Şimdi Ara

2016 LYS SONUÇLARI (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
670
Cevap
16
Favori
31.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şahsen sınav anı psikolojiside etkiliyor kendi bilgimle 6y yapardım normal bir zamanda ama 11y yaptım fende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Decoluce

YTÜ yazmayı düşünenler (özellikle makine) varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.

Hocam ytü elektrik yazma ihtimalim var. Genel olarak okul ile ilgili bir yorumunuzu alabilirmiyim. Kampüs, yemekhane vs..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben beklediğim puanı alamadım. Bu 2. girişimdi, 1 senem daha boşa gitsin istemiyorum şöyle bir düşüncem var.
    Bu sene 2 yıllık bir bölüm yazayım ve ingilizce hazırlık okuyayım bu arada da tekrar sınava hazırlanayım kazanırsam 1. sınıftan başlarım.

Ama herkes bana, her ikisi çok zor olur yapamazsın diyorlar.
    Aslında hedefimde çok yüksek değill 120k mf4.

Sizin tavsiyeniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk 1 -- 19 Temmuz 2016; 21:57:16 >
  • bbaskk B kullanıcısına yanıt
    puanları boşver puanlar hiçbirşeyin göstergesi değil.

Tercih sıralamaya göre yapılır.

75bininciyi alan bölüm çok çok büyük bir düşüş geçirmezse 106bininci adamı almaz.
  • 93 ort bile geri atar mı demeyin, atıyor.TM3 Ham 259 obpli 262.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mf2-43 bin
    Mf3-41 bin
    Mf4-50 bin

Makine mühendisliği ve veterinerlik arasında kaldım.Yardım ederseniz sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene hiç adil olmadı gerçekten. Bu yığılma nedir ya?

• Arkadaşlar bazı istediğim bölümler ts1 ken ts2 oldu.Sıralamalarda buna göre değişecekmi acaba ? Puanım gazetecilikten 15 puan fazla ama sıralama tutmuyor.
  • Arkadaşlar lütfen bir yanıt veriniz. Geçen yıl 40 binle alan bölüm, 59 bini alır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumong88

Arkadaşlar lütfen bir yanıt veriniz. Geçen yıl 40 binle alan bölüm, 59 bini alır mı?

İmkansız maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.UTAL

Mf2-43 bin
    Mf3-41 bin
    Mf4-50 bin

Makine mühendisliği ve veterinerlik arasında kaldım.Yardım ederseniz sevinirim.

Herkese kolay gelsin
    Forum dikkatimi çekti bir göz attım.

Arkasimizin bu mesajı vesilesi ile bir kaç cümle paylaşmal istedim

Yıllar önce bu stresli sizler gibi yaşamış ve 7 yıllık bir üniversite hayatı (çift lisans+yüksek lisans) sonucunda artık uzun yıllardır da çalısma hayatındayim.

Tecrübe ile sabittir ki bunu etrafınızda da söyleyen cok Olmuştur.

Mesaj sahibi lütfen alınmasın, farklı dallar insanın ilgisini çekebilir.

Fakat planlarım şudur, veterinerlik mi makine mi, işletme mi şu ürünleri mi, vs vs gibi kıyaslara hiç girmeyin.

Bölümler arasında dağlar kadar fark var hayatınız buna göre şekillenecek.
    Bir çok makine mühendisi bankaci, veya bir çok fizikçi işletmeci gibi çalışabiliyor günümüzde. Sebebi ise yüksek işsizlik oranı ve işverenlerin günümüz şartlarında minimum maliyet maksimum verim ile eleman çalıştırmak zorunda olması.

Tavsiyem şudur ki,
    Kesinlikle hayatınız boyunca çalışmak istediğiniz bölümü okuyun. Üniversite değil. Bölüm seçin. Üniversite adı psikolojinizi iyi tutabilir ama istekli olmadığınız bir bölümden mezun olduğunuzda üniversitenin adının size. Bir faydası olmayacak.

Sunu da Unutmayın, diplomanın ilk 3.sene is yapacak. Sonrasında. Size diploma değil tecrübe soracaklar ve aranan kişi iseniz tercih edilwceksiniz. Bunun için de. Severek okumanız ve mesleğinizi iyi yapmanız gerekir.

Ailenizin şunu oku bunu oku sözlerini dinleyin ama direk kabul etmeyin. Hayat sizin hayatınız.

Bölümden mezun kişiler ile mutlaka görüş alın.

Okumak istediğiniz okulu gidin görün, okuyan tanıdık varsa yaz okulu dönemi gidin görün.

Puanik tuttu bu bölümü okudum değil istediğim için şu bölümü okudum deyin, 4sene.sonra.dogru tercih yaptığınızı göreceksiniz.

Daha çok şey yazılabilir ama kafanızı karistirmayayim.
    Gençlerin bu yarış atı gibi hallerini görüp üzülüyorum. Keşke daha ferah bir eğitim ortamimiz olsaydı memlekette.
    Bu sene fizik öğretmeni bitiren yeğenim halen ne olacağını bilmiyor. Boğaziçi mezunu ama okul adı henüz bir fayda etmedi :)
    Bir önceki sene mezun olan arkadaşlarından alakasız işler yapan var ve kafası çok karışık. En komiği, öğretmenlik okudu ama öğretmen olmak istemiyor.
    O zan. Niye okudun diye sorası geliyor tabi insanın ama artık çok geç tabi..

Lütfen tercihlerinizi kendiniz, inceleyerek ve uzun soluklu düşünerek verin. Ve mutlaka gerçekten istediğiniz bir bölüm okuyun.

