Şimdi Ara

2016 KYK BURS VE KREDİLER ANA KONUSU(25 aralik ACIKLANDI) (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.674
Cevap
22
Favori
59.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler kredi alanlara eylulden itibaren olan para da yatacak mi?4 yillik okul 18 bin tl sozlesme gozukuyor.45 ay eder.ama suantan itibaren okulun bitimine 42 ay var?Nasil olacak yani?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soul741

Geçen sene böyle bir uyarı yoktu. Tahaahütnamesini onaylamadığım kredi için ne diye iptal istiyorlar anlamıyorum, hakikaten saçmalık. Sizin gibi ben de baktım. İptal ile ilgili e-devlette bir şey bulamadım. Yani iş çıksın, başka bir şey değil.

Ekleme: Yazıyı bir-iki defa daha okudum. Sanırım denmek istenen şu: tahaahütnameyi onaylayıp sonra vazgeçmeniz için belli bir süre var. Bu süreyi aşarsanız dilekçe yazın diyorlar. Meali bu. Biraz daha açık yazmalılarmış bu kısmı.

Aynen belli bir süre onayladıktan sonra net üzerinden iptale izin veriyor olabilirler, teşekkürler hocam ilgilendiğin için.

• bana burs çıkmadı umarım ihtiyacı olan birine çıkmıştır krediye bile ihtiyacım yoktu faizsiz dediler alıcam nasıl olsa ben ödeyecem sorun yok umarım pişman olmam..
  • Kuru Altı Pilav kullanıcısına yanıt
    Hocam Ocak'tan itibaren başlar toplu yatıcak olayı hikaye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soul741

Geçen sene böyle bir uyarı yoktu. Tahaahütnamesini onaylamadığım kredi için ne diye iptal istiyorlar anlamıyorum, hakikaten saçmalık. Sizin gibi ben de baktım. İptal ile ilgili e-devlette bir şey bulamadım. Yani iş çıksın, başka bir şey değil.

Ekleme: Yazıyı bir-iki defa daha okudum. Sanırım denmek istenen şu: tahaahütnameyi onaylayıp sonra vazgeçmeniz için belli bir süre var. Bu süreyi aşarsanız dilekçe yazın diyorlar. Meali bu. Biraz daha açık yazmalılarmış bu kısmı.

Hocam ben kabul ettim e-devlet'ten, orada onay menüsünü tekrar açtığımda alttaki onay kutusunun yerine iptal et çıkıyor onayladıktan sonra tekrar girdiğimde. Yani eğer kabul etti iseniz iptal etmek için e-devletten de iptal edin demek istemişler galiba. Umarım açıklayabildim.

• Anladım hocam teşekkürler
  • Çevremde herkes ocak ayında 800 TL yatıcak, diğer maaş ikramiye sayılıyor deniyordu biraz bakındım ama hiçbir şey bulamadım. Bilgisi olan varsa paylaşırsa güzel olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: poset cay

quote:

Orijinalden alıntı: for47

quote:

Orijinalden alıntı: poset cay

Beyler 4-5 ocakta ankara kızılaydan alın diyo 31 inde istanbuldan kartı alabilirmiyim

Geçen sene başka bir şehirdeydim, parayı kimlikle ücret ödemeden çektim. Okulun olduğu şehre gelince kartımı aldım.

hocam işte haftaiçi kartı almam zor biraz askeri okuldayım onun yolunu arıyorum aslında

Kartın ilk dağıtıldığı zamanlar geçmişti sömestırdan dönmüştük. Bazı arkadaşlarım başka bir şube görünmesine rağmen okula yakın olan bir şubeden aldılar kartı, bankaya bir sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jimmy McGill

kartı mı bugün aldım, e devlet onayımı yaptım fakat söyle durum var.

bu işlemi gerçekleştirmem gerekli mi ?

Gerekli ise nereye gönderecem

Dikkat edin hocam, geçen sene banada böyle bir uyarı çıkmıştı(herkese çıkmıyor, bu uyarı) , kyk twitter adresinde kyk genel müdürlüğü söğütözü / Ankara ya yollayın denildi. Bende ankarada olduğum için kendim gittim
    Orada memur öğrenci belgemi aldı, bilgisayarda birşeyler yaptı sonra sorgulama yapınca o uyarının gittiğini gördüm. En iyisi kyk yı bir arayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi for47 -- 27 Aralık 2015; 7:27:28 >

