Şimdi Ara

2015 SONY ANDROİD TV (279. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.818
Cevap
83
Favori
299.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben 50W805C aldığım ilk zaman, ARC yazan yere Media Player takmıştım çakışma yaptı Tv resetledi..ARC yi boş bıraktım..MHL kısmında ise orası Tabletler için aynı zamanda Şarj edilebilir bir HDMI olduğunu öğrendim..

Menuden MHL özelliği kapattım, mecbur PS3 taktım ama hep korkuyorum bir problem olursa diye..

Androidten beri bu Tv lerde şöyle bir durum var..Bir Porta HDMI ile chaz taktınız diyelim..SOnra onu çıkartıp başka porta takın Tv algılamıyor? Hafıza olayı var gibi..

Bazı HDMI lerde Harici cihazlar ile çakışma yapıyor..

ARC çift taraflı ses alıp verdiğinden özel bir port
    MHL de şarj özelliğinden özel bir port..

Buralara birşey takarsanız da takılan cihaz içinden Gönderilen sinyali düşürün Tv algılamıyor bazen..Problem Tv veya Android yazılımında..

Yakın zamanda MHL kısmına takılı Ps3 açtığımda Tv ye sinyal gelmedi..Daha önce de yapmıştı tamirciye verdim Onarıldı Ps3..Aynı arıza var diye aynı yere götürdüm orda çalıştı..Eve geldim çalışmıyor..

Aklıma bu Hafıza olayı geldi..Tv elektriği söktük bekledim 3-5 dakika..SOnra takınca Ps3 algıladı..

Böyle HDMI portları ile alakalı bir durum var...

MHL/ARC mümkünsa kullanmayın..Kullanacaksanız MHL kısmı, Tv den MHL özelliği kapatın..

HDMI takmadan Tv fişini çekip 5 dk bekleyin..HDMI takıp cihazları açın..Tv açıkken HDMI değiştirmeyin tavsiyem..

Umarım yardımcı olmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Ağustos 2017; 16:25:51 >

• autotech1 kullanıcısına yanıt
    2nci mesaj:

Aklıma geldi..HDMI girişlerin herbirinin desteklediği çözünürlük farklı..Muhtemel PC/Lapton video sinyali Tv ye gelmiyor..Laptop çözünürlüğü düşürüp deneyin..

Katalogta bilgilerde Pc çözünürlükleri ile bir ayar veriliyor idi..

Laptop/Pc ler için windows kullanıyorsanız Yansıtma tuşu ile Ekran seçmeniz gerek (klavyede Windwos tışu ile P tuşuna aynı anda basınız)

Laptop nerede algılıyor ise orada kullanın, Ps3= MHL kısmına birinci mesajdakileri yaparak kullanabilirsiniz..

Veya Laptop video çıkış sinyali düşürüp MHL kısmına takabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Ağustos 2017; 16:31:59 >

• Teşekkürler. Çok yardımcı oldunuz. İyi günler dilerim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. HDMI MHL yazandan laptop ı bağlamayı başardım. Kabloda sorun yokmuş. Yalnız dediğiniz MHL yi kapatma ayarını bulamadım. Kapatmadığım halde bağlandı.

2. mesajınızda yazdığınız bilgisayarın çözünürlük ayarlarıyla oynayınca oldu. İkiz ekranı kabul etmiyor. Çıkışı sadece monitör olarak ve masaüstünü 2. ekranda göster seçeneğini işaretleyince görüntü geldi. Çözünürlük 1920*1080 FHD.

MHL özelliğini nereden kapatıyoruz? Tekrar teşekkürler...

• autotech1 kullanıcısına yanıt
    Benim Tv modelinde

Harici Girişler

Bravia Sync ayarları

Otomatik Griş Değişikliği (MHL) Kapalı

Bekleme Modunda MHL Şarj et -Kapalı-

Mhl özelliği Şarjı kapatmaktan bahsettim..Etksi varmı bilmiyorum ama Tabletler için konulmuş, cihazı Şarj eden özellik..Yani Elektrik geçiyor cihaza mantıken..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Ağustos 2017; 20:51:11 >
  • Teşekkürler. Yazdığınız gibi. Aynı menüde. Onu da hallettim. İyi günler...

