Şimdi Ara

2016 SAMSUNG TİZEN TV (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.342
Cevap
37
Favori
169.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gonlumden gecen 65" OLED ekranli bir LG fakat fiyatlari bir araba fiyatina yakin hala. Bir tvye 20k para olsem vermem.

55" OLED LG'nin ucuzlama ihtimaline karsi hala beklemekteyim.

Fakat ne zaman bir magazaya gitsem 65" bir LED TV Samsung gorsem OLED fantezilerimi ertesem mi diyorum.

Bir yandan 55" OLED ve muhtesem siyahi, diger yanda 2016 model 65" LED TV 2016. Boyle bir ikilemde olan var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba;
    2016 model Samsung'ları bekliyorum ama bir konuda karar veremiyorum.
    Televizyonu salonda izleyeceğiz, duvara monte olacak. İzleme mesafemiz 3,5 - 4 metre.
    49 inc ile 55 inc arasında kaldım. Hangisini almam konusunda karar veremiyorum.
    Görüşlerinizi bekliyorum...
  • sense21 S kullanıcısına yanıt
    Bu mesafeye 55" dogru secim olur

• quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

Çok kisa ve net yazmaya calisacagim.

Gonlumden gecen 65" OLED ekranli bir LG fakat fiyatlari bir araba fiyatina yakin hala. Bir tvye 20k para olsem vermem.

55" OLED LG'nin ucuzlama ihtimaline karsi hala beklemekteyim.

Fakat ne zaman bir magazaya gitsem 65" bir LED TV Samsung gorsem OLED fantezilerimi ertesem mi diyorum.

Bir yandan 55" OLED ve muhtesem siyahi, diger yanda 2016 model 65" LED TV 2016. Boyle bir ikilemde olan var mi?

Teoride oled dot yanmadımı siyah mükemmel denilir ama o yanmayan dot ancak demolarda yani siyah sahnelerde de ledler genelde ışır çok az da olsa zaten led dot yanmasa bile mükemmel "dark" değildir ki renkleri yani grimsi bir dot işte... bir de oled çok iyi bir görüntü işlemeye sahip olmalı yoksa hep teoride kalıyor zira bir önceki lg oled de renk sorunlarına değinilmiş incelemelerde mesela note 5 kullanıyorum son nesil ips lerin karanlık sahnelerde daha iyi detay verebildiğini gördüm zaman zaman yani her şey kontrast değil ve üst düzey panellerde oled led (VA panel) kontrast farkı öyle gözün kolayca ayırtedeceği bir seviyede değil. Bu dediklerim film ve yayın akışı için geçerli yoksa demolarda canları neyi isterse onu ön plana çıkarırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühendis266 -- 8 Mayıs 2016; 22:31:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sense21

Arkadaşlar merhaba;
    2016 model Samsung'ları bekliyorum ama bir konuda karar veremiyorum.
    Televizyonu salonda izleyeceğiz, duvara monte olacak. İzleme mesafemiz 3,5 - 4 metre.
    49 inc ile 55 inc arasında kaldım. Hangisini almam konusunda karar veremiyorum.
    Görüşlerinizi bekliyorum...

Bence 49 yeterli olur. 55ju7000 vardi iade oldu. Gecici sureligine 50js7200 aldim. Cok bariz bir fark yok bence. Gelen arkadaslarim anlamadi bile. Ben soyleyince yine inanmadilar :) yani butce yeterliyse 55 oneririm ama zorluyorsa bir kucugu de kabul gorur.

• mühendis266 M kullanıcısına yanıt
    Yazdiklarinizdan anladigim kadariyla ozetlemem gerekirse eger gunluk kullanimda OLED ile LED TV arasinda oyle hissedilir bir fark yok.

OLED'in ustunlugunu arka planin simsiyah oldu demo cekimlerinde gorebiliriz diyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Marvel_

40KU7000 kurulumu gerçekleşti. Servisteki elemanlar bile modeli görünce şaşırdı, sanırım ilk alanlardan olduk TV'de en ufak bir eksiklik bile göremedim belki ben fark edemiyorumdur ama herkese tavsiye ederim çok memnunum. 40 inç olması da mükemmel oldu 43 inç bile büyük gelirdi odaya. Sorularınız varsa alabilirim.

Daha once samsung kullanmismiydiniz? 2016 modelinde siyah ekranda isik suzmesi veya bulutlanma var mi?

• quote:

Yazdiklarinizdan anladigim kadariyla ozetlemem gerekirse eger gunluk kullanimda OLED ile LED TV arasinda oyle hissedilir bir fark yok.

OLED'in ustunlugunu arka planin simsiyah oldu demo cekimlerinde gorebiliriz diyorsunuz.

