Şimdi Ara

2016 KYK BURS VE KREDİLER ANA KONUSU(25 aralik ACIKLANDI) (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.674
Cevap
22
Favori
59.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vakıfta ücretli okuyup ta burs alanlar var hepinize geçmiş olsun

Edit: o aldığı 400 özel üniversiteye gidiyor yani devlet bi nevi zengine vermiş oluyor

bknz: ali Ağaoğlu Üniversitesi

Giden para senin vergin %18 kdv %150 ötv tarzı elektirik su bü nevi zengine vermiş oluyor devlet vakıf üniversiteleri para basıyor arkadaş 14 bin yıllık veren adam hamgi hakla burs alabilir ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taytlı -- 27 Aralık 2015; 12:54:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 1. Sınıfım kredi çıktı merak ettiğim sorular var. 18.000 TL verilecekmiş. Şimdi
    1. 2. Yıl sonra ödemeyle mezun olur olmaz ödeme arasında fark var mı?
    2. 2 yılı aşsam atıyorum 3 yıl sonra ödesem daha çok mu faiz işler?

• quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

quote:

Orijinalden alıntı: Godiantus

Arkadaşlar öğrenim kredisi kazandım.2.sınıfım.Geçen sene başvurmadım,bu sene vurdum.Taahhütnameyi onayladım ve bana ödenecek tutar 13.200 yazıyor.Benim geri ödemem sonrasında faizle beraber ne kadar olur?

arkadasım aylık ortalama 450 tlden 36 ıle carptıgında 16 bın gıbı bır rakam cıkıyor ama okul bıttıkten sonr yanı 2019 da 2 yılda erteletme sansın var onuda kullanırsan 2021 de 20 bın e yakın bır borcun olur ama tavsıyem okul bıter bıtmez odemen beklettıkce borc yuzde 10 cıvarı kümülatif olarka yıllık olarak artıyor

Yanlışınız var hocam. 2 yıl erteleme diye birşey yok. Zaten okul bittikten 2 yıl sonra ödemeler başlıyor. Okulun bittiği sene ödemek istersen Üfe farkının %40'ı, okul bittikten sonraki ikinci sene ödemek istersen de Üfe farkının %15'ini ödemezsin. Kredi taahhütünün başladığı ve bittiği aylar arasındaki(4 senelikler için 45 ay felan) ÜFe farkı ana paraya eklenerek senden her ay geri alınır. 16000TL için yaklaşık 19000+ para ödenir. Okul bittikten sonraki 1 sene içinde ödersen 18000 civarı olur.

• Kredi iptali için hiçbirşey yapmayacağız deme?İlla dilekçe yazmaya gerek yok?

Başımıza durduk yere iş almayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

quote:

Orijinalden alıntı: mech19

BURS çıkması için şartlar Ev, Araba, Arsan olacak arkadaş olmayana çıkmıyor
    Burs kızlar gibi maddiyata bakıyor sanki

Araba var,ev var ama bana çıkmadı.2 katlı evi ve minibüsü olana çıktı.Tamamen şans yada bu bursun çoğunluğu malum kişilere gidiyor.

Şimdi başvuru yaparken babanın maaşı asgari ücret yazsan hiçbir arsayı ve arabayı falan girmesen burs çıksa kontrol ediyorlar mı ? Hiç duymadım ben, çünkü üniversite gördüm öyle yapanları arabayla geliyor 2-3 yerden burs alıyor başka birileri var fakir krediyle geçinmeye çalışıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolffe

quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

quote:

Orijinalden alıntı: mech19

BURS çıkması için şartlar Ev, Araba, Arsan olacak arkadaş olmayana çıkmıyor
    Burs kızlar gibi maddiyata bakıyor sanki

Araba var,ev var ama bana çıkmadı.2 katlı evi ve minibüsü olana çıktı.Tamamen şans yada bu bursun çoğunluğu malum kişilere gidiyor.

