Şimdi Ara

2016 LG LCD & OLED WEBOS 3.0 TV (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
648
Cevap
21
Favori
64.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam Oled tv'niz var. Allah aşkına neyin ışığı neyin testi.
    Oled'de ancak banding testi olur onu da yapıp keyfinizi kaçırmayın bence.
    Bariz bir durumda kendini gösterir zaten. Bu arada geçen hafta sonu Arçelik bayiinde Arçelik Oledi
    biraz kurcaladım. Fena değil gibi. Menü sistemi yerli. 'Ekran yıkama' modu var. Panel lg'nin ama eminim Lg amiral
    panellerini kendine saklamıştır. Ne derece iyi ancak eve götürüp bakmak lazım..
    Siyahlar gayet güzel. Parlaklık iyi. Ama video oynatma formatında Flac sorun verdi. 4k videolar
    yüklemiştim. Ekran büyük ama ayaklarını hiç beğenmedim. Düz ekran olması da avantaj bana göre.
    Parası olan bakabilir..
  • gbriel G kullanıcısına yanıt
    Hocam kasıma girdik ama lg de hala ses yok yeni kampanyayada başlamadı bekleyelim bakalım bu arada eğer biyerde bişey yakalar isen benide haberdar edersen sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinai

Henüz logo yanması tarzı bir durum görmedim.

Işık sızması testinin ve diğer yapmamı istediğiniz testlerin linkini koyabilir misiniz? İşimi kolaylaştırmış olursunuz.

Oled'de arka aydınlatma yok local dimming yok siyah ekranda panel niti kapatıyor ne ışık sızmasından bahsediyorsunuz yapmayın böyle,oled,de olsa badding olurki oda çok nadir bak keyfine vallaha bende oled kullanıyorum eg910v ilk defa sinema keyfi aldım diyebilirim bu zamana kadar 7 adet led panel değiştirmiş biri olarak
  • Evet arkadaşlar

55 inch 2016 OLED B6 modeli Amazon.com da 2000$ fiyatına inmiştir. Bizlerde artık bu fiyatları ülkemizde görmek istiyoruz!
    http://www.amazon.com/LG-Electronics-OLED55B6P-55-Inch-Ultra/dp/B01CDF9S1G

http://camelcamelcamel.com/LG-Electronics-OLED55B6P-55-Inch-Ultra/product/B01CDF9S1G?context=browse

YETER YETER YETER !

Edit1: Hatta Ieletrica diye bir site bizim ereyon gibi düşünün 1700$ dan satmış 55B6 yı şu an da da 1869$
    link=http://www.ebay.com/itm/182179278948

Edit2: Yine başka bir satıcı 55B6 yı 1499$ dan satıyormuş sadece DEĞİŞİM POLİTİKASI sıkıntılıymış aynı Türkiye gibi ahhahahaha
    http://slickdeals.net/f/9265971-live-lg-oled-hdtv-s-55-oled55b6p-or-oled55c6p-flat-curved-1499-or-oled55e6p-flat-w-3d-soundbar-1799-free-shipping

1500$ inanılmaz bir fiyat baya bedava !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 6 Kasım 2016; 2:4:59 >

• Cnrps C kullanıcısına yanıt
    Lg ye bir önceki gün tekrar mesaj attım 2018 yılına gireceğiz hala liste fiyatı diye geri dönülen mesajda stok ve kampanya nilgisi veremiyoruz .çok yararlı oldu bizim için bekleyelim görelim .o site o paraya satıyorsa bizde tedarikçi firmalarda o paralara alıyolardır

• Başka bir başlıkta paylaşılan yazı...
    http://www.teknolojioku.com/haber/televizyonunuz-gercekten-4k-mi-yoksa-3k-mi-31379.html

LG oledlerde de RGBW renk dizilmi var.

Bu durumda, bu tvlerin 4k olduğu da tartışılır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 6 Kasım 2016; 12:39:29 >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Hocam benim anladığım bu pikselleri normalde 3 ü çalışırken 4. Beyaz piksel yanlızca beyaz renktemi devreye giriyor onu ya atladım yada göremedim .standartlar tv nin 4 k piksel sayısı kadar pikselinin mevcut oldugunu söylüyor fazlada kurcalamalımı bilemem.geçen 4 k uhd lg teşirdeki tv yi incelerken yayın olarak karda kayan adamı koymuşlardı şimdi bunuda okuyunca satış stratejisi olarak lg nin bizim beyaZlarımızda güzeldir diye koymuş olabileceğini düşündüm .açıkçası aklımda sorular kaldığından tam çözemedim bu durumu

• murat-gs kullanıcısına yanıt
    Diğer tvler tüm renkleri, kırmızı-yeşil-mavi renkli hücrelerle oluştururken, lg çakalı, buna beyazı eklemiş. Halbuki betaz renk, diğer 3 renkle de elde edilebiliyor. Dolayısıyla lg tvler, daha az çözünürlük sunutor diyor makale. Bana gayet mantıklı geldi.

