Şimdi Ara

2016 KYK BURS VE KREDİLER ANA KONUSU(25 aralik ACIKLANDI) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.674
Cevap
22
Favori
59.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Chloe Price

Ben 2 yıllık kredi alacağım fakat 8400'den 21 ay yapıyor. Ama Ocaktan itibaren toplam 18 ay okul sürem var. Bu +3 ay fazlası nedir? Okul bittikten sonraki 3 ay devam mı edecek? Ocakta +3 ay fazla mı yatacak?

Yaz aylarındada yatıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OKULA GİTMİYORUM, BURS ÇIKTI!

Merhaba, ben iki senelik myo okuyorum. İlk sene, burs ve krediye başvurmadım. İkinci senede okula hiç gitmedim çünkü 1. sınıf yaptığım zayıf ve devamsızlığı kurtaramıycağımı düşündüm.

2. Sınıfın başında belki bir ihtimal kredi çıkar da ygs ye hazırlanırken moral olur, öderim nasıl olsa dedim. 1 senelik alacaktım ne de olsa.

Dün gece sonuçlara baktığımda burs çıktığını gördüm o kadar zayıf ve devamsızlıga rağmen.

Evet durumumuz pek iyi değil, annem babam ayrı. Ben hatta ailemin maaşlarını bolca yazmıştım (400 lira alan icra dolayısıyla kesilen annemin normal maaşını 1250 lira yazdım) belki okulada iyi bir puanla girdim ama burs çıkması beni şaşırttı.
    Tahattütü onayladım. Sizce ne yapmalıyım? Başıma birşey gelir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuşuçtubeybi -- 26 Aralık 2015; 19:39:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertcan102

quote:

Orijinalden alıntı: Chloe Price

Ben 2 yıllık kredi alacağım fakat 8400'den 21 ay yapıyor. Ama Ocaktan itibaren toplam 18 ay okul sürem var. Bu +3 ay fazlası nedir? Okul bittikten sonraki 3 ay devam mı edecek? Ocakta +3 ay fazla mı yatacak?

Yaz aylarındada yatıyor

2017 haziranda okulum bitiyor. Bundan sonraki 3 ayda mı yatacak dediğinize göre? Yoksa 3.yıl ile 4.yılı bağlayan yaz aylarında yatacağını biliyorum, onları dahil ettim zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhankaldırım

quote:

Orijinalden alıntı: TheTsubasaOhzora

alttan 3 4 ders kalınca krediye dönüyor

Peki buhun için yıl sonu ortalamasına bakılıyor degil mi ikinci sınıfım ben bu sene burs cıktı bana bu dönem notlar pek iyi degil ikinci dönem düzeltebilirim bu durumda kredi mi olacak anlamış değilim

altta kalan derslerde sene sonuna bakılıyor. dersler dönemlik oldugu için zaten bir sonraki yıl alabiliyorsun
    4 tane ders kaldı mesela 2 ilk dönemden 2 ikinci dönemden
    2016 eylul ayında burs krediye dönüyor
    dersleri telafi edince bursa dönmüyordu diye hatırlıyorum.
    bu bilgilerde 13 de mezun oldum oradan biliyorum :)
    değişmiş olabilir üst sınıf arkadaşlarınıza sorarsanız daha net bilirler birşey değişmiş ise

• quote:

Orijinalden alıntı: Uykusuz1905

quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

İhtiyacı olana çıkıyor diyen arkadaşlar çok kesin ifadeler kullanmasınlar bence doğru çok ihtiyacı olana çıkıyordur ama bence kaçanlar da baya oluyor arada .
    BİR VELİ OLARAK YAZIYORUM
    ev ve araba yok kirada oturuyoruz 3 tane çocuk var memlekette 200 m2 değersiz bir arsa var ( onu bile yazdım dürüstçe ) başvuru sürecinde işten çıkarıldım sigortasız bir işte çalışıyorum ama resmi olarak işsizim ama ben yine dürüstçe aldığım maaşı yazdım zaten aldığım maaş 1400 tl eve girin başka bir delikli kuruş yok soruyorum size benim oğluma burs almam için sokakta yatıyormu olmam gerekiyor bir hile olduğuna ihtimal vermiyorum vermek istemiyorum çünkü devlet yurdu çıktı ama hileyle gelirini az gösteren veya yalan yazıp devletin ciddi araştırmaması yüzünden ihtiyacı olmadığı halde burs alan varsa HAKKIMI HELAL ETMİYORUM Şimdi çocuğa part time iş arıyoruz zaten elektronik haberleşme mühendisliği okuyor dersleri ağır gel çık işin içinden bu mesajı duygu sömürüsü için yazmadım sıkıntımı paylaştım sadece

Hocam arsanı keşke yazmasaydın güvenilir bir tanıdığının üstüne yapıp başvursan gelirdi diye düşünüyorum.