Üstad açıkçası bende benzer ihtiyaçlardan dolayı yaklaşık 3 senedir amatör bir şekilde yurtiçi/yurtdışı forumları takip ediyorum. Oledlere fiyatlarından dolayı mesafeli olduğum için açıkçası onları hiç incelemek istememiştim. Yine geçenlerde philips in 2016 modellerine göz atayım diye teknomarketlerden birine gittiğimde şans eseri oled EG920V nin yanında geçiyordum ve TV de LG nin HDR ve 4k demosu oynuyordu. LED ler ile aradaki farkı, TV leri bu kadar yakından takip etmeme karşın şimdiye kadar farketmemiş/görmemiş olmaktan dolayı kendime baya bir kızdım diyebilirim. Özellikle alt seviye TV lerdeki görüntü, forumdaki giriş seviyesi tüketicilerin deyimiyle adet suluboya gibi iken OLED deki görüntü muhteşemdi. Tabiki bunda HDR, 4K bir demonun etkisi çok büyük onu yadsıyamam fakat başka bir avm de tekrar yaklaşık 20 adet tv yi çapraz açıdan, başka bir demoyu oynatırken baktığımda görüntüleri diğerlerinden farklı olan 3 adet TV yi seçtiğimde hepsinin OLED olduğunu gördüm. Diyeceğim o ki 2 teknoloji birbiri ile karşılaştırıldığında OLED gerçekten fark atıyor. Kişisel olarak tercih etmem gerekse hiç düşünmeden 55 inç OLED i, 65 inch LED Tv ye tercih ederdim. Tabiki OLED TV nin logo yapışması (logo burn-in) ve banding inin olmadığını varsayarak. 55 inch 4k Oled fiyatları hala pahalı, şöyle 5000-6000 civarlarına inerse, 55 inch LED lere de boşu boşuna bu kadar para verilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 9 Mayıs 2016; 10:02:14 >

• quote:

Aşağıda ki linkte karşılaştırma var bakabilirsin öncelikle söylediklerim üst düzey VA/led ve oled tv ler için geçerli tabiki alt seri oled ve ledlerde katastrofik farklar var. Linkteki video da mesela timsahın derisinde siyah kısımlar yada filin hortumunda siyah kırışıklıklardan örnek verelim o detayların simsiyah olması imkansızdır zira o siyah kısımlarda da detay vardır benekler kırışıklıklar vb gibi. Yani pure black bir sahne yoktur bir filmde bile karanlık bir sokakta araçlar vardı duvarlar koyu gridir uzay siyahı değildir işte tam burada oledlerde o detaylar yokolabiliyor yani renk ve detay yönetimi çok önemli amoled ekranlarla üst düzey telefonlarda karanlık detaylarını bir karşılaştırın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Linkte ki karşılaştırmada gözünüzün o bahsedilen teorik ''exellent contrast'' farkını anlayamadığınızı aslında öyle bir karanlık gerçek hayatta olmadığını göreceksiniz zaten linkte suhd tv nin daha sıcak bir renk ürettiğini göreceksiniz. Oledlerin bir diğer dezavantajı lcd lere göre daha kısa ömürlü olmalarıdır samsung amoledler de bu yüzden mavi dotları daha büyük yapmaktadır mesela tabi bu konuda genel konuştum lg nin tasarımı ve materyali daha dayanıklı olabilir. Son olarak aynı fiyata olsa oled alınabilir ama o farka değecek hiç bir şey yok bence. Bahsettiğim yorumum kendi gözlem ve bilgime dayanmaktadır uzman değilim daha bilgili arkadaşlar görüşlerini aktarsın isterim.

http://www.digitaltrends.com/home-theater/lg-eg9600-vs-samsung-js9500/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühendis266 -- 9 Mayıs 2016; 11:28:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mühendis266

quote:

Aşağıda ki linkte karşılaştırma var bakabilirsin öncelikle söylediklerim üst düzey VA/led ve oled tv ler için geçerli tabiki alt seri oled ve ledlerde katastrofik farklar var. Linkteki video da mesela timsahın derisinde siyah kısımlar yada filin hortumunda siyah kırışıklıklardan örnek verelim o detayların simsiyah olması imkansızdır zira o siyah kısımlarda da detay vardır benekler kırışıklıklar vb gibi. Yani pure black bir sahne yoktur bir filmde bile karanlık bir sokakta araçlar vardı duvarlar koyu gridir uzay siyahı değildir işte tam burada oledlerde o detaylar yokolabiliyor yani renk ve detay yönetimi çok önemli amoled ekranlarla üst düzey telefonlarda karanlık detaylarını bir karşılaştırın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Linkte ki karşılaştırmada gözünüzün o bahsedilen teorik ''exellent contrast'' farkını anlayamadığınızı aslında öyle bir karanlık gerçek hayatta olmadığını göreceksiniz zaten linkte suhd tv nin daha sıcak bir renk ürettiğini göreceksiniz. Oledlerin bir diğer dezavantajı lcd lere göre daha kısa ömürlü olmalarıdır samsung amoledler de bu yüzden mavi dotları daha büyük yapmaktadır mesela tabi bu konuda genel konuştum lg nin tasarımı ve materyali daha dayanıklı olabilir. Son olarak aynı fiyata olsa oled alınabilir ama o farka değecek hiç bir şey yok bence. Bahsettiğim yorumum kendi gözlem ve bilgime dayanmaktadır uzman değilim daha bilgili arkadaşlar görüşlerini aktarsın isterim.

