Şimdi Ara

2016 LG LCD & OLED WEBOS 3.0 TV (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
648
Cevap
21
Favori
64.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bekleyin tabikide surda tum modellerin hemen hemen hepsinin piyasaya cikmasina bikac hafta kaldi.
    Nisanda birkac model daha cikar.Bende lg,Sony,samsung ucunede bakiyorum ama sony tv ler iyi bisey istediginde 10.000 den basliyor.
    Geriye lg,samsung kaliyor fiyat ve goruntu performansina gore karar vercem.

LG de 55UH850 Modeli ve Samsungda ise 55KS7500 yada 55KS8000 modellerinin fiyat ve performansina bakip karar vericem artik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MAYIS AYI GELİYOR BENİM ARTIK BİR KARAR VERMEM GEREK. EVDEKİLERE 2. TV ÇİN MAYIS AYINA KADAR ALICAM DEMİŞTİM. SON ARAŞTIRMALARIMDA PASİF 3D HAYALİMDEN VAZGEÇMEK DURUMUNDAYIM. BU SENEKİ LG NİN 3D Lİ MODELLERİ YERLERDE SÜRÜNEN performansLARIYLA TARİHE GEÇTİLER ALANLARA DA GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM. BİR ARA UF 8507 Yİ 2600 LİRA CİVARLARINDAYKEN ALSAMIYDIK ACABA DİYE DÜŞÜNMEDİM DEĞİL. ŞİMDİLERDE BAKIYORUM FORUMDA Kİ BİR İKİ ARKADAŞTA SATIŞA ÇIKARMIŞLAR. UF 950 DÜŞSÜN ALIRIZ GİBİ BİR HAYAL VARDI REZİL PERFORMANSINA RAĞMEN ONUN BİLE FİYATI UÇTU GİTTİ. BU BEKLENTİMİN SEBEBİ ÇOK SEVDİĞİM PASİF 3D NİN ÜST SINIF BİR 4K TV DE MUHTEŞEM PERFORMANS GÖSTERECEĞİNİ HAYAL ETMEMDİ. VELAKİN UF SERİSİ KÖTÜ YORUMLAR ALDIKÇA İÇİMİZE KURT DÜŞTÜ VE FİYATLARIN BAŞINI ALIP GİTMESİYLE VAZGEÇİLMEZİM DEDİĞİM PASİF 3D MAZİ OLDU.

ŞU ARALAR GÖZÜMÜ KENDİ FİYAT ARALIĞIMDAKİ SAMSUNG JU SERİSİNE ÇEVİRMİŞ BULUNMAKTAYIM.

http://www.rtings.com/tv/tests/scores ŞU LİNKTEDE GÖRECEĞİNİZ GİBİ TEST PUANLARI BAYA İYİ. YENİ ÇIKAN LG UH8500 İLE KAFA KAFAYA.

YENİ ÇIKAN UH SERİSİ LG TV LERİN FİYATLARI BAYA UÇUK, 3D MASRAFLI DİYORLARDI 3D Yİ ÇIKARMIŞLAR YİNE PAHALI.
    http://www.epey.com/tel...g-49uh650v_lg-55uh650v/

YURT DIŞINDA UH8500 İÇİN 1800 DOLAR GİBİ BİR FİYAT VAR, 5300 TL FİLAN EDİYOR. YUKARIDAKİ LİNKTE GÖRECEĞİNİZ ÜZERE VATAN BİLGİSAYARDA UH650V 3D OLMADIĞI HALDE 6800 LİRA BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU. LG NE YAPMAK İSTİYOR ANLAMADIK. YALNIZ KÜÇÜK EKRANLILARIN FİYATI MAKUL, HZ DEĞERLERİ FARKLI BİRDE ÜST MODELLERDE SÜPER UHD, HDR VS VAR YAZMIŞLAR 7700 VE 6500 LERDE YOK. BİRDE BU UH 650 SERİSİ HAKKINDA BİR TEST FİLAN YOK PERFORMANSLARI NEDİR TAHMİN EDEMİYORUZ. YANİ BURDA BİZİM KESEMİZE UYGUN OLAN 6500 SERİSİ ONUNDA PERFORMANSI UF8507 GİBİYSE ZATEN KİMSE ALMAZ. GEÇEN SENE 8507 Yİ ALANLAR ZATEN %90 PİŞMAN. 8507 BIRAK 950V BİLE PARASINA GÖRE YERLERDE YANİ. BU SENE TEST SONUÇLARINI GÖRMEDEN KİMSE BENCE ALMAZ LG LERDE ALT MODELLERİ.