• NE oledi yahu, o IPS ekranlarda geçerli. O da her modelde değil,

UH600, UH615 ve UH650 RGBW panel.

UH770 ve üzeri RGB panel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

NE oledi yahu, o IPS ekranlarda geçerli. O da her modelde değil,

UH600, UH615 ve UH650 RGBW panel.

UH770 ve üzeri RGB panel.

Googlla bakalım
    Lg oled rgbw
    Diye. Hangi modellerde varmış....

• bado6100 kullanıcısına yanıt
    Oledler rgb panel ozaman

• murat-gs kullanıcısına yanıt
    http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-flat-panel-displays/2398506-rgb-vs-rgbw-lcd-4k-ultra-hd-designation.html

burada tartışılmış.

oledler RGBW...
  • lg oled tvleri çıkardığında(parlaklık konusuyla baş etmek için sanırım) rgbw dizilimini kullandı ve oledlerde sürekli rgbw olarak devam etti 2016larda dahi hala o şekilde..ama buradaki ince nokta şu : oledlerdeki beyaz alt pikseller hemen yanındaki komşu pikselin alt pikseli olarak paylaşılmıyor...her pikselin kendi r-g-b-w alt pikselleri mevcut..ama lg ölücü bir firma olduğu için daha sonra bunu dandik model led tvlerinde her pikselin r-g-b alt piksellerinden birini sırayla iptal edip yerine white piksel koydu...yani bir tvde toplam 3840x2160 adet piksel var toplamda 8.294.000 adet piksel bunların da olması gereken alt piksel sayısı red green blue toplam 24.883.200 adet alt piksel var....lg oledlerde bu sayı zaten mevcut....üstüne de white alt pikseller var...ama dandik rgbw pikselli ledlerinde pikseller beyaz noktaları ortaklaşa kullandığı için beyazları çıkarınca ana renkleri oluşturan renkli görüntü oluşmasını sağlayan toplam r-g-b alt piksel sayısı 24miyon yerine 18.662.400...he biz bunu çok net anlayabiliyor muyuz çıplak gözle çok kolay değil tabi ama evet gerçek bir 4k yayında aynı görüntü 24 miyon renkli alt pikselle olusurken lgnin dandik ledlerinde 18 milyon renkli alt piksel ile oluşuyor bu yüzden çakma 4k etiketi yiyiyor samsung da buradan yardırıyor lgye çakma 4k kullanıyorsunuz diye...ama kimse dünyanın en iyi görüntü kalitesini sunan lg oledlere birşey diyemiyor zaten 4 senedir herkes tarafından biliniyor lgnin rgbw piksel kullandığını oledlerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 8 Kasım 2016; 0:04:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• LG 58UH635V model tvyi cok begendim, belki teknik kusur eksik felan vardir ama inceledigim 50den fazla tvden fiyatida goz onune aldigimda bu tv cok onde.

• quote:

Orijinalden alıntı: kafsinkaf90

lg oled tvleri çıkardığında(parlaklık konusuyla baş etmek için sanırım) rgbw dizilimini kullandı ve oledlerde sürekli rgbw olarak devam etti 2016larda dahi hala o şekilde..ama buradaki ince nokta şu : oledlerdeki beyaz alt pikseller hemen yanındaki komşu pikselin alt pikseli olarak paylaşılmıyor...her pikselin kendi r-g-b-w alt pikselleri mevcut..ama lg ölücü bir firma olduğu için daha sonra bunu dandik model led tvlerinde her pikselin r-g-b alt piksellerinden birini sırayla iptal edip yerine white piksel koydu...yani bir tvde toplam 3840x2160 adet piksel var toplamda 8.294.000 adet piksel bunların da olması gereken alt piksel sayısı red green blue toplam 24.883.200 adet alt piksel var....lg oledlerde bu sayı zaten mevcut....üstüne de white alt pikseller var...ama dandik rgbw pikselli ledlerinde pikseller beyaz noktaları ortaklaşa kullandığı için beyazları çıkarınca ana renkleri oluşturan renkli görüntü oluşmasını sağlayan toplam r-g-b alt piksel sayısı 24miyon yerine 18.662.400...he biz bunu çok net anlayabiliyor muyuz çıplak gözle çok kolay değil tabi ama evet gerçek bir 4k yayında aynı görüntü 24 miyon renkli alt pikselle olusurken lgnin dandik ledlerinde 18 milyon renkli alt piksel ile oluşuyor bu yüzden çakma 4k etiketi yiyiyor samsung da buradan yardırıyor lgye çakma 4k kullanıyorsunuz diye...ama kimse dünyanın en iyi görüntü kalitesini sunan lg oledlere birşey diyemiyor zaten 4 senedir herkes tarafından biliniyor lgnin rgbw piksel kullandığını oledlerde

Hocam 4 senedir böyle evet ben de biliyorum ama benim okuduklarım da, paylaştığım link de, sizin anlattığınız gibi değil. Siz diyorsunuz ki LG firması, dandik panellerinde,

R-G-B-W renk diziliminden her birini sırayla iptal etti. Yani benim anladığım;

R-G-W

R-B-W

G-B-W

şeklinde dizilim kullandı bu dandik panellerde. Değil mi?