• Ya beyler kartımızı istediğimiz şubeden alabiliyor muyuz ? Biri bir açıklık getirsin
  • istediğin şubeden alamıyorsun sadece okulun bağlı olduğu ilçedeki ziraat şubesi veriyor. ilk ay 400 alacaksınız. Nasıl üniversite okuyorsunuz anlamış değilim biraz araştırın. Geçen yıl 660 tl çekmemizin sebebi ocakta açıklandı bi ay gecikti o yüzden çift çektik ben 3 aylık almıltım 990 tl :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: StubB

quote:

Orijinalden alıntı: Revenge®

Kredi cıkmıs almak istemiyorum, iptal secenegi de göremedim anlasmayı kabul etmezsem otomatik iptal olur mu kesin ugrasmayalım sonra?

Bu soruya bende cevap arıyorum. Cevabı olan varsa sevinirim.

Bu arada ben 2012 üniversite mezunuyum ilk yıl 180, ikinci yıl 200, üçüncü yıl 220 ve 4.yılda 240 lira kredi almıştım. Şuanda 244 tl olarak geri ödüyorum

4 yıl boyunca mı 244 tl ödeyeceksiniz?

• Vakıflara genel müdürlüğü noldu acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Teal'c

Çevremde herkes ocak ayında 800 TL yatıcak, diğer maaş ikramiye sayılıyor deniyordu biraz bakındım ama hiçbir şey bulamadım. Bilgisi olan varsa paylaşırsa güzel olur

Türkiye ? Devlet ? Öğrenci ? İkramiye ?

• quote:

Orijinalden alıntı: GodShotGG

quote:

quote:

Kredi cıkmıs almak istemiyorum, iptal secenegi de göremedim anlasmayı kabul etmezsem otomatik iptal olur mu kesin ugrasmayalım sonra?

Bu arada ben 2012 üniversite mezunuyum ilk yıl 180, ikinci yıl 200, üçüncü yıl 220 ve 4.yılda 240 lira kredi almıştım. Şuanda 244 tl olarak geri ödüyorum

yanı su an 400 ıle basladıysanız ortalama her ay 500 cıvarı gerı odemenız olur bu da okulu bıtırdıgınızde hemen baslarsanız 2 yıl bekleyıp baslarsanız 600 tl cıvarı odemeden baslarsınız genelde 4 yıla boluyor ödemeler yanı en fazla gerı odeyecegınız mıktar kabaca hesaplarsak 600*12*4=30 bın cıvarı

• aldıgın kredıyı ödemekle sadece sız sorumlususnuz arkadaslar işe basladıgınızda ödeme yaparsınız yada maaşınızdan kesılır 30 yasına gelıp hala ödemeyen ödeyemen arkadaslarım var birinin 28 bin tl olup beklıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: GodShotGG

quote:

quote:

Şuan sistemde tum ay 244 tl olarak gozukuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Börcır

Şimdi 4 sene boyunca alsak ne kadar geri ödüyoruz düzgün bir açıklama yapabilecek var mı? aylık 400 tl aldık, o 400 tl yi nasıl ödeyeceğiz? 400 tl olarak faizsiz mi yoksa 450, 500 mü nedir yani rakam olarak?

45x400=18000 Hersene min. 20 tl artar ordanda 1000 olsa toplam 19000 elinize para geçer bununda geri öderken 2000 faiz olur yani toplam
    21000 tl devlete borçlu olursunuz bunuda 45 ayda geri odeyeceksiniz 21000/45=466 tl/ay ödersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuru Altı Pilav

Beyler kredi alanlara eylulden itibaren olan para da yatacak mi?4 yillik okul 18 bin tl sozlesme gozukuyor.45 ay eder.ama suantan itibaren okulun bitimine 42 ay var?Nasil olacak yani?

alınmayan 3 ay okul bittikten sonra temmuz ağustos eylül aylarında alacaksınız yani 45 ay ediyor toplam
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

istediğin şubeden alamıyorsun sadece okulun bağlı olduğu ilçedeki ziraat şubesi veriyor. ilk ay 400 alacaksınız. Nasıl üniversite okuyorsunuz anlamış değilim biraz araştırın. Geçen yıl 660 tl çekmemizin sebebi ocakta açıklandı bi ay gecikti o yüzden çift çektik ben 3 aylık almıltım 990 tl :)

Müşteri hizmetleri bana bulunduğun bölgede ziraat şubesi nin dağıtım yetkisi varsa oradanda alabilirsiniz dedi.memleketteyim pazartesi gideceğim bakalım şubeye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreGame -- 27 Aralık 2015; 10:49:16 >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.