ŞİMDİ GELELİM ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ YERE
    ŞİMDİ JU7500 ÜN TEST SONUÇLARINDA İYİ ÇIKAN PERFORMANSINA BAKARAK ONAMI YÖNELMELİ, YOKSA HDR Sİ OLAN LG LEREMİ YÖNELMELİ ? JU7500 GALİBA 8BİT PANEL MİŞ,GERÇİ BUDA ÇOK ÖNEMLİMİ BİLMİYORUM.

BİRDE BU HDR ÇOK GEREKLİ BİRŞEYMİ BİRAZ OKUDUM SAĞDAN SOLDAN PEK KESİN BİRŞEY ANLAYAMADIM. KİMİ DİYOR ÖYLE BOŞ BİRŞEY DEĞİL GÜZEL OLACAK, KİMİ DİYOR GÖZLÜKSÜZ 3D GİBİ OLACAK VS VS. BU HDR NİN GÖRSEL OLARAK NE KADAR FARKI OLUR BİLEN BİRİLERİ YAZARSA SEVİNİRİZ. SAMSUNG TA BU SENE HDR Lİ OLARAK KS9000 DİYE BİR MODEL GÖZÜKÜYOR HENÜZ FİYAT BELLİ DEĞİL GEÇEN SENEKİ JS GİBİ ÜST DÜZEY MUHAKKAK Kİ BİZ ONU ALAMAYIZ ZATEN.http://www.epey.com/tel...n/samsung-55ks9000.html GERÇİ MAKUL FİYATLI SAMSUNG HDR TV LERDE ÇIKACAKTIR. AMA NE ZAMAN ?
    OLED LER 1 - 2 SENEYE UCUZLAR FANTAZİLERİDE HAYAL OLUYO BU ARADA. HADİ BAKALIM.
    JU 7500 DE BİR YERDEN HABER BEKLİYORUM TORPİLLİ BİR İNDİRİM OLURSA TİKO PARAYA ALCAM YANİ YOKSA ONADA YUKARDA GÖRDÜĞÜNÜZ PARALARI VERMEM.

• Kazumatr kullanıcısına yanıt
    ABİCİM FİYATLAR ÇOK UÇUK , TABİ HERKESİN KESESİ BİR DEĞİLDE YANİ 6000 7000 LİRA VEREN ADAM BENCE ESKİ SERİ OLED ALMALI. ARTIK 3D OLAYINI BİTİRDİLER BU DA BENCE SAMSUNGLA LG ARASINDAKİ REKABETİ BAYA KIZIŞTIRIR , LG DE FİYATLAR AŞAĞI YUKARI ORTAYA ÇIKTI ÇOK FAHİŞ, İNŞALLAH SAMSUNG BİR DARBE İNDİRİRDE KS7000 SERİSİ VS UYGUN FİYATLI OLUR.
  • Rtings sitesi 55UH7700 ün testini bir kaç gün içerisinde açıklayacak diye bekliyorum. Fiyatlar uçuk ama en azından fikir verir ve diğer marka & paneller ile karşılaştırma imkanı sunar.

Maalesef alt seviye JU (6-7-8 ) serisinden bende umudu kestim çünkü gelen yorumlar çok olumlu değil. Edge led olan modellerde üst ten ve alttan ışıklandırma yapmışlar ve yine benzer sorunlara sebep oluyormuş, paneller 10 bit değil albani üstadın söylediği gibi 8bit + dethering dedikleri sistemde. Yani HDR desteği var ama olması gereken kaliteden uzak olacaklar ( hani bu 58UF830V nin eleştirildiği gibi ) Ayrıca Dolby Vision hiçbir modelde yok. LG de sanıyorum Dolby Vision desteği var biraz da buna güveniyorlar fiyatlar da..

