Şimdi Ara

2015 YGS Tarih Soruları ve Cevapları [15/12] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
4
Favori
29.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle blog forum donanımda yazanlarla oluşturuldu. Alınan arkadaştan izin alındı.
    Geçen sene Vikipedi de adamın fatalist olduğu hatta fatalizm ile ilgili eser yazdığı yazıyordu fakat cevap determinizm veya otodetermizm'di. Yani adamın yaptığıyla Ösym'nin sorduğu uyuşmuyordu. Sadece parçadan neyi çıkardığımızı soruyordu.
    Sonuçta vikipedi insanların yazdığı şeyler oluşuyor hatalar olabiliyor bazen.
    Bunun tek doğru cevabı okul kitabındadır ve üstte yazdığım cevaplarında hepsinin doğru olduğunu iddia edemem etmedim de.
    Cevaplar açıklanınca yani cuma günü düzeltilecektir.
    Velhasılı kelam 20 yılda tartışsak buradaki bazı sorunların cevabı konusundan anlaşamayız gibime geliyor. Onun için en iyisi beklemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takasindirimm -- 17 Mart 2015; 13:23:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BasicPower

quote:

Orijinalden alıntı: Snefru

ataturk'un sozu olan bir soru vardi. turklerde tarih arastirmalariyla ilgili bir seylerden bahsedip hangisine ulasilamaz diyordu. cok celismistim o soruda, gelecekle ilgili tahmin yapma olanagi saglar dedim cevap olarak. ama tarih oncesi caglarin arastirilmasiyla cok arada kaldim.

hatirlayan yok mu bu soruyu?

Ben de aynı şıkkı yaptım hocam. Ben de sizin gibi çok çelişkide kaldım ama Büyük Hun'ların M. Ö 200'lerde yaşadığı aklıma geldi.

katılıyorum bende onu yaptım, zaten 4 şık gecmisle alakalı digeri ileriye dönük yapılandırda felandı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle tarih öncesi çağ ne demek onu bilmeniz gerekiyor. Tarih öncesi çağ yazının bulunmasından önceki çağ yani kalıntılarla sözlü töreli olarak aktarılabilir anca gelecek çağlara. O yüzden bi kere Türk tarih kurumu tarih öncesi çağı araştıramaz. Gelecekle ilgili tahmin yapma neden ulaşılamasın ki bu arada ? Tarih tekerrürden ibarettir ve bence Türk tarih kurumunun görevlerinden biride zaten gelecekle ilgili tahmindir. Yani burda önemli olan '' Tarih öncesi'' demesi yoksa bende sizin gibi gelecekle ilgili tahmin derdim. Neyse açıklanınca göreceğiz. Herkez için hayırlısı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordoskin

Öncelikle tarih öncesi çağ ne demek onu bilmeniz gerekiyor. Tarih öncesi çağ yazının bulunmasından önceki çağ yani kalıntılarla sözlü töreli olarak aktarılabilir anca gelecek çağlara. O yüzden bi kere Türk tarih kurumu tarih öncesi çağı araştıramaz. Gelecekle ilgili tahmin yapma neden ulaşılamasın ki bu arada ? Tarih tekerrürden ibarettir ve bence Türk tarih kurumunun görevlerinden biride zaten gelecekle ilgili tahmindir. Yani burda önemli olan '' Tarih öncesi'' demesi yoksa bende sizin gibi gelecekle ilgili tahmin derdim. Neyse açıklanınca göreceğiz. Herkez için hayırlısı olsun.

geleceğe yöelik tahmin demiyordu zaten . Geleceğe yönelik değerlendirmeler diyordu . Bunuda yukarda verilen sözcükten çıkarrtıgımı hatırlıyorum o yüzden tarih öncesi çağlar dedim

• _AGAMEMNON_ kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa istanbul un işgali yine de sözle çelişmiyor. Çünkü adamlar savaşı bitirmek için her türlü istanbul u ele geçirmek zorundalar çünkü başkent orada.

