Şimdi Ara

2016 Astra mı Auris mi Yaris mi yardım lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Otomobilgini

Tasarım önemliyse bana göre Toyota modelleri çok kötü gözüküyor.
    Özellikle Auris'in nesini beğeniyorsunuz anlamıyorum.
    Megane, 308, Astra varken diğerlerine bakmayın.
    Motor ve kalite olarak Auris'le kıyaslanamazlar bile.
    Yaris zaten B segmenti o konuya hiç girmiyorum.

Bende Aurisi nasıl beğeniyorsunuz diyenleri anlamıyorum!!!
    Neyi varmış aurisin? Gayette güzel araç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheRecRuiT123 kullanıcısına yanıt
    Yapacak bir şey yok hocam yeni Türkiye

Cam tavan, sorunsuz otomatik vites, az yakan dizel. Piyasasındaki en mantıklı araçlardan biri şu anda hocam. Hatta malum sitede 5.000 km altındaki araçlar sıfırlarından daha ucuz.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2015-model-dizel-otomatik-opel-astra-1.6-cdti-enjoy-136-hp-313103237/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-opel-astra-1.4-turbo-benzinli-otomatik-dynamic-paket-orjinal-329676442/detay

Gibi gibi..

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    Astra,308,megane o sınıfın yakışıklıları.auris ise tipiyle değil amblemiyle iş yapmakta,millet de bunu söylüyor

• ben astra kullanıcısıyım 308 e bakmadım acıkcası otomatik olarak tam otomatık ve sarsınsıtısız gecıslerı var. daha uyun fıyatlara leon sitil paket 1.2 tsi dsg de bakabılırsınız. 60-62 arası yada daha ufak bır arac ıstıyorsanız dsg lı polo yine seat ıbıza bakabılırsınız ama ben alcak olsam 70 80 bandında asta alırdım. gerek içidonanımı ve yen,l,kcı ozellıklerı ile astra bana daha cazip geldı. aurıs ı araçtırmadım ve bilmiyorum ama cvt sanzuman ıclerınde en yavası onu soyleyebilirim size .
  • Hocam eşimde kullansın diye yaris aldım.açıkcası yalıtım,performans,görsellik gibi konularda bana zayıf geliyor.özellikle uzun yol işkence oluyor.tavsiye etmem astra alın geçin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra alınırdım ben.

• Bir Auris kullanıcısı olarak bir iyi özellik ve bir kötü özellik söyleyeceğim.
    Cam tavana çok heves etmeyin. Evet şık ve ferah ama yazın güneş arabanın içerisini kavuruyor. Kışın soğuk yine camdan içeride. Şuan araç değiştirecek olsam kesinlikle cam tavanlı araç almam. Sunroof tercih ederim.

Öte yandan aile babası olduğunuz için performans takıntılarınız olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle CVT yavaş falan diye sağdan soldan duyma laflarla sizi yönlendirmeye çalışanlara itibar etmeyin. CVT konfor olarak en iyisidir. Vites olmadığı için vites geçişi yoktur. Tork konvertörlüdür, geri kaydırmaz. Geleneksel tork konvertörlüler gibi yakıta fazla etki etmez. Dayanıklıdır, yarı otomatik DSG'ler gibi yok çok ısındı, yok mekatroniği bozuldu, yok baskı balatası bitti derdi olmaz. Arabayı D'ye takar gidersiniz. 1 kere kullanınca da diğer yarı otomatiklerde her vites değişiminde kusacak gibi olursunuz. Bu kadar olumlu tarafından sonra varsın yavaş olsun. Yarış yapacak değilsiniz kimseyle.

Ayrıca 15 gün sonra yerini unutacağınız donanıma paranızı harcamayın.

Sonuç olarak Astra; daha yüksek donanım, ekonomik turbo motor ile öne çıkarken, Auris; CVT şanzıman ve geleneksel sorunsuz atmosferik motorla öne çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imisoglu -- 22 Ağustos 2016; 0:37:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ebu Hureyre

Bir Auris kullanıcısı olarak bir iyi özellik ve bir kötü özellik söyleyeceğim.
    Cam tavana çok heves etmeyin. Evet şık ve ferah ama yazın güneş arabanın içerisini kavuruyor. Kışın soğuk yine camdan içeride. Şuan araç değiştirecek olsam kesinlikle cam tavanlı araç almam. Sunroof tercih ederim.

Öte yandan aile babası olduğunuz için performans takıntılarınız olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle CVT yavaş falan diye sağdan soldan duyma laflarla sizi yönlendirmeye çalışanlara itibar etmeyin. CVT konfor olarak en iyisidir. Vites olmadığı için vites geçişi yoktur. Tork konvertörlüdür, geri kaydırmaz. Geleneksel tork konvertörlüler gibi yakıta fazla etki etmez. Dayanıklıdır, yarı otomatik DSG'ler gibi yok çok ısındı, yok mekatroniği bozuldu, yok baskı balatası bitti derdi olmaz. Arabayı D'ye takar gidersiniz. 1 kere kullanınca da diğer yarı otomatiklerde her vites değişiminde kusacak gibi olursunuz. Bu kadar olumlu tarafından sonra varsın yavaş olsun. Yarış yapacak değilsiniz kimseyle.

Ayrıca 15 gün sonra yerini unutacağınız donanıma paranızı harcamayın.

