Şimdi Ara

2016 Sandero Stepway Turbo 90bg Euro 6 Easy-R (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
970
Cevap
27
Favori
170.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cedubal

iki aylık ve 2500 km de setap way 0,9 turbo easy-r benzinli aracım var. ilk üç hafta falan değil ama sonrasında ortaya çıkan titreme sorunum var. soğuk havalarda aracımı en az 4-5 dk ısıtıyorum. ilk kalkarken gaza hafif basmak zorundayım iki aracın arasında manevra yapmam gerektiği için. gaza her basamadığım ama manevra yapmak zorunda kaldığım zamanlarda, özellikle gaza basmadan geri viteste arabayı bir yere park etmeye çalışırken oluyor. ne oluyor derseniz buna titreme diyemem. Resmen rodeo yapar gibiyim arabayla. bir içinden svrulmadığım kalıyor. inanılmaz bir silkeleme oluyor. ilk zamanlarda resmen ödüm kopuyordu motor yerinden çıkıp yere düşecek diye :)

Aldığım yerin servisine götürdüm. yok 3 silindir dedi, 0,9 motor dedi, otomatik bu dedi falan filan dedi. Sonuç bu titreme normal dedi.bir sorun yaratmaz dedi. sonrasında bir özel servise sordum ww servisi. oda aynı şeyi söyledi. hatta motor yatağını gösterdi. motor sabit değil yatağında. oynar şekilde yapılmış. yeni versiyonlar bu şekilde imiş. gelen darbeyi emebilmek için. ama kullanım açısından inanılmaz rahatsız edici bir durum alışık olmayan birinin kullanması dahi imkansız gibi. benzer sorunu yaşayan var mı çok merak ediyorum. özel servis ayrıca garantisi bittiğinde volan dişlisini taşlat titreme anında kesilir dedi. fikir ve yorumlarınızı rica ederim.

bu titreme sorununu yaşayan başka birileri var mı ? Özellikle geri viteste gaz yerine sadece fren ile manevra yapmayı denemenizi rica edeceğim. yada çok sıkışık trafikte yine aracı frenle ilerletmeye çalıştığınızda bu tarz bir şey oluyor mu ? Bu konuda bilgi sahibi çok arkadaş vardır burada eminim. Bu özel servis ustasının dediği gibi volan dişlisinin taşlaması yada başka bir çözüm yolu var mıdır ?

yazıyı okuyunca özellikle rodeo kısmı gerçekten hoşuma gitti. bu konu sanırım burda 2-3 ay öncesinde konuşulmuştu. havanın soğuması ve motorun geç ısınmasından dolayı özellikle ilk harekette bu titreme sizin tabirinizle "rodeo" ben dahil birçok kişide meydana geldi. yani bu sorunu kafanıza pek takmamanız gerekir zannımca en azından biz öyle yaptık ve baharı bekliyoz :))

• emregök kullanıcısına yanıt
    dCi yazan modeller Dizel motora sahip oldukları için daha pahalıya satılıyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ericponti

quote:

iki aylık ve 2500 km de setap way 0,9 turbo easy-r benzinli aracım var. ilk üç hafta falan değil ama sonrasında ortaya çıkan titreme sorunum var. soğuk havalarda aracımı en az 4-5 dk ısıtıyorum. ilk kalkarken gaza hafif basmak zorundayım iki aracın arasında manevra yapmam gerektiği için. gaza her basamadığım ama manevra yapmak zorunda kaldığım zamanlarda, özellikle gaza basmadan geri viteste arabayı bir yere park etmeye çalışırken oluyor. ne oluyor derseniz buna titreme diyemem. Resmen rodeo yapar gibiyim arabayla. bir içinden svrulmadığım kalıyor. inanılmaz bir silkeleme oluyor. ilk zamanlarda resmen ödüm kopuyordu motor yerinden çıkıp yere düşecek diye :)

Aldığım yerin servisine götürdüm. yok 3 silindir dedi, 0,9 motor dedi, otomatik bu dedi falan filan dedi. Sonuç bu titreme normal dedi.bir sorun yaratmaz dedi. sonrasında bir özel servise sordum ww servisi. oda aynı şeyi söyledi. hatta motor yatağını gösterdi. motor sabit değil yatağında. oynar şekilde yapılmış. yeni versiyonlar bu şekilde imiş. gelen darbeyi emebilmek için. ama kullanım açısından inanılmaz rahatsız edici bir durum alışık olmayan birinin kullanması dahi imkansız gibi. benzer sorunu yaşayan var mı çok merak ediyorum. özel servis ayrıca garantisi bittiğinde volan dişlisini taşlat titreme anında kesilir dedi. fikir ve yorumlarınızı rica ederim.

bu titreme sorununu yaşayan başka birileri var mı ? Özellikle geri viteste gaz yerine sadece fren ile manevra yapmayı denemenizi rica edeceğim. yada çok sıkışık trafikte yine aracı frenle ilerletmeye çalıştığınızda bu tarz bir şey oluyor mu ? Bu konuda bilgi sahibi çok arkadaş vardır burada eminim. Bu özel servis ustasının dediği gibi volan dişlisinin taşlaması yada başka bir çözüm yolu var mıdır ?