• fatih sultan mehmetli soruyu merkezi otoriteyi güçlendirmek yapan sadece ben miyim ya
  • İlk sayfaya bakarsan bizde senin gibi düşünüyoruz.
  • O gavura gavur denmicek sorusu bosu bosuna gitti. Ben sizin orda yazdiginiz cevabi sıkta gormedim bile,dikkatsizlige bak

• Kim ne derse desin, bu sınav çok basit bir sınavdı. Hiç çalışmadan girsem yine yapardım. Zaten 1 hafta çalıştım. Ortalıkta şu kadar soru çözdüm, YGS tripleri falan gezmeyi biliyordunuz alın size YGS

Hayatınız bu sınava bağlıydı unuttunuz mu ? Zaten adeta hayat ile ilgili bir sınavdı
  • Eğer reisülküttab lar iç ve dış yazışmaları iyi bilmeseler idi, yazışmaların değerinde azalma veya yazışmaların kaybolma durumunun gerçekleşeceğini sanmıyorum. Reisülküttab sorusu yalnız II olmalıydı bence.
  • Hz. Ömer:
    -Buna 1 ve 3 demiştim sanırım ve yapmadıklarını soruyordu Hz. Ömer'in.

Atatürk:
    Atatürk'ün pullarda basılmasının nedeni?
    -Atatürk'ün çağında çok bilinen bir lider olması

General:
    General'in işgal etmeyeceğiz lafıyla hangisi çelişir? gibi bir şeydi sanırım.
    -1 ve 2'ydi sanırım. İstanbul'un ve Anadolu'nun işgal edilmesi hangi şıktaysa.

Fatih:
    Fatih'in yöneticileri çapraz olarak yer değiştirmesinin nedeni?
    -Merkezi yönetimi güçlendirmek.

5
    Türklerde hayvancılığın etkilenmesinde en az etkili olan?
    -Din

Selçuklu:
    Selçuklularda Fethedilen toprak feth edenin malıdır denmesinin amacı?
    -Ne yaptığımı hatırlayamıyorum.

Almanya sorusu?
    Almanya'nın çok yönlü ilişkiler kurmak istemesi

8
    Gavura gavur denmeyecek sorusu?
    Din ve inançlarından dolayı kimsenin aşağılamayacağına

9
    Atatürk'ün bahsettiği ilke?
    Laiklik

10
    Birinci el kaynak sayılamayan?
    Halil İnalcık'ın eseri

11
    Tarihte Reisül küttabın neden öneminin arttığı sorusu?
    I ve II

12
    Türklerde tarih araştırmalarıyla ilgili hangisine ulaşılamaz?
    Bunun da cevabını hatırlayamadım şimdi. Şıklar aklında olan varsa yazarsa güzel olur.

Bir de Alparslan'lı bir soru vardı. Malazgirt savaşından sonra Anadolu'daki beylere "Fethettiğiniz yerler sizindir." diyor. Yukarıdaki cevabını hatırlamadığım sorunun aynısı herhalde. Bu soruyu tarih hocama sormuştum ve Anadolu'yu daha rahat fethedebilmek için demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batunor -- 17 Mart 2015; 16:31:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: batunor

Hz. Ömer:
    -Buna 1 ve 3 demiştim sanırım ve yapmadıklarını soruyordu Hz. Ömer'in.

Atatürk:
    Atatürk'ün pullarda basılmasının nedeni?
    -Atatürk'ün çağında çok bilinen bir lider olması

General:
    General'in işgal etmeyeceğiz lafıyla hangisi çelişir? gibi bir şeydi sanırım.
    -1 ve 2'ydi sanırım. İstanbul'un ve Anadolu'nun işgal edilmesi hangi şıktaysa.

Fatih:
    Fatih'in yöneticileri çapraz olarak yer değiştirmesinin nedeni?
    -Merkezi yönetimi güçlendirmek.

5
    Türklerde hayvancılığın etkilenmesinde en az etkili olan?
    -Din

Selçuklu:
    Selçuklularda Fethedilen toprak feth edenin malıdır denmesinin amacı?
    -Ne yaptığımı hatırlayamıyorum.

Almanya sorusu?
    Almanya'nın çok yönlü ilişkiler kurmak istemesi

8
    Gavura gavur denmeyecek sorusu?
    Din ve inançlarından dolayı kimsenin aşağılamayacağına

9
    Atatürk'ün bahsettiği ilke?
    Laiklik

10
    Birinci el kaynak sayılamayan?
    Halil İnalcık'ın eseri

11
    Tarihte Reisül küttabın neden öneminin arttığı sorusu?
    I ve II

12
    Türklerde tarih araştırmalarıyla ilgili hangisine ulaşılamaz?
    Bunun da cevabını hatırlayamadım şimdi. Şıklar aklında olan varsa yazarsa güzel olur.

