Şimdi Ara

2015 Toyota Auris 1.33 Life ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
40.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben ocak ayinda 1.33 toyota auris aldim. Dikmenin yokuslarinda cekisi cok kotu. Rampada durursam kalkarken cok pis bir yanik kokusu doluyor. Ustelik arabada benden baska kimse olmamasina ve bagaj bos olmasina ragmen yapiyor bunu. B sinifi parasina c sinifi diyerek aldim ama kendimi kaziklanmis hissediyorum. Dikmen gibi bir yerde kesinlikle tavsiye etmiyorum bu motoru. Bana oyle geliyorki bu motor daha hafif olan Yaris icin tasarlanmis pazarlama icin Auris ve Corollaya konmus.

Yakit tuketimi olarak sabah soguk motor, dik yokuslar ve 5 km gibi kisa mesafede 8.4 lt/100km yakiyor. Uzun yolda 4.7ye kadar dustum 90la giderek.

Su anki aklim olsa biraz daha para biriktirip 1.6lik olani alirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • corolla 1.33 alan arkadşım yakıtından ve performansından pek memnun değil. 9 litre yakıyor diyor.

Tipini beğeniyorsanız 1.6sını alın motor bir arabada herşeydir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acxewd

Ben ocak ayinda 1.33 toyota auris aldim. Dikmenin yokuslarinda cekisi cok kotu. Rampada durursam kalkarken cok pis bir yanik kokusu doluyor. Ustelik arabada benden baska kimse olmamasina ve bagaj bos olmasina ragmen yapiyor bunu. B sinifi parasina c sinifi diyerek aldim ama kendimi kaziklanmis hissediyorum. Dikmen gibi bir yerde kesinlikle tavsiye etmiyorum bu motoru. Bana oyle geliyorki bu motor daha hafif olan Yaris icin tasarlanmis pazarlama icin Auris ve Corollaya konmus.

Yakit tuketimi olarak sabah soguk motor, dik yokuslar ve 5 km gibi kisa mesafede 8.4 lt/100km yakiyor. Uzun yolda 4.7ye kadar dustum 90la giderek.

Su anki aklim olsa biraz daha para biriktirip 1.6lik olani alirdim.

Hocam şehir içi kullanımda km'de kaç kuruş yakıyor, yokuş kalkış desteği filan var mı sizin araçta ? Bu motorlarda tek çekingem yokuşlarda sorun yaratacak olması, gerçekten bu konudan muzdarip olan arkadaşlar var, İstanbul'da kullanılacak alınırsa ama yaşanılan bölge dik yokuşlara sahip bir alan, nasıl yapsak bilemedim.

• GameOis ebR kullanıcısına yanıt
    Su anki pompa fiyatlariyla 8.4 lt/100km demek kilometrede 40 kurus yakiyor demek. Yokus kalkis destegi var da sorun onunla cozulmuyor.

Sorun soyle birsey aslinda. Diyelimki cok dik bir yokusta durdum. Ayagimi devriyajtan cekerken gaza bastim. Araba yerinden kalkar gibi oldu. Gaza tamamen basmama ragmen araba gaz yemeyip stop etti. Bu stop etme debriyajla gaz ayarini yanlis yapmaktan kaynaklanmiyor. Cunku oyle olsa debriyajdan ayagimi kaldirir kaldirmaz stop etmesi gerekirdi. Anti pantinaj sisteminden de kaynaklanmiyor cunku oyle olsa sistem uyari isiginin yanmasi lazim. Motor yetmedigi icin araba stop ediyor. Hatta bunun icin bi konu vardi. Linkini atayim birazdan mobildeyim.

Edit:https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=79262014

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acxewd -- 13 Mayıs 2015; 20:05:29 >

• Yakıt tüketimi gayet iyi,fakat araç kesinlikle gitmiyor.

• Auris gerçekten güzel arabadır. Donanımı dert etmiyorsanız gayet makul seçimdir. LPG uyumu falan ayrı olay zaten.
    Alternatif olarak Leon düşünebilirsiniz. Tabi ellerinde olmayabiir ve bu durumda bayiler fiyat garantisi vermeyebilir.
    Sonuç: Auris gerçekten alınası bir model şuan için
  • 2 senelik 20000kmdeki aracım karma(şehir içi dur-kalk çok yoğun) 6.9L yakıyor.
    LPG yok,benzinli.
    Adana-Antep uzun yol yaptığımda 120-140km hız bandında 6.5lerde geziyor.
    İyi ki almışım,performans çok yok,yetiyor bana,hiç sıkıntı çekmedim.
    Kısmet olursa en az 5 sene daha binerim.
  • Polo fiesta corsa vs gibi araçlardan çok daha iyi. Sorunsuz araç. Lpg ile tam ekonomi aracı.

