Şimdi Ara

2016 Sandero Stepway Turbo 90bg Euro 6 Easy-R (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
970
Cevap
27
Favori
170.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cedubal

quote:

Orijinalden alıntı: huseyingulbani

Yakıt çok fazla istanbul bakırköyde oturuyorum çok fazla yokuşlu bi yerde değil sıfır hatta ve aracı seride kullanmıyorum yavaş ve sakin kullanıyorum örnek veriyorum kalkışta 3000 4000 devirlerde kalkmıyorum 3000 deviri geçmeden vites geçişleri otomatik geçiyor motoru sıkıştırmıyorum seri kalk dur yapmıyorum yani motor açılmamış olabilir bundan dolayı fazla yakıyor olabilir uzun yola çıksam problem giderilir mi ne kadarlık bir yakıt tüketiminde daha düşüş olur ?

Dostum hayırlı olsun. Kazasız sürüşler nasip etsin Allah. Güle güle kullan inşallah. Şimdi Eco mod konusunda bende deneyimledim daha önce ve ilk alırken ustaların söylediği şu: Eco mod yoğun trafik varsa aç, trafik normal akıyorken eco mod daha fazla yakar diyordu. Keza Eco modu açtığında vitesler arasında devir aralığı düşüyor. 50 km de 5. vitese geçiyor araba. Bende ilk aldığım zaman iki hafta falan ECO mod ile git gel yaptım yakıt tüketimi diye ağlıyordum :D Sadece buna bağlı değil tabi ki ama tavsiyem trafik aşırı yoğun değilse açma bu modu. BU araba için ilk uzun test yorumunu yazan bir arkadaş vardı forumda. O da aynı şekilde deneyimlemiş uzun yolda ECO modu denemiş en az 1 LT fazla yaktığı tecrübe ile sabit diyordu.

Bu arada makyajlı kasa diye mi yol bilgisayarı açık. Her konuda yol bilgisayarı yazıyor arkadaşlar. ben 2016 kasım ayında aldım aracımı bende kapalı yol bilgisayarı. Açmamda açmam diyor servis. zarar görür diyorlardı .Sizde niye açık ne donanım farkı var acaba ? Bir daha servisle görüşmek lazım. Bir görüntü paylaşman olası mı acaba ?

Teşekkür ettim. Allah razı olsun hepimize inşallah. Aynen öyle buna dikkat etmiyordum fazla yok açık dahi olsa eco mode açık kullanıyordum. Ozaman aşırı bi trafik yoksa eco mode açık kullanmıyım en iyisi daha mantıklı gibi gözüküyor. Anladım denemek lazım ozaman eco mode kapalı kullanıyım aracı çok yoğun trafik yoksa akıcı bir trafik varsa açmam ozaman. .

Evet makyajlı kasada açık geliyor yol bilgisayarı açık geliyor. Yani yol bilgisayarında anlık tüketimden kalan benzin miktarına hız sabitleyicisinden herşeyine kadar görebiliyosun. 2016 Makyajsız kasada yol bilgisayarı açık değil mi ?. Görüntü paylaşırım elbette şuan iş yerindeyim araç otoparkta çıktığım zaman bir görüntü paylaşacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: galatasaray0101

Benim araç hemen hemen 4000 den sonra düşüş gösterdi ben yakiti shell den baska yerden almiyorum yakitta önemli dizellerde daha önemli ama benzindede es geçmemek lazim ama ben dedigim gibi 2 defa uzun yol firasti buldum arabayada milleti doldurup yolu kapattim sana gercekten diyorum motor acilinca rahatliyor ama sunu bil egerki otomatik vites modda vites gecislerini 3000 devirde yapiyorsa aracta eko moddaysa sen sakin kullanmiyorsun demektir bunu bikere kabul et eco mod kapali iken benim arac 3000 deviri ya buluyor ya bulmuyor sen dikkat et biraz canini sıkma aracın on numara yakit düser merak etme ama dedigim gibi SAKIN kullan :)

Sakin kullandığıma inanıyorum gerçekten çünkü nerdeyse millet arkadan sellektör yapacak niye gitmiyorsun diye devirlere çok dikkat ediyorum ama büyük bi ihtimalle eco mode 'unda etkisi var. Aslında tam 3 de değil "1-2-3"üncü vitesler de 2-2,500 arasında vites atıyor otomatikte iken. Baakalım bide eko mode kapalıyken vites geçişlerinin devirini kontrol edicem ben sürekli eko açık kullanıyorum belkide yol açıkken bassam bile ondan dolayı sıkıştırdığından dolayı çok yakıyor. Eco mode çok aşırı bi trafik varsa açıcam artık denemek lazım bundan sonrası için.

