Şimdi Ara

2016 LG LCD & OLED WEBOS 3.0 TV (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
648
Cevap
21
Favori
64.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shadowtr

quote:

Orijinalden alıntı: UnbLesseD

43UH650V Bu modelden alan var mı ? Şuan satışta 2500 TL olarak gözükmekte. Vatan ve Teknosa'da görüyorum, ancak karar veremedim bir türlü. Nette kaç gündür bakınıyorum bir inceleme de göremedim.
    43 inc lazım oda için. Sizce bir süre daha beklemelimiyim ?
    Babam için alıcam ancak bende kullanırım mantığıyla ileriye yönelik alayım diyorum. Özellikle Hevc codec kullandığımdan dolayı falan.

Selamlar...

Teknosa'dan cumartesi günü Axess indirim kodu + mağazadan teslim indirimiyle 2359 TL ye aldım.

Yolda gelirken aradım kurulum için, adamlar benden önce geldiler beni beklediler sağolsunlar. Kurulumu yaptılar ancak onlar da ilk kez Webos 3.0 cihaz kuruyorlarmış. Çok fazla bilgileri yoktu. Ayrıca mevcut kanal listeleri falan çalışmıyor. Yeniden tarama yapmak zorunda kaldık, neden bilmiyorum TKGS de çalışmadı. Sonradan tekrar uğraştım TKGS aktif oldu, doğrudan güncelliyor.

Öncelikle webos 2 de kullandım. Webos 3 çok daha seri çalışıyor.

Dün 4K demo indirdim 4-5 tane. Panel kalitesini gayet beğendim. Maç videosu vs hepsini denedim, herhangi bir sorun göremedim.

Şimdilik gayet memnunum televizyondan. Sadece sihirli kumanda desteği olup olmadığını öğrenemedim bir türlü. Hiçbir yerde bilgi yok. LG sitesinde tvnin esamesi okunmuyor.

nasıl yani uf77987 yerlde verilen sihirli kumanda bunlar da yok mu, ya da ben mi yanlış biliyorum.

• @ezmoce bunda sihirli kumanda yok hocam. hatta kısa tip kumanda çıkıyor. (http://www.amazon.com/Original-LG-AKB74475471-50LF6090-55LF6090UB/dp/B01CLPBNE8/ref=sr_1_37?ie=UTF8&qid=1459863485&sr=8-37&keywords=lg+smart+remote )

@CANBABA34 geçen sene yorumlardan takip ettiğim kadarıyla ben de samsung da karar kılmıştım. 2499 + n11 çeki ile alacaktım ama n11 uyanıklık yapıp çeklerin aktif olmasıyla fiyatını arttırınca vazgeçtim. o esnada ertesi gün bu televizyona denk gelince düşünmeden aldım. neden acele ettin diyebilirsin, hem 140 lira daha uygun fiyata aldım hem de teknik detaylarını incelediğimde geçen seneki hataya düşmeyeceklerine emin oldum. ayrıca webos 3 senin için önemli değil ancak benim için önemli bir kıstastı. tizenli samsunglar da çok performanslı değil mevcut seriler. belki onlar da yeni serilerde bu konuda ilerleme kaydedecektir. Bu adresteki (http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=42 ) demoyu denedim ve dediğim gibi hızlı sahneleri tekrar tekrar izledim ghosting veya atlama gibi bir problem göremedim. senin için oturup bir daha bu akşam bakarım. hdr ın birkaç modu var, yoğunluğunu ayarlıyorsun. ona da detaylı bakmaya çalışırım. diğer tvlerle yan yana karşılaştırma fırsatım olmadı. iyi dileklerin için teşekkürler.

• Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadowtr kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için eyw.

ben de 43 ile 49 arasındayım (uh650V), 3-4 mt den izlenecek bir alanda duracak TV ama boyut olarak aradaki fiyat farkı değer mi, bilemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezmoce

bilgilendirme için eyw.

ben de 43 ile 49 arasındayım (uh650V), 3-4 mt den izlenecek bir alanda duracak TV ama boyut olarak aradaki fiyat farkı değer mi, bilemedim

O mesafeden 49" izlenir hocam . 43 ufak gelir
    55 alan bile var bu mesafeden

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowtr

quote:

Orijinalden alıntı: UnbLesseD

43UH650V Bu modelden alan var mı ? Şuan satışta 2500 TL olarak gözükmekte. Vatan ve Teknosa'da görüyorum, ancak karar veremedim bir türlü. Nette kaç gündür bakınıyorum bir inceleme de göremedim.
    43 inc lazım oda için. Sizce bir süre daha beklemelimiyim ?
    Babam için alıcam ancak bende kullanırım mantığıyla ileriye yönelik alayım diyorum. Özellikle Hevc codec kullandığımdan dolayı falan.

Selamlar...

Teknosa'dan cumartesi günü Axess indirim kodu + mağazadan teslim indirimiyle 2359 TL ye aldım.

Yolda gelirken aradım kurulum için, adamlar benden önce geldiler beni beklediler sağolsunlar. Kurulumu yaptılar ancak onlar da ilk kez Webos 3.0 cihaz kuruyorlarmış. Çok fazla bilgileri yoktu. Ayrıca mevcut kanal listeleri falan çalışmıyor. Yeniden tarama yapmak zorunda kaldık, neden bilmiyorum TKGS de çalışmadı. Sonradan tekrar uğraştım TKGS aktif oldu, doğrudan güncelliyor.

Öncelikle webos 2 de kullandım. Webos 3 çok daha seri çalışıyor.

Dün 4K demo indirdim 4-5 tane. Panel kalitesini gayet beğendim. Maç videosu vs hepsini denedim, herhangi bir sorun göremedim.

Şimdilik gayet memnunum televizyondan. Sadece sihirli kumanda desteği olup olmadığını öğrenemedim bir türlü. Hiçbir yerde bilgi yok. LG sitesinde tvnin esamesi okunmuyor.

Hocam lg 49uf8507'yi yeni sattım.50-55" 2016 hdrlı bi tv alayım diyorum.8507 hareketli görüntülerde performans olarak berbattı.Bariz titreme vardı ve bu beni rahatsız etti.Hatta tvyi sırf bu yüzden sattım.

UH650V hareketli görüntülerde nasıl ? Titreme yapıyor mu ? Truemotion var mı?

• Arkadaslar nisan ayinin sonuna kadar tv almam gerekiyor 49uh650v ile 49uf8507 modeli arasinda kaldim sizce hangisi daha iyi ayrica 49uh650v modeli sihirli kimandaya uyumlu degilse bu modeli almayi dusunmuyorum son olarak 49uh750 veya 49uh850v modeli turkiye piyasasina nezman gelir tesekkurler

• aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Hocam dün vaktim olmadı gece açtım baktım biraz. Bazı görüntülerde ufakta olsa titreme vardı. Her sahnede yoktu. Bu konuda kişilerin beklentileri farklı olabiliyor. 8507 performansını bilmediğim için net olarak bir şey söylemek zor. Mutlaka kendi demo görüntülerinizi götürüp yerinde inceleyin. Çok hassas inceliyorsanız sorun edebilirsiniz ama bence göz ardı edilecek bir performansı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: basar123

Arkadaslar nisan ayinin sonuna kadar tv almam gerekiyor 49uh650v ile 49uf8507 modeli arasinda kaldim sizce hangisi daha iyi ayrica 49uh650v modeli sihirli kimandaya uyumlu degilse bu modeli almayi dusunmuyorum son olarak 49uh750 veya 49uh850v modeli turkiye piyasasina nezman gelir tesekkurler

Bekle hocam yeni seriler çıksın 49uf8507 dende kesinlikle uzak dur

• selam millet ben tv işini çözdüm. bulduğum fiyat ve ürün budur.

