Şimdi Ara

2015 QASHQAİ SAHİPLERİ DENEYİMLERİ PAYLAŞALIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
3
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2015 QQ BLACK EDİTİON 1.5 DCİ MANUEL araç ile aranıza katıldım. sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım. foto en kısa zamanda paylaşacağım.

şu konularda fikrinizi almak istiyorum.

1- 19 inç jant var şuan. kışlık lastik ne önerirsiniz? 17 inç jant alıp kışlık lastik taktırmak mantıklı mıdır? basınç sensöründe problem olur mu?

2- dizel motorlarda yakıtı dışarı atamadığı için araç iki kere motor arızası yaptı ve ışık yaptı. sizde de buna benzer bir sorun oldu mu? ne yaptınız.

3-tavan camı gerçekten çok estetik ve kullanışlı. perdenin sürgüsünde zaman içinde problem yaşayan var mı ?

4- hangi marka yakıt kullanıyorsunuz?

5- mazotun içine bir sıvı katılıyormuş, bu şekilde inceltiyorlarmış. bilgisi olan var mı?

6-ortalama yakıt tüketimi 10 lt. şehir dışı gittim 3,3 lt yaktı. sizce normal mi? 10 lt zamanla düşer mi?

şimdilik sorularım bunlar :) selametle.

• 2015 QQ BLACK EDİTİON 1.5 DCİ MANUEL bende 1 hafta önce aldım. henüz çok bilgim yok bende merakla paylaşımları bekliyorum
  • 2012 model nissan quashqai arac sahibiyim ve turbo borusu patlamasi nedeniyle yolda kaldim ve yetkili serviste dunya para odedim. Yetkili serviste ayni arizadan dolayi 4 adet daha araba vardi. serviste gulumseyerek sizindemi turbo borunuz patladi cevabini aldim. 60000 kmde yetkili serviste bakimlari yapilmis bir araba garantisinin bitmesinden sadece 3 ay sonra bu arizayi vermesi cidden Manidar.

Turbo borusu patlamasi sonucu dolan dizel partikul filtresi (yenisi 6000 tl) ile ise halen ugrasiyorum. Motor ariza lambasini yakiyor. Nissan ise bu arizanin kronik oldugunu kabul etmiyor ama bu arizanin kronik oldugunu kendileri/sanayi herkes cok iyi biliyor. ( sikayet var sitesinde en az 30 sikayet var hatta arabasinda yangin cikan var)

NISSAN hic bir suretle turbo borusu arzasi ve sonrasinda cikan arizalari kabullenmediginden bende BIMER'e yazdim. Bu arizanin kac arabada olustugunu, kronik olup olmadigini vs.

Ve sonuc olarak ;

SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

muhsin.dere@sanayi.gov.tr

0 (312) 201 54 51

diye bir yere yonlendirdiler. bu mudurlukle kurdugum telefon koordonesi sonrasinda bu mudurlugun boyle kronik arizalara devlet yetkisiyle mudahele edip arac toplattirmaya kadar yetkili oldugu bilgisine Ulastim.

Talebim uzerine nissan firmasina resmi bir yazi gonderildi ve 1 ekim 2015 te firma gayet yuvarlak bir cevap ile konuyu gecistirdi. Takiben ayni mudurlukte calisan Mehmet bey ile irtibata gectim. (0312) 201 54 78. Bu kadar genel olan bir sorunla ile ilgili yetkili devlet makami olan SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ile iletisime gecen tek kisinin ben oldugunu soylediler. Sikayet var sitesinde onlarca sikayet olmasina ragmen asil sikayetin iletilmesi gereken yere iletilmemis olmasi ilgincime gitti dogrusu.

Sonuc olarak nissan arabalarin turbo sistemi ile ilgili sikayetiniz var ise Yukarida belirttigim email adresine mail atiniz veya verdigim telefon numarasini arayiniz lutfen.

SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ne yeteri kadar basvuru yapildiginda devlet bunun hesabini soruyor hocam. Bu mudurluk kusurlu buldugu araclari toplatma konusunda firmayi yonlendirebiliyor. Baska bir deyisle nissan bize yaptigi uc kagitciligi bu mudurluge yapamiyor.

Bu kan emici firmaya geregini yapalim arkadaslar. Benzer problemleri yasiyan tum arkadaslar detayli bilgi icin benimle irtibata geciniz.

• Otomatik 2015 var şehir içi sadece çok yakıyor 12lt.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 2015 model alarak aranıza katıldım . 1.6 DCI Manuel Platinium Premium Pack aldım.
    Black Edition Platinum dan daha az yakıyor 6 litre civarlarına düşecektir yalnız gaza çok abanma derim özellikle ara hızlanmaları çok yapma.
    Yakıtı daima shell den alıyorum çok memnunum. Genelde aynı benzinciden al karıştırmayaya dikkat et.
  • Merhaba..2015 model Nissan Qashqai skypack dizel aracım var..Araç 10000km bakımından sonra start-stop sistem hatası verdi..Yetkili serviste incelenip akü değişimi yapıldı garantiden..Fakat problem aynen devam ediyor..Aynı sorunla karşılaşıp yardım-tavsiyede bulunabilecek var mı?
  • aracım 2015 nissan qashqai otomatik 14 binde uzunyolda giderken gaz yemiyordu yol yardımı aradım onların talimatıyla nissan corlu atm ye çektik bir haftada ancak arızayı buldular dedikleri partakül yani cipiyes tıkalı 1200 masrafıyla1400 yakın bir para istediler tamm dedim bu sefer deyişmesini istediler genel merkezden onay beklediklerini söylediler onay vermemişler 13000 binlira istediler bende bunun neden oldugunu genel merkezden istedim ama kendilerine bile faydası olmayan bir firma oldugunu gördüm çevap vermekten bile acizler genel müdürle görüşmek isdedim dediler seni muhatap almaz o işler için dediler bende aracımı çekiciye koydum aldıgım bayi nissan GÜLAN şirketine bıraktım serfis benim hatamın olmadıgını ya yakıt yada parça ayıplı dediler ama hala ses yok 15 gün oldu cebimden 2 binlira para harcadım bundan sonraki sürci tüketici ve insan haklarına kadar gidecegim hala aracım yk
  • Aracım 2015 Model Benzinli 1.2 Tekna Xtronik. 25.000 km de.. Afyonda kullanıyorum. Bazen İstanbul a gidip geliyorum. Yakıt tüketimi inanılmaz düşük. hatta değerlerleri şüpheli buldum. şu anda 5.6 ortalama var. hız sabitleyiciyi kütahya afyon arasında kullandım. 130 a sabitledim. müthiş bir performans. bu değeri 3000 devir in üstüne çıkmadan yapıyor. doğrusu çok şaşırdım ve çok memnunum..
  • thaff T kullanıcısına yanıt
    Benimde aklımda benzinli 1.2 almak var, aracın kuvveti nasıl?

Dizel seven biri olmadım hiç bir zaman
  • The Red Fox kullanıcısına yanıt
    Valla hocam turbo olduğundan gazlayınca gidiyor. mesela ben düz yokuşlarda hız sabitleyiciyi kullanıyorum bazen çekişi kusursuz oluyor. bu segmentte fiyat/perfromans bence kesinlikle en iyisi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.