• quote:

quote:

Benim araç hemen hemen 4000 den sonra düşüş gösterdi ben yakiti shell den baska yerden almiyorum yakitta önemli dizellerde daha önemli ama benzindede es geçmemek lazim ama ben dedigim gibi 2 defa uzun yol firasti buldum arabayada milleti doldurup yolu kapattim sana gercekten diyorum motor acilinca rahatliyor ama sunu bil egerki otomatik vites modda vites gecislerini 3000 devirde yapiyorsa aracta eko moddaysa sen sakin kullanmiyorsun demektir bunu bikere kabul et eco mod kapali iken benim arac 3000 deviri ya buluyor ya bulmuyor sen dikkat et biraz canini sıkma aracın on numara yakit düser merak etme ama dedigim gibi SAKIN kullan :)

Sakin kullandığıma inanıyorum gerçekten çünkü nerdeyse millet arkadan sellektör yapacak niye gitmiyorsun diye devirlere çok dikkat ediyorum ama büyük bi ihtimalle eco mode 'unda etkisi var. Aslında tam 3 de değil "1-2-3"üncü vitesler de 2-2,500 arasında vites atıyor otomatikte iken. Baakalım bide eko mode kapalıyken vites geçişlerinin devirini kontrol edicem ben sürekli eko açık kullanıyorum belkide yol açıkken bassam bile ondan dolayı sıkıştırdığından dolayı çok yakıyor. Eco mode çok aşırı bi trafik varsa açıcam artık denemek lazım bundan sonrası için.

Bende sana şunu söyleyeyim; bende ilk aldığımda ilk ay tahminimce 8 hatta 9 litre yakıyordu. şu an 3. ayında . km si 2600 civarında. sabahları en az 3 4 dakika ısıtırım arabayı. Trafik benim olduğum yerde aşırının aşırısı :) Peki kullanım miktarı ne dersen şu anda 6 lt civarında 100 km de. Arkadaşların dediği doğru araba gittikçe az yakıyor. ben henüz uzun yol yapma fırsatı bulamadım. yollarda dolu olduğu için gaza basamıyorum fazla. bir iki kez gece e5 boş iken inadına çıktım gaza basayım diye. onda da ancak 120 ye çıkabildim. o kadar boş oluyor yani :D bu ay sonu bir Bolu tarafına gitme planım var. acımadan basacam pedala bakalım ne oluyor :D

Birde rica etsem net fiyatı ne arabanın. Ben kendi kredisi ile aldım arabayı net 45,500 dü 15 bin peşin verdim 30 kredi kullandım. o krediyi de 35,500 olarak ödüyorum.yani 51 bine geldi. senin aracın net fiyatı ne ?

• quote:

quote:

quote:

Bende sana şunu söyleyeyim; bende ilk aldığımda ilk ay tahminimce 8 hatta 9 litre yakıyordu. şu an 3. ayında . km si 2600 civarında. sabahları en az 3 4 dakika ısıtırım arabayı. Trafik benim olduğum yerde aşırının aşırısı :) Peki kullanım miktarı ne dersen şu anda 6 lt civarında 100 km de. Arkadaşların dediği doğru araba gittikçe az yakıyor. ben henüz uzun yol yapma fırsatı bulamadım. yollarda dolu olduğu için gaza basamıyorum fazla. bir iki kez gece e5 boş iken inadına çıktım gaza basayım diye. onda da ancak 120 ye çıkabildim. o kadar boş oluyor yani :D bu ay sonu bir Bolu tarafına gitme planım var. acımadan basacam pedala bakalım ne oluyor :D

Birde rica etsem net fiyatı ne arabanın. Ben kendi kredisi ile aldım arabayı net 45,500 dü 15 bin peşin verdim 30 kredi kullandım. o krediyi de 35,500 olarak ödüyorum.yani 51 bine geldi. senin aracın net fiyatı ne ?

Oh rahatladım biraz ilk ayım benimde 8 9 litre yakması normal ozaman. Şuan çok iyi yakıyormuş gerçekten 6 litre yaksa öper başıma koyarım o derece yani :) Ozaman benimde bi uzun yola çıkmam gerek anlaşılan gerçekten uzun yola çıkınca araba baya bir rahatlıyormuş okuduğum kadarıyla. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim bende aynı şekilde buraya yazacağım.