Mayıs Ayı maalesef ürünlerin piyasaya yeni çıktığı ve satış fiyatlarının yüksek olduğu bir ay. Tek şansınız Euro 2016 ve öncesidir. Birde Temmuz ve Aralık civarı indirim dönemleri olabiliyor. Mart aylarında da zaten son kalan modeller ve teşhirler piyasada satılıyor. TV lerin genel döngüleri bu şekilde.

• CANBABA34 C kullanıcısına yanıt
    Beklemedeyim zaten tum modeller ciksin oyle karar vericem artik.samsung da 49 inclik modelleri uygun olur 55 likler gine 5000 leri gecme ihtimali yuksek gibi.

• Cnrps C kullanıcısına yanıt
    vallahi ben 7500 hakkında rastlamadım kötü yoruma, birde fiyat açısından düşünmek lazım. yani tamam bu senekiler hdr li 10bit vs filanda fiyatlar çok uçuk abi oled gibi, ben samsung ks7000 serisininde makul olacağını zannetmiyorum. uh7700 test sonucu çıksa ne olur abi. görüyon vatanda 55uh650 6000tl mi ne

birde şu var bakalım bu hdr tv lerin performansları aradaki fiyat farkına değecek bir durumda olacakmı ?

hdr nin tadını almak için de hdr formatında çekilen filmler olması gerekiyormuş. şimdilik 3 - 4 tane çekilmesi planlanıyormuş. tamam 4k içinde başta öyle diyorlardı ve hala içerik az. yalnız 4k da fiyat farkı bu kadar yoktu birde yani bu çözünürlük oyun oynuyosun işine yarıyo 3d film seyrediyorsun işine yarıyor, ben mesela hiç o çelişkilere düşmedim işte 4k çok pahalıda dandik bir 4k alcağıma iyi bir fhd alırım filan.
    bu hdr olayında fiyat çok farklı kalacak gibi gözüküyor...

• 43UH650V Bu modelden alan var mı ? Şuan satışta 2500 TL olarak gözükmekte. Vatan ve Teknosa'da görüyorum, ancak karar veremedim bir türlü. Nette kaç gündür bakınıyorum bir inceleme de göremedim.
    43 inc lazım oda için. Sizce bir süre daha beklemelimiyim ?
    Babam için alıcam ancak bende kullanırım mantığıyla ileriye yönelik alayım diyorum. Özellikle Hevc codec kullandığımdan dolayı falan.
    Lg , Sony hiç alınası değil

Samsung yada Philips bakın.

UЕ55КЅ8000 - 1,800 $ USA 5000 tl
    UЕ55КЅ8000 - 2.399 € AVRUPA 7700 tl

USA fiyatlarına bakmayın Avrupaya bakın bizde 7700 -8000 bin gibi açılış yapar.
  • Cnrps C kullanıcısına yanıt
    ahanda çıkmış UH7700. veeee puanlar düşük, şimdi bilen anlayan söylesin bi zahmet aynı sitede uh8500 ve ju7500 le yanyana kıyasladım,
    hdr si olan 10 bit uh7700, hdr si olmayan 8 bit ju7500 den az puanlar almış özellikle hdr test sonuçlarına bakın yine düşük. http://www.rtings.com/tv/tests/movies/hdr

belki de ben yanlış anlıyorum şimdi UH7700 ün puanlarının çok çıkması gerekmiyormu mantıken color gamut filan diyor onlarda da 0,2 puan felan düşük. zaten bir yerde gördüm lg nin sitelerinden biri üst modellerinde süper hdr diye yazmışlar alt modellerin hdr pro demişler. ju7500 vs uh8500 durumunda ise kafa kafaya gibiler.
    e o zaman ne oluyo -yemişim hdr sini gibi bi durum ortaya çıkıyo, biri 6500 - 7000 lira gibi biri şu an 4500 gibi. yani bu rtings sitesinin test sonuçları doğruysa abicim 2015 in tv si bence ju7500 ve 2016 yı da sallıyo gibi fp olarak.

