Şimdi Ara

2016 KYK BURS VE KREDİLER ANA KONUSU(25 aralik ACIKLANDI) (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.674
Cevap
22
Favori
59.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burs cikan tanidiklarimin, arkadaslarimin hic birinin ihtiyaci yok gercekten ve durumlari da gayet iyi. Su ana kadar 4 kiÅŸi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Resurrectionn

Hayır hocam benim öğrenmek istediğim 2 yıllık 8.400 yazıyor e devlet de. Şimdi ben bu krediyi kullanınca geri nekadar ödeyeceğim? Tefe tüfe derken tahminen 9 10 bin olur. Bunun üstüne birde faiz mi olacak? Yoksa sadece Tefe tüfe mi eklenecek? Yoksa 8.400 kullanınca geri 8.400 mu ödeyeceğiz 2 yıl sonra? Ayrıca konuda bahsedilen faiz eklenmesi neye göre oluyor? Borcu 2 yıl sonra ödemeye başlamazsak mi ekleniyor yoksa hertürlü ekliyorlar mi? Oh be rahatladım teşekkürler şimdiden.

Ne alırsanız onu ödersiniz. Faiz falan olmaz burs kredi olaylarında.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebigil25

Gençler bütün mesajları okudum, rehber öğretmenim ve üniversiteden 2008de mezun oldum.

Yazdığınız o kadar çok yanlış bilgi var ki. Şimdi yazdıklarımı iyi okuyun.

-Üniversiteyi bitirdikten hemen sonra ödeme başlamaz. 2yil sonra başlar. Eğer sigortalı bir işte calismiyorsaniz, her defasında 1 yıl erteleme hakkı var.

-enflasyon oranında ekleme yapılır aldığınız krediye. Enflasyon %6-9 arası değişiyor ülkemizde. Dolayısıyla kumulatif düşününce %40 civarı ekleme yapılıyor. Örnek olması açısından ben toplam 4100 lira kadar kredi alıp, erteleme yapmadan 5400 lira ödemiştim.

-4 sene kredi alacaklar için hesaplarsak, 400-425-450-475 alacağınızı düşünün her sene. Toplam alacağınız para yaklaşık 18bin eder. Buna %40 eklersek, yaklaşık 25 bin geri ödersiniz. Tabi erteleme yapmazsanız. 2019 da mezun olur 2021de ödemeye başlarsınız.

devlet bankadan beter hocam o zaman gidip kredi çeksek daha iyimiş hatanız var sanırım 25 bin nedir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RAPAEL_ -- 27 Aralık 2015; 0:31:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafaemre10

max 2 seneye kadar erteleme imkanı var.

Arkadaş 6 sene oldu mezun olalı hala ödemedi 2 sene belirtilen miktar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nebigil25 N kullanıcısına yanıt
    Sizinde yanlışınız var. Faiz enflasyona göre değil, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksine(Yİ-ÜFE) göre belirlenir. Verdiğim linkte görebilirsiniz:http://yurtkur.gsb.gov.tr/Sayfalar/2441/2390/GenelBilgiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ingoshi

quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

quote:

Orijinalden alıntı: beyaz1616

quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

Okul bittiginden iki yil sonra odememn baslar dostum tahhutnameye attin imzanin 6_7 yil sonra iki katini odersin okul bittimi hemen odersen yuzde elli fazlasini odersin mesela .14 bin tlnin altina imza atarsan okul bittikten 3 .yil icinde yani parayi aldiktan 7 yil sonra odemeye baslarsan sana 28-30 bin arasi borcun yapilandirmasini cikarirlar haberin olsun mesela simdi aldin 2023 yilinda borcun 30 denir ve ne kadar zamanda kapatmak istedigine sen karar verirsin 2 yilda taksit yaparsan aylik 1.300 tl odemeyle odersin haberin olsun.

