Şimdi Ara

2016 KYK BURS VE KREDİLER ANA KONUSU(25 aralik ACIKLANDI) (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.674
Cevap
22
Favori
59.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim kafama takılan birşey var

şimdi krediyi son sınıfın haziran ayında keseceklerse 42 ay kredi yatıracaklar demektir

buda 42x400=16.800 lira eder ama taahütnamede belirtilen miktar 18.000 tl idi yani 1200 tl fazla

bu fazlalık geçtiğimiz 3 ay için olabilir mi acaba yani ilk ay toplu para yatırma ihtimali (bir umut )

bilgilendirecek birisi varsa sevinirim
  • Arkadaşlar ilk ödeme ocakta mı olacak şubatta mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraakcner

Evlenince geri ödememe mevzusu doğru mu acaba ?

Bu olay 3-4 sene önce mi ne başlamıştı ilk, ama tam bilgim yok, belki hâlâ devam ediyordur KYK'ya falan mail atıp sormak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehriyar

arkadaşlar benim kafama takılan birşey var

şimdi krediyi son sınıfın haziran ayında keseceklerse 42 ay kredi yatıracaklar demektir

buda 42x400=16.800 lira eder ama taahütnamede belirtilen miktar 18.000 tl idi yani 1200 tl fazla

bu fazlalık geçtiğimiz 3 ay için olabilir mi acaba yani ilk ay toplu para yatırma ihtimali (bir umut )

bilgilendirecek birisi varsa sevinirim

Yok öyle bir şey.

O taahhütname biraz da afaki. Mesela benim üniversite %30 İngilizce idi ve İngilizce sınavına girip hazırlık direk atlanabiliyordu. Kredi taahhütnamesinde 5 yıllık bir hesap yapılmıştı. Ben direk atladım hazırlığı. Haliyle 4 yılda bitirdim. Resmi olarak mezun olduğum aydan itibaren kredim kesildi. Ona göre bir hesap yapılacak ödemeye başlayacağım zaman.

Kısaca toplu ödeme diye bir şey yok. Ocak'ta ilk maaş alınacak, mezun olunca da kesilecek.

• Arkadaşlar kaç geri ödüycez diye sormuşsunuz hep çok fazla değil işte 14 bin tl alırsan eğer 16 falan ödersiniz daha fazlası değil.Az bir faizi var.Bu arada her çıkan ak parti yandaşı, bunlar kendi adamlarına veriyor diye bir şey yok.Ha gerçekten ihtiyacı olup çıkmayan çok kişi var ve ihtiyacı olmayıp çıkanlarda var tabi sistem yanlış bir kere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dragonborn Targaryen

Arkadaşlar ilk ödeme ocakta mı olacak şubatta mı?

En geç Ocak 10 nunda yatmış olur.
  • Arkadaşlar kredi çıkanlarda Taahhütname Tutarı olarak ne kadar yazıyor e-devlette? ben girdim baktımda 3.600 tl yazıyor. Bu rakam sadece bu senelik mi oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheTsubasaOhzora

quote:

Orijinalden alıntı: ayhankaldırım

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayhankaldırım

quote:

alttan 3 4 ders kalınca krediye dönüyor

Peki buhun için yıl sonu ortalamasına bakılıyor degil mi ikinci sınıfım ben bu sene burs cıktı bana bu dönem notlar pek iyi degil ikinci dönem düzeltebilirim bu durumda kredi mi olacak anlamış değilim

altta kalan derslerde sene sonuna bakılıyor. dersler dönemlik oldugu için zaten bir sonraki yıl alabiliyorsun
    4 tane ders kaldı mesela 2 ilk dönemden 2 ikinci dönemden
    2016 eylul ayında burs krediye dönüyor
    dersleri telafi edince bursa dönmüyordu diye hatırlıyorum.
    bu bilgilerde 13 de mezun oldum oradan biliyorum :)
    değişmiş olabilir üst sınıf arkadaşlarınıza sorarsanız daha net bilirler birşey değişmiş ise

Bu durumda bursu alayım ben yanı hocam degil mi :) ikinci dönem cok çalışıp düzelteceğime eminim bu bursu kaybetmemek icin 😀 yaza kadar alıyorum o kesin yani ? :) son soru krediye kendimi dönüyor haber veriliyor mu ve de döndüğü Zaman iptal edebiliyormuyuz

kardeş ilk dönem aldıgın dersi nasıl almayı düşünüyorsun ?
    ilk dönem aldıgın dersi kalırsan ancak ikinci sınıfın 1. döneminde alıp düzeltebilirsin.
    bursu al almasına da alta ders bırakma
    burs alırken borçlu cıkma birde
    az buz para değil biliyorsun
    alırken cok iyi de öderken adamın canına okuyor.
    birde burstan krediye geçtiğini anlamıyorsun bile nasıl oluyorsa kendiliğinden geçiveriyor.
    dikkat et. güzel yerlere harca parayı
    ben aldıgım bursla mustafa keser müzikhola gitmiştik
    orda yemiştim ilk bursu