• 666azazel kullanıcısına yanıt
    abicim neyine bakalım fiyatlara bak, amerikada 5000 demek burda en az 6000 lira, 49 inç olsun 4500 lira, 7000 serisi varsa belki o biraz daha ucuz olur, acaba ju7500 muadili hangisi olcak.
  • http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh7700

Line UP
    http://www.flatpanelshd.com/article.php?subaction=showfull&id=1459247590&rss
    Bu mesaja eklenen görseller:

2016 LG LCD & OLED WEBOS 3.0 TV

2016 LG LCD & OLED WEBOS 3.0 TV2016 LG LCD & OLED WEBOS 3.0 TV2016 LG LCD & OLED WEBOS 3.0 TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 10 Nisan 2016; 16:23:36 >

va panel ile ips panel karşılaştırılmamalı yoksa böyle sonuçlar çıkar.
  • 49UH850V:1499€
    55UH850V:1899€
    60UH850V:2399€
    65UH850V:2799€

49UH770V:1299€
    55UH770V:1699€
    60UH770V:2099€
    49 inc liklerin fiyati ideal gibi gorunuyor.Bilgilendirme icin tesekkurler.

merhaba,

aslında OLED alayım istiyorum ama fiyatlar ve hücrelerde yanma oluşmasından yakınan insanları görünce biraz tedirgin oldum. dün 49uh650 yi biraz inceleme fırsatı buldum ama 720P bir dizi ile deneyince upscaling performansını begenemedim. 1080p performansı fena değil gibi bu cihaz alınır mı yoksa baska bir ürün mü bakayım? kullanım amacım standard uydu üzerinden 23 hd kanal tanımlı ama cok nadir uydu izliyorum. genelde digiturkplay ile mac ve usb üzerinden dizi film izliyorum. boyutlara cok takılmıyorum ama oda max 55" için uygun. değperli yorumlar için tesekkurler.
  • xense X kullanıcısına yanıt
    Hocam 1-2 kişide yanma oldu onunda birinde çocuklar sabaha kadar B.sayarı bağlı unutmuşlar digeri de büyük ihtimal panel arızalı bu kadar az kişideki sorun senin gözünü korkutup oled aldırmazken yüzde 90 ı sorunlu led tv almak pek mantıklı gelmiyor yüzdesel olarak bu forumun en çok led tv sen canı yanan kişisi olarak geçen sene 17 tane led tv ye 70.000 tl para ödedim sonuç? Xanax sonrasında full hd ec930 oled aldım şimdi keyif yapıyorum dünde 4k oled aldım benden sana tavsiye led tv lere bedava verseler bulaşma canın yanar..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 666azazel hocam yeni konu hayırlı olsun 2013'te LG Tv'yi alırken yardımcı olmuştun sanırım Tv ile ilgili bir iştesin? Baya bilgin var yani hocam çok yardımın olmuştur bu konuda foruma tekrar sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MARVEL -- 2 Nisan 2016; 20:28:49 >
  • MARVEL M kullanıcısına yanıt
    sagol
    tv işinde değilim belki sonra olurum
    bende tv seçimi yaparken forumdan öneri alıyordum sonra yolum bu yöne doğru gitti araştırmacı olarak
    foruma avrupa forumlarından ve test sitelerinden hiç bilgi akmazdı benim sayemde bilgiler geldi. katalog-panel-test bilgileri :'(] şimdi onlarda benden almaya başladı.

bu çakal markalara karşı kullanıcı bilgi paylaşımı önemli ..
    Hocam bu foruma senin gibi adamlar lazım. 2013'te Tv seçimi yaparken bende baya bir bilgi sahibi olmuştum Tv konusunda ama aldıktan sonra araştırmayı bırakınca unutuldu haliyle. Artık bir dahaki Tv'de araştırmalara tekrar atılırım

Bu sektörde olmamana şaşırdım hocam açıkçası sektörün içindeki çoğu kişiden daha bilgi sahibisin

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.