Şimdi Ara

2016 LG LCD & OLED WEBOS 3.0 TV (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
648
Cevap
21
Favori
64.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emrahsnr

E6'nın siyah seviyesi aşağıdaki site bu şekilde tespit etmiş. Pek iç açıcı değil...2016 LG LCD & OLED WEBOS 3.0 TV

http://flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1465365585

Bu siyah seviyesi tam siyah değilki (%2 - near black diyebiliriz). İçerik gösteren fotoğraflarda böyle bir banding yok. Oled ışığı vb. bir çok ayar var. Bu ayarlardan dolayı görüntü doğruyu yansıtmıyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oled'lerde genel olarak kırmızı renklerin erkenden soluklaştığı yazılıydı. (tükenmek)
    Acaba renkerlde soluklaşma gibi birşey var mıdır? 4 sene kullanım içinde böyle birşey olursa yazık..
    En az 5 sene kullanmak lazım. Az para değil. 55E6V için 13.750 tl lg bayii fiyat verdi.
    Samsung müşteri servisleri rezalet ötesi. Elimde JS559000 var. arızalı ve servisden hala ses seda yok.
    Acaba LG oled (55e6v) almaya değer mi?...
    logo yanığı sorun olur mu?
  • Lgnin yeni oled serisiyle Arceligin 65 inch oled tvsiyle arasinda ne kadar fark var yazilim disinda ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eric13 E kullanıcısına yanıt
    Panel lg 2016 modelden tedarik edildigini biliyorum

• Neyse ki kurulum sorunsuz oldu, ürün açılıp kapanmamış kesinlikle. Hem izlediğim videolardan hem de paketten emin oldum. Henüz doğru dürüst bir şey izleyemedim. Eğer yazmaya yeterince vakit bulursam inceleme yapıp izlenimlerimi yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinai

Neyse ki kurulum sorunsuz oldu, ürün açılıp kapanmamış kesinlikle. Hem izlediğim videolardan hem de paketten emin oldum. Henüz doğru dürüst bir şey izleyemedim. Eğer yazmaya yeterince vakit bulursam inceleme yapıp izlenimlerimi yazarım.

Hayırlı olsun.
    Hocam sen nerde oturuyosun?

• quote:

Neyse ki kurulum sorunsuz oldu, ürün açılıp kapanmamış kesinlikle. Hem izlediğim videolardan hem de paketten emin oldum. Henüz doğru dürüst bir şey izleyemedim. Eğer yazmaya yeterince vakit bulursam inceleme yapıp izlenimlerimi yazarım.

Ürünün açılıp kapanmadığına nasıl emin oldunuz?

• quote:

Hocam sorunsuz olduguna sevindim tekrar hayirli olsun .senden bi bluray 4k film izlenimin hd ve sd. Deneyimini aktarirsan seviniriz

• Bu akşam digiturk 4k kutu koydurdum. İzleme mesafem 3,2 metre. Büyük olur diye korkuyordum ancak gayet iyi oldu. Henüz sadece yerel hd kanal izledim. 720p diye biliyorum yerel hd kanalları. Görüntü kalitesi gayet iyi. Dün akşam hd olmayan digi kutu ile denedim, beklediğimden iyi gösterdi. Henüz netten indirdiğim dizileri vs hdd'den izlemeye fırsatım olmadı. Yine de şunu sormadan edemiyorum: Full hd'den uhd'ye bir sebep yokken geçmeye değer mi?(tv bozulmamışsa vs)

Bluray player'ım yok.

Bu arada üreticiler için fullhd panel ile uhd panel üretmek arasında pek maliyet farkı yok. Yavas yavas full hd panel üretimi biter.

Bu arada tv kapalıyken siyah değil siyaha çalan pembe/morumsu bir renk(Bölgesel değil, tüm panel öyle). Niye böyle anlamadım, servis geldiğinde de sormuştum, hepsi böyle dediler. Tavandaki lambanın ışığı yansıdığı zaman mor pembemsi bir yansıma oluyor ekranda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinai -- 26 Ekim 2016; 23:28:17 >

• quote:

Bu akşam digiturk 4k kutu koydurdum. İzleme mesafem 3,2 metre. Büyük olur diye korkuyordum ancak gayet iyi oldu. Henüz sadece yerel hd kanal izledim. 720p diye biliyorum yerel hd kanalları. Görüntü kalitesi gayet iyi. Dün akşam hd olmayan digi kutu ile denedim, beklediğimden iyi gösterdi. Henüz netten indirdiğim dizileri vs hdd'den izlemeye fırsatım olmadı. Yine de şunu sormadan edemiyorum: Full hd'den uhd'ye bir sebep yokken geçmeye değer mi?(tv bozulmamışsa vs)

Bluray player'ım yok.

Bu arada üreticiler için fullhd panel ile uhd panel üretmek arasında pek maliyet farkı yok. Yavas yavas full hd panel üretimi biter.

Bu arada tv kapalıyken siyah değil siyaha çalan pembe/morumsu bir renk(Bölgesel değil, tüm panel öyle). Niye böyle anlamadım, servis geldiğinde de sormuştum, hepsi böyle dediler. Tavandaki lambanın ışığı yansıdığı zaman mor pembemsi bir yansıma oluyor ekranda.

4k formatta deadpool'u izlemeni tavsiye ederim. Hareketli sahneler de fazla. Hem de tvyi test etmiş olursun.

• Sinemada izlemiştim ama indirip tekrar izleyeyim. Exodus hdr 4k link bulamadım onu da merak ediyorum.

• Sinai S kullanıcısına yanıt
    Ulusal kanallardan birkaç görüntü paylaşabilir misiniz?

