Şimdi Ara

2016 LG LCD & OLED WEBOS 3.0 TV (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
648
Cevap
21
Favori
64.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 666azazel

sagol
    tv işinde değilim belki sonra olurum
    bende tv seçimi yaparken forumdan öneri alıyordum sonra yolum bu yöne doğru gitti araştırmacı olarak
    foruma avrupa forumlarından ve test sitelerinden hiç bilgi akmazdı benim sayemde bilgiler geldi. katalog-panel-test bilgileri :'(] şimdi onlarda benden almaya başladı.

bu çakal markalara karşı kullanıcı bilgi paylaşımı önemli ..

666azazel merhabalar
    bilgi birikiminize istinaden destek verirsen sevinirim
    ben de 9 yıllık plasmayı hanımın ekranı muhtemelen sıcakken silmesinden kaynaklı
    ön tarafta soyulma olması nedeniyle değiştirmek zorundayım
    birkaç teknoloji markete gidip incelememde webos ve oled nedeniyle lg de karar kıldım
    modelleri araştırırken bu konu başlığında bir kaç alıntı yapılan rtings sitesine bakınca kafam karıştı
    rtings sitesinde samsung lar ön planda
    1-- öncelikle bu sitenin samsung un daha iyi olduğu konusundaki görüşleri için ne dersiniz
    2-- lg yi tercih edecek olursak yaklaşık 6000 tl +/- %20 bandında yeni seri led hdr tv uh850 mi olur tercihiniz
    yoksa 2015 serisi oled tv ler mi olur
    3--yada yeni seri oled lerin veya diğer firmaların oled lerinin beklenerek fiyatların düşebileceğini
    hesaplayarak bir kaç ay beklemek mi olur

• hakanbeyci H kullanıcısına yanıt
    merhaba
    lg oled alınabilir
    rtings sitesi diğer test siteleri gibi reklamcı , o testlerde bana göre yanlış uhd yada fhd de ips ve va panel karşılaştırınca ağır sonuçlar çıkıyor lg oled ve va panel uhd karşılaştırmaları varsa ona bakabilirsiniz.

6000 lg için çok fazla
    uhd ve fhd ips panel için 55inç 3,5-4 bin ideal
    4-5 bine va panel ve oled alınır. hadi en fazla 6 bin olsun --tv için fazlası zarar. 7 binler 50binler

oled lg ve philips de olacak
    sony ve samsung oled yok 1-2 yıla çıkar
    diğer markalarda Türkiyede yok.

genelde önerilerim böyle.
    lg oled yada va panel (samsung-philips-sony)
    ips panel (philips-sony-lg)
    yerli markalarda olabilir.

stok ve yeni gelecek serilere bağlı fiyatlar düşer. dolarda biraz düştü.

• Lg 2016 Olde alacağınıza üstüne 4.5 bin daha koyup 2. el araba alma daha mantıklı bence
  • jackbauer J kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba,

tavsiyen için teşekkürler 55" 910 olan fullhd modeli almayı düşünüyorum. upscaling ile sonuçları pek beğenemedim. ne dersin yeni seride aynı fiyat skalasında tavsiye edeceğin urun var mı? birde panel olarak fullhd ile 4k arasında ömür bakımından fark olur mu? full hd sonuçta daha düşük ppi değeri belki yapması daha kolay ve uzun ömürlü olabilir diye düşünüyorum. 4k içerikler artınca bizde güncelleriz bunu..
  • Yeni ürünler görünen oki otomobil fiyatına eşit eg910 iyi tercih bence yalnız bu ilk çıkan ea980 modeli vardı şuan bulunur mu bilmiyorum ama o tv bence çok çok iyi ben ec930 dan önce çok aradım o paneli ama bulamadım oled de kaynak görüntün iyi ise 4k aramazsın bence..
  • hocam o ürünü biliyorum ama 910v harman kardon ses sistemi içeriyor yazıyor. daha iyi değil mi? aslında curve olayını pek içime sindiremedim ama yapacak bişi yok. kaynak hd kanallar, 720p webdl diziler ve 1080p blueray ripler olur. bu sebeple 4k cok düşünmüyorum. 55EG910V için 5400tl fiyat buldum verilir mi?
  • xense X kullanıcısına yanıt
    Harman kordon benim geçen sene aldığım 65ub980v dede vardı ancak harici ses sisteminin yerini tutmuyor sistemin yoksa tabiki + eg910 sahibinden de 4250 ye satan vardı bir bak istersen..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xense X kullanıcısına yanıt
    İade ürün diyor sakat olabilir teşhir olsa daha iyi gerçi çok fazla fiyat farkı yoksa sıfır almak daha iyi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi ne yaptı ettiler milleti 4000 liranın üstünde tv almaya alıştırdılar, şaşıyorum valla... Allah daha çok versin gerçi herkesin durumu bir değil. yalnız şu bir gerçek ki adamlar fhd uhd 3d derken o biçim yerleştiriyorlar. uhd daha iyiyse fhd niye var, lg oled yapabiliyoken neden hala led lerle uğraşıyor. yani maliyet fazlaymış azmış bence bunlar hikaye, çeşitliliği arttırıyorlar , geçiriyorlar.

birde azazel kardeşe sormak istiyorum. va panellerle ips panelleri karşılaştırmak doğru değil demiş, iyide müşteriyi ilgilendiren vereceği paraya karşılık daha çok performans elde etmek değil mi. şimdi ju 7500 va panel olsa da daha iyi performans vermiş mi, vermiş LG çıkarmış uh6500 hdr si var 10 bit i var ama daha düşük puan almış mı, almış. samimi olarak soruyorum bunun nesi yanlış ben anlamadım. param yetse oled alıcam tabiki. ki onlarında performansları fark atmıyor yani bir siyah seviyesi muazzam.