O sonuncu dediğin soru ileriye yönelik tarzı bir cevaptı sanırım. Selçuklu sorusunu Fetihleri hızlandırmak yaptım.

• Ben de o tür bir cevap verdiğimi düşünüyorum ama şimdi düşününce acaba kitapçık kodunu doğru mu yazdım diye bile düşünebiliyor insan.
  • quote:

Ben de o tür bir cevap verdiğimi düşünüyorum ama şimdi düşününce acaba kitapçık kodunu doğru mu yazdım diye bile düşünebiliyor insan.

Hayırlısı olsun hocam, gerisi Allah'ın takdiri diyelim. Sonuçlar çıksın istediğin puanı alamadın mı ? Seçenek bol yeter ki iste, istediğin puanıda alırsan tebrikler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5krilleX

quote:

Ben de o tür bir cevap verdiğimi düşünüyorum ama şimdi düşününce acaba kitapçık kodunu doğru mu yazdım diye bile düşünebiliyor insan.

Hayırlısı olsun hocam, gerisi Allah'ın takdiri diyelim. Sonuçlar çıksın istediğin puanı alamadın mı ? Seçenek bol yeter ki iste, istediğin puanıda alırsan tebrikler.

Eyvallah hocam sağolasın. LYS'ye çok sıkı çalışmak gerekiyor bu sonuçtan sonra diye tahmin ediyorum.

Bu arada değinilmiş, Aristo'lu soru büyük ihtimal Pantheizm'miş. Gönül isterdi ki deizm olsun, ben de öyle yapmıştım. Halbuki içimden bir ses "evreni yaratmadı diyor adam" nasıl deist olsun diyordu. Sağlık olsun. İngilizcesi olanlar bakabilirler. ctrl+f yapıp universe yazarsanız okuyabilirsiniz.
    http://www.stenudd.com/greekphilosophers/aristotle.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batunor -- 17 Mart 2015; 16:39:28 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 5krilleX

quote:

Eyvallah hocam sağolasın. LYS'ye çok sıkı çalışmak gerekiyor bu sonuçtan sonra diye tahmin ediyorum.

Aynen öyle, bu arada birşey sormak istiyorum bilgin var mıdır ? Farzet tüm kitapçıktan 10 net yapıyorsun bu kaç puan ediyor. Bu net üzerinden puan hesaplama sistemini çok merak ediyorum.

• Sıklarda tarihi devirlere geçilmediğinin diye bir seçenek vardı o soruyu ne yaptınız.
  • Bildiğim kadarıyla her bölüme göre değişiyor o. Bir net üzerinden en az 0,5 puan geliyor diye biliyorum. Örneğin TM isen en çok matematik ve türkçe puan getirir haliyle. Sayısallara ise en az sosyal puan getiriyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batunor -- 17 Mart 2015; 16:44:26 >
  • quote:

Bildiğim kadarıyla her bölüme göre değişiyor o. Bir net üzerinden en az 0,5 puan geliyor diye biliyorum. Örneğin TM isen en çok matematik ve türkçe puan getirir haliyle. Sayısallara ise en az sosyal puan getiriyor diye biliyorum.

TS'yim ben, Matematik boş bıraktım Fen'in biraz yaptım. Ama emin bir şekilde işaretledim hep.
  • Ben sınava girmediğim için soruları tam bilmesemde öğrencilerimden edindiğim son 3 soru hakkında bildiklerimi yazayım netleştirin arkadaşlar

1)Atatürk Ne mutlu Türk olana değil Ne mutlu Türküm diyene sözüyle ne anlatmak istemiştir.

2) Katolikler-Protestanlar-Rusların iç işlerine karışması Dini yönetim var mı yokmu gibi bir şey dediler :)

3) Dış ticarette bağımsızlıkla ilgili bir soru cevabı kesin dediler Her türlü dışarıdan gelen yabancı yatırıma karşıdır.

benim istediğim ise soruları net hatırlayan arkadaşlar varsa yazsınlar cevaplarınızı netleştirelim bana söylenenlere göre

Fatih sorusu>>> merkezi otorite
    pullarda atatürk>> evrensel liderlik
    ömer sorusu kur'anın kitak olması yada toplanması
    türklerde hayvancılıkla din ilgisi yok
    resiül küttap I-II
    lord Lloyd I-II
    Alparslan>> Fetihleri hızlandırma
    3 tanesi ösym de var

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.