• 1.33 motor ile 1.6 vergisi ödemek bana aşırı saçma geliyor
  • sonuç olarak alınacak bir araba değil arkadaşlar bunu demek istemişler. o yüzden terçih edilmiyor. fiyatı diğer markalara göre uygun tutuluyor satsın diye.
    sıfır olsun ilk ben bineyim, çok yol yapmıyorum zaten ufak ufak benzin masrafı beni üzmez diyenler için. araba dediğin 1.6 dizel olacak uzayıp gidecek. yeni lineaya bak derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VicariouS

2 senelik 20000kmdeki aracım karma(şehir içi dur-kalk çok yoğun) 6.9L yakıyor.
    LPG yok,benzinli.

Hocam aracınızın motor ve modeli nedir? Yokuşlarda araç doluyken yolda kaldığınız filan oldu mu? Bir iki tane konuya denk geldim, expertiz çağırıp aracı iade eden mi dersiniz, mahkemelik olan mı dersiniz, bu performans konusu biraz sıkıntı özellikle İstanbul gibi bir bölge de kullanılacaksa. Hız vs. sorun değil fakat bu rampada göstereceği performans önemli benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GameOis ebR

quote:

Orijinalden alıntı: VicariouS

2 senelik 20000kmdeki aracım karma(şehir içi dur-kalk çok yoğun) 6.9L yakıyor.
    LPG yok,benzinli.

Hocam aracınızın motor ve modeli nedir? Yokuşlarda araç doluyken yolda kaldığınız filan oldu mu? Bir iki tane konuya denk geldim, expertiz çağırıp aracı iade eden mi dersiniz, mahkemelik olan mı dersiniz, bu performans konusu biraz sıkıntı özellikle İstanbul gibi bir bölge de kullanılacaksa. Hız vs. sorun değil fakat bu rampada göstereceği performans önemli benim için.

2013 yeni kasa auris life 1.33dual vvt-i
    Otobanda çok dik rampada 110'dan fazla gitmez.Dip gaz yapsanız,vites küçültseniz bile gitmez.Sorun mu?Benim için değil.Sizin için olabilir...
    Araç doluyken yolda kalmadım.
    Yaklaşık 3800 devir bandında max tork veriyor,çekiş zayıf ama yolda falan bırakmaz merak etmeyin.
    Bazı şeyler beklenti meselesi,beni yol tutuşu ve güvenliği ile mutlu ediyor.
    Araç güvende hissettiriyor.Düz yolda 170-180'e kadar çıkıyor.
    Performans aracı değil,tasarruf aracı...

• konyada olsan al derdim de belliki yokuslu yerdesin.uzak dur.rezil eder seni..biladerle bu 1,33 u test etmistik.duz yolda bile motor bagiriyo gitmiyo.bildigin essek.
    aslinda sana dizel lazim.en az yakanlar da malum fransizlar

• Herkese Merhaba,

1.33 life modeli şu anda 52 bin TL ve bu paraya alınabilecek tek C sınıfı araç olarak gözüküyor. Araç alacağım 50 bin param var gönlüm 1.2 tsi golf 7'den yana ama malum fiyat yüksek. Bu aracın motoru hakkında yorum yapabilirmisiniz. Kullanıcılar özellikle rampada kalkmayan araba olmaz fakat hızlanmayan olur. Performansı hakkında bilgi verirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snug

Herkese Merhaba,

1.33 life modeli şu anda 52 bin TL ve bu paraya alınabilecek tek C sınıfı araç olarak gözüküyor. Araç alacağım 50 bin param var gönlüm 1.2 tsi golf 7'den yana ama malum fiyat yüksek. Bu aracın motoru hakkında yorum yapabilirmisiniz. Kullanıcılar özellikle rampada kalkmayan araba olmaz fakat hızlanmayan olur. Performansı hakkında bilgi verirmisiniz.

Liste fiyatı 57 bin TL olan Style donanım Leon'a bakmanızı tavsiye ederim. Start Stop'lu 1.2 turbo benzin TSI 110HP motoru 1.33'ten daha düşük tüketimli açık ara daha performanslı daha keyifli ve vergi olarak bir alt dilimde. Donanım olarak da yine kıyaslanamayacak kadar zengin.