Mesajımda hileli yollarla gelirini az gösterenlere hakkımı helal etmediğimi yazdım şimdi bunu benim yapmam sizce tutarsızlık olmazmı devletin öğrenemeyeceği maaşı bile yazdım para için her yol mübah olmamalı ama dürstlüğün cezasıda olmamalı neyse bu zamana kadar bursla okutmadık çocukları rabbim bir çare gönderir derdime ortak olan arkadaşlara teşekkürler burdaki çoğu kişi benim oğlum yaşında aile kurunca daha iyi anlayacaklardır zorlukları Allahtan oğlum yokun ne olduğunu bilen tasarruflu ve anlayışlı bir çocukta sıkıntıları atlatmak daha kolay oluyor .

• Ben onaylamıştım sonra hemen iptal ettim taahhütnameyi dedim bir araştırma yapayım nedir ne değildir. Herkes faiz biniyor diyor ayda 800 tl ödüyorsun diyorlar her kafadan bir ses çıkıyor. Hiç bildirge de yok bu konu hakkında. Yine berbat bir düzensiz sistem daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ingoshi

quote:

Orijinalden alıntı: Aras.

quote:

Hazırlık okuyorum şu an, ocakta hazırlığı bitirme ihtimalim var. Hazırlık bitince ikinci dönem bölüm derslerini almaya başlıyormuşum, almamak için okulu 1 dönem dondurmam gerekiyor.
    Okulu 1 dönem dondurursam kredinin durumu ne olur ? Eylüle kadar sadece ocak kredisini mi alırım ? Öyleyse diğer sene tekrar başvurmam daha mantıklı gibi.

Bende aynı şekilde hazırlığı bitirdim ikinci dönem fakülteye başlıyorum. Biz 5 yıllık kredi alıyoruz.

fakat ben fakülteye geçmemek için okulu 1 dönemliğine donduracağım, bu 1 dönem için kredi alacak mıyım bunu merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vahn

Kuzenin 5 sene sen 4 sene okuyacagin icin oyle (miktarlara bakarak tahmin yaptim )

birde yanlış anlaşılma olmasin da suna cikiyor buna çıkmıyor diye ornek veren arkadaslar puan durumlarini da yazsa guzel olur dayanakli kufur ederiz en azindan kyk ya

aga ikimizde 1. sınıfız ve okul 4 sene. hazırlık okuduk geçen sene.
  • Kredi cıkmıs almak istemiyorum, iptal secenegi de göremedim anlasmayı kabul etmezsem otomatik iptal olur mu kesin ugrasmayalım sonra?
  • AnestezistAdayi kullanıcısına yanıt
    18.000 tl kullansan 4-5 yıl sonra 4000-5000 tl civarı faiz ödersin borcunu erteletirsen faizde artar durur ilerde yük olmasın ben idare ederim diyorsun hiç kredi felan alma etrafımdakiler dert yanıp duruyor ilerde ödemek çok zor gelir onun yerine derneklere burs veren şirketlere şahıslara bak bu kredi bela bir şey
  • OKULA GİTMİYORUM, BURS ÇIKTI!

Merhaba, ben iki senelik myo okuyorum. İlk sene, burs ve krediye başvurmadım. İkinci senede okula hiç gitmedim çünkü 1. sınıf yaptığım zayıf ve devamsızlığı kurtaramıycağımı düşündüm.

2. Sınıfın başında belki bir ihtimal kredi çıkar da ygs ye hazırlanırken moral olur, öderim nasıl olsa dedim. 1 senelik alacaktım ne de olsa.
    Dün gece sonuçlara baktığımda burs çıktığını gördüm o kadar zayıf ve devamsızlıga rağmen.

Evet durumumuz pek iyi değil, annem babam ayrı. Ben hatta ailemin maaşlarını bolca yazmıştım (400 lira alan icra dolayısıyla kesilen annemin normal maaşını 1250 lira yazdım) belki okulada iyi bir puanla girdim ama burs çıkması beni şaşırttı.
    Tahattütü onayladım.

Sizce ne yapmalıyım? Başıma birşey gelir mi?

• sesenyoung kullanıcısına yanıt
    Ayda ne kadar geri ödüyoruz peki?
  • Şimdi 4 sene boyunca alsak ne kadar geri ödüyoruz düzgün bir açıklama yapabilecek var mı? aylık 400 tl aldık, o 400 tl yi nasıl ödeyeceğiz? 400 tl olarak faizsiz mi yoksa 450, 500 mü nedir yani rakam olarak?
  • Evlenince geri ödememe mevzusu doğru mu acaba ?

• Başka ziraat şubesinden (memleketten) genç kartını almayı başaran varmı?

• 3 senedir kyk da kalıyorum ve kredi alıyorum imza olayını soranlar olmuş eskiden notere gitmek gerekiyordu şuan öyle birşey yok sanırım e devletten halledilebiliyor.

Borç işi biz alırken : üfe/tüfe miktarına göre imzaladığımız miktarın üzerine faiz biniyor ve ortaya çıkan rakamı ödüyoruz. Ama kafadan 30 ödersin yok hemen başlarsan 27 yok beklersen 35 bin bunlar faso fiso istatistik öğrencisi adam getirin o bile zor hesaplar traşı geçelim bi. Az çok öderken görücez artık. He yeni alacaklar içinde e devletten onayladığınız kredi sözleşmelerini okuyun bi zahmet orda yazıyor net olarak belki şuan değişimiştir falan bu konuda bir bilgim yok okuyun ona göre onaylarsınız artık.

