Şimdi Ara

2015 WORK AND TRAVEL [Ana Konu] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.130
Cevap
53
Favori
68.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ozmantur hakkında bilgi verebilir misin hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende WAT olayına sardım. Bu yazı gitmeye karar verdim ama daha kesinleştiremedim. Armada yakın geldi şu an ancak çok para istiyorlar. 8000TL kadar para gidecek ama orda kaç kişilik evlerde kalıcaz vs bunları bilmiyorum. Daha şirketle konuşmadım. Ankaradan gidecek var mı başka beraber olursa daha rahat olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsasinoDePulgas

Bende WAT olayına sardım. Bu yazı gitmeye karar verdim ama daha kesinleştiremedim. Armada yakın geldi şu an ancak çok para istiyorlar. 8000TL kadar para gidecek ama orda kaç kişilik evlerde kalıcaz vs bunları bilmiyorum. Daha şirketle konuşmadım. Ankaradan gidecek var mı başka beraber olursa daha rahat olabilir?

Dostum ankaradan armada ile katılcam. kesinleştirirce haberleşiriz.
  • Peki wat'a katılmam dili geliştirmem haricinde bana neler katıcak akademik olarak felan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yenijerry

Peki wat'a katılmam dili geliştirmem haricinde bana neler katıcak akademik olarak felan?

ne demek akademik falan? ne bekliyorsun?

özgeçmişine şurada şu işte çalıştım yazabilirsin wattan sonra.
  • Arkadaşlar ben self placement ile gideceğim. İşimi kendim ayarlıyorum yani. Daha önce önce giden arkadaşlardan biraz yardıma ihtiyacım var. İllaki tanıdıkları işveren vardır orada. Ben skypedan görüşüp işi bağlamam gerekiyor. İngilizce seviye iyi durumda bağlayabilirim işi. Ama bir iki işveren ile görüşmem gerekiyor. Daha önce gitmiş arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
  • Art of Travel kullanıcısına yanıt
    4 Kasim 2014 tarihinde Istanbul Amerikan Konsoloslugu'nda sadece bu isi yapan acentalarin katilabildigi 2015 WAT sezonu bilgilendirma toplantisi vardi. Orada kriterler konusunda bilgilendirmeler yapildi yine. Notlar ile ilgili olan durum su sekilde: 2.00 iyi ortalama. 1.70-1.80 e kadar esnegiz. Eger ogrencinin okudugu bolum zor bir bolum ise 1.20 bile olsa vize alma sansi var, yollayabilirsiniz diyorlar. Bizden ve diger firmalardan 1.20, 1.70 ile gidenler vize aldilar. Bizden sadece 2 kisi vize alamadi. Birisinin ortalamasi 2.7, digerinin ortalamasi 2.5. Ortalamaniz 1.70 ve uzeri ise basvurabilirsiniz.
  • jasonn123 kullanıcısına yanıt
    16 dolar aldiginiz paycheck inizi bize yollar misiniz lutfen? Saatte@jasonn123 16 dolari Amerikalilar kazanamiyorlar. Gorelim dogru olup olmadigini. Ayrica Walmart WAT ogrencisi calistirmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iccp Turkey -- 5 Kasım 2014; 14:17:19 >
  • ICCP TURKEY Yurtdisi Egitim Danismanlik Firmasi olarak Washington DC ve civarindaki Eyaletlerde 2015 yazinda CANKURTARAN olarak calismak icin basvuranlarin SKYPE uzerinden ISVERENLERLE mulakatlarini 7 Kasim Cuma gununden itibaren baslatiyoruz. Dikkat ediniz, bizim kendi mulakatlarimiz degil. Isveren ile mulakata girip basarili oldugunuz anda hemen is sozlesmeniz gelecek ve vize islemleri baslayacaktir. Guz donemi transkriptiniz Ocak ayinda cikarsa, hemen Ocak ayinda vize mulakatina gidebileceksiniz.