Ben tanıdık vasıtasıyla full olarak aldım makyajlı kasa + navigasyon paketi + park sensörü gibi ekstra tüm paketle beraber "52.000"e aldım. İstanbul Yenibosnadaki bayiden. Easy-R Otomatik Benzin 0.90

• quote:

quote:

quote:

Eksta özellik olarakta yeni makyajlı kasalarda bunlar mevcut;

+Yokuş Kalkış Desteği (HSA)
    +Direksiyon ve vites topuzu deri oldu
    +Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu/direksiyonu eklendi
    +Yolcu emniyet kemerine yükseklik ayarı eklendi
    +Cruise Control eklendi
    +Yol Bilgisayarı eklendi
    +Yan dikiz aynaları artık elektrikli
    +Ön kol dayama eklendi
    +Arkaya 12V'luk soket eklendi
    +4 cam otomatik (sürücü bölümü tek dokunuşla inip/kalkabiliyor)
    +4 Airbag artık standart (Sürücü, Yolcu ve yan hava yastıkları)
    +Stepne artık opsiyon değil, varsayılan
    +Cam açma kapama kumandaları artık kapılarda
    +Direksiyon yenilendi (korna direksiyon üzerinde)
    +Ön ve arka far grupları yenilendi, ön far grubuna LED gündüz farları eklendi
    +Araç daha çok SUV görünümüne kavuştu
    + Elektronik Patinaj Önleme Sistemi (ASR)
    +Anti Blokaj Fren Sistemi (ABS), Acil Fren Destek Sistemi (AFU)
    +3 Noktalı Arka Emniyet Kemerleri, Gündüz Farları
    +Hareket Halinde Otomatik Kapanan Kapı Kilitleri
    +Çocuk Koltuğu Sabitleyici (ISOFIX)
    +Yokuşta Kalkış Destek Sistemi (Hill Holder)
    +Sürücü Kapısı Açık Uyarı Işığı

Bunlar eklendi ekstra majyaklı kasaya.

• huseyingulbani H kullanıcısına yanıt
    yeni kasa adeta mutasyona uğramış, eklenmiş diyemem ben buna :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ericponti

yeni kasa adeta mutasyona uğramış, eklenmiş diyemem ben buna :)

Bi nevi mutasyona uğramış diyebiliriz ve gerçekten harika olmuş :)
  • araç icon mertebesine gelmiş resmen
    bu araç bu yıl bazı suv ve b/c-hb bir çok markanın baya canını yakacak gibi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

araç icon mertebesine gelmiş resmen
    bu araç bu yıl bazı suv ve b/c-hb bir çok markanın baya canını yakacak gibi :)

Gerçekten araç fazlasıyla iyi ve dediğiniz gibi araç şuan canavar resmen :)
  • nev2000 N kullanıcısına yanıt
    Eger araci cok kullaniyorsaniz lpg de belli olcude tasarruf yaparsiniz. Ancak lpg yi kaliteli taktirmak gerekiyor buda 2000 tl yi bulabiliyor hatta bazi yerler daha da pahali lpg donusumu yapiyor. Dizel motor benzinli motor secimine geliyor aslina bakarsak. Lpg taktirdiktan sonra cok fazla surmeniz gerekiyorki lpg benzin arasindaki fiyat farkindan dolayi ilk once lpg donusumu kendi parasini cikartsin sonra sizi kara gecirsin. Eger benim gibi yilda en fazla 5000-7000 arasi suruyorsaniz hic gerek yok. Mesela ben araci haziranda aldim. 2016 haziran dan 2017 subat ortasina kadar 3300 km gitmisim. Lpg taktirirsam cok uzun surede kendini amorti eder gene cok uzun bir sure sonra beni kara gecirir. Bence az kullaniyorsaniz hic gerek yok. Bu arada yokahama kis lastikleri takili hava surkulasyonu arac ici klima ayak ve cam lara konum 2 de aracim 6.2-6.4 arasi yakiyor. Bu arada kisin a/c butonunu acmaniza gerek yok motor isindiginda direk size sicak hava veriyor isi ayarinin konumuna bagli olarak. Bu arada start&stop eco modu kapali iken vites n de ve el freni cekik iken devreye giriyor eco modu acik oldugunda direk frene bastiginizda devreye giriyor. Klima aciksa yada motor isinmadiysa start&stop calismiyor. Yol bilgisayari konusunda 2017 makyaj oncesi kapali geliyor bunu bazi servisler ucretle aciyor bazilari acmam diyor. Ozel reno servisleride acma islemini yapiyor ama 100 tl. Biraz zorlarsaniz bedavaya actiracak servis bulabilirsiniz. Ben araci satin alirken zorla actirmistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajekdo -- 17 Şubat 2017; 19:31:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: brkkrkt