Hayır benim demek istediğim ikinci dönem alacağım derslerden hiç ders bırakmamak ve bu şekilde bursun devamlılıgını sağlamak hocam :) ya insan bi haber verir kendiliğinden krediye dönüşmesi cok saçma degil mi iptal ediliyor mu peki Nasıl öğreniyoruz krediye dönüştüğünü hocam

• lan 3 senedir gelir umuduyla başvurup hiçbişi gelmemesi cok acı bi durum ya la :)
  • Yanlis hesap yapiyorsun 45 ay uzerinden degerlendiriliyor haziranda degil eylulde bitiyor odemeler

• Annemin üstüne 2 ev var, babamın üstüne 1 araba var. Abimin üstüne iki dükkan var. Abim ve bana burs çıkmış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: remreozturk

yüksek lisans öğrencisiyim arkadaşlar.kredi çıkmış 16.800 tl yazıyor 24 e böldüğümde 700 tl ye tekabül ediyor fakat 800 tl diye biliyordum ben. Bir bilgisi olan var mı ?

ocak ayında başlayacağı için 21'e bölmeniz gerekiyor çünkü. öyle 800 ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chloe Price

quote:

Orijinalden alıntı: Paprika55

iyide arkadaşlar ayda 400tl'den senede 3.600tl 4 sene 14.400tl şimdi hayata -14.400 tl ile başlamak mantıklı mı?

Senede 4800. Yaz ayları dahil.

Yaz aylarıda almak zorundamıyızya
    O zaman yazın iptal edip sonra okul başlayınca tekrar açarım :) zaten herkese çıkıyo

• quote:

quote:

quote:

iyide arkadaşlar ayda 400tl'den senede 3.600tl 4 sene 14.400tl şimdi hayata -14.400 tl ile başlamak mantıklı mı?

O zaman yazın iptal edip sonra okul başlayınca tekrar açarım :) zaten herkese çıkıyo

o zaman her yıl bir önceki yılın borcunu ödemek zorunda kalırsın. iptal ettiğin an ödemeni isteyecek çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Resurrectionn

Bende anlamadım nasıl iş hocam. Forumda herkes kredi faiz filan bulaşmayın fazla para alırlar diyor. Dışardan kime sorsam ben faiz ölemedim üstüne diyor veya çok az faiz var diyor 100 kişiye sorsan 100 de farklı cevap veriyor nasıl iş anlamadım. Kyk olacak kurum adam gibi bir bilgi vermeyi akıl edememiş.

Hocam sen faiz mi değil mi diye mi öğrenmek istiyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ObeyYourMaster91

Yanlis hesap yapiyorsun 45 ay uzerinden degerlendiriliyor haziranda degil eylulde bitiyor odemeler

Ben haziranda bitiyor diye biliyordum demekki yanlış biliyormuşum

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafaemre10

quote:

quote:

quote:

o zaman her yıl bir önceki yılın borcunu ödemek zorunda kalırsın. iptal ettiğin an ödemeni isteyecek çünkü

normalde 4 sene alınca mezun olduktan 2 sene sonra mı ödemeye başlıyoruz

• max 2 seneye kadar erteleme imkanı var.
  • Kyk müdürlüğünden öğrenirsin krediye geçtiğini

• Gençler bütün mesajları okudum, rehber öğretmenim ve üniversiteden 2008de mezun oldum.

Yazdığınız o kadar çok yanlış bilgi var ki. Şimdi yazdıklarımı iyi okuyun.

-Üniversiteyi bitirdikten hemen sonra ödeme başlamaz. 2yil sonra başlar. Eğer sigortalı bir işte calismiyorsaniz, her defasında 1 yıl erteleme hakkı var.

-enflasyon oranında ekleme yapılır aldığınız krediye. Enflasyon %6-9 arası değişiyor ülkemizde. Dolayısıyla kumulatif düşününce %40 civarı ekleme yapılıyor. Örnek olması açısından ben toplam 4100 lira kadar kredi alıp, erteleme yapmadan 5400 lira ödemiştim.

-4 sene kredi alacaklar için hesaplarsak, 400-425-450-475 alacağınızı düşünün her sene. Toplam alacağınız para yaklaşık 18bin eder. Buna %40 eklersek, yaklaşık 25 bin geri ödersiniz. Tabi erteleme yapmazsanız. 2019 da mezun olur 2021de ödemeye başlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebigil25 -- 27 Aralık 2015; 0:22:25 >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.