Hocam siz çektinizmi gerçekten ödeyeceğimiz rakam o kadar uçukmu oluyor normal bi bankadan kredi çeksem dahada kârdayım o zaman yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum onları savunacak bir halim yok

Mesela yukardaki arkadasin biri 18 bin cekecekmis geri odemesi okul bittiginde 30 bin olup 2 yilda erteletrse 35 bin civari öder banka onu yillara boler ve 4 yil aylik 1000 tl geri odemesi olu dikkat ededlim

18 çekip geri ödemesinin 30 olması imkansızdan öte bişey. Abartarak söylesek bile en en fazla 22 falan olur

Ilk ay 400 ama son yil 600 alacaksin ortalama 500 tlden 4yilda sadece aldigin para 24 bin olacak e birakta birazda tefe zammi tufe zammi olsun ama okul bitince pesin oderim dersen 24-25 e kapatabilirsin borcunu

• quote:

Orijinalden alıntı: nebigil25

Gençler bütün mesajları okudum, rehber öğretmenim ve üniversiteden 2008de mezun oldum.

Yazdığınız o kadar çok yanlış bilgi var ki. Şimdi yazdıklarımı iyi okuyun.

-Üniversiteyi bitirdikten hemen sonra ödeme başlamaz. 2yil sonra başlar. Eğer sigortalı bir işte calismiyorsaniz, her defasında 1 yıl erteleme hakkı var.

-enflasyon oranında ekleme yapılır aldığınız krediye. Enflasyon %6-9 arası değişiyor ülkemizde. Dolayısıyla kumulatif düşününce %40 civarı ekleme yapılıyor. Örnek olması açısından ben toplam 4100 lira kadar kredi alıp, erteleme yapmadan 5400 lira ödemiştim.

-4 sene kredi alacaklar için hesaplarsak, 400-425-450-475 alacağınızı düşünün her sene. Toplam alacağınız para yaklaşık 18bin eder. Buna %40 eklersek, yaklaşık 25 bin geri ödersiniz. Tabi erteleme yapmazsanız. 2019 da mezun olur 2021de ödemeye başlarsınız.

Arkadas konuyu anlatmis bende ozet geceyim en az oda pesin 25 bin okul nittiginde odersiniz ,cogumuz odeyemez 2 yil ertelenir oda 30 olur bakin bu bilgiler hicbiryerde detayli yazmaz kiymetiní bilin gençler...

• firatkrky kullanıcısına yanıt
    bence o ev araba üstüne olayları falan hikaye evi bakı olana çıkıyor diğerine çıkmıyor , neye göre belirliyorlar burs alıcılarını kesinlikle net bir kriter yok rastgele veriyorlar. Sistemde şeffaflık yok tezat da çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terius -- 27 Aralık 2015; 1:00:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafaemre10

Ekim Kasım aralik toplu derken bu gectigimiz 3 ayin degil de sonraki ekim kasim araligin ucretleri mi toplu yatacak.

Eger imzayi atarsaniz 3ay ve ocak ayi toplamda 1500 civari para alirsiniz ama unutmayin aldiginizi bir fazlasini odeyeceksiniz bu kredi burs degil

• quote:

Orijinalden alıntı: ergun62463

quote:

Orijinalden alıntı: Fornicras

quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Buz

Ulan babam vefat etti ben milli sporcuyum aldığımız para asgari ücretin biraz üstünde hala nasıl kredi çıkıyor anlamış değilim. Krediye ihtiyacım yok burs lazım bana burs bana çıkmadıysa kime çıkıyor bu burs anlamıyorum illa vekil yada bakan tanıdığımız mı olaması lazım.

Vekil yada bakan tanıdığımız yok bana çıktı. Sadece maddi duruma göre değil başarıya göre de belirleniyor burs olayı bildiğim kadarıyla.

bursun başarıyla hiçbir alakası yok emin olabilirsin

Neden puanı yazıyoruz başvururken?

