Şimdi Ara

2016 LG LCD & OLED WEBOS 3.0 TV (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
648
Cevap
21
Favori
64.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kafsinkaf90

aynen hocam samsungun 2013te fuarlarda falan tanittigi oled bu sekildeydi rgb...piksel sayisi olarak ama gordugunuz gibi kayip yok lgde...bu goruntuyu de kotu etkilemiyor yani siz de biliyorsunuz en iyi goruntuyu lg oledin verdigini...he ama ekranin genel alaninda sonucta belli bir miktar beyaz alt piksel var evet samsungun yaptiginda beyaz alt piksel yok belki daha doyurucu canli renk veriyordur ama olmayan birsey icin ne diyebiliriz ki su an...lg oledin rakibi yok su an...arcelik de lg panel kullaniyor herhalde oledlerinde...samsung cikarir der ki bakin bu rgb panel oled biz daha iyisini yaptik biz de goruruz aa hakikaten daha iyiymis boyle deriz eyvallah o zaman...ben size hala lg oled tavsiye ediyorum ucuza denk getirirseniz alin gercekten goruntu muazzam biz buna bakmaliyiz asik olarak...bu isin uzmani degiliz neticede son kullaniciyiz...yazida mavi alt pikselin kotu etkisini beyazin giderdigini soylemis kotu bir anlam cikarmak gerekmez buradan

LG New Zealand
    LG Electronics | LG New Zealand
    http://www.lg.com/nz/oled-tv

hocam piksel sayısı, matematiksel olarak kayıp yok evet. Ama başta samsung tarafından yapılanlar olmak üzere iddialar der ki, beyaz renk, renkten sayılmaz, zaten beyaz rengi kırmızı-yeşil-mavi piksellerle elde edebiliyoruz, bu şekilde 1 tane beyaz piksel ekleyerek lg şark kurnazlığı yapıyor...

pek içime sinmedi bu olay..daha detaylı araştıracağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Orijinalden alıntı: kafsinkaf90

aynen hocam samsungun 2013te fuarlarda falan tanittigi oled bu sekildeydi rgb...piksel sayisi olarak ama gordugunuz gibi kayip yok lgde...bu goruntuyu de kotu etkilemiyor yani siz de biliyorsunuz en iyi goruntuyu lg oledin verdigini...he ama ekranin genel alaninda sonucta belli bir miktar beyaz alt piksel var evet samsungun yaptiginda beyaz alt piksel yok belki daha doyurucu canli renk veriyordur ama olmayan birsey icin ne diyebiliriz ki su an...lg oledin rakibi yok su an...arcelik de lg panel kullaniyor herhalde oledlerinde...samsung cikarir der ki bakin bu rgb panel oled biz daha iyisini yaptik biz de goruruz aa hakikaten daha iyiymis boyle deriz eyvallah o zaman...ben size hala lg oled tavsiye ediyorum ucuza denk getirirseniz alin gercekten goruntu muazzam biz buna bakmaliyiz asik olarak...bu isin uzmani degiliz neticede son kullaniciyiz...yazida mavi alt pikselin kotu etkisini beyazin giderdigini soylemis kotu bir anlam cikarmak gerekmez buradan

http://www.lg.com/nz/oled-tv

hocam piksel sayısı, matematiksel olarak kayıp yok evet. Ama başta samsung tarafından yapılanlar olmak üzere iddialar der ki, beyaz renk, renkten sayılmaz, zaten beyaz rengi kırmızı-yeşil-mavi piksellerle elde edebiliyoruz, bu şekilde 1 tane beyaz piksel ekleyerek lg şark kurnazlığı yapıyor...

pek içime sinmedi bu olay..daha detaylı araştıracağım.

hocam anlıorum ben sizi lg zaten çakallıkta sınır tanımayan bir firma araştırın tabi....ama ben diyorum ki tvsiz kaldığınıza değmez bu kadar zaman biz kullanıcıyız sonuç odaklı bakmamız lazım biraz da dünya televizyon piyasasını sen ya da ben kalkındıramayız neticede...samsung sony falan yarın bi oled çıkartır lgyi tokatlar önümüze koyar bakın bu rgb oled diye tamam...ama şu an dünyanın en iyi görüntüsü bu yani mevcut seçenekler içinde o yüzden kendimize acı çektirmeden keyfine bakmalıyız biraz olayın diyorum ben