yazıyı okuyunca özellikle rodeo kısmı gerçekten hoşuma gitti. bu konu sanırım burda 2-3 ay öncesinde konuşulmuştu. havanın soğuması ve motorun geç ısınmasından dolayı özellikle ilk harekette bu titreme sizin tabirinizle "rodeo" ben dahil birçok kişide meydana geldi. yani bu sorunu kafanıza pek takmamanız gerekir zannımca en azından biz öyle yaptık ve baharı bekliyoz :))

:) Peki araba ısındıktan sonra geri vitesle park etmeye çalıştığınızda yine olmuyor mu ? bende efsane bir hale dönüyor. İki motor ustasına sordum ikisi de yanı şeyi söyledi. Garanti bittiğinde volan dişlisi denen parçayı taşlatacağım. Volkswagen servisinin ustası ki mobil servis aslında bir çok markaya hizmet veriyorlar, benzini illa OPT.ten al diye tutturdu. aracın kullanımı güzel. yakıt tüketimi gittikçe düşüyor. aynı usta 30 binden sonra şu anki benzin fiyatıyla 15-20 kuruş arasına düşersin çok rahat dedi. içim bir acayip oldu. 15-20 kuruş manyak rakam :D

• Arkadaşlar 0.9 easy r sandero almak uzereyim ama korkuyorum. Yukarıdaki yorumları okudum sansimandan dolayı silkeleme zıplama yapiyor falan yazıyor. Lütfen şu aracı kullanan arkadaşlar şanzımanı nasıl objektif şekilde yorum yapabilir mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu titreme ve 'rodeo' olayı easy-r modellerde mi oluyor yoksa manuellerde yaşayan da var mı?..

• quote:

quote:

quote:

:) Peki araba ısındıktan sonra geri vitesle park etmeye çalıştığınızda yine olmuyor mu ? bende efsane bir hale dönüyor. İki motor ustasına sordum ikisi de yanı şeyi söyledi. Garanti bittiğinde volan dişlisi denen parçayı taşlatacağım. Volkswagen servisinin ustası ki mobil servis aslında bir çok markaya hizmet veriyorlar, benzini illa OPT.ten al diye tutturdu. aracın kullanımı güzel. yakıt tüketimi gittikçe düşüyor. aynı usta 30 binden sonra şu anki benzin fiyatıyla 15-20 kuruş arasına düşersin çok rahat dedi. içim bir acayip oldu. 15-20 kuruş manyak rakam :D

Bende geri viteste hiç olmuyor. Sadece ilk öne harekette oluyor. 5 dakika sonra ise o titreme tamamen gidiyor. Temmuz ayında aldım arabayı ve kasım Aralık ayına kadar da bu titreme olayı hiç olmadı. Demekki kış aylarında oluyor diye yorum yaptım kendi kendime. Şu anda araç 10bin km oldu şu an, şehiriçi 41 kuruş çıktı geçen hesaplandığımda (tabi kış şartlarında olduğumuz için böyle yaza doğru 30-33 kuruş olur diye tahmin ediyorum lüks benzin fiyatlarıyla ). 30 binde araç 30 kuruş çıksa bile razıyım ben o derece yani :))

• quote:

Orijinalden alıntı: depakin241824

Arkadaşlar 0.9 easy r sandero almak uzereyim ama korkuyorum. Yukarıdaki yorumları okudum sansimandan dolayı silkeleme zıplama yapiyor falan yazıyor. Lütfen şu aracı kullanan arkadaşlar şanzımanı nasıl objektif şekilde yorum yapabilir mi.

Hocam bahsettiğim titreme olayı ilk harekette direksoyonuda biraz kırdığım da 5-10 sn kadar ancak hissediliyor. Az gaza basarsam titreme hiç olmuyor. Bazı arkadaşlarda rodeo etkisi yaratmış bazılarında titreme ;))

• quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

Bu titreme ve 'rodeo' olayı easy-r modellerde mi oluyor yoksa manuellerde yaşayan da var mı?..

Grup easy-r benzinli grup olduğu için manuel vitesli araçlarla hiç kıyaslama şansımız olmadı.

• quote:

quote:

Bu titreme ve 'rodeo' olayı easy-r modellerde mi oluyor yoksa manuellerde yaşayan da var mı?..

Grup easy-r benzinli grup olduğu için manuel vitesli araçlarla hiç kıyaslama şansımız olmadı.

Eyvallah. Belki araştırırken denk gelinmiştir diye sordum. Eğer manuellerde de oluyorsa şanzımandan değildir sonucuna varılabilir.

• quote:

quote:

quote:

Eyvallah. Belki araştırırken denk gelinmiştir diye sordum. Eğer manuellerde de oluyorsa şanzımandan değildir sonucuna varılabilir.

2013 0.9 manuel kullanıyorum.1.viteste sadece ani kalkış yapmak istediğimde gaz tepkimesi gecikmeli olduğu için araç bi öne yığılıp sonra gazı alıyor bu da araçta sallantıya sebeb oluyor.

