Şimdi Ara

2015 YGS Tarih Soruları ve Cevapları [15/12] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
4
Favori
29.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    +1 soru da benden

Tarihte Reisül küttabın neden öneminin arttığıyla ilgili bir soru vardı
    I-Yabancı dilleri kalemlerinde iyi kullandıkları tarzında bi önerme
    II- Yabancı devletlerle ilişkilerin önem kazanması şeklinde bi şey
    III hatırlamıyorum ama gereksiz bi şeydi sanki
    Bunu ne yaptınız yalnız II mi yoksa I-II mi
  • fetihlerin olmasını sağlamak diye bi şık varmıydı ki ya.çok aradım ama bulamadım.
  • karakorsan95 kullanıcısına yanıt
    Ben yalnız 2 yaptım neden yaptım bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: JilberProduct

hocam soru tam olarak neydi ben hatırlamıyorum?

dostum tam hatırlamıyorum ama yanlıs yapmadıgımı dusunuyorum cunku iyice kontrol edip yaptım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Fatih sultan mehmet İsanbul da ortodoksluğa çok iyi davrandı bunun iki sebebi vardı ilki hoşgörü ikincisi de katolikler ile aralarında olan husumetten yararlanmak. Ben katolik ortodoks ile ilgili olan şıkkı yaptım Sultan Mehmet zeki adamdı umarım o şıkta yazan gibi akılcı davranmıştır

Aynen dostum toprağı iltizam için verse turklere verir orda belirtmesinin neden dini açıdan parcalamak ki fatihin en buyuk hedeflerinden birisiydi

• Ataturkun tarih bilimiyle ilgili sozu hangisi cikarilamaz diye bir soru vardi , tarih oncedi caglar gibi bir sikti cevabi

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Fatih sultan mehmet İsanbul da ortodoksluğa çok iyi davrandı bunun iki sebebi vardı ilki hoşgörü ikincisi de katolikler ile aralarında olan husumetten yararlanmak. Ben katolik ortodoks ile ilgili olan şıkkı yaptım Sultan Mehmet zeki adamdı umarım o şıkta yazan gibi akılcı davranmıştır

Bende öyle yaptım uzaktan benzerini daha önce çözmüştüm cevabı da bu doğrultudaydı gel gör ki insan emin olamıyor o an düşündüğün her saniye zarar şu da var cevap merkezi yönetimde olabilir net bir şey konuşmak çok zor malesef rezil sınav sisteminde.
  • Çinlilere hayvan verip karşılığında tarım ürünü alıyorlardı. Yani ticaret de var.
  • ReisülKüttap sorusunda

Avrupa ile ilişkiler kesin vardı. Bir de iç ve dış yazışmaları iyi biliyor olması yaptım. 3 zaten çok alakasızdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bberkantkk -- 16 Mart 2015; 8:01:38 >
  • MoonMove M kullanıcısına yanıt
    O sorunun cevabı yalnız izmirin işgali olan cümle değil mi? İtilafların İstanbul işgali loyd Georgeun söylediklerinin bahanesi değil miydi?

• Ben de öyle yaptım hocam. İstanbul anadolu toprağı değil dedim ayrıca hükümet istanbulda dolayısı ile anadolu ya garezi yoksa istanbul u işgal edip savaşı bitirir sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: train123

Reisülküttab'lı bir soru vardı, naptınız?

Yalnız II

• Türklerin hayvancılık faaliyetlerini en az etkilen alan hangisidir sorusunun cevabının "din" olması akıl alır gibi değil. E hani bir Uygurlular vardı; maniehizm dinini kabul eden, bu sebeple yerleşik hayata geçen, savaşçı özellikleri yitiren, hayvancılık yerine tarıma yönelen?

Nasıl oluyor bu durum açıklar mısınız acaba, korkumdan boş bıraktım bu soruyu ama cevabı merak ediyorum.

• Şimdilik 3 y var öf inş diğer 5 soru dogrudur

• quote:

Orijinalden alıntı: karakorsan95

+1 soru da benden

Tarihte Reisül küttabın neden öneminin arttığıyla ilgili bir soru vardı
    I-Yabancı dilleri kalemlerinde iyi kullandıkları tarzında bi önerme
    II- Yabancı devletlerle ilişkilerin önem kazanması şeklinde bi şey
    III hatırlamıyorum ama gereksiz bi şeydi sanki
    Bunu ne yaptınız yalnız II mi yoksa I-II mi

3.su de ayanlarin guclenmesi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türklerin hayvancı olmasının nedeni dinleri değil, dinlerinin gök tanrı dini olması hayvancılığın, yaşam tarzlarının bir ürünü. Buradaki en önemli püf nokta buydu. Dinleri onların hayvancı olmasını sağlamamıştır yani.

İzmir'in işgalini yunanlılar yaptı İngilizlerle bir ilgisi yok deyip ben yalnız iki yaptım o soruyu. fazla düşünmekten işte :D
  • memet7991 kullanıcısına yanıt
    hocam fatih döneminde iltizam yoktu. İltizam tımar sisteminin bozulmasıyla ortaya çıkan yarı feodal bir sistemdir. Bunun diğer adı saray sistemi mi neydi?

Soruda -bakın çok çok iyi hatırlıyorum- rum pontus devletini yıkan fatih o bölgeye arnavutları, oradaki rumlarıda başka bir yere yerleştirmiş ve toprak vermiştir diyor. Bu soruda dini bir amaç olamaz. Buradaki amaç rumların tekrar orada örgütlenip isyan etmelerini önlemek. Yani fatihin yaptığı merkezi otoriteyi güçlendirmek.

Allah aşkına bu soruyla dini nasıl bir araya getirebiliyorsunuz?
  • lloyd george sorusunda hangisi açılkamasıyla uyuşmaz diyordu 1 ve2 de işgal edilen yerler vardı bunlar açılklamasına ters düşer cevap 1 2 olmayacak mı
  • Mezhep ile ilgili bir şık yaptığımı hatırlıyorum, çok mantıklıydı hayırlıyor musun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • General sorusunu hatirladigim kadariyla.yaziyim iste bu itilaf devleti baskani general demiski iste amacimiz ne sizi baskomutansiz birakmak ne de anadoluyu dogu trakyasiz birakmak falan demis siklardada 1)yunanistanin izmire yaptigi isgal 2)istanbula yapilan isgal 3) londra konferansina hem tbmm nin hem istanbul hukumetinin cagrilmasi. Yanilmiyorsam soruda da hangisini destekler dedi ben isgal amaci tasimadigi icin yalniz uc yaptim hatirladigim bu kadar

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.