http://www.hepsiburada.com/lg-55eg910v-55-140-ekran-full-hd-uydu-alicili-curved-3d-smart-webos-2-0-oled-tv-p-EVLG55EG910V

bana mantıklı geldi.. 2015 model de kaldık bakalım hayırlısı. İnsallah yarın teslim alıyorum..
  • 2016 yılı oledlerin İngiltere fiyatı belli oldu.65 inch modellerde G serisi 6000 pound, E serisi 5000 pound, C ve B serisi ise 4500 pound./ 55 inch modellerde ise E serisi 3500 pound iken B ve C serisi 3000 pound.G ve E serisinin özelliği tasarımları daha hoş, ince ve tvnin altında soundbar var.B ve C nin farkı da B serisi flat ekran C serisi ise kavisli(ayrıca B serisi 3D desteklemiyor diğer tüm seriler destekliyor)İngiliz sterlini 4 tl arkadaşlar yani yukarıdaki fiyatları 4 ile çarpacaksınız.Yani en ucuz 55 inch oledler 12 bin liradan satılacak en kötü ihtimalle.Okumak isteyenler için linkhttp://www.hdtvtest.co.uk/news/oled-sweep-201604064274.htm

• aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Kardesim bu is sana kaldi. Fiyatlar uctugu icin 3d dusunemiyoruz artik. Ju7500 de aklım bu aralar. Test sitelerinde cok iyi gozukuyo lakin forumda okuyorum cokta sikayet var. Aklıma tr de dandik panelleri satiyorlar galiba fikri dusuyor. Şimdi sen epeyi bir zaman 8507 kullandin. Abicim doldurcan flaşı bi zahmet gidip bakican magazalarda. Sıkıntılı urune cok para vermek istemiyoruz. Uh650 yani 8507 kadar kotu degilse aliriz bi tane. Artık ust duzey tv hayalimden vazgectim cunku. Albani kardesin dedigi gibi bunlarin iyisi yok, birde cok fahis fiyat istiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: akengin69

2016 yılı oledlerin İngiltere fiyatı belli oldu.65 inch modellerde G serisi 6000 pound, E serisi 5000 pound, C ve B serisi ise 4500 pound./ 55 inch modellerde ise E serisi 3500 pound iken B ve C serisi 3000 pound.G ve E serisinin özelliği tasarımları daha hoş, ince ve tvnin altında soundbar var.B ve C nin farkı da B serisi flat ekran C serisi ise kavisli(ayrıca B serisi 3D desteklemiyor diğer tüm seriler destekliyor)İngiliz sterlini 4 tl arkadaşlar yani yukarıdaki fiyatları 4 ile çarpacaksınız.Yani en ucuz 55 inch oledler 12 bin liradan satılacak en kötü ihtimalle.Okumak isteyenler için linkhttp://www.hdtvtest.co.uk/news/oled-sweep-201604064274.htm

Üstad link için teşekkürler gerçekten faydalı ve bilgilendirici bir yazı hdtvtest ten.

Şu aşağıda yer alan kelime dizisi zaten olayın özetini ortaya koyuyor

"In our opinion, these prices are very decent, considering that LG holds a monopoly on the world’s best TV display techonology, and there’s absolutely no reason to cut prices (it’s a business and needs to balance the books after all). At £2,999, the most affordable LG OLED55B6 is only a couple of hundred pounds more expensive than the cheapest FALD (full-array local dimming) LED LCD television (namely the Panasonic 58DX902), which will give prospective buyers who are in the market for a high-end TV plenty of food for thought"

Özetle diyorki OLED leri sadece LG sattığı için fiyatları düşürmesine gerke yok nihayetinde bu bir ticaret işi diyor. Ve açıkçası FALD panelli LED TV lerin fiyatlarını çıkacak OLED ler ile karşılaştırdığımızda OLED ler biraz daha pahalı olmasına karşın çok daha başarılı ürünler olarak yer alıyor demişler.

Yorumum ise: Tabiki karşılaştırmalı olarak ucuz olduğuna ben çok katılamıyorum. Oledler kaliteli olabilir ama dandik LED ler 55 inch için minimum 3.000 TL den başladığı için Ürünlerin genel fiyat seviyesi hepten yüksek!

