Şimdi Ara

2015 SONY ANDROİD TV (256. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.818
Cevap
83
Favori
299.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim yazdıklarımı tam anlamamışsın arkadaşım, tam çözünürlük dediğinle dikey satır sayısının düşük olmasının ilgisi yok. Bu tamamen filmin çekim tekniği ile alakalı, mediainfoda çerçeve oranında 1920x804 yazan bir film full hd dir. Çözünürlük haricinde görüntünün kalitesizliği şıkıştırma oranı ve bitrate ile alakalıdır. Bir önceki yazımda dediğim gibi tv yayınları zaten full hd değil yani 1080p değil 1080i dir. Gelen yayın 1080i olmsına rağmen görüntü iyi değilse bu bitrate ve yayının uydudaki(Türksat) bant genişliği ile ilgilidir. Bazı kanallar daha az para vermek adına bant genişliğini düşük tutar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Media Markt özel akşam 10dan sonra kampanyası(optimum bizbize)
    55XD8505 3999
    55XD7005 3299
    bilginize
    12 Kasım tarihinde 20/00 saat aralığında yapılıcaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realityperson R kullanıcısına yanıt
    hocam gece kuşunda mı indirim ...

• manolpan M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım sen benim ne dediğimi anlamıyorsun :)

1980x1080 = Full Hd standartımı bitti..

Riplenen bazı dosyalar, Tv yayınlarındaki bant genişliği sebebi ile bu tam 1080p değil düşük oluyor..

İstesen sen buna Double Full HD ne önemi yok..Eksik satır, çözünürlük var mı yok mu??

Aynısı 4K için de geçerli.. 2160p = Standart 4k ise,,,gelen çözünürlük 2160 tan düşük olduğu sürece kalite düşecektir...

Hevc kodlama ile bu yapılıyor/Youtuube VP9 ile sıkıştırıyor..O sebeble Netflix üzerinden (İnternet)izlenen 4k çözünürlüklerin 1080p den bile iyi olmadığı söyleniyor..

Tamam 4K diye geçiyor, Üstteki de Full HD...Ama gerçek çözünürlükleri yansıtmıyor..İsmi önemli değil içerik önemli

Ne geçtiğinin önemi yok ben size gerçek çözünürlüğn düşük olduğunu söylüyorum..

Konu, bir arkadaşın Digitürk bazı yayınlarının Kumlu/Pikselli olduğunu yazması üzerine benim her HD yayın çözünürlüğü aynı değil dememden ibaret..

Ben ısrarla diyorum ki..Yayınalrdaki 1080i ibaresi yanlış !!! Bunu yazılımla 1080i yapabiliyorlar ama gerçek yayın 1080i /720p bile değil..

Bitrate düşük olsun şu olsun bu olsun, Bant genişliği, altyapı sebepleri ile düşük tutuluyor çözünürlük..

Başka örnek vereyim..YIFY torrentler var..Boyut çok düşük ama görüntü 1080p/720p seviyesi..Ama ses çok kısık..duyulmuyor..

BitRatesi de düşüktür bir şeklide Boyut azalsın diye kırpıyorlar..

Şimdi bu Yıfy Torrent;=1080p tamam ama gerçek 1080p değil diyorum..Geniş düşünürsek kimi kardeşim nerede DTS ses? nerede 5.1 ses diyebilir?

Problem bu..Yoksa 1080p dir değildir demiyoruz..Siz 800-900-100-1080 arasına Full Hd diyebilirsiniz..Demek başka gerçek başka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 11 Kasım 2016; 14:33:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

sadece optimum mağazasında olucak.

• quote:

Orijinalden alıntı: realityperson

quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

sadece optimum mağazasında olucak.

tşk.ler arkadaş 55xd8505 düşünüyor biraz fiyat düşerse alacakmış takip ediyor...

• optimum media markta özel güncel fiyatlar
    65XD8505 6299
    55XD8505 3999
    55XD9305 6999
    55XD7005 3299
    49XD7005 2999

ihtiyacı olanlar incelesin, özellikle 65XD8505 çok iyi fiyat

• quote:

Orijinalden alıntı: Exar Kun

Merhaba,

Sony 55W805C veya 55W807C almayı düşünüyorum.

TV sahipleri bana televizyonlarının android işletim sistemi ile ilgili "olumsuz" özelliklerini yazabilir mi?

Kullanım sırasında ne gibi sıkıntılar doğuruyor?
    Arada sırada bilgisayardan aktarım veya mobil android cihazdan görüntü aktarımı sırasında televizyon kapanıp açılıyor mu?
    İnternetteki video içeriklerini sorunsuz oynatabiliyor mu?