• quote:

Orijinalden alıntı: Soul741

Sizinde yanlışınız var. Faiz enflasyona göre değil, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksine(Yİ-ÜFE) göre belirlenir. Verdiğim linkte görebilirsiniz:http://yurtkur.gsb.gov.tr/Sayfalar/2441/2390/GenelBilgiler

Haklısınız, zaten buradakilerin kafası karışık diye bildikleri bir terim olan enflasyonu seçtim, ki zaten birbiri çok yakın oluyor oranlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Revenge®

Kredi cıkmıs almak istemiyorum, iptal secenegi de göremedim anlasmayı kabul etmezsem otomatik iptal olur mu kesin ugrasmayalım sonra?

Bu soruya bende cevap arıyorum. Cevabı olan varsa sevinirim.

Bu arada ben 2012 üniversite mezunuyum ilk yıl 180, ikinci yıl 200, üçüncü yıl 220 ve 4.yılda 240 lira kredi almıştım. Şuanda 244 tl olarak geri ödüyorum
  • Kredi almak istemiyorsanız hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Kyk şunu hemen kredi kazandınız yazısının altına yazsada her sene aynı soru sorulmasa keşke.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehriyar

quote:

Orijinalden alıntı: ObeyYourMaster91

Yanlis hesap yapiyorsun 45 ay uzerinden degerlendiriliyor haziranda degil eylulde bitiyor odemeler

Ben haziranda bitiyor diye biliyordum demekki yanlış biliyormuşum

Doğru biliyorsun 4. Sınıfın Haziran ayı son bursu çekersin biter.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ehlika

quote:

Orijinalden alıntı: Şehriyar

quote:

Orijinalden alıntı: ObeyYourMaster91

Yanlis hesap yapiyorsun 45 ay uzerinden degerlendiriliyor haziranda degil eylulde bitiyor odemeler

Ben haziranda bitiyor diye biliyordum demekki yanlış biliyormuşum

Doğru biliyorsun 4. Sınıfın Haziran ayı son bursu çekersin biter.

Ama bana burs değil kredi çıktı arkadaş yazdıktan sonra internetten bi baktım galiba burs haziranda kredi eylülde bitiyormuş eğer böyle değilse taahhütname deki 1200 lira fazlalığı Nasıl açıklayabiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: Soul741

Kredi almak istemiyorsanız hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Kyk şunu hemen kredi kazandınız yazısının altına yazsada her sene aynı soru sorulmasa keşke.

Böyle yazıyor sorgu ekranında, onay işlemi yapmamakta sıkıntı yok da yanında bir de sistem üzerinden üzerinden iptal etmeniz yazıyor e devlette oyle bir secenek göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revenge® -- 27 Aralık 2015; 1:23:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Resurrectionn

Hocam siz hiç bilmiyorsunuz bu isleri aman diyim önemli şeyler yanlış bilgi vermeyin. Kafadan birkere yi-üfe göre bir ekleme oluyor çektiğin paraya bugüne kadar azaldığı görülmemiş. Faiz olmasa bile 1 alıp 1 geri odemezsin kafadan yi-üfe ekleniyor zaten. Ayrıca 2 yıl sonra ertelersen busefer de faiz ekleniyormus sanırım. Kesinlikle yanlışınız var. Bu kredi olayı içime sinmedi bir türlü bakalım son güne kadar neler olacak

Bende kredi almıştım. Zaten dediklerim öyle aşırı şeyler değil.

Dediklerim şunlar; kredi alanlar aldığı kadarını ödüyorlar.

ve 2 yıl içinde geri ödeme olayı sadece göstermelik arkadaşım 6 senedir ödeme bir şey olmadı.

Bu ikisini dedim sadece. Zaten yetkiliden gerekli bilgiyi alın ben sadece bildiğim kadarı ile söyledim.