Sonuç olarak Astra; daha yüksek donanım, ekonomik turbo motor ile öne çıkarken, Auris; CVT şanzıman ve geleneksel sorunsuz atmosferik motorla öne çıkıyor.

Bir Auris kullanicisinin da gelip buraya yorum yapması ve tecrubelerini paylasmasi cok guzel oldu tesekkurler hocam.

Dogrusu cam tavan olayini baska markalar icin etraftan sorusturunca bu bahsettiginiz sorunlari duymustum. Ama Auris'te bu sorunun olmadigini soyleyenler vardi. Dediginiz gibiyse zaten cam tavan olayi direkt kapanir. bunu bayilere de sordum ama cam tavanli araci olan bunu ovuyor, cam tavansiz araci olansa bence almayin tavsiye etmem diyor :)

Evet pek hiz tutkum ve gaza basma durumum olmaz. Istanbul sartlarinda da cok mumkun degil. Ayda yilda bi yapilacak uzun yollarda belki biraz olur ama o da cok sıkıntı olmaz zaten.

Dogrusu DSG icin iyi olsa da cok sorunlu diye o kadar yorum duydumki ister istemez onyargili yaklasiyorum. Hele yari otomatik iyice sıkıntı bunu cok yerde birinci elden duydum ben de. Astradaki bildigim kadariyla tam otomatik ve DSG degil. Bugun denedigimde zaten vites gecislerini hic hissetmedim bile gayet guzeldi. Ama Astra disinda da Auris'i dusunmemde bir sebep de CVT sanzimandi zaten. Bunnla ilgili test ve inceleme yazilarina bakinca olumsuz pek birsey duyamadim genelde ovuyorlardi.

Dogrusu bugunku denememle Astra olumlu bir puan aldi. Yorumlar da burada da goruldugu uzere hep olumlu. Ama firsat bulup Auris'i de deneyecegim. Ozellikle ic hacim, konfor ve motor-sanziman durumlarina bakacagim.

Yorumlariniz icin tekrar tesekkurler

• 3 aracı da kullanmamış biri olarak teknik detaydan, motordan bahsetmek haddime düşmüyor, ama tasarım olarak Astra diğerlerine göre çok iyi.
  • Ucuz ve yeterli bir araç C4 PureTech öneririm.

Confort-Torpido soğutma torpido ışığı Cruise Control sis farı cam nikelajı 8 hoparlör kol dayama,direksiyondan kumanda 6 adet tavan lambası bez tavan çift ışıklı makyaj aynası,dijital gösterge,koltul çekmecesi,

Confort Plus araçlarda far sensörü, yağmur sensörü,tampon sensörü,elektrikli otomatik katlanır ayna,ambniyans aydınlatması,portatif el feneri otm.kararan iç dikiz aynası mevcut .

Exclusive versiyonda ise kol dayama soğutması arka koltuklardan bagaja ulaşma,3. olarak ise 0.5 L lik 2 şişenin sığdığı vites önü gözündede soğutma işlevi renk değiştirebilen gösterge tablosu mevcut.

Masajlı koltuk,renk değiştirebilen dijital gösterge tablosu,XENON far,17'' Jant, vs. vs . ek donanımlar mevcut.

Sonuç olarak fiyatıyla ve donanımıyla öne çıkan bir araç bagajı 408L emsallerinden 30-90 Litre daha büyük.

İç hacimi ise çok geniş.

Göğüs yumuşak plastik,kapılarda döşeme yerine deri kullanılmış,kapı üstü aksamlarda yumuşak plastik.Torpidosu ise çok geniş.

Silecekleri Banana çalışıyor silecek fıskiyeleri kaputun altında.

1.2 230 Tork güç. EAT6 şanzıman.

• Cam tavanlı aracım var. Ama cam tavana karşıyım.
    Bence ekstra masraf. Gereksiz. Üstelik sorunda çıkartıyor. Ses yapıyor.

• Opel özellikle otomatik şanzımanıyla bana hiç hitap etmiyor, sorun yaşayan çok duydum bu yüzden auris tercih ederim ama astra kağıt üzerinde daha mantıklı.

Daha güçlü, daha donanımlı, kasası da daha yeni. Tasarım olarak da aurise göre daha güzel.

Auris daha uygun, sağlam, sorunsuz, lpg uyumlu. Taktırmasanız bile ikinci elde daha fazla prim yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 22 Ağustos 2016; 12:06:09 >
  • Astra 1.4T Dynamic GPP+Sunroof ile 80-81 e alınır keyifle binilir. Olmadı led matrix farlarda olsun dersen Exellence+Sunroofta alabilirsin. Auris Yaris hayatta bakmam.
  • Opel almamak için servisi yeter de artar, Toyota sağlamdır fiyatı da uygun, lpg tam uyumlu, sessiz, kendini kanıtlamış araç, auris e bakın, opel alanlar ağlıyor forumda hep

• TheRecRuiT123 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar. Biraz konuyu hortlatmış gibi oluyorum ama hangi aracı aldınız ? Auris incelemesi yaptınız mı ? Bende 2 araç arasında kaldım. 2. El olarak birinden birini almayı planlıyorum. Sizin düşüncelerinizi merak ettim.
  • Hocam kusura bakma da astra varken digerleri cok sönük secenekler

• Auris tabiki

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.