Arada sırada hata olması, sistemin kitlenmesi falan sıkıntı değil, ama bu sorunlarla çok boğuşan birisi varsa özellikle nerede sorun çıkıyor aydınlatabilirse sevinirim.

Ona göre çok daha ucuz bir televizyonla 1-2 sene idare etmeyi düşüneceğim veya bunlardan birini alacağım, şimdiden teşekkürler.

Konu altında miracast ile bağlanamama, fabrika ayarlarına geri döndükten sonra da bir süre sonra bağlanamama diye çok yazan olmuş.

Yok mudur bilgi vererecek birisi?

• Exar Kun E kullanıcısına yanıt
    Ben 55W807C kullaniyorum 6 aydan fazla sure oldu. Goruntu kalitesi cok iyi. Kanal gecisleri biraz yavas. Pc den hdmi ile aktarimda herhangi bir sorun yok. Telefondan tv ye goruntu aktariminda da herhangir bir sorun yasamiyorum. Android olmasindan dolayi google play uygulamalarini kullanabilmek bir avantaj. Wd mycloud cihazi ile wi fi uzerinden pc ye baglanip filmlerimi izleyebiliyorum. Kendi video playeri ile de ağa baglanabiliyorum ancak archos player i kurdum daha cok formati destekliyor ve bur com ekstra ozelligi var. Ben tv yi aldigimda panelinde herhangi bir sorun yasamamdim, media markttan magazadan aldim direk internetten almadim. Hic bir olu piksel yada siyah goruntude bulutlanma yok. Ancak bazi arkadaslara sorunlu cihazlar denk gelmis ozellikle internet siparislerinde.o da artik sans isi. Tv ye aldigimda bu yana 3 yada 4 defa guncelleme geldi. Android olmasindan dolayi arada bazen sistem sapitabilir ancak ben cok fazla yasamadim. Fabrika ayarlarina vs. donmeye hic gerek kalmadi.

• Arkadaşlar 55w805c güncelleme yaparken dondu kaldı.alttaki beyaz ışık Mor oldu ve güncelleme yarım kaldı. Tekrar başlattım yine beyaz ışıkta güncelledi ve yine dondu kaldı? Ne yapabilirim?

• Güncelleme internet bağlı arada bir geliyordu yapıyordum. Bu sefer dondu kaldı. Acil Yardım

• Benim yazdıklarımın çoğunu zaten tekrar etmişsin arkadaşım. 1080i tv yayınlarının bazılarının gerçek 1080i olmadığı, bitrate ve bant genişliğini düşük tutarak veya upscale yaparak 1080i imiş gibi gösterdiklerini biliyoruz herhalde.

Yine Yify, Shaanig, Mkvcage gibi bazı rip gruplarının, filmleri 1080p/720p şeklinde bitrateden kısarak daha düşük boyutta riplediğini yine bu işlerle ilgili bazı kişiler biliyordur herhalde. Bir filmi orijinal bluray film olarak izlediğimizde bitrate 20-30 Mbps lerde gezerken, aynı filmin Yify sürümünde 1-1.5 Mbps gibi çok düşük değerlerde olmaktadır. Bu filmi bit gibi küçücük bir ekranda izlersek bu fark çokta anlaşılmayabilir. Keza seste öyledir. Bu bahsettiğim bitrate değerleri görüntü ile ilgilidir. Aynı kalite düşürme durumu seste de olmaktadır.
    Örn; Bir filmdeki 1509 Kbps 5.1 DTS ve 2 Gb boyutundaki bir sesi 62 Kbps AAC ve 80 Mb gibi değerlere düşürmekteler. Normal tv hoparlörlerinden 5.1 DTS sesle, dijital stereo ses arasındaki farkın anlaşılması pek mümkün değildir. Bu iş için iyi seviye sayılabilecek ses sistemleri gerekir vs. Ses olayına girersek konu uzar gider.

Benim anladığım kadarıyla sen misal, çözünürlüğü 1920x804 yazan bir filmde ikinci sıradaki 804 değeri 1080 değerinin altında olduğu için bu görünütü full hd değil diyorsun doğrumu dur? Şayet doğru ise;

Bazı orijinal Bluray disklerin kutularının arka kapağında 2.35:1 FULL HD yazıyor. Bundan ne anlarsın?

Hocam 1920x1080 ise Full Hd, bundan düşük bir çözünürlük, Ekran büyüdükçe fark edecektir (50-55-65 inch)

Blu Raylaerde muhtemel alt-Üst bant olduğundan, bu siyah şeritteki değerler atılabilir, sorun yok, görüntüde de sorun olmayabilir..