Malesef ki benim gibi bir çok kardeşim ailesine yük olmamak yada ailesinin durumu olmadığı için almak zorunda kalıyor kaçarı yok bu işin iyi kötü herkes üniversite okumalı en azından ben böyle düşünüyorum bu yüzdende mecburuz krediye.

Dışarda bir sürü bur veren kurum var diyenler gözüme gözükmesin derece ile girenler veya büyük üni. lerde okumayanların suratına kimse bakmıyor bakan varsa da oranı gayet az, yok sınırında hatta.

Haksızlık meselesi dibine kadar doğru benden çok daha rahat maddi durumda olan arkadaşlarım gözümün önünde çatır çutur yiyor parayı nasıl olsa enayi veriyor diye...

Yurt olayı bile öyle bana 1000 küsürlerde yedek çıktı lisede 2 sene çalışıp biriktirdiğim param olmasa sokakta kalıcaktım heralde bir şekilde idare ettim insanların uzak ve köyde diye beğenmediği için gitmediği yere sırayla alım bitip dilekçe ile başvuranların alındığı dönem sonunda kapağı atabildim şükür şükürde.. şükür ; 2 kişinin kalmayacağı odada 6 kişi kalıyorduk bir adet tuvalet pencerisi boyutunda pencere ile hepimiz ayakta bile duramıyorduk odadayken şu değiğimde gram abartı yok bilen biliro odaları...

Yabancılara yapılan ayrıcalıklar kadar tiksindiğim şey olmadı ama.. herifler elin somalisinden bilmem neresinden gelip... kyk da ücretsiz kalıyorlar alınıp alınmama sorunları yok üstüne 600 den aşağı burs alan görmedim ben. bu bir rezalet resmen kendi vatandaşın kıvransın dursun ya okumasın yada kredi alıp geri ödemeye çalışsın hamal gibi elin zencisi gelsin uskurunu sallayarak takılsın üstüne erasmus falan yapsın hatta bide orayı züksün .........

Yüksek ücretli yurt olayına hiç girmiyorum dibine kadar torpil dönüyordu kyk ya hiç başvurmayanlar bile bir telefonla odalara yerleştiriliyordu bizzat şahidiyim en azından şimdilik bazı yerlerde yavaştan kapatıyolar sanırım tek tip kyk olcakmış.

İnternet çöp. Baza yapcaz dediler hikaye bizim ranzalarda 2000 li falan tarihler yazıyor kaç yıllık ranzalar ...

yaz yaz bitmez hocam daha yazmadığım yemekhane kantin fiş olayları zartı zurtu.....

• quote:

Orijinalden alıntı: Börcır

Şimdi 4 sene boyunca alsak ne kadar geri ödüyoruz düzgün bir açıklama yapabilecek var mı? aylık 400 tl aldık, o 400 tl yi nasıl ödeyeceğiz? 400 tl olarak faizsiz mi yoksa 450, 500 mü nedir yani rakam olarak?

Eğer krediye başvurduysan ve çıktıysa gir e devletten sözleşmeyi oku hocam orda yazıyor net olarak.
  • Hocam hiç bir şey yazmıyor orada sadece maddeler yazıyor onun dışında tutarla ilgili tek kelime söz yok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayhankaldırım

quote:

alttan 3 4 ders kalınca krediye dönüyor

Peki buhun için yıl sonu ortalamasına bakılıyor degil mi ikinci sınıfım ben bu sene burs cıktı bana bu dönem notlar pek iyi degil ikinci dönem düzeltebilirim bu durumda kredi mi olacak anlamış değilim

altta kalan derslerde sene sonuna bakılıyor. dersler dönemlik oldugu için zaten bir sonraki yıl alabiliyorsun
    4 tane ders kaldı mesela 2 ilk dönemden 2 ikinci dönemden
    2016 eylul ayında burs krediye dönüyor
    dersleri telafi edince bursa dönmüyordu diye hatırlıyorum.
    bu bilgilerde 13 de mezun oldum oradan biliyorum :)
    değişmiş olabilir üst sınıf arkadaşlarınıza sorarsanız daha net bilirler birşey değişmiş ise

Bu durumda bursu alayım ben yanı hocam degil mi :) ikinci dönem cok çalışıp düzelteceğime eminim bu bursu kaybetmemek icin 😀 yaza kadar alıyorum o kesin yani ? :) son soru krediye kendimi dönüyor haber veriliyor mu ve de döndüğü Zaman iptal edebiliyormuyuz

• otomatik olarak krediye dönüyor onu takip etmen gerek ama dödüğünde direk olara iptal edebilirsin yatırılan paralarıda geri vererek.

@AnestezistAdayi İyice bak dostum tüm maddeleri oku başka bir yerdedir belki falan iyi araştır ben kesinlikle yazmak zorundalar diye biliyorum iyice heryeri okumanı öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.