Şimdi Ara

2015 YGS Tarih Soruları ve Cevapları [15/12] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
4
Favori
29.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: medusatr

Ben sınava girmediğim için soruları tam bilmesemde öğrencilerimden edindiğim son 3 soru hakkında bildiklerimi yazayım netleştirin arkadaşlar

1)Atatürk Ne mutlu Türk olana değil Ne mutlu Türküm diyene sözüyle ne anlatmak istemiştir.

2) Katolikler-Protestanlar-Rusların iç işlerine karışması Dini yönetim var mı yokmu gibi bir şey dediler :)

3) Dış ticarette bağımsızlıkla ilgili bir soru cevabı kesin dediler Her türlü dışarıdan gelen yabancı yatırıma karşıdır.

benim istediğim ise soruları net hatırlayan arkadaşlar varsa yazsınlar cevaplarınızı netleştirelim bana söylenenlere göre

Fatih sorusu>>> merkezi otorite
    pullarda atatürk>> evrensel liderlik
    ömer sorusu kur'anın kitak olması yada toplanması
    türklerde hayvancılıkla din ilgisi yok
    resiül küttap I-II
    lord Lloyd I-II
    Alparslan>> Fetihleri hızlandırma
    3 tanesi ösym de var

3) Dış ticarette bağımsızlıkla ilgili bir soru cevabı kesin dediler Her türlü dışarıdan gelen yabancı yatırıma karşıdır.

Evet bunu bende o dedikleri gibi yaptım.Emperyalizme karşı mücadele birşeyler daha yazıyordu hatırladığım kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göz- -- 17 Mart 2015; 17:21:24 >

• Hangisi yanlıştır diye soruyordu, yabancı yatırıma karşı çıkmıştır ifadesi yanlış oluyor diye düşünüp onu işaretledim.
  • tarih bilimiyle ilgili soruda Atatürkün bir sözü verilmişti o sözde geçmişimizi bilelimki geleceğimizi doğru yönlendirelim gibi bir ifade vardı soruda ise bu sözden hangisi çıkarılamaz gibi bir şey deniliyordu. tarih öncesi çağlarla ilgili olarak hiç bir ifade yoktu üstelik gelecekle ilgili ifadeler vardı. zaten tarih öncesi demek yazıdan önceki dönemler yani MÖ 4000 den taş devri tunç devri felan götürebilirsiniz. Bu dönemde bilinen bir Türk devleti varmı peki, bilinen ilk türk devleti iskitler MÖ 800 de kurulmuş.cevap tarih öncesi olması lazım
  • Beyler dikkatinizi çekiyim malazgirtli soruda alparslan o sözü malazgirt savaşından sonra söylemiş zaten malazgirt savaşıyla anadolu toprakları alındı onun cevabı hakimiyeti güçlendirmek ben öyle düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takasindirimm T kullanıcısına yanıt
    Teşekürler
  • kralati2 K kullanıcısına yanıt
    Anadolu tam olarak alınmadı hocam. Alparslan bu sözü ile komutanları gaza getirip fethi hızlandırmayı hedeflemiştir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.