ICCP TURKEY her zaman erken basvuru yapan ogrencilerini vize mulakatina ilk olarak yollayan firmadir. Biz is fuarlarini beklemeden ogrencilerimizi SKYPE uzerinden mulakata aldirdigimiz icin hic zaman kaybi olmadan butun islemler hizli bir sekilde yapilmakta, ogrenciler vizeye erken gitmekte ve ucak biletlerini daha ucuza almaktadir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iccp Turkey

16 dolar aldiginiz paycheck inizi bize yollar misiniz lutfen? Saatte@jasonn123 16 dolari Amerikalilar kazanamiyorlar. Gorelim dogru olup olmadigini. Ayrica Walmart WAT ogrencisi calistirmaz.

Ben burda bişi kanıtlamak zorunda değilim.16 değil 16.50 aldım hatta.ikinci işten 15 aldım saatlik.bizde boyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 5 Kasım 2014; 20:17:48 >
  • jasonn123 kullanıcısına yanıt
    Bizi hicbir Work and Travel ogrencisinin saatlik ucret olarak 16.50 alamayacagini, hatta normal Amerikan vatandasinin bile bu parayi alamadigini cok iyi biliyoruz. Sizleri islere yerlestirip Amerika'ya yollayan Amerikali sponsor firmalarda calisanlarin bile saatlik ucretli 10-13 dolar arasi. Saatlik ucretleri abartarak insanlari yanlis yonlendirmeyiniz lutfen.
  • quote:

Bizi hicbir Work and Travel ogrencisinin saatlik ucret olarak 16.50 alamayacagini, hatta normal Amerikan vatandasinin bile bu parayi alamadigini cok iyi biliyoruz. Sizleri islere yerlestirip Amerika'ya yollayan Amerikali sponsor firmalarda calisanlarin bile saatlik ucretli 10-13 dolar arasi. Saatlik ucretleri abartarak insanlari yanlis yonlendirmeyiniz lutfen.

Yav he he.çatır çatır aldım o parayı.bilen biliyo benim burada sana yada hiç kisemeye yalan borcum yok.ister inanırsınn ister inansmazsın. Sana benim çalıştığım yer de 16 komik bir rakam desem sen ona bile inanmazsın.siz 8 dolardan ogrnci göndermeye devam edin.

• quote:

Iccp Turkey, sen bir şirket temsilcisisin ve burda diğer firmaları karalaman gayet normal. Kimse sana birşey kanıtlamak zorun değil elbet. Self giden birçok arkadaş 12-15 dolara rahat iş bulabiliyor.
  • Arkadaşlar formda gördüğüm kadarıyla herkes WAT hakkında baya deneyimli, ben bu sene ilk defa gitmeyi düşünüyorum ve uzun araştırmalar sonucunda bir firmada karar kıldım ve kayıt aşamasındayım. Fiyat aralığı biraz yüksek geldi diğerlerine göre ama gördüğüm hizmet ve ortamı çok beğendim. Amerika'da nelerle karşılaşacağımı bilmediğim için bu firmanın vaatleri hoşuma gitti, sizce hizmet ve vaatler tek başına firma seçimi için uygun mu?
  • charmap kullanıcısına yanıt
    Benim not ortalamada 2 nin altında ve görüştüğüm firmalara bunu sordum ve çok güven vermediler yalnız bir firma 0.96 not ortalamasıyla vize aldığını söyleyince inanmamıştım çünkü öyle bir kişi olacağını düşünmemiştim ve öğrenci ile görüştüm. Not ortalamasına takılmıyor görüştüğüm firma ingilizce seviyesine göre kayıt alıp alamayacaklarını söylüyorlar.
  • Art of Travel kullanıcısına yanıt
    Karalama yok. Dikkat edin biz kimseyi karalamiyoruz. Sadece WAT ogrencisinin saatlik ucret 15 dolar alamayacagini acik ve net olarak, ve sirket yetkilisi olarak yaziyoruz ogrencilerin haberi olsun gerceklerden diye. Bizim sirkete gelin biz saatine 20 dolar veren ise yolluyoruz demiyoruz. Bizim ogrencimiz saatine 30 dolar aldi deriz. Gercek mi diye soranlara kanitlamak zorunda degiliz deriz falan filan seklinde bu ilser olmaz. Kim saatlik ucret 15 dolar aliyorum diyorsa bize paycheck ini yollasin. Isverene sorar, ogreniriz. Artik WAT sponsorlari self gidecek ogrencilerin cok azina DS-2019 formu yollayacaklar. Bize bir tane saatine 15 dolar verecek isveren adini ve adresini yazin biz gorusup teyit edelim. Sponsorlarimizdan bir tanesi olan CHI, California'da WAT ofisinde 1 yil calisacak eleman (trainee) icin bizlerle iletisime gecti. Odeyecegi saatlik ucret 10 dolar.
  • kenançolak K kullanıcısına yanıt
    2014 yazinda gidenlerin mulakatlarinda notlara hic onem vermediler. 4 Kasim Sali gunu Istanbul Amerikan Konsoloslugu'ndaki toplantida not ortalamasi konusunda yine esnek olacaklarini belirttiler. Notlariniz 1.70 ve uzerinde ise basvurunuz ama iyi calisin sorulara. Zaten herkese ayni sorular sorulmaktadir. Ama ortalamaniz 2.00 civarinda olursa iyidir.

