Şimdi Ara

2016 Astra j 1.6 115 Edition plus satılıp 2013 Astra j 1.3 cdti cosmo alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet sorum başlıktaki gibi. Geçen sene sıfır almıştım aracımı, satıp 1.3 turbo dizel alsam en dolusundan yanlış bir mi yapmış olurum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Satmayın azizim satmayın. Elinizdeki aracın kıymetini bilin. Her gün yeni zam hergün yeni vergiler. Elinizde sıfır aldığınız 1 yaşında aracınız var. İşinizi görüyorsa kullanmaya devam edin.
    Bende J kasa 2011 model Astra kullanıcısıyım. Bir ara model yükseltip aracı değiştirsem mi diye düşünüyordum fakat günümüz şartlarında aracımı perte çıkana kadar kullanmayı düşünüyorum.
  • PyRRhiC P kullanıcısına yanıt
    Satmayı düşünüyorum ancak opelden vazgeçmiyorum. Açıkçası artık vergisi fazla geliyor. Bi yandan sıfır aldığım araba bişeyi yok herşeyini biliyorum kafam rahat bir yandan ben bu kadar vergi verecek kadar zengin miyim diyorum. Maalesef kafam karışık.
    Edit: Ve birde işin içine boş dolu paket giriyor cezbetmiyor değil hani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzkanÇ -- 29 Eylül 2017; 12:30:2 >
  • ÖzkanÇ kullanıcısına yanıt
    İki araç arasındaki artı ve eksileri bir kenara yazın kıyaslayın derim.
    Cosmo donanımda yanlış bilmiyorsam AFL far+sunroof yada yokuş kalkış desteği vs gibi artılar var. 4-6 yaşında aracınız olacağı için MTV biraz daha düşük olacak. Dizel olduğu için yakıt sarfiyatı daha az olacak.

Fakat araç 4 yaşında olacak.Garantisi bitmiş bir araç olacak. Arıza çıkarma ihtimali daha yüksek.Birde aracın dizel olduğu düşünülürse çıkacak arızaların maliyeti daha fazla olacaktır. KM olarak da yüksek olacak haliyle. Daha önceki sahibinin kullanım stilini bilmiyorsunuz rodaj vs dikkat ederek mi kullandı. 1.3 dizel motorlar performans olarak kötü diyebilirim. 0-100 km 14,5 sn gibi bir değeri var.

Tüm bu yazdıklarımı üzerine para vermeden yada almadan kafa kafaya takas yaptığınızı düşünerek söylüyorum.
    Karar sizin tabiki her kişinin öncelikleri farklı oluyor.

Kendi adıma konuşmam gerekirse ben aracımı en az bir 10 sene(büyük bir arıza yada kaza durumu olmazsa) daha kullanmayı düşünüyorum. Yakıt konusu işin içinden çıkılmaz bir hal alırsa tüp taktırıp kullanmaya devam ederim.

• 1.3 astra j sportum vardı. 130 binde mazot pompasından sıkıntı yaşadık. Nereye gittiysem 1.3 cdti'lerde bu kilometrede bu olay normal dendi nitekim masraf yaptım. Bir çok dizel aracım oldu fakat tek bu araçta pompa sıkıntısı yaşadım. 1.6 edition astra j arabam da oldu. Gidiş olarak ve yakıt olarak fark Yok desem yeri. Çünkü benim gözümde ikisi de gitmiyor. 1.3 dizel motor j kasayı gerçekten götürmüyor, hal böyle oluncada ciddi yakıt yakıyor. Yerinizde olsam sırf donanım ve vergi meselesi için sıfır arabamı verip elin eski arabasına binmem. Kaliteli bi lpg taktırıp navigasyon ekran vs taktırarak araçtan zevk almaya çalışırım.

Şuan lpg takılı aracımda 14 bin km oldu takalı sıkıntısız kullanıyorum yakıttan yanada sıkıntım yok sadece şu vergi olayı işin içine girince bi sinirle düşünmeye başladım yoksa aracımdan hiçbir sıkıntım yok.

Dediğiniz gibi dizelde arıza olsa daha fazla maliyetli.

Cosmonun artısı bahsettiğiniz gibi eve ama araya yaş girecek km farkı girecek şuan 22 binde aracım. Benim önceliğimde sorunsuz sıkıntısız uzun süre kullanmak bunun için sırf sıfır almıştım. Sanırım bildiğim kendi aracım daha ağır basacak alacağımın ne olduğunu bilemeyeceğim çünkü.