• 55uh650 nin fiyatını 4100 lira olarak gördük sonundahttp://www.epey.com/televizyon/lg-55uh650v.html bilindik bir site değil ama demekki diğer mağazalardada o fiyatlara düşücek güzel bir kampanya olursa mayısta ve 3800 liralara düşerse sırf hdr 10 bit olduğu için alınabilir. bu arada hdr ve 10 bit mevzusu ne kadar işe yarar bir şey bilmiyorum ileriye dönük güzel bir olay diyorlar. ama şöyle tahmin ediyorum. görüntü ve renk kalitesi bayağı artacağı için 3D ye gerek kalmayacak, suni bir derinlik oluşacak kendiliğinden. gerçi ben uh650 nin performansından umutlu değilim. çünkü test sitelerinde uh770 in bile performansı çok iyi değil özellikle ju7500 ile karşılaştırdım yetişemiyor maalesef. ama işte LG nin stabil olması gibi bir güzelliği var. ju 7500 aklımda ama bakıyorum bu seneki tizenli samsung alanlarda baya şikayet var ölü piksel çıktı diyen var bulutlanma diyen var TR gönderdikleri paneller belki dandiktir bilmiyorum.

birde bilen söylesin azazel kardeş bilebir, bu uh650 de 3d yok zati bunlar acaba va panelmi, birde gerçekten panel 10 bit mi hani 43 ü olsun 49 u olsun 55 i olsun bunların hepsi 10 bit mi
    bir bilen lütfen söylesin teşekkürler.

• CANBABA34 C kullanıcısına yanıt
    Hocam hareketli görüntülerde titreme yapan videolardan birkaç tane attım usbye.İşim olmazsa yarın , olmadı haftasonu gidip uh650v'de deneyeceğim.
    ju7500i ben de çok beğenmiştim.Bu tv ile kıyaslamak anlamsız olur.7500 bunun ötesinde bir panel.
    uh650v gerçek 10bit mi değil mi onu Albani hoca bilir.Ben 8bit'ten 10bit'e yükseltilen tiplerden oldugunu dusunuyorum.Zaten hdr'ın da giriş seviyesi olanı mevcut bu tvde.8'den 10'a yükseltilmiş çakma 10bit olması bana daha mantıklı geliyor.

Bu arada bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim uh650v pazartesi günü doğubanka geliyor.Fiyatı henüz belli değil.Gelince belli olacak.
  • arkadaşlar merhaba,
    40-43 arası tv almam gerekiyor.
    kabaca araştırmamda LG 43uh650v ilk düşündüğüm tv oldu. 2500 TL bütçe için tavsiye edermisiniz veya öneriniz olur mu?. Nisan sonuna kadar almam lazım.
    teşekkürler,
  • Arkadaşlar 2016 oled lerde gecen yılki gibi logo yapışması hareketli sahnelerde takılma sorunları çözülmüşmüdür ?

• LG 49UH650V 4K Nasıldır ?
    http://forum.donanimhaber.com/m_115524912/tm.htm

LG 49UH770V 4K Nasıldır ?
    http://forum.donanimhaber.com/m_115907193//tm.htm#115907193

LG 49UH850V 4K Nasıldır ?
    http://forum.donanimhaber.com/m_115906217/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jreetizmir -- 7 Nisan 2016; 22:50:51 >

• FALD panel anlamı nedir?hangi marka ve modelde var?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada uh 850 serisi gelmiş arkadaşlar, 5200 lira.

Demek ki 650 serisini yüksek fiyatlarıyla kakalamaya çalıştılar.

http://www.epey.com/tel...g-55uh850v_lg-49uh850v/

49 ile 55 in özellikleri aynı gözüküyor ama kesin farklıdır ben söyliyim. yani donanımsal farkı vardır.
    abicim fiyatı görünce baya heycanladım. 3500 lira gibi fiyatlara bilindik mağazalarda satılırsa yine LG de kalıcaz anlaşılan. va panel değil gerçi ama testlerde uh8500 fena değildi, ju7500 le yakın performansı vardı.

http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh8500

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.