Şimdi Ara

2015 YGS Tarih Soruları ve Cevapları [15/12] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
4
Favori
29.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yok hocam tam tersiydi. dediğiniz cümleyi yazmış öncülleri vermiş ve bu cümle hangisiyle çelişir demişti.
    Yani ingiliz general diyor ki biz türkiyeyi işgal etmicez, onları anadoludan mahrum etmicez, parçalamicaz. Ama sonra ne oluyor rumlar egeyi işgal ediyor ve anlaşma olmasına rağmen ingilizler kayıtsız kalıyor sonra ne oluyor ingilizler alıyor gemileri istanbula giriyor. Bunlar o generalle çelişen olaylardır. Çelişmez dediyse sizin dediğiniz yalnız 3 doğru ama ben çelişir diye hatırlıyorum

Açıkçası yalnız 2'de olabilir. ÇÜnkü rumların yaptığı ingilizleri ilgilendirmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A D M I R A L -- 16 Mart 2015; 12:00:29 >
  • hz ömer sorusunda yaptıklarını mı , yapmadıklarını mı soruyordu.
  • Merkezi otoriteyi silip rumlari dagitma gibi bir sey yaptim ben de.Iltizamla timarin ayni olmadigini arkadaslar belirtmis yine de timar=iltizam desek bile ulkenin icindeki ayni vasifta insanlarin yerlerini degistirerek sistemi "yayginlastirmak" pek dogru bir yargi degil sanki.
    Fatih'in Istanbul'un fethinden sonra Trabzon'a yonelme nedeni de Bizans'in kokunu kurutma niyetinde olmasi,Bizans'in bir daha diriltilmemesini istemesi.Yani olay siyasi durum.
    Cevabin Rumlari dagitmak veya merkezi otoriteyi guclendirmek olmasi kuvvetli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karakorsan95 kullanıcısına yanıt
    valla ben I-II yaptım.Şöyle düşündüm : Eğer sadece iki olsaydı yerine başka bir adam gelebilirdi veya başka bir koltulk açılabilirdi.Ama bu işin reisül küttaba verilmesinin sebebi o işleri daha iyi bildiği için altndan kalakabilecek olmasıdır dedim.
  • orada ama ingilzler adına değil tüm itilaf devletleri adına konuşuyordu.
  • O fatih sorusu merkezi otorite değil üretim farkının kapanması gibi bi şık varsı o olucaktı

• cevaby o kadar net olan sorulary öylesine ate?li bir ?ekilde trty?iyorsunz ki bu neyin do?ru oldu?unu gçrmenizi engelliyor.benzer tarzda sorular geçen senenin lys tarihinde de vardy.benzer ?ekilde türkçe sorularynyn bazylary lys edebiyatta vardy.parça syralama sorusu falan.edit 2014 ts2 456
  • Ben fatih sltan sorusunu rumlarn katolik birliklerini parçalaması yaptım

• quote:

Orijinalden alıntı: JilberProduct

hocam fatih döneminde iltizam yoktu. İltizam tımar sisteminin bozulmasıyla ortaya çıkan yarı feodal bir sistemdir. Bunun diğer adı saray sistemi mi neydi?

Soruda -bakın çok çok iyi hatırlıyorum- rum pontus devletini yıkan fatih o bölgeye arnavutları, oradaki rumlarıda başka bir yere yerleştirmiş ve toprak vermiştir diyor. Bu soruda dini bir amaç olamaz. Buradaki amaç rumların tekrar orada örgütlenip isyan etmelerini önlemek. Yani fatihin yaptığı merkezi otoriteyi güçlendirmek.

Allah aşkına bu soruyla dini nasıl bir araya getirebiliyorsunuz?

www.maviylepembe.com/osmanli-iltizam-sistemi-hakkinda-kisaca-ozet-bilgiler-17962.ASPX?fdx_switcher=true

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adaletiseveninsan -- 16 Mart 2015; 13:26:29 >

• arkadaşlar sınavda optiği full doldurdum, soru kitapçığının üstündeki boş yerleride eksiksiz doldurdum, ama kitapçığa imza atıp atmadığım aklıma gelmiyor, eğer atmadıysam sorun çıkarmı, lütfen yardım edin
  • Ne yalan söyleyim Çıkabilir.Sınavınız Geçersiz sayılabilir.

• acaba yapabileceğim bişey var mı
  • hocam sorunun ne toprak sistemiyle ne dinle ne de iltizamla bir ilgisi vardı.

bakın Fatih pontus devletini yıkmış ve oraları osmalıya katmıştır. E orada yaşayanlar kimler rumlar. Fatihte örgütlenip biz pontusu yeniden kuracağız dememeleri için toprak vaadi ile rumlar ile arnavutları yer değiştirmiştir. Bunun sebebi güvenlik ve merkezi otoriteyi sağlamlaştırmak. Ayrıca bildiğim kadarıyla son dönemlere kadar hristiyanlara iltizam veya tımar verilmemiştir. Ve iltizam sistemi ihale sistemidir. Soruda ihale falan dememiş tamamen fatihin isteği doğrultusunda bir değiş tokuş yapılmıştır. Ayrıca ülkesi işgal edilen, devleti yıkılan bir rum neden ihaleye girip ülkenin başka bir ucunda toprak yönetsin?
  • Ataturklu soruda gitti dunya capinda esitlik isteyen biri olmasi yapmistim

• quote:

Orijinalden alıntı: efemsradyo

Türklerin hayvancılık faaliyetlerini en az etkilen alan hangisidir sorusunun cevabının "din" olması akıl alır gibi değil. E hani bir Uygurlular vardı; maniehizm dinini kabul eden, bu sebeple yerleşik hayata geçen, savaşçı özellikleri yitiren, hayvancılık yerine tarıma yönelen?

Nasıl oluyor bu durum açıklar mısınız acaba, korkumdan boş bıraktım bu soruyu ama cevabı merak ediyorum.

hocam uygurlar et yemiyor sadece ama hayvan besliyorlar diye biliyorum ben

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pelekanon

arkadaşlar sınavda optiği full doldurdum, soru kitapçığının üstündeki boş yerleride eksiksiz doldurdum, ama kitapçığa imza atıp atmadığım aklıma gelmiyor, eğer atmadıysam sorun çıkarmı, lütfen yardım edin

hiçbirşey olmaz rahat olun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • inş ya onca zaman hazırlandım ufak bi hata yüzünden sınav yansın istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdryzc

Birinci kaynak adamin yazdigi dedim
    ataturke de taninmasi gibi bise dedim
    omeri salladim emin deilim

Omeri salladim ne demek ya biraz dikkat edin yazdiklariniza

• FATİH SORUSU KESİNLİKLE YENİDEN BİRLEŞMELERİNİ ENGELELLEMEK. MErkezi otorite diyenlere gelirsek. Trabzon imp. asla ama asla bir ciddi bir tehtid değil arkadaşlar fatihin asıl amacı orada yeniden bizansın kurulmasını engellemek yani parçalıyor falan öyle bir şık vardı cevap o. Boşuna tartışmayın bugün bizim tarihçide öyle dedi.
  • karakorsan95 kullanıcısına yanıt
    hocam kanaatimce 1-2 olmalı o.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.