Soru sormak isteyen olursa PM gönderebilirsiniz vaktim kısıtlı okuyor ama cevaplamaya çalışırım.

Not:soracak olanlar için, YTU yüksek endüstri ve makine mühendisiyim.

• Arkadaşlar tm3 te 90 bin le alan yerin 103bini alma ihtimali var mı lütfen cevap verin.

• LazKızıı kullanıcısına yanıt
  • acquiles A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ama ben ikisini de yapabileceğime inanıyorum. Tek ihtiyacım olan cevap karşılaştırma kriteri ne olmalı? Tamam kesinlikle istediğimiz işi yapmalıyız ama bazen buna karar verebilecek cesareti böyle yönlendirmelerde bulabiliriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhakkik kullanıcısına yanıt

2 3 yıl önce 120binle almış geçen sene 75bine kadar inmiş bir daha çıkar mı bu kadar yığılma var sonuçta?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mortal-Gamer

quote:

Arkadaşlar lütfen bir yanıt veriniz. Geçen yıl 40 binle alan bölüm, 59 bini alır mı?

İmkansız maalesef

Yapma ya hiç mi şans yok?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mortal-Gamer

quote:

İmkansız maalesef

Yapma ya hiç mi şans yok?

Hocam bu ülkede her şey mümkün girebilirsin bence
  • Sayısallar tmde en çok hangi sıralamada yaygın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deadllyy -- 20 Temmuz 2016; 0:56:25 >
  • Beyler istediğim bölümden 14 bin daha gerideyim %100 girdim diyebilir miyim ?
    Bir de şu tercih klavuzunu bir türlü açamadım bir yere upload edebilen varsa çok iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.UTAL

Teşekkürler ama ben ikisini de yapabileceğime inanıyorum. Tek ihtiyacım olan cevap karşılaştırma kriteri ne olmalı? Tamam kesinlikle istediğimiz işi yapmalıyız ama bazen buna karar verebilecek cesareti böyle yönlendirmelerde bulabiliriz.

Insan herşeyi yapabilir tabiki yterki istesin.
    Fakat yapabilmek isteklemi yoksa mecburiyettenmi oluyor bu nokta önemli.

Bunun kararını verebilmeniz için, mutlaka bu meslekten olanlar ile görüşün. Fakat bu görüşme öncesi

siz bu meslek ile ne yapmak istiyorsunuz ?

örneğin Veterinerlik ? Veteriner ne yapar ne rede çalışır ?
    Hemen akla pet hastanesi gelmesin (tabi orası da var) ama bir çok alan var Veterine ihtyiaı olan. Kamu, özel sektör..
    Örneğin et işleme merkezi ? böyle bir yerde çalşımak istermisiniz ?

Makine müh ? ne yapar makine mi ? öyle olsaydı memleketteki mak. müh. sayısı ise değil aya plutona gitmiş olmamız gerekiyordu şimdiye kadar.
    Mesleklerin isimleri ile gerçekte yapılan işler her zaman kafanızda canlanan gibi olmuyor malesef. Sizin için söylemiyorum, nasıl bir araştırma yaptıız bilemiyorum.
    Fakat mutlaka hangi alanlarda çalışmak istediğinizi belirleyin bunu yapmak için de bu meslekler nerelerde çalışır ona bakın.

Üniv boyunca özelliklkle makine bölümünde , dal seçiyorsunuz, ders seçiyorsunuz ve biraz biraz spesifik bir konuya kayıyorsuuz. Bunu gelişigüzel yapmamk için daha en baştan biraz fikriniz olması iyi olur.

Tabiki nokta atışı yapmaızı bekliemiyoruz şu an ama en azından bir kaç çalışma alanı kabanaca hedefiniz olmalı. Vette bile dediğim gibi bir çok çalışma ortamı var.
    her meslekte görüyorsunz mutlusz çok insan var. bunların bir çoğu yanlış tercih..

Benim burada size bir bölüm önermem sağlıklı olmaz, önemli olan sizin ne istediğiniz ama mak. müh çok geniş bir yelpazeye hitap eden bir bölüm. Dedim ya, bankalar bile artık müh arıyor matematik bilgileri yidir mantığı ile(ki bu felsfeye katılmıyorum, işletme, ekonomi, iktisat okuyanlar ne yapacak o zaman ?)
    Veterinerlerlik daha spesifik bir bölüm. Bu bölümün az tercih edildiği anlamına gelmez, aksine daha spesifik olduğu için aslında yapacağınız iş daha belli baştan.

Çok zor bir karar biliyorum ama, sizin gibi çok farklı bölümler arasında tercih yapacak arkadaşlara o bölümlerden mevunzlar il mutlaka görüşün ve nerelerde ne ortamda çalıştıklarını öğnrenin.
    Bakın internetteki yazılardan bahsetmiyorum, !! birebir görüşün.

Rehber öğretmenlere saygımız var, ama malesef ben bu sisteme inanmıyorum. Rehber öğretmen dediğimiz arkadar bu bölümler ne iş yaar, iş hayatında nasıl bi ortamda çalışır, ne ler ile karşılaşır bırakın bilgisini fikri bile çok kısıtlı olan kişiler. Hepsini katmıyrum ama bazı rehber öğretmenler şahsı bir bölüme doğru yönlendirip, çok ciddi hata yapmasına neden oluyor (puana göre, sıraya göre vs).

Yemek mutfakta pişer. Yemek önerisini garsona değil aşçıya sorun !!

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.