Şimdi Ara

2015 ygs/lys terk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen sene Tm'de 1k, Sayısal'da 10k'da olan, sayısal mezunu olmasına rağmen yeterli zamanı olmadığı için Tm'ye yüklenmek zorunda kalmış biri olarak ben de tavsiyelerimi vereyim;
    1- Ygs'de tüm dersleri dengede çalışsanız da Lys'ye hazırlanırken günde en az 4-5 saat matematik, 3-4 saat geometri sorularıyla cebelleşmelisiniz. (bu tavsiye matematikte sıkıntı yaşayan Tm öğrencileri için)
    2- Ygs'ye tüm konuları çalışarak ve hiçbir konuyu es geçmeden girin. Ders çalışırken hızlı okumaya ve soru çözmeye gayret edin. Konuları çok iyi bilmeniz önemli değil. Hızlandığınızda sıralamanız ister istemez öne atıyor. (İlginç ama öyle)
    3- Sınav çıkışında başınız sızlıyorsa yeterince antrenman yapmamışsınız demektir. 160 dakika boyunca motivasyon kaybı olmaksızın soru çözebilmek için kafanızın sınavdan önce baya antrenmanlı olması gerekir. Kafayı doldurmak yerine çalıştırmak daha mantıklı.
    4- Bu sınava giren 2 milyon kişinin de zeka seviyeleri farklı. Kabul. Fakat zeka seviyesinin başarıya etkisi (bence) sıfıra yakın. Yok ben zeki değilim, yok ben yetenekli değilim gibi sözler sadece birer zırvalıktır. Kişisel fikrimi de beyan edeyim; zeka kavramı kocaman bir saçmalıktır. Biraz bilimsel yaklaşıp sporcu gibi kafayı ısıtmak ve antrenman yapmak gerekir.

Bu kadar. Daha doğrusu aklıma gelenler bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygsforum -- 2 Şubat 2016; 15:54:35 >

• 3 çok doğru.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.