Donanım, performanslı motor, düşük tüketim ve vergi avantajı için 5 bin TL fark verilir mi? Bence verilir.

Edit: Auris 54.800 TL olmuş. Tereddütsüz Leon alınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 6 Ekim 2015; 21:48:34 >

• Aydın'dan Erzincan'a BRC marka LPG li 1.33 Auris ile gitmiş birisi olarak uzun yolda rampalarda bayar... Düz yolda gayet yeterli ve güzel gidiyor... Ani hızlanmalarda cansız... Fakat 1300 km yolu (5 yetişkin full bagaj klima açık ve 120'den aşağıya düşmeden) 250 TL ile gitti meret..
  • hocam merhaba

arabanın rampa performansı çokmu düşük yoksa kıyaslama yapıldığında mı yetersiz kalıyor. Test sürüşünde bu araç olmadığı için kullanıcı yorumu benim için önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snug -- 7 Ekim 2015; 14:53:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

quote:

Herkese Merhaba,

Liste fiyatı 57 bin TL olan Style donanım Leon'a bakmanızı tavsiye ederim. Start Stop'lu 1.2 turbo benzin TSI 110HP motoru 1.33'ten daha düşük tüketimli açık ara daha performanslı daha keyifli ve vergi olarak bir alt dilimde. Donanım olarak da yine kıyaslanamayacak kadar zengin.

Donanım, performanslı motor, düşük tüketim ve vergi avantajı için 5 bin TL fark verilir mi? Bence verilir.

O kadar çıkabilsem golf 7 2. el düşünürdüm. Keşke çıkabilsem ama malesef limit son.

toyota bayisi 1.33 life modeline çelik jant artı sensör 52500 fiyat verdi. zorlasam sis farını da alabilirim. Ama motor malum dediğiniz gibi 1.2 tsi daha mantıklı bu durumda

• quote:

quote:

quote:

Herkese Merhaba,

O kadar çıkabilsem golf 7 2. el düşünürdüm. Keşke çıkabilsem ama malesef limit son.

toyota bayisi 1.33 life modeline çelik jant artı sensör 52500 fiyat verdi. zorlasam sis farını da alabilirim. Ama motor malum dediğiniz gibi 1.2 tsi daha mantıklı bu durumda

Sıfıra niyetlendiyseniz bir de Seat bayisiyle görüşün fiyat alın. Kredi kullanacaksanız faizine bakın. Baktınız güzel bir indirim yaptılar birkaç bin TL fark verilip uzun yıllar keyifle bineceğiniz aracınız olur.

1.33 LPG olmayan bir Auris ile yaktığınız yakıttan ve ödediğiniz üst dilim vergiden zaten Leon ile amorti edersiniz 2 - 3 yılda. Çok yakan, gitmeyen eski nesil ve kapak jantlı bir arabaya zorlasam sis farı da alabilirim diyorsunuz.
    Size 53 bin liraya mal olacak bu Auris. En fazla 2 - 3 bin TL ödeyeceğiniz farkla dopdolu, motoru karşılaştırılmayacak derece daha iyi ve bence daha yakışıklı bir arabaya binersiniz. Forumda 1.33 motorun şikaytleri dolu. Uzun süre kullanacaksanız 1.33'e hiç bulaşmayın. İki aracı da test edip öyle karar verin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Herkese Merhaba,

Sıfıra niyetlendiyseniz bir de Seat bayisiyle görüşün fiyat alın. Kredi kullanacaksanız faizine bakın. Baktınız güzel bir indirim yaptılar birkaç bin TL fark verilip uzun yıllar keyifle bineceğiniz aracınız olur.

1.33 LPG olmayan bir Auris ile yaktığınız yakıttan ve ödediğiniz üst dilim vergiden zaten Leon ile amorti edersiniz 2 - 3 yılda. Çok yakan, gitmeyen eski nesil ve kapak jantlı bir arabaya zorlasam sis farı da alabilirim diyorsunuz.
    Size 53 bin liraya mal olacak bu Auris. En fazla 2 - 3 bin TL ödeyeceğiniz farkla dopdolu, motoru karşılaştırılmayacak derece daha iyi ve bence daha yakışıklı bir arabaya binersiniz. Forumda 1.33 motorun şikaytleri dolu. Uzun süre kullanacaksanız 1.33'e hiç bulaşmayın. İki aracı da test edip öyle karar verin.

Cevaplarınız ve ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Auris askıda 2. el golf 7 veya seat leonu zorlayacağım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.