Lakin, ben böyle birşey anlamadım okuduğum bu yazıda.

R-G-B kullanması gerekirken, maliyeti düşürmek için bir de W ekliyor. Beyaz renk zaten ayrı bir renk sayılmadığından, aslında oled tv.ler dahil 4k olmayan bir çözünürlük sunmuş oluyor.

• Another thing that you have to be aware of when browsing LG’s LCDs is that an increasing share of the LCDs, basically all the non-“Super UHD” models, come with what LG calls M+ panels. These are RGBW LCD panels where one white subpixel is shared between each cluster of RGB pixels (unlike on LG’s OLEDs where no subpixels are shared). The jury is still out on these panels but initial testing shows that part of the 4K resolution is sacrificed to reduce power consumption. We have indicated which LCD TVs use M+ panels for each model in the overview.
    Read more athttp://www.flatpanelshd.com/article.php?subaction=showfull&id=1459247590#9u5xdFgisdi8RLFY.99
    sayfada en altta bu uh650 660 vs modelleri için m+ diye belirtmiş panelleri oledler için hiçbir yerde böyle bir eksiklikten bahsetmiyor hocam 3840x2160 adet rgb içeren piksel mevcut oledlerde hele 2016lar renk skalasının %99 unu göstermeyi başarıyor durduk yerde içimize felaket haberleri salmayın:) oledlerdeki rgbw piksellerin 4k gerçek çözünürlüğe veya görüntüde bir bozulmaya dair hiçbir etkisi yok...bu kadar detayda da boğulmayın güzel bir şey dikkat çekmişsiniz bu konuya ama kendinize işkence etmeden alın bir oled bakın keyfinize tavsiyem tvsiz kalmayın
    bazı videolarda o paylaşımlı denen pikselleri sırayla bir renk atlayarak gördüm bazılarında da r-g-b-w-r-g-b-w-r....diye araya r ker ile gördüm ama bunun oledde geçerli olmadığını iddia ediyorum ve sizden başka oledde 3k olduğunu söylemiyor...he eğer öyleyse de canını yiyim ben böyle 3k nın dünyadaki en iyi görüntü kalitesi budur net...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 9 Kasım 2016; 1:05:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam evet paylaştığınız linkteki " unlike lg oled..." demiş.
    Ama bu da arçelik oled başlığında da paylaşılan görsel:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 9 Kasım 2016; 7:59:57 >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    aynen hocam samsungun 2013te fuarlarda falan tanittigi oled bu sekildeydi rgb...piksel sayisi olarak ama gordugunuz gibi kayip yok lgde...bu goruntuyu de kotu etkilemiyor yani siz de biliyorsunuz en iyi goruntuyu lg oledin verdigini...he ama ekranin genel alaninda sonucta belli bir miktar beyaz alt piksel var evet samsungun yaptiginda beyaz alt piksel yok belki daha doyurucu canli renk veriyordur ama olmayan birsey icin ne diyebiliriz ki su an...lg oledin rakibi yok su an...arcelik de lg panel kullaniyor herhalde oledlerinde...samsung cikarir der ki bakin bu rgb panel oled biz daha iyisini yaptik biz de goruruz aa hakikaten daha iyiymis boyle deriz eyvallah o zaman...ben size hala lg oled tavsiye ediyorum ucuza denk getirirseniz alin gercekten goruntu muazzam biz buna bakmaliyiz asik olarak...bu isin uzmani degiliz neticede son kullaniciyiz...yazida mavi alt pikselin kotu etkisini beyazin giderdigini soylemis kotu bir anlam cikarmak gerekmez buradan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 9 Kasım 2016; 9:15:06 >
  • Bir aydan fazladır 2016 modeller için kampanya bekliyorum hergün bakmaktan usandım ellerindeki 2015 stokları bitmek üzere diye tahmin ediyorum ama böyle olursa oled son kullanıcıya tam bir sene model eskimesi ile ulaşacak gibi gözüküyor daha henüz standlara bile yeni yeni girmişken 2017 yılına gireceğiniz ve ocak ayında 2017 model oledlerin tanıtılıyor olacağını düşünürsek neyi beklediklerine anlam veremedim

• Merhaba arkadaşlar LG 50UH635V nasıldır? Günlük tv kullanımında harici alıcı ile kullanılacak bolca film maç izlencek
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.