• quote:

Sinemada izlemiştim ama indirip tekrar izleyeyim. Exodus hdr 4k link bulamadım onu da merak ediyorum.

Hocam harman kardon entegre sistem nasıl begendinizmi ses kalitesini bası var gözüküyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: gbriel

Gabriel hocam bu bizim baktığımız 55c6v amazonda 2500 usd gibi rakamlarda dolaşıyor şu kasım ayını bekliyorum bu ay sonu lg nin sound bar kampanyası bildiğin üzere süresi doluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: murat-gs

quote:

Orijinalden alıntı: gbriel

Gabriel hocam bu bizim baktığımız 55c6v amazonda 2500 usd gibi rakamlarda dolaşıyor şu kasım ayını bekliyorum bu ay sonu lg nin sound bar kampanyası bildiğin üzere süresi doluyor

Bakalım herhangi bir kampanya gelecek mi.

• Bu h/k ses sistemi ile ilgili görüştüğüm tüm yetkililer sound barın h/k ürünü olmadığını, sadece tasarımını yaptığını belirtti. Hem lcd hem oledlerde. Yanlış anlaşlma olmasın. Ses sistemini harmankardon üretmiyor. Sadece dizaynını yapmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 28 Ekim 2016; 8:32:31 >
  • Çok şükür 55EG920 ler tükeniyor sanırım. Teknosa.com'da satışı durdurulmuş.

• Dün akşam biraz deneyebildim tv'yi. Ses sistemi için bir yorum yapamam, odanın akustiği şimdilik halı vs olmadığından yankı yapıyor, eski panasonic'im sadece panel olduğundan ses sistemim var, onu kuracağım ama yerel kanalları kendi sesi üzerinden izlerim diye düşünüyorum.

Fırsatm olduğunda bir kaç ekran görüntüsünü çekip akşam paylaşırım.

Digiturk çocuk kanalları HD değil, sd olsa gerek. Çizgi film kanallarında görüntü tatmin edici ancak hızlı sahnelerde pixellenme oluyor. Ama en düşük görüntülü kanallar için söylediğim geçerli.

Kanal D HD üzerinden iki yerli dizi seyrettim. Çok iyi görüntü kalitesine sahip. Mesafe 3,2m 65 inç ekran.

Kullandığım harici disk usb 3.0 özellikli ve 3.0 portundan bağladım. Yine dün akşam Blindspot dizisinin 4. bölümünü 720p olarak izledim, çok iyiydi. 5. bölümünü ise 1080p olarak çektim, geç olduğu için sadece görüntü kalitesini inceledim, 720p ve 1080p arasında birbirine üstünlük sağlamadı, ya da ben anlayamadım. 720p görüntüyü inanılmaz iyi gösteriyor.

Bundan yaklaşık 2-3 hafta önce Maltepe Carrefour Teknosa'da 2,5m mesafeden yanımda götürdüğüm aynı hdd ile test ettiğim 3 tv maalesef tatmin edici değildi.

Samsung 65KS9500: Game of Thrones ejderha görüntülerinde hareketli sahnelerde özellikle görüntü çok pikselleniyordu. Genel olarak denediğim bir çok filmde piksellenme mevcuttu. Alien 2 1080p ripde de aynı tarz piksellenme vardı.

Sony 65xd93 denediğimde, pixellenme mevcut değildi, ama renkler sönüktü. Ancak herhangi bir ayar yapılmadı, olduğu gibi denedik.

LG 65 oled 960 serisine de aynı görüntüleri denedik, onda da insan yüzlerinde sulu boya gibi görüntü vardı. Yine orada E65G6V vardı ancak onda deneme yaptırmadı çalışanlar. Fazla vaktim kalmamıştı ben de ısrarcı olmadım.

Elimdeki 720p Edge of Tomorrow filmi Sony ve Samsung çok iyi gösterdi, Grey's Anatomy dizisi Samsung'da çok kötüydü, Sony'de ise sönük. 576p'lik Avengers Age of Ultron filmini Samsung oldukça pikselli, Sony daha iyi ama yine sönük renkliydi.

Aslında en büyük gerçek bu sene tv almak için doğru bir sene değil, ama maalesef denk geldi. Kararsızlık iyi değil diyerek yine uzun dönem kullanacağımı düşünüp bol taksitli ve o an en uygun fiyat olarak hepsiburada'dan aldım. Ancak eminim yakında büyük bir indirim olacaktır bu seride.

Aynı görüntülere dün akşam evde denedim, henüz renk ayarı vs yapmadım. Standart ayarlarında baktım, görüntüler çok çok iyi. 720p'lik Game of Thrones son sezonun 9. bölümündeki savaş sahnesi inanılmaz gösterdi. Diğer tv'lerde karşılaştırdığım Age of Ultron, Alien 2 ve Edge of Tomorrow neredeyse kusursuzdu. Grey's Anatomy dizisinde detaylar çok net değil. Özellikle yüzler. Rip kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çoğunlukla 720p Dimension rip indiriyorum, diğer dizilerde böyle bir sorun yok.

Siyah ekranda altyazıların çevresinde çok hafif parlama var, ancak rahatsız etmeyecek boyutta. Dediğim gibi henüz ayar yapmadım.

• LG 32LH604V tvyi kullanan var mı görüntü nasıl önceliğim siyah görüntü veren tv arıyom
  • Sinai S kullanıcısına yanıt
    Eline saglık uzun uZun yazmışsın genel olarak anladığım kadarıyla memnunsun bu araa bende maltepe carrefourdakini yerinde incelemiştim eg960v orada 5500 tl ye veriyorlardı kararsız kalmıştım ama almadım sonucta .

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.