Eger araci cok kullaniyorsaniz lpg de belli olcude tasarruf yaparsiniz. Ancak lpg yi kaliteli taktirmak gerekiyor buda 2000 tl yi bulabiliyor hatta bazi yerler daha da pahali lpg donusumu yapiyor. Dizel motor benzinli motor secimine geliyor aslina bakarsak. Lpg taktirdiktan sonra cok fazla surmeniz gerekiyorki lpg benzin arasindaki fiyat farkindan dolayi ilk once lpg donusumu kendi parasini cikartsin sonra sizi kara gecirsin. Eger benim gibi yilda en fazla 5000-7000 arasi suruyorsaniz hic gerek yok. Mesela ben araci haziranda aldim. 2016 haziran dan 2017 subat ortasina kadar 3300 km gitmisim. Lpg taktirirsam cok uzun surede kendini amorti eder gene cok uzun bir sure sonra beni kara gecirir. Bence az kullaniyorsaniz hic gerek yok. Bu arada yokahama kis lastikleri takili hava surkulasyonu arac ici klima ayak ve cam lara konum 2 de aracim 6.2-6.4 arasi yakiyor. Bu arada kisin a/c butonunu acmaniza gerek yok motor isindiginda direk size sicak hava veriyor isi ayarinin konumuna bagli olarak. Bu arada start&stop eco modu kapali iken vites n de ve el freni cekik iken devreye giriyor eco modu acik oldugunda direk frene bastiginizda devreye giriyor. Klima aciksa yada motor isinmadiysa start&stop calismiyor. Yol bilgisayari konusunda 2017 makyaj oncesi kapali geliyor bunu bazi servisler ucretle aciyor bazilari acmam diyor. Ozel reno servisleride acma islemini yapiyor ama 100 tl. Biraz zorlarsaniz bedavaya actiracak servis bulabilirsiniz. Ben araci satin alirken zorla actirmistim.

Merhaba,

Yanlış bir bilgi aktarılmış.

Start-Stop eko mode açık değilken durduğunuz zaman vites "D" de ikende start-stop çalışıyor ve klima açıkkende start-stop çalışıyor.

• Merhaba arkadaşlar bende reno clio 1.2 75 beygir aracımı satıp sandero stepway yeni makyajlı kasa 2016 model benzin otomatik arka park sensör hediye 50.000 tl ye aldım 20 gün önce. Yakıt tüketimim şehiR içi 100 km 8 lt uzun mesafa kullanmak nasip olmadı kısa kısa yol yaptım bence bu değer çok iyi araç şu an 300 km de araçtan çok memnunum özellikle 1.2 gibi rezil bir motordsan sonra 0.9 turbo bana bmw gibi geldi :) Araçtan beklediğimden fazlasını aldım alacak arkadaşlara tavsiye ederim. özellikle 50.000 tl ye araç alıyorsunuz paranızın fazlasıyla karşılığını alıyorsunuz . Şimdi siz üstatlara sorum olucak araçta hareret göstergesini göremedim motorun ne zaman ısındığını anlamıyorum hareret göstergesi varda ben mi göremiyorum ?

Ha birde başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum geçen hafta bir arkadaşımın yanında gittim siteye girişte hafif aşağıya doğru meyilli bir yerde güvenlik kapısında durdum araç stop etti( start stop ) güvenlikle konuştum beni biraz bekletti bende o anda aracı N ye boşa aldım deneme mahiyetli sonrasında arkamda arabalar birikti güvenlikçi bariyeri açtı buyrun girin dedi ben ayağımı frenden çektim araba çalışmadı sonrasında arka arabaya yer vermek için 3 metre kadar arabayı boşta araba çalışmazken kaydırdım sonrasında frene bastım araç durmadı abs arıza işıgı yandı fren sertleşti arabayı el freni ile durdrumak zorunda kaldım sonrasında arabayı 3 5 dk çalıştıramadım abs arıza işığı 15 20 dk sonra söndü araç normale girdi fakat anlayamadığım aracı start stop etmişken N ye aldığım için mi ayağımı frenden çektiğim halde çalışmadı anlayamadım allah muhafaza acemi biri olsaydım panikleyip belkide aracı biryere vurarak durduracaktım acaba benim gibi böle bir olay yaşayan varmı merak ettim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karal -- 23 Şubat 2017; 13:4:55 >