Üstad yorum istemişsiniz size de cevap yazayım.

Link attığınız makalede incelenen TV lerden biri LG Oled 65 inch 4K EG9600 diğeri de 65 inch 4K JS9500 (Samsung un en üst seviye TVsi). Videoyu şu an görme şansım yok değerlendirme yapamıyorum zaten canlı görmeden değerlendirme yapmak da olmaz tabiki. Ancak örnek olarak verilen 4K JS9500 Samsung un en üst seviye premium TVsi ve FALD özelliği olan nadir TV lerden biri.

65 inch LG EG9600 fiyatı 19.000 TL (http://www.epey.com/televizyon/lg-65eg960v.html )
    65 inch Samsung JS9500 fiyatı 2.200 Pound = 9284 TL (http://pricespy.co.uk/product.php?p=3048265 )
    Türkiyeden örnek vermek istersek 65 inch Samsung JS9000 fiyatı 11.000 TL (http://www.akakce.com/televizyon/en-ucuz-samsung-ue-65js9000-curved-led-fiyati,4781810.html )

55 inch lere geçtiğimizde iste aradaki fark daralıyor.

55 inch LG EG920V fiyatı 8000 TL (http://www.epey.com/televizyon/lg-55eg920v.html)
    55 inch Samsung JS9000 fiyatı 7300 TL (http://www.epey.com/televizyon/samsung-55js9000.html) 55 inch de 9500 serisi sanıyorum Türkiyede satılmıyor.

Özet olarak 55 inch TV lerde 4K kaliteli üst seviye LED TV ile OLED TV ler arasındaki fiyat birbirine çok yaklaşmış durumda. Ki Oled piyasası genişledikçe ve rekabet arttıkça fiyatlar aşağıya düşecektir yavaş da olsa bu kaçınılmazdır.

• quote:

quote:

İşte OLED'in en güzel yanı burada. :)
    Samsung'un Note serisini en baştan beri kullanan birisi olarak zaten gözlerimiz Amoled ekrana alışık durumda, TV'de de bu güzelliği istiyor ama fiyatları gerçekten hala uçuk durumda.

2016 SAMSUNG TİZEN TV2016 SAMSUNG TİZEN TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUAVI -- 10 Mayıs 2016; 8:58:48 >

• samsung türkiye sitesine 65ks8500 eklenmiş
  • quote:

quote:

quote:

İşte OLED'in en güzel yanı burada. :)
    Samsung'un Note serisini en baştan beri kullanan birisi olarak zaten gözlerimiz Amoled ekrana alışık durumda, TV'de de bu güzelliği istiyor ama fiyatları gerçekten hala uçuk durumda.

2016 SAMSUNG TİZEN TV2016 SAMSUNG TİZEN TV

Gerçek hayatta öyle bir sahne yok hocam özellikle belirttim demo da olur ancak diye ve nitekim demoda o görüntü kaldı ki o samsung gerçek full array bile değildir albani hocam çok anlattı gerçek full array üst seri bir va rahat yarışır oledlerle.

• quote:

Orijinalden alıntı: kataliz

samsung türkiye sitesine 65ks8500 eklenmiş

...ve KS9500
  • JU6470 ve KU7000 arasında gidip geliyorum.KU7000 de hdr var ama 6470 e göre performansı sizce nasıldır, giriş seviyesi bir cihaz mı 6470e göre ?
  • Samsung 40KU6300 101 cm (40 inch) bu daha iyi.beklemek lazım.
  • Az önce müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim. 49KS7000 ve 49KS8000 serilerinin Türkiye'ye getirilmesinin planlanmadığı bilgisini aldım. Onun yerine muhtemelen daha düşük profilli 49KU7000 serisi gelecek, ki bu TV nin gerçek yenileme hızı 50hz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drowen

Az önce müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim. 49KS7000 ve 49KS8000 serilerinin Türkiye'ye getirilmesinin planlanmadığı bilgisini aldım. Onun yerine muhtemelen daha düşük profilli 49KU7000 serisi gelecek, ki bu TV nin gerçek yenileme hızı 50hz.

Düşük profil iyidir hocam uzun yıllar sorunsuz hizmet eder sana :)
  • mühendis266 M kullanıcısına yanıt
    Ahah anladım seni ;)

• 49" curved model satışta : 49KS8500
    Fiyat 5.200 TL

Fiyat pahalı şimdilik.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.