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir atasözümüz var ya, sütten ağzı yanan yoğurdu kaşıklayarak yer diye. Sony xd9305 hayal kırıklığından sonra böyle kılı kırk yarar oldum

gönlüm G ya da E6V'den yana. Fiyatları yüksek.
    Mantığım o kadar para verilmez git 3 bin TL'ye bir grundig-vestel-arçelik al diyor...
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    acelen yoksa 2-3 ay daha beklemeni tercih ederim tabiki 3 bin tl lere düşmez ama c serisi için 7-8 bin e serisi içinde 10-12 bandına 3/5 ay içinde düşer gibime geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Merhaba arkadaşlar LG 50UH635V nasıldır? Günlük tv kullanımında harici alıcı ile kullanılacak bolca film maç izlencek

Söylediğin tv için bakındım ama pek birley bulamadım yabancı sitelerdede kullanıcı yorumu göremedim özellik olarak veniş açılı görüş bakımından ıps panel olduğu için sıkıntı yaşamazsın lg nin 2016 tv modeli gerçek yenileme hızıda 50 hz gözüküyor 100 hz yapsalardı daha iyi olurdu ama fiyatına göre güzel tv 2700 tllere internette var gibi en güzel seçim yerinde gidip görüp karar vermen olacaktır gözün gördüğü bana göre esastır

• murat-gs kullanıcısına yanıt
    Normalde led tv ile pek işim olmazdı hocam yanlış anlamayın elimde ki plazma tv arıza verdi yaptırıp yaptırmamak arası kalmıştım onun tv arayışına girmiştim sonra yaptırıp kullanmaya karar verdim teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat-gs

quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Merhaba arkadaşlar LG 50UH635V nasıldır? Günlük tv kullanımında harici alıcı ile kullanılacak bolca film maç izlencek

Söylediğin tv için bakındım ama pek birley bulamadım yabancı sitelerdede kullanıcı yorumu göremedim özellik olarak veniş açılı görüş bakımından ıps panel olduğu için sıkıntı yaşamazsın lg nin 2016 tv modeli gerçek yenileme hızıda 50 hz gözüküyor 100 hz yapsalardı daha iyi olurdu ama fiyatına göre güzel tv 2700 tllere internette var gibi en güzel seçim yerinde gidip görüp karar vermen olacaktır gözün gördüğü bana göre esastır

hocam uh635v ips değil mva panel diye geçiyor...yavaş yavaş piyasada gözükmeye başladı illa ki kullanıcı yorumları oluşur yakında alan olur...ama dediğin gibi yabancı sitelerde inceleme falan da yok forumlarda sorulan sorularda zayıf birkaç cevap var kısacası hakkında bilgi olmayan bir tv ne desek boş valla...açıkcası ben de merak ediyorum

• Valla ne tür panel olursa olsun beni bağlamıyor :) şu plazma tv im yapılsın düzgünce çalışsın bana yeter... O zamanda led tv vardı hususî plazma alan birisiyim teşekkürler yinede ilginiz için

• urun.n11.com
    Televizyon Fiyatları ve LCD TV, OLED TV, 4K TV Kampanyaları - n11.com
    http://urun.n11.com/led-tv/lg-55e6v-55140-ekran-4k-uydu-alicili-3d-smartwebos-30-oled-tv-P126915966

Ne Dersiniz.

• amcabey35 A kullanıcısına yanıt
    on numara derim

• Oled 55e6v aldim. Sorusu olan sorabilir. Onceki cihazim samsung js9000. Bir sene kullandim bozuldu, panel deisti o da bozuk cikti. zar zor para iadesi aldim. Aman sammyden uzak durun. Resmen garantisi yok.. lg e6v iyi deil cok cok iyi..

• RedGunners kullanıcısına yanıt
    hayirli olsun cok guzel bir tvye sahip olmussunuz valla...oyun,film gunluk kullanim hee konuda firsat olursa deneyimlerinizi paylasirsaniz seviniriz

• quote:

Orijinalden alıntı: RedGunners

Oled 55e6v aldim. Sorusu olan sorabilir. Onceki cihazim samsung js9000. Bir sene kullandim bozuldu, panel deisti o da bozuk cikti. zar zor para iadesi aldim. Aman sammyden uzak durun. Resmen garantisi yok.. lg e6v iyi deil cok cok iyi..

Hayırlı olsun...Kağıt üzerindeki özellikleri 10 numara. Sİzden ricamız, bol fotolu, videolu, özellikle karanlıkta çekilmiş videolu bir inceleme. hatta ayrı başlık da açarsanız daha iyi olur. Benim en çok merak ettiğim, ekran yanması ve altyazıllı film izlerken, karanlık sahnelerde altyazı çıktığında, panelin alt bölümünün 1-2 tık aydınlanıp aydınlanmadığı. Bunu neden soruyorum; 65e6V'yi buyaka MM'de incelerken, etrafıma toplanan MM çalışanları, "abi bu dediğin her TV'de oluyor" demişti :( mağaza ortamı da çok aydınlık olduğu için kendi hdd usb.de yer alan filmleri test için açtığımda anlayamamıştım böyle bir durum var mı diye.