• karal K kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun
    Yeni Stepway'lerde hararet göstergesi bulunmuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar son 1 haftadır, hem 100 ve üzeri hızlarda, hem de hız farketmeksizin yokuşlardan geçtiğimde araç kapı göstergesi yanıp sönüyor ve "dııt" sesi çıkıyor. Sizce sorun nedir? Sensör falan mı arızalandı acaba? Bu sorunu yaşayan var mı? Bilgi verirseniz sevinirim.
  • ericponti E kullanıcısına yanıt
    Dostum bire bir aynısı benim araçta da var. aracı biraz ısıt hiç sorun yok ama direksiyonu tam kır ısıtmadan geri çıkış yap gaz verme kendi gazı ile çıksın rodeoya başlıyor araç. Renaulta bu durumu bildirmek gerek bu araçlarda var olan hata ne ise geri toplatıp düzeltmesi lazım. He çok rahatsız etmiyor neden mi benim araç ilk kalkışta yapıyor sonrası yok :)
  • Birde bu rodeo titreme silkeleme hoplama zıplama olayı olan arkadaşlar kurtulmanın bir çözümü aracı sabah ilk çalıştırdıktan sonra ilk kalkışta direksiyonu hiç kırmadan düz ve ileri gidebileceğiniz 3 5 metre gibi bir yere park edin o zaman zıplama hoplama rodeo vs. yapmıyor ama durum nedense direksiyonu kırıp ilk kalkışı gazsız verdinizmi ortaya çıkıyor. Bence herkes Renaulta yazı yazsın. Çok sorun değil ama neden 2016 2017 yılında alınan sıfır bir araç bunu yapsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightmareII

Birde bu rodeo titreme silkeleme hoplama zıplama olayı olan arkadaşlar kurtulmanın bir çözümü aracı sabah ilk çalıştırdıktan sonra ilk kalkışta direksiyonu hiç kırmadan düz ve ileri gidebileceğiniz 3 5 metre gibi bir yere park edin o zaman zıplama hoplama rodeo vs. yapmıyor ama durum nedense direksiyonu kırıp ilk kalkışı gazsız verdinizmi ortaya çıkıyor. Bence herkes Renaulta yazı yazsın. Çok sorun değil ama neden 2016 2017 yılında alınan sıfır bir araç bunu yapsın.

Dostum benim araç inan direksiyon bağımsız olarak rodeo yapıyor. Az önce tepretogullari servise bıraktım araci. Usta deneme sürüşü yapalım dedi oturdu şoför koltuğuna. 2 MT lik mesafede bir geri yaptı bir ileri gaza basmadan. Direk indi araçtan hemen baktiralim dedi 😂 Aracı aldığım ASF servisindeki usta bir şey yok arabanın yapısı böyle diyordu. Geçen günde bir motor ustası sürdü arabayı. Bunun baskı balatasi kusurlu dedi ve bu şekilde asla sürme büyük zarar görür diye uyardı. Şimdi bekliyorum bakalım ne diyecekler.

• Aynı durumu bana da dedi ustam. Baskı balata yüzeyi puruzludur ve bu nedenle yapıyordur dedi. Tuhaf olan bazen de hiç yapmıyor. Çalıştırdıktan sonraki ilk kalkışın düz ve ileri ise hiç sıkıntı çıkarmıyor benim araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: NightmareII

Birde bu rodeo titreme silkeleme hoplama zıplama olayı olan arkadaşlar kurtulmanın bir çözümü aracı sabah ilk çalıştırdıktan sonra ilk kalkışta direksiyonu hiç kırmadan düz ve ileri gidebileceğiniz 3 5 metre gibi bir yere park edin o zaman zıplama hoplama rodeo vs. yapmıyor ama durum nedense direksiyonu kırıp ilk kalkışı gazsız verdinizmi ortaya çıkıyor. Bence herkes Renaulta yazı yazsın. Çok sorun değil ama neden 2016 2017 yılında alınan sıfır bir araç bunu yapsın.

Konuyu belirten e-maillerle Renault genel merkezine toplu halde müracaat edilirse , düzeltilebilecek bir hususa benziyor. Yazılımla giderilebilir gibi sanki, ama reanultun silkeleme hususundan yani konudan haberdar olması lazım önce.

• depakin241824 D kullanıcısına yanıt
    Bu maili nereden bulabiliriz. Direkt Genel merkezle iletişim. yoksa servise git diyorlar serviste araç böyle ne yapalım diyip diğer arkadaşlara da dedikleri gibi geri gönderiyor.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.