Bu yil Ekim ayinda erken kaydini aldigimiz ve kampa yolladigimiz bir ogrenci kendi kafasina gore finallere girmeyince not ortalamasi 0.69 geldi ve bizde vizeye gideceksin ve alamayacaksin dedik ve birsurude kizdik neden finallere girmedin diye. Cunku ogrencinin vize alamamasi acenteler icin cok kotu bir olaydir. Vize alinamadiginda kesilen para tamamen sponsora gitmekte ve acente o ogrenciye aylarca zaman harcamakta ama hic para kazanamamaktadir. Bu yuzden kizdim ama 0.69 ile vizeyi aldi cunku 2014 yazi icin not ortalamasini hic dikkate almadilar. 2 tane ogrencimiz de not ortalamasi 2,5 ve daha uzeri oldugu halde vizeyi alamadilar heyecan yaptiklari icin.

• kenançolak K kullanıcısına yanıt
    Sunlara dikkat edin. Vaatleri anlasmada yaziyor mu? Ise yerlesemezseniz paranizi yakiyor mu? Anlasmada yazan hersey tamamdir. Yazmazsa hicbir hak iddia edemezsiniz.

WAT ogrencilerinin en buyuk eksigi anlasmayi guzelce 1-2 gun okumadan imzalamalaridir. Sonra herhangi bir durum ortaya ciktiginda anlasmada ne yazarsa o gecerlidir. O yuzden mutlaka anlasmayi 2 gun oturup tek tek herseyini tam olarak okuyunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.President

quote:

Orijinalden alıntı: Yenijerry

Peki wat'a katılmam dili geliştirmem haricinde bana neler katıcak akademik olarak felan?

ne demek akademik falan? ne bekliyorsun?

özgeçmişine şurada şu işte çalıştım yazabilirsin wattan sonra.

Varsayalım bolumum iktisat svye abdde mcdonalsda çalıştımmı yazıcam?

• Bana söylenen vaatleri sözleşmede okudum, mesela iş yerleşememe gibi bir durumum söz konusu değil eğer bana iş bulamazlarsa ful para iadesi yapıyorlar sözleşmede çok açık olarak bunu gördüm. Programa katılım koşullarını yerine getirdiğim taktirde yani not ortalaması 2 nin üstünde olursa ve kendimi ifade edecek ingilizceye hakimsem keza kaydıma onay verdikleri için bu durumu da geçmiş bulunuyorum vize alamama durumunda ful para iadesi yapılıyor. Şuan tek yapmam gereken mevcut not ortalamamı 2 nin üstüne çıkartmam gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.