• Son güncellemeden sonra TV Yİ izlerken bir anda tv kapanıp kendi kendine yeniden açılıyor...O android işaretleri çıkıyor....Ortalama en az 2günde 1 bunu yapıyor....Ne yapmam lazım???
  • sereal kullanıcısına yanıt
    Tv yi kapama tuşuna basılı tutarak yeniden başlatın. Daha sonra prizden fişini çekin 5-10dk bekleyip geri takın. Bu şekilde kullanın yeniden başlatma sorunu devam ederse tv yi yeniden kurmak gerekebilir (fabrika ayarlarına sıfırlama) . Android li cihazlarda bu gibi sorunlar olabiliyor malesef. İlk zamanlar güncellemeden sonra bende de buna benzer bir sorun vardı. Bu şekilde yaparak düzelttim.

• dj_yuxexes D kullanıcısına yanıt
    deneyeceğim teşekkür ederim
  • Arkadaşlar 43w805c en son güncellemeyi yukledim fakat güncelleme yaparken hata veriyor guncellemiyor sıkıntı nedir bilen var mi

• Arkadaşlar bu altyazı gelince ekran parlaklılığının açılıp kapanması sorununa çözüm bulabilen oldu mu?
  • Karpuzcu. kullanıcısına yanıt
    onu bende bulamadım banada lazım bu ayar ne yaptıysam aynı
    Ercan Eren kullanıcısına yanıt
    Sırasıyla

Action Menu > Resim > Gelişmiş Ayarlar > Parlaklık > Siyah ayarı (Yüksek ) Gel.kontrast Düzeltici (Yüksek) olarak denermisiniz ? Umarım işinize yarar.Aynı durum bende de oluyordu artık olmuyor.Bununla mı alakalı bilmiyorum.

Ayrıca yapılan resim ayarları hangi hdmi girişindeki kaynağa uygulanadıysa o girişe özel uygulanmış ayarda kalmaktadır.Sizi yanıltmasın.

Mesela Hdmi 1'de canlı mod ayarladınız öyle kalır.

Hdmi 2'de spor modu ayarladınız aynen ayar o girişe özel olarak uygulanır.

Usb'ye Hdd bağladınız resim modunuda Sinema Ev olarak seçtiniz oda aynen o ayarda kalır.

• Birde şunu deneyin

Sırasıyla;

Home tuşu>Ayarlar>Güç>Eko>Güç Tasarrufu (Kapalı) olarak deneyiniz.

• Çok teşekkür ederim cevabınız için. Malasef pek bir işe yaramadı.

Denemediğim ayar kalmadı ama 1 senedir bir çözüm bulamadım.

@booming
    Birde ışık algılayıcıyı kapatmayı deneyin.Benim tvde de vardı bahsettiğiniz durum fakat şuan yok.Son sürüm yüklü bu arada...43w805c

• quote:

Orijinalden alıntı: booming

Birde ışık algılayıcıyı kapatmayı deneyin.Benim tvde de vardı bahsettiğiniz durum fakat şuan yok.Son sürüm yüklü bu arada...43w805c

O da kapalı. Son sürüm de yüklü. Bir ara yapmıyordu şimdi tekrar başladı. Ayarlara bakıyorum sorun yok. Nerde ne gibi bir problem var bulamadım.

Zaten bakılabilecek her yere baktım ama çözüm yok, belki burda birileri bulmuştur diye düşündüm.
  • sereal kullanıcısına yanıt
    Bende de vardı reset yaptim geçti daha olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 27 Ağustos 2017; 18:17:42 >
    Internetten indirdiğim film lerde bana da oluyor çok araştırdım bulamadim emin değilim ama bu film le ilgili olabilir çünkü her film de böyle olmuyor. Daha çok aşırı küçültülmüş filmlerde oluyor. Örnek 8-9 GB lik filmlerde olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tstctstc

Internetten indirdiğim film lerde bana da oluyor çok araştırdım bulamadim emin değilim ama bu film le ilgili olabilir çünkü her film de böyle olmuyor. Daha çok aşırı küçültülmüş filmlerde oluyor. Örnek 8-9 GB lik filmlerde olmuyor.

Buna bi dikkat edeyim.
  • 
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.