• burglar08 kullanıcısına yanıt
    Sanırım haklısınız. Lpg var şuan. İyi bir navigasyon. Aliexpressten bir far sensörü gibi ufak tefek şeyler yapıp binmek daha doğru olacak görünüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2017 Astra J 1.6 115 HP Akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sen bence arabadan sıkılmışın vergiyi bahane edip arabayı değiştirmeyi düşünüyorsun
    sıfır araba bence kullanmaya devam et.arabadan sıkıldıysan hak veririm fakat sıfır arabadan gidip 3 4 yaşında dizel arabaya geçmem.çok değiştirceksen 1.4t insignia falan bak afl farlı bari değiştirdiğine deysin araba.
    Allah kaza bela vermesin güle güle kullanın aracınızı. Zaten LPG taktırmışsınız bir para vermişsiniz. Ayrıca dizelden uyguna gidiyorsunuz. Ülkede büyük bir vergi indirimi yada muazzam bir kampanya olmadıkça arabamı değiştirmeyi düşünmüyorum. Yanlış anlaşılmasın 100.000-150.000 TL bandındaki araçlarıda alacak maddi güce sahibim,belki sizde öylesinizdir fakat ülkedeki gidişat hiç iyi değil. Kriz ortamında nakiti olan hep kazanır.
  • cadillaccts C kullanıcısına yanıt
    yok ya aslında sıkılmadım biraz öfkeyle kalktım o yüzden fikir almak istedim :D

Sağolun sizde kazasız belasız kullanın.

Açıkçası bu dediğinizin olacağını hiç sanmıyorum o yüzden sattığım fiyata alıp sadece araç değişmiş olacaktım ekstra borca girmeyi şuan bende düşünmüyorum zaten herşey alt üst ülkede sabah ne olacak belli değil. Bu halde ileriye dönük birşey yapmakta istemiyorum daha büyük araç gibisinden.

• bence opel astra 1.6 dizelden aşşa alınmamalı arabada donanım olsa motor yetmiyor sonra kullanıcı memnun kalmıyor kasası çok ağır.
  • Aslında bir defa 1.3e bindim sanırım yazılımlıydı çünkü 270i görmüş hakkatende araba çok acayip bir hızlanmaya sahipti. Ama zamanla ağır gelen kasa motoru yoracak ve sorunlar başlayacaktır. Sadece fikir almak istedim ama yanlış bir düşünceye girmişim anlaşılan.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖzkanÇ

Aslında bir defa 1.3e bindim sanırım yazılımlıydı çünkü 270i görmüş hakkatende araba çok acayip bir hızlanmaya sahipti. Ama zamanla ağır gelen kasa motoru yoracak ve sorunlar başlayacaktır. Sadece fikir almak istedim ama yanlış bir düşünceye girmişim anlaşılan.

12xx cc dizel motor da 270i mi görmüşler :)

Sanırım uzaydan falan fırlatmıslar arabayı :D

Konu sahibi hocam alınmayın size demiyorum, tavsiyem vites altı led ön kapı iç koluna led yaptırın, üstüne geri görüş kameralı multimedya sistemi alın ve dış cam çerçevesne krom yaptırın, camda film yoksa film yaptırın, bunlar sizi bir süre heyecnlandırıp oyalar :D

• yasin90 Y kullanıcısına yanıt
    Çok sevdiğim bir arkadaşımın araç şimdi öyle anlatınca hadi canım da diyemiyorsun haliyle :) ama çok zor yani ben 1.6 115 ile 220 gördüm ama fazlasını yapar mı hadi yapsa 230 daha imkanı yok ki onada hafif bi eğim ister.

Kapı kollarına led, far sensörü, yağmur sensörü, ön arka kameralı navigasyon şuan listemde. Film ve vites altı led var :)

Şanzıman değişmediyse 270 göremez. 1.3 astra j 5 ileri şanzımanı ile 100 km hız yaparken 2000 devir çeviriyor en iyi ihtimalle 5000 devir çevirse 250 teorik hız yapar ki o devirde ürettiği güç aracın o hıza çıkabilmesine imkan vermez. Ancak uçaktan atarsanız o hıza çıkar hatta geçer de.
  • Gayet mantıklı olur 1,6motor astra arkadaşımda var tüplü haliyle bile çok yakıyor diyor, üstelik devletimiz sağ olsun bir taraftan da mtv yi artırdı 1.3ün üzerinde araç almak artık pek mantıklı gelmiyor 1.3 astra sizin için çok daha ekonomik olacaktır.

• iakbay06 İ kullanıcısına yanıt
    Lpgde ki yakıtından memnunum açıkçası şehiriçi çok sıkıştırırsam 10 litre/100 km yakıtı. Oda kaça alıyorsam ona göre boyutlanıyor. Şehir dışı 7-8 litre/100 km tüketim.

Yeni bir araç alınacaksa aynen dediğiniz gibi düşük motor yeterli ama şuan beni vazgeçiren şey aracımın yaşı oldu.

Devlet boş koymuyor sağolsun 1.6 bile ülkemize büyük geliyor artık yakında at arabası kullanıcaz onada beygir vergisi isterler

• f.gulteki F kullanıcısına yanıt
    Aynen imkansız gibi birşey. 0 100ü 1.6 atmosferikten fazla olan bir araç sonuçta.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.