• dostum teşekkür ederim. Daha güzeli sizin olsun. Eyvallah.. Tamam inaşallah. fırsat buldukça eklerim. Öncelikle p4 pro aldım. Fifa 17 4k çözünürlükte herhangi bir patch olmadan çalışıyor. İzlenimlerin şu şekilde; futbol oyununda (başka oyun henüz yok) görüntüde sammy js9000 de ki gibi dse efekti yok kesinlikle. Önceki tv'mde dse vardı. Onda da görüntü iyiydi ama bu tv'de herhangi bir filtre olmadan çok çok akıcı. Film içi ise dün Hobbit sahnelerine biraz baktım. Bir defa ps4 pro filmi 2160p olarak açtı. Bilemiyorum bu upscaleden de öte filmi başka bir boyuta taşıdı. Karanlık sahnelerde tv adeta çoşuyor. Bir ara 65" modeli olsaydı diye içimden geçti ama onda sanırım banding sorunu varmış. 55" de uniformity sorunu yok. 3d passive olarak var. Onda biraz orjinal shrek izledim. Akıcı ve ghosting yok. Pürüzsüz ve etkileyici. Işık sızması zaten yok. Netflix bir ay deneme ile geliyor. Hdr 4k filmlerinde otomatik tanıyor ve renkler, kontrast çok daha etkileyici oluyor. Bir de tv'de dolby vision var. Bu da filmde eğer bu özellik varsa hemen buna uyumlu içeriği gösteriyor. Trt 4k gayet güzel çalışıyor. Avrupa şampiyonasında herhangi rahatsız edici bir takılma, dse yoktu.. Şimdilik bu kadar. ara ara eklerim.

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Ekran yanması ile ilgili bir şey söylemediler. Uzun uzun oyun oynadım. Tv'de pixel shift var. Tam ne oluyor bilemiyorum. Sanırım görüntü ekrfan çerçevesinde size farketmesenizde hareket ediyor. Böylece bu tip riskler elimine ediliyor. AYrıca ekran kapanınca otamatik kendini (pixelleri) yeniliyor. Sanırım yıkama.. Bunu kendisi yapıyor bir de 2000 saat sonunda kendin menüden bunu manuel yapabiliyorsun. Yabancı forumlarda bu compensation cycle olarak geçiyor ama teknik anlamda bunları öğrenmek beni yoruyor. Tabii bu image retention için. Logo yanması -screen burn- geri dönüşü olmayan bir hasar. Tv 24 saat aynı içerikte açık kalmadıkça sorun yok. Yani bozmak için özel çaba harcamak lazım ki led tv'lerde de bu geçerli. Mesela laptop'um da start logosu koyu mavilerde duruyor. Alt yazılı filmlerde aydınlanma yok. Oled olduğu için sadece beyaz beyaz, siyah siyah.. Bağımsız aydınlatma.. Mağaza çalışanları birşeyden anlamıyor. (istisnalar hariç) Bırak anlamayı yardımcı olmak için kıyafetinize bakarak ilgi gösteriyorlar. Neyse konumuza dönelim. Abi oled zaten bu tv karanlık ve kontrast isteyenler için yapılıyor. Işık problemleri ile ilgili herşeyi unutun.

Tşkk. Mahsuru yoksa nerden ve ne kadara aldınız?

Öncelikle tv nizi güle güle kullanın. TV yi nereden ve kaça aldınız acaba?

• gbriel G kullanıcısına yanıt
    Marmaraforum LG bayii. 14'e aldım. Nakitte daha da indirimli oluyor.
  • Ben de cok memnunum. Foto ekleyemesem de hemen hemen kusur bulamadım. Youtube banding videolarda kusur yok. Hdr icerik indiremedim ama netflix den hdr dizilere baktim soyle bir, gercekten cok iyi. Ama indirmeden izlemek icime sinmiyor bir turlu.

• quote:

Orijinalden alıntı: RedGunners

Marmaraforum LG bayii. 14'e aldım. Nakitte daha da indirimli oluyor.

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanım bebde sammy den agzı yanan oldugum için (3 senelik tv panel arızası ve sıfır tv parası istediklerinden samsung tv daha almam dedim böylece diğer tvlere yönelip oledi inceledikten sonrada başka tv gözüm görmedi açıkçası.çok güzel bir tv almışsınız

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.