Şimdi Ara

2016 LYS SONUÇLARI (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
670
Cevap
16
Favori
31.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hukuk mu, PDR mi? Ne diyorsunuz arkadaşlar, hangisi daha mantıklı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scream5 -- 20 Temmuz 2016; 8:13:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alone3543 kullanıcısına yanıt
    http://i.hizliresim.com/v4BAZD.jpg

Bunun gibi mi hocam

Bir de her sene tesekkur alinca elime bi sey gecti sanmistim meger bi b.ka yaramıyormuş. Dokuz eylul 42k ile kapatmis gecen sene obp ile imkansız oldu gelmesi her seyin sebebi ise 5 yıldır edebiyat yapamamam

• acquiles A kullanıcısına yanıt
    Hocam çift lisans demişsiniz.hangi bölümlerden diye sorabilirmiyim? Bende çift lisansı düşünmeye başladım.

• bbaskk B kullanıcısına yanıt
    Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama şunu diyebilirim orası olmayacakmış gibi düşün diğer aalanlara bak yazarken orayı da, yazarsın yukarı. Gelirse olur gelmezse hazırlıklı olursun

• TS 2 5.5K İLE NERELER SEÇİLİR?

• Tercih klavuzu açıklandı mı ?
  • Merhaba,
    ana dal makine müh, çift dal endüstri müh.

Çift anadal programı (ÇAP) bir çok üniversitede artık sunuluyor. Yan dal ile karışıtırmayınız o farklı bir şey.
    ÇAP ta sanki iki bölümü ayrı ayrı okumuşşsunuz gibi 2 adet birbirinden bağımsız diplomanız olur.
    Yani iki bölümü ayrı ayrı 4+4 yıl okumuş gibi olursunuz.
    bitirme süresi ise bölümlere ve sizin başarı kapasitenize bağlı. üstten ders alıp kapatabilirseniz erken birebilirsiniz. tabi birçok okul bir dönemde alınabilecek max krediyi snırlandırıyor.
    Benim zamanımda limit yoktu bu nedenle 2 bölümü 5 yılda bitirebildim. ama şu an 6 dan aşağı olmacağını sanmam.
    Tabi burada , ÇAP yapılacak ikinmci bölüm ile ana bölümün ortak derslerini çok olması gerekir ki extra alacağınız fark ders az olsun.

sadece o da yetmz, farklı bölümderde aynı dersin kredisi farklıdır.
    örneğin ana dal mak çift end. daha avantajlı. çok fazla ortak ders var mak.daki krediler aynı dersin daha yüksektir.
    end ana dal, mak çift yaparsanız, örneğin daha önce aldığınız dersi tekrar alabilirsiniz kredisi daha düşük diye.
    Örneğin Lineer cebir dersinin mak. kredisi 3 , end deki kredisi 2 olsun. bu durumda sizin ana dalını end. ise, makineye çap yaparsanız yüksek ihtimal lineer cebiri tekrar almanız gerekir.
    bu detayların, krediler, okulların ÇAP programı uygulama detayları vs değişkendlik gösterebilir. bu nu okula bağşaladığnızda ilk yıl sorunuz.

ÇAP ı düşünüyorsanız mutlaka ilk yıl sonunda müracaat edin, kazanbiliseniz 2. yılda (3.semetr ile) başlayın. yoksa oldukça uzayacaktır ve not rtalamanız yıllar geçtikçe düşme eğilimden olacağı için CAP olanağınız düşecektir.
    Örnedeğin müh. bölümlderdein ilk yıl matematik, temel bilimler dersleri olduğundan daha klaydır. 2.sınıfıtan sonra meslek dersleri gelir ve zorlarşı.
    özellikle mak. mühendislilğinde üçünsü sınıf bittiğinde, bir çok arkadaşınız alttan derslerini toplamakla meşgul olur..

ÇAPı yaparken, çok farklı bir bölüm tercih etmeyin. aksi durumda çok zorlanırısınz. mak-end güzel bir ikilidir bu anlamda. sosyal bilimlerde de benzer ikililer oluşturulabilir.
    Zaten ÇAP yapaiğileceiniz bölümler ünit tarafından genelde sınırlandırılır çok alakasız iki bölüm ÇAP olmaz ekstra bir uygulama söz konusu değil ise.

• vay be su basliga geldim bundan 5 yil önceki halimi hatirladim. Ben de size bir abi tavsiyesi vereyim: Basarili olan arkadaslari öncelikle tebrik ederim. Ancak basarisiz olduklarini düsünen arkadaslar kesinlikle tercih yapip "maksat üniversite okumak" mantigiyla yürümesinler. Bu diger bir tabirle sudur;hayatinizin pismanligini yasayabilirsiniz. Bunu yasamis arkadasim oldugu icin söylüyorum. Okudugu bölümün atamasi neredeyse hic yok. Su an o kadar yil bu bölümü okudugu icin baska bölüm okumak da zor. Cünkü yillarini vermis. Ama o zaman 1 sene bekleseydi ve istedigi bir seyi tercih etseydi simdi hic bunlari düsünüyor olmayacakti.

Ayrica; Makine Mühendisligi hakkinda bilgi almak isteyenler ulasabilir.
  • Çok teşekkür ederim dostum dediğin gibi dünyanın sonu değil ama ders çıkarıp daha iyi çalışmam gerek ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grkwnxs

Beyler istediğim bölümden 14 bin daha gerideyim %100 girdim diyebilir miyim ?
    Bir de şu tercih klavuzunu bir türlü açamadım bir yere upload edebilen varsa çok iyi olur.

Ben de aynı durumdayım %100 diyemeyiz ama bir şansımız var.
  • Hocam istediğim yerden 24 bin daha gerideyim ben de kesine yakın mı sizce.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanatom

Hocam istediğim yerden 24 bin daha gerideyim ben de kesine yakın mı sizce.

Valla bilmiyorum ki hocam konuyla ilgili uzman değilim. Ancak konuyla ilgili bir kaç uzmanının görüşünü okudum internette, söz konusu puan dağılımı geçen yıllara göre daha süpriz olduğu ve yığılma olduğu için sıralamada 5-10binlik değişmeler olabilir görüşünde. Benim istediğim bölümde 40 binle alıyor ve ben 55k'dayım bakıp göreceğiz.
  • Çok kişinin kellesi gidecek çok.

• acquiles A kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle çok teşekkür ediyorum.gerçekten çok detaylı bir şekilde anlatmışsınız.şimdi ben boğaziçi üni.bilgisayar mühendisliği veya makine mühendisliği okurken bir yandan da fizik okuyabilirmiyim? Yani hem boğaziçi fizik diplomam hemde bilgisayar mühendisliği veya makine mühendisliği diplomam olacak?

• Marmara üniversitesi ikinci öğretim işletme sizce kaçla alır

• Ek puan kısmı tam olarak ne oluyor. Nasıl tercih yapıyorlar. Kendi aralarındamı sıralanıyor. Yoksa bizimle birlikde mi? Biri bilgi verebilir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siralamam 10 215 pamukkale tip 10 600 gelir ki sizce yardım ederseniz sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler birşey sorcam bu yıl mf4 sıralamalar nasıl değişir düşer mi yükselir mi mesela koç yarı burs makina 16k geçen sene, bu yıl ne olur tahmininiz ?

• Arkadaslar bau yazilim mi yaziyim ytü elektronik ve haberlesme mi

• hocam ben de tm3 21kyım. hedef 24.200 yalova hukuk hayırlısı inşallah olur
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.