bu arada rtings sitesinin test sonuçları bana samimi geldi, mantığa ve tv lerin kullanıcı yorumlarıyla örtüşüyor. anca şu konuda ofsaytı olabilir Philips markası yok testlerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: UnbLesseD

43UH650V Bu modelden alan var mı ? Şuan satışta 2500 TL olarak gözükmekte. Vatan ve Teknosa'da görüyorum, ancak karar veremedim bir türlü. Nette kaç gündür bakınıyorum bir inceleme de göremedim.
    43 inc lazım oda için. Sizce bir süre daha beklemelimiyim ?
    Babam için alıcam ancak bende kullanırım mantığıyla ileriye yönelik alayım diyorum. Özellikle Hevc codec kullandığımdan dolayı falan.

Selamlar...

Teknosa'dan cumartesi günü Axess indirim kodu + mağazadan teslim indirimiyle 2359 TL ye aldım.

Yolda gelirken aradım kurulum için, adamlar benden önce geldiler beni beklediler sağolsunlar. Kurulumu yaptılar ancak onlar da ilk kez Webos 3.0 cihaz kuruyorlarmış. Çok fazla bilgileri yoktu. Ayrıca mevcut kanal listeleri falan çalışmıyor. Yeniden tarama yapmak zorunda kaldık, neden bilmiyorum TKGS de çalışmadı. Sonradan tekrar uğraştım TKGS aktif oldu, doğrudan güncelliyor.

Öncelikle webos 2 de kullandım. Webos 3 çok daha seri çalışıyor.

Dün 4K demo indirdim 4-5 tane. Panel kalitesini gayet beğendim. Maç videosu vs hepsini denedim, herhangi bir sorun göremedim.

Şimdilik gayet memnunum televizyondan. Sadece sihirli kumanda desteği olup olmadığını öğrenemedim bir türlü. Hiçbir yerde bilgi yok. LG sitesinde tvnin esamesi okunmuyor.

• CANBABA34 C kullanıcısına yanıt
    LG de yoktu o sitede. Yeni yeni ekleniyor sanırım. Philipsler de gelecektir.
  • 55 - 65UH650V aynı fiyat olması
  • shadowtr kullanıcısına yanıt
    uf8507 le kıyaslamak lazım daha önce led tv kullandıysan işimize yarar şeyler söyleyebilirsin, mesela uf8507 de trumotion yoktu, bunda varmı ayarlar kısmından bak trumotion on/off gibi bir seçenek olabilir, birde maçlarda ve hızılı sahnelerde seyret akıcımı ,hareketli sahnelerde de çok bulanıklaşma oluyomu, mesela hareketli dövüş sahnelerinde filan hareket halindeki kollar bacaklar vs çok bulanıklaşıyo o sahnelerde nasıl , futbolda top hareket ederken iz bırakıyor arkasında vs vs gibi gibi

işte böyle şeylere bakıp yazabilirsen seviniriz.
    2500 tl bandında eğer uf 8507 ninde sıkıntılarını da taşımıyorsa. ( HDR si var 10 bit panel birde galiba ama ona emin değilim bilen yazsın. ) varsın 3D side olmasın zaten modası geçti. o zaman alınablir. yanlız şu olumsuz 49 inç bence uhd için sınırın bile bi gıdım altı. 43 panel olması uhd zevkini biraz anlamsız kılar. ama işte görüntüleri akıcıysa panel hızlıysa o zaman bu fiyata fena değil sonuçta FHD fiyatına

• CANBABA34 C kullanıcısına yanıt
    Kasım ayında evdeki tv çalındı. O zamandan beri araştırıyorum. UF8507 falan çoktan elemiştim onları. 48JU6470 almak üzereydim, 2499 lira onunda fiyatı ithalatçı garantili olarak. Sonra bu tvyi gördüm. 2016 model webos 3 olduğu için hemen ilgimi çekti zaten. Eski serilerdeki problemleri bildiğim için bu yönlerini inceledim ve bence testten geçti. 4k maç demosu indirdim sıkıntı yok. Söylediğin gibi 49" olanı almak daha mantıklı ancak bu boyut yeterli geldi kullanım amacımız için.
  • Gkhan. kullanıcısına yanıt
    vatan hatalı girmiştir belki düzeltirler sonra aynı fiyat saçma
  • 666azazel kullanıcısına yanıt
    aynen şimdi baktım 1 lira fak var
    bu arada uh770v diye üst modeli var ama tr ye gelirmi, ne kadar olur bilmiyorum. zati üst sınıfın en altı 770 süper hdr var diyor bunlarda, 650 de felan tırt hdr herhal
  • shadowtr kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun öncelikle, yeni tv nunda hayırlı olsun kardeşim, eski tv led miydi, JU serisi şu an benimde dikkatim de. JU7500 serisini gözüme kestirdim, testlerde LG nin bu seneki üst sınıf UH8500 ile kafa kafaya, hatta biraz daha iyi.
    öncelikle WEBOS benim hiç umrumda değil zati pc bağlı olacak tv ye. filmler ve maçlardaki hızlı sahneler için bir yorum yaparsan seviniriz. mağazada karşılaştırma yaptıysan mesela hdr si olduğu için renk görselliğinde bir fark varmı geçen seneki muadillerine göre.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.