Şimdi başvuru yaparken babanın maaşı asgari ücret yazsan hiçbir arsayı ve arabayı falan girmesen burs çıksa kontrol ediyorlar mı ? Hiç duymadım ben, çünkü üniversite gördüm öyle yapanları arabayla geliyor 2-3 yerden burs alıyor başka birileri var fakir krediyle geçinmeye çalışıyor

Hocam yazsanda yazmasan da devlet senin neyinin olup olmadığını biliyor.Asgari ücret de girsen vergi sistemine kayıtlı olduğun için babanın ne maaş aldığı,üstündeki taşınmaz ve taşınır malların ne kadar olduğu hepsi çıkar ekranlarında.Kesinlikle başka birşey var bu burs dağıtımında.İhtiyacı olanların hepsine çıkmıyor.Benim bu yıl 3.kez başvurum ama yine kredi çıktı.Paraya da çok ihtiyacım var.İhtiyaç olmayacak zenginleri burs çıktığını gördüm.

• DubSteq kullanıcısına yanıt
    Odemeler okul bittikten iki yil sonra basliyor ama odeyecegin rakamin ustune 2 yil bekledigin icin tefe enf oraninda ekleniyor buda 2 yilda %20 civari borcun artmasi demek bu kredi kredi ne demek bir arastirin once neden burs degilde kredi bir dusunun bakalim siz aldiginiz paraya bakin her ya ort 500 tl alacaksin toplamda okul bittinde 24 bin tl alacaksin sonra ben 18 binin altina imza attim ama deyip kalanlari cok gordum 24 parayi aldiginda 2yilda erteleme ile 28 bin cuvari para odenir tabiki harç icinde ekstra kredi almadiysa aldiysan borcun 35 i bulur tecrubeyle konusuyorum 5 alip 8 odeyende gordum 14 alip 23 odeyende siz simdi 24 nakit parayi aldiginizida bir kalem geriye ne odeyeceginiz saniyorsunuz 20 binmi

• Ya beyler banada burs cikti ama ne ozel unideyim, arabamiz ve evimizde yok, babamin emekli maasi var. Size gore burs cikan herkes para icinde yuzuyor galiba.

Bu arada kyk yurt hala cikmadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fornicras

quote:

Orijinalden alıntı: ergun62463

quote:

Orijinalden alıntı: Fornicras

quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Buz

Ulan babam vefat etti ben milli sporcuyum aldığımız para asgari ücretin biraz üstünde hala nasıl kredi çıkıyor anlamış değilim. Krediye ihtiyacım yok burs lazım bana burs bana çıkmadıysa kime çıkıyor bu burs anlamıyorum illa vekil yada bakan tanıdığımız mı olaması lazım.

Vekil yada bakan tanıdığımız yok bana çıktı. Sadece maddi duruma göre değil başarıya göre de belirleniyor burs olayı bildiğim kadarıyla.

bursun başarıyla hiçbir alakası yok emin olabilirsin

Neden puanı yazıyoruz başvururken?

sen de haklısın ama nedenini bilemiyorum ama şunu söyleleyim en başarısız bir çok arkadaşım var ama burs alıyor bursun başaruyla alaksı yok(ilk 100 hariç)(hacettepe tıp okuyan arkadaşıma da kredi çıktı ) yani maddi durum önemli ama maddi durumu kötü olup alamayan maddi durumu iyi olıup alan tanıklarımda yok değil dvletin işine akılsıe ermiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

Odemeler okul bittikten iki yil sonra basliyor ama odeyecegin rakamin ustune 2 yil bekledigin icin tefe enf oraninda ekleniyor buda 2 yilda %20 civari borcun artmasi demek bu kredi kredi ne demek bir arastirin once neden burs degilde kredi bir dusunun bakalim siz aldiginiz paraya bakin her ya ort 500 tl alacaksin toplamda okul bittinde 24 bin tl alacaksin sonra ben 18 binin altina imza attim ama deyip kalanlari cok gordum 24 parayi aldiginda 2yilda erteleme ile 28 bin cuvari para odenir tabiki harç icinde ekstra kredi almadiysa aldiysan borcun 35 i bulur tecrubeyle konusuyorum 5 alip 8 odeyende gordum 14 alip 23 odeyende siz simdi 24 nakit parayi aldiginizida bir kalem geriye ne odeyeceginiz saniyorsunuz 20 binmi