Buradan kimsenin lafına güvenmeyin ARAYIN SORUN YETKİLİYİ

Forumxtr de

Ama burda devlet sana diyorki 4 sene sonraki beyaz eşya fiyatlarına göre senin paranı indekslerim yani 4 sene sonra beyaz eşya fiyatları düşmüş olsa diyelim sen aldığın paradan daha azını ödersin.Ama genelde yükseldiği için daha fazla ödüyorsun...Devlet sana deseydiki Sen 4 sene sonra aldığın paradan kesinlikle daha fazlasını ödiyeceksin o zaman faizin bir çeşidine girerdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerali -- 27 Aralık 2015; 1:34:16 >

• alemci83 A kullanıcısına yanıt
    Kime sorduysam toplu alma yok diyor siz nerden haberdarsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

quote:

Orijinalden alıntı: Uykusuz1905

quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

İhtiyacı olana çıkıyor diyen arkadaşlar çok kesin ifadeler kullanmasınlar bence doğru çok ihtiyacı olana çıkıyordur ama bence kaçanlar da baya oluyor arada .
    BİR VELİ OLARAK YAZIYORUM
    ev ve araba yok kirada oturuyoruz 3 tane çocuk var memlekette 200 m2 değersiz bir arsa var ( onu bile yazdım dürüstçe ) başvuru sürecinde işten çıkarıldım sigortasız bir işte çalışıyorum ama resmi olarak işsizim ama ben yine dürüstçe aldığım maaşı yazdım zaten aldığım maaş 1400 tl eve girin başka bir delikli kuruş yok soruyorum size benim oğluma burs almam için sokakta yatıyormu olmam gerekiyor bir hile olduğuna ihtimal vermiyorum vermek istemiyorum çünkü devlet yurdu çıktı ama hileyle gelirini az gösteren veya yalan yazıp devletin ciddi araştırmaması yüzünden ihtiyacı olmadığı halde burs alan varsa HAKKIMI HELAL ETMİYORUM Şimdi çocuğa part time iş arıyoruz zaten elektronik haberleşme mühendisliği okuyor dersleri ağır gel çık işin içinden bu mesajı duygu sömürüsü için yazmadım sıkıntımı paylaştım sadece

Hocam arsanı keşke yazmasaydın güvenilir bir tanıdığının üstüne yapıp başvursan gelirdi diye düşünüyorum.

Mesajımda hileli yollarla gelirini az gösterenlere hakkımı helal etmediğimi yazdım şimdi bunu benim yapmam sizce tutarsızlık olmazmı devletin öğrenemeyeceği maaşı bile yazdım para için her yol mübah olmamalı ama dürstlüğün cezasıda olmamalı neyse bu zamana kadar bursla okutmadık çocukları rabbim bir çare gönderir derdime ortak olan arkadaşlara teşekkürler burdaki çoğu kişi benim oğlum yaşında aile kurunca daha iyi anlayacaklardır zorlukları Allahtan oğlum yokun ne olduğunu bilen tasarruflu ve anlayışlı bir çocukta sıkıntıları atlatmak daha kolay oluyor .

Kusura bakmayın mesajınızın tamamını okumadım sizin görüşünüz saygı duyarım.Allah kolaylık versin.

• Revenge® kullanıcısına yanıt
    Geçen sene böyle bir uyarı yoktu. Tahaahütnamesini onaylamadığım kredi için ne diye iptal istiyorlar anlamıyorum, hakikaten saçmalık. Sizin gibi ben de baktım. İptal ile ilgili e-devlette bir şey bulamadım. Yani iş çıksın, başka bir şey değil.

Ekleme: Yazıyı bir-iki defa daha okudum. Sanırım denmek istenen şu: tahaahütnameyi onaylayıp sonra vazgeçmeniz için belli bir süre var. Bu süreyi aşarsanız dilekçe yazın diyorlar. Meali bu. Biraz daha açık yazmalılarmış bu kısmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soul741 -- 27 Aralık 2015; 2:41:14 >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.