Şimdi Ara

2015 Toyota Auris 1.33 Life ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
2
Favori
40.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ne zamandır aklımda ancak motorundan dolayı bir türlü cesaret edemiyorum piyasadaki ucuz araçlardan LPG taktirdiktan sonra deneyimlerinizi anlamanızı bekleriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben de 9 ylık 1.33 auris kullanıcısıyım. aracın konforundan sorunsuzluğundan yol tutuşundan vs çok memnunum fakat ben alırken benzin fiyatları 4.30 iken şu anda 5.40 olmuş durumda. Bu yüzden yakıt konusunda farklı alternatifler düşünmeye başladım.

Siz lpg taktırmaya nasıl karar verdiniz. Bir hesap yaptınız mı? Lpg taktırmak karlı olur mu?
  • 3 aydır 1.33 motorlu corolla kullanıyorum. Motor hakkinda Objektif yorumlarim; şehir içinde hiç performans sıkıntısı yaşamazsın drift yapmıyorsan tüm beklentinı karşılar. Otobanda pedala biraz dokun 160-170 lere nasıl çıktığını hissetmezsin. Yakıt tüketimim 3400 km yol yaptım 1200 lira benzine para verdim, ortalama tüketimi hiç sifirlamadim 6.8 litre gösteriyor ki aldigim litreye yaptığım kilometreye boldugumde doğruluyor bu degeri. Bence kış şartlarında yeni bir benzinli motor için fena değil bu değer. Gelelim zurnanın zırt dediği yere; rampalarda en soldan 120-130 la gitmez değil gider ama devri 4000 lere çıkarırsın bu da tüketim demek tabii ki. Birde araç sollarken dikkat etmek gerek çünkü ara hizlanmalarda corolla gibi hacimli bir arabayı hızlandırmakta çok başarılı olduğu söylenemez

• 3 yıl kullandım 25binde satyım.Çok konforluydu 2 çocuğum var güvenlik benim için her şeyden önce gelir.Hiçbir sorunum yoktu ama içimde qq aşkı vatdı sattım ama özlüyorum aracımı.Tabiki 35 yaşında biri olarak araç uçmuyo ama gitmesinde de sorun yoktu .Güvenlik donanomları klima performansı(qq da berbat) Dış görünümü arka diz mesafesş bakımların çok tutmamasu ve servisin ilgi ve alakasını özlüyorum.tek saçmaluğı 67 bin tllik aracun arka camı manuel olması.Çok saçma yakışmıyp heleki klima dijital olunca.

• Tranquilizer T kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    akşam kontağı kapattığımda lpg'de gidilen kilometre 958 idi. Tamamı ankara içerisinde gidildi. Lpg takıldıktan sonra afedersiniz s.çmaya arabayla gider olduk. 958 km de 118+50+40=208 tl lpg ve 50 tl benzin harcadım. Sabahları işyeri eve yakın olunca lpgye geçemeden işe vardığım oldu benzin de yaktık yani. Sonuç olarak 258tl ile 958 km şehir içi yol gidildi.

Benzin heabını yapacak olursak benim aracım şehir içi ortalama yakıt tüketimi 100km'de 7.8 ile 8 litre arası değişiyordu. 7.8*5,27=41Tl. 41*9=369Tl Bu basit hesapla 111TL daha az para harcadık. Takan usta zamanla biraz daha tasarrufun artar dedi. Oda en fazla %3-%5.Tüketimim budur. Bu arada normalde çok sık çıkmadığım süratlere çıkarak kullandım. deneme maksaktlı.

Kullanım esnasında herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Tabi daha bir ay anca oldu. İlerde sorun çıkarır mı bilinmez. Zar zor aldığımız arabaların sağını solunu deldirmek biraz zor oluyor. Ama gaza korkmadan şimdi yak bakalım diyerek basmak da ayrı bir keyif:)

Performans olarak ben bir farlılık hissetmedim. Herzaman kullandığım yollar rampalar yine aynı devirlerle gidiyo çıkıyo sorun yok.

tek soru işaretim var hani lpgyi kullancaz. Sıfır aldığım arabaya opetten başka yakıt girmedi. Ama şu katkılı lpg muhabbeti yuzunden LPGye shelle başladım. Kimisi opetten ben hiç sıkıntı yaşamadım diyor kimisi uzak dur diyor. Riske atmayıp Shelle devam ediyoruz şimdilik.

Sonuç olarak düzgun bir yer bulup taktırın derim. Keşke alır almaz taktırsaydım. Bekledikçe amorti süresinden yedik. Beklemeden taktırmakta yarar var. Aracınızın garantisi devam ediyorsa servisten taktırabilirsiniz. Sürekli aynı rabaya lpg takıyolar konuya hakimler. Ben ankarada tüm toyota serisleriyle konuştum. Toyan daki ustaylada konuştuktan sonra taktırdık.

arabalarımız az yakıyo da ah şu bizim vergi rekortmenliğimiz olmasa

(2015 Auris 1.33)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi detuar -- 13 Mart 2017; 14:33:49 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.