1.4 140hp, astra'yı aynı hacim olan 1.6 180hp seçip karşılaştırmak ve sonrasında verileri karşılaştırmak lazım

THP artık üretilmiyor,yerini 1.2 130 HP lik Puretech e bıraktı.
    230 Tork güç üretiyor ama manuel şanzıman Türkiye ye gelmiyor.

Subaru,İnfiniti,Citroen az satıyorsa Bayraktar Oto nun kabiliyetsiz satış politikası yüzündendir C3 gibi bir araçta otomatik şanzımanı getirmeyenden herşey beklenir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.