0.9 easyr kullananlara önerim gaz tepkimesini arttıran pedal commander uygulaması bu sorunu çözecektir diye düşünüyorum.

• Valla arkadaşlar benim araçta titreme falan hak getire. özellikle aracı geri viteste park ederken. Ama bu hep şu durumda oluyor. İki araba arasına park edeceğim, yani manevraya ihtiyacım var. gaza basmıyorum otomatik olduğu için kendi hareket edebiliyor. İşte o gaza basmadan sadece frene dokunarak yaptığım standart hareket var ya :) illallah dedirtti resmen :D

baskı balata diye düşündüm ilk önceleri ama araba 1000 km bile değildi ( 2016 aralık ayında aldım ) titreme başladığında. başka ne sorunu olabilir anlamıyorum. servis ustaları sorun yok diyor. O zaman bu araba niye titriyor niye silkeliyor ?

bu arada bir arkadaş yazmıştı kaçırdım göremedim ismini, benim araç şu an 35 -40 kuruş aralığında harcıyor. trafiğin en yoğun olduğu bölgelerin birinde kullanıyorum. kadıköy natiulus ile göztepe köprüsü arasında yolculuğum. bazen bu 2 -3 km yol 45 dk falan sürüyor. konuyu şikayetvar sitesine taşımayı düşünüyorum. merkezden arıyorlar sonrasında ama ne anlatacağım ne diyeceğim bilemiyorum. çünkü daha önce anlattım servise yönlendirdiler. ustalar sorun yok diye geri gönderdiler.

• Benim aracim suanda 3300 km de onceden opetten aliyordum titreme yapiyordu ve cok yakiyordu sonra shell den almaya basladim hic titreme olmamaya basladi arti az yakmaya basladi arac. Artik ankaranin ayazinda bile titremiyor. Rodeo olayindada manule alip 1. Vitesten itibaren dusuk devirlerde uzun surun yani 1 ile kalkin 2500 deviri gecmeyin en fazla 3000 devirde bir sure surun sonra 2 de 3 de bunu yapin 5. Vitese kadar sahsen ben boyle cozdum ilk satin aldigimda cok kotu bir etki yapiyordu sonra boyle yapinca azaldi. 500 km gibi bir sure hic otomatik vitese gecirmedim hep manuel ben arttirdim azalttim ve artik o etki tamamen gecti. Bu arada benzin gostergesi yandiginda depoda 100 kullanima bagli olarak 130 km lik yakit kaliyor sonra oda bitince dikdortgen gosterge yanip sonmeye basliyor o zaman depoda hic benzin yok sadece benzin hortumunda benzin var demek ondada asa yukari 5 lt benzin oluyor aklinizda bulunsun.
    Bu arada eco mod ile benim tecrube ettigime gore (yol bilgisayari acik) yogun trafik haricinde ve kisa mesafe 50km/h nin altinda surdugumde ekonomi yapiyor. Onun haricinde normalden yarim litre hatta 1 litreye kadar daha fazla yaktim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajekdo -- 16 Şubat 2017; 22:6:35 >

• Merhaba Arkadaşlar,

2017 Kasa yani Makyajlı Kasa 0.90 Easy-R Kullanıcısıyım. Benzinli modelini kullanıyorum Yaklaşık bir ay kadar önce aldım. Şuan "1250 KM" deyim. Bi kaç soru sormak istiyorum şuan araçtaki yakıt tüketimi bana çok fazla geldi. ( 8.8 L ) Olarak gözüküyor. Aynı şekil Easy-R Benzin 2017 Makyajlı Kasa modelini kullanan arkadaşlardaki yakıt tüketimi nasıl acaba öğrenebilir miyim.? Eco Mode açık kullanıyorum sürekli.
  • Kardes yakitin biraz fazla makyajli kasa veya makyajsiz bise fark etmez motor ayni öncelikle hangi sehirde yasiyorsun dur kalk veya yokuslu bir bölgedemisin bunlar önemli ama araç daha yeni buna emin ol yakit düsecektir senin kullanmanada bagli eco mod aciksa az yakacak diye bise yok cokersen yakar sakin kullanmaya bak ayak ucunla uzun yol yapma imkanin var isr tam zamani en azindan 700 veya 800 km yapabiliyirsan cık ve acıma bas sakın acıma ama göreceksin motor bi süre sonra nefes almaya ve daha rahat hareket etmeye basladigini bunu sana servis bile soylemez dedigimi yap

• quote:

Orijinalden alıntı: brkkrkt

Benim aracim suanda 3300 km de onceden opetten aliyordum titreme yapiyordu ve cok yakiyordu sonra shell den almaya basladim hic titreme olmamaya basladi arti az yakmaya basladi arac. Artik ankaranin ayazinda bile titremiyor. Rodeo olayindada manule alip 1. Vitesten itibaren dusuk devirlerde uzun surun yani 1 ile kalkin 2500 deviri gecmeyin en fazla 3000 devirde bir sure surun sonra 2 de 3 de bunu yapin 5. Vitese kadar sahsen ben boyle cozdum ilk satin