18000 taahhüt onayladım ortalama ödemem 22000'i geçmez.Ben okul bittiktikten 3-4 ay sonra ödeyeceğim için o kadar bile tutmayacak.
    Edit: Bu arada devlete güvenimi çok sarstı bu burs olayı. Hadi bana çıkmadı anlarım baba üzerine gözüken 2(kira geliri yok) ev ve 1800tl maaş var ama annesi babası ayrılmış ve kirada yaşayan kuzenime burs çıkmamış olması beni çileden çıkardı. Tek gelirleri de nafaka ve sigortasız çalıştığı işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubSteq -- 27 Aralık 2015; 14:56:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: StubB

quote:

Orijinalden alıntı: Revenge®

Kredi cıkmıs almak istemiyorum, iptal secenegi de göremedim anlasmayı kabul etmezsem otomatik iptal olur mu kesin ugrasmayalım sonra?

Bu soruya bende cevap arıyorum. Cevabı olan varsa sevinirim.

Bu arada ben 2012 üniversite mezunuyum ilk yıl 180, ikinci yıl 200, üçüncü yıl 220 ve 4.yılda 240 lira kredi almıştım. Şuanda 244 tl olarak geri ödüyorum

hocam o zaman çok fazla faizi yok desek yanlış olmaz değil mi
  • Turkıye gov'den taahtüt verildi. daha sonra giriş yapıldı şu şu şubeden 4 5 ocak arasımı gelıp alabilirsiniz dedi. başka bi işlem gerekiyor mu yapmamız gereken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergun62463

quote:

Orijinalden alıntı: StubB

quote:

Orijinalden alıntı: Revenge®

Kredi cıkmıs almak istemiyorum, iptal secenegi de göremedim anlasmayı kabul etmezsem otomatik iptal olur mu kesin ugrasmayalım sonra?

Bu soruya bende cevap arıyorum. Cevabı olan varsa sevinirim.

Bu arada ben 2012 üniversite mezunuyum ilk yıl 180, ikinci yıl 200, üçüncü yıl 220 ve 4.yılda 240 lira kredi almıştım. Şuanda 244 tl olarak geri ödüyorum

hocam o zaman çok fazla faizi yok desek yanlış olmaz değil mi

Heryil yuzde 10 civari artar alacağınız kredi almayin tutari 400-440-480-550 son aldiginz bursa olur geri odemenizde aylik 500 tl olur tabi hemen odemeye baslarsaniz 2 yil ertelerseniz 600 tl odersiniz oda bir sekilde odeniyor zaten

• Bir şey merak ettim.

Krediyi almayı kabul etsem, 3-5 ay sonra bile iptal edebilir miyim?

Eğer iptal edebiliyorsam geri ödemelerim ne zaman başlayacak?
  • 2013 te okulu biten arkadasim yuksek lisans yapti 2 yil eylul ayinda bitti bu sene lisans yuksek lisans toplam 32 bin borc geldi okula 2010 da baslamisti son 2 yilda 600 tl yükseklisans aldi simdi kara kara dusunuyor odeyeme m zaten dedi,odemesen ne olur her yil yuzde 10 artar

• TMoE T kullanıcısına yanıt
    Evet istediğin zaman dilekçe yazarak iptal edebilirsin. Geri ödeme için değişen birşey olmuyor bildiğim kadarıyla, aynı tarihte başlıyorsun yine ödemeye.

• quote:

Orijinalden alıntı: XEelia

Ya beyler kartımızı istediğimiz şubeden alabiliyor muyuz ? Biri bir açıklık getirsin

Ziraat kyk sorgu ekranından sana göre en yakın şubeden alabilirsin bilgisi gelir zaten. Hangisiyse oradan alacaksın.
  • Lisans için burs/kredi almış olanlar, yüksek lisans için de aynı hesabı kullanabilecekler değil mi? Bunun için ayrı bir işlem yaptırmamız gerekecek mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: emreDZ

Evet istediğin zaman dilekçe yazarak iptal edebilirsin. Geri ödeme için değişen birşey olmuyor bildiğim kadarıyla, aynı tarihte başlıyorsun yine ödemeye.

Sağ ol hocam cevap için.
  • emreDZ kullanıcısına yanıt
    Hayır. Yüksek lisans için tekrar başvuru yapılacak, yeni hesaba yatacak.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.