Özetle Full HD veya HD diye izlediğimiz şeyler aslında çeşitli sebeplerle olması gereken değerleri sunmadığından, izlerken Pikselleşme-Kumlanma-Bozulma yaşanabiliyor..Hepsinde olmasa da bazılarında ..Sebep te bahsettiğimiz Standartların tam olmaması, bazı yerlerden kırpılmasıdır..
  • Tamam hocam anlaştık, aynen katılıyorum dediklerinize. Bazı BD filmlerde altta üstte siyah bar olması (2.35:1/21.9 sinematik görüntü) filmin çekim tekniği ile alakalı olup, böyle olması yönetmenin, yapımcıların tercihine kalmış bir durumdur.

Hocam bu 2.35:1 deyimi, filimin eninin boyunun 2.25 katı olması ile alakalıymış..16:9 Bizim Tv lere tam uyuyor, en boyun 2 katından biraz az..

2.35 tam geniş bir dikdörtken =Sinema Perdeleri için (Wide Screen, )çekiliyormuş..Malum Gişe /Sinema Slaonları öncelik olduğundan bu formatta filimde Ekranda Alt ve Üstte siyah bant oluyor..ve dediğim gibi 1080 değil 700 -800 arası bir boydan kesinti oluyor

Bir zamanlar Philipsin böyle enine geniş TV leri mevcuttu..Böyle Monitörler de vardı ama iğrenç duruyor :)
    Matematik olarak 1920 /800 (Bölersek)= 2.4 elde ediyoruz

Tam 1808p için, 1920/1080=1.7 ibaresi olması lazım Blurayde

1920/814 =2,35 yani sizin 2.35:1 ifadesi 1920*814 gibi oluyor..Sağlama yaparsak 2.35 (Tam kesirli 2,358722359
    )x814=1920

Sinema perdesine göre çekimlerde işte Tv ekranında görüntü kaybı siyah şeritler oluyor

2015 SONY ANDROİD TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 15 Kasım 2016; 0:6:41 >

• Evet arkadaşım dediğin gibidir. Sinema için geniş ekran 21.9 formatında çekim yapılır. Tabi bu filmleri günümüz tv lerinde izlediğimizde altta üstte siyah barlar oluyor. Philips in bahsettiğin 21.9 geniş ekran tv leri pek tutulmadığından üretimi yok artık.

1920x1080 için ölçeklendirme 16.9 (1.78:1) diye ifade edilir. Bunda görüntü mevcut panellerde ekrana tam oturur.

• 55X8505C sahibiyim, geçen hafta Playstation4 pro aldım önce kutunun içinden çıkan HDMI kablosu ile HDMI2'ye bağladım playstation daha yüksek çözünürlükte görüntülemek için HDMI ayarlarını yapın diye uyarı çıktı, HDMI ayarlarından HDMI 2 yi gelişmiş olarak değiştirdim ama görüntü tümden gitti.

Acaba HDMI kablodan mı dedim gidip sıfır Philips UHD kablo aldım ama yine sonuç değişmedi.

HDMI ayarlarını tekrar normale çektim ama bu sefer de PS4 her açıldığında görüntü gelmiyor, elimle kaynak (soruce HDMI 2'yi) seçiyorum sonra görüntü geliyor.

Anladığım kadarıyla sony 4k tv leri ile ps4 pro yu henüz tam uyumlu yapamamış.

Hem tv hem konsolun ikisinide sony marka kullanan ben bu kadar sorun yaşıyorsam diğer marka tv kullananlar ne yapıyor merak ediyorum.
  • maxalanya kullanıcısına yanıt
    Ps4 pro çıkış sinyalini düşürün..

MHL yazan yer ile ARC yazan yere (HDMI takmayın, bu 2 HDMI biraz değişik)

Android çıktı çıkalı sony HDMI girişlerinde tutarsızlık var..Cihazlarla uyumsuzluk çakışma vb olabiliyor..

Harici cihaz sayısı arttıkça böyle şeyler olabiliyor, ilk yazılımdan beri olan bir problem..

Bazen de Taktığınız HDMI den başka biryere takın onu hiç görmez :)

Değşitirmeyin HDMI yerlerini ve takma çıkarmada mutlak TV kapatın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 15 Kasım 2016; 15:24:36 >
  • maxalanya kullanıcısına yanıt
    Son çıkan güncellemeyi yaptiniz mi? 3.533 tü galiba

• merhaba. bende sony 50w807c modeli ile aranıza katıldım. media markt dan 2600 TL'ye aldım. dün kurulumu yapıldı. ilk izlenimlerim oldukça olumlu. 2 adet de samsung SSG-51002/XC 3D gözlük almıştım. onları da tanıdı cihaz. 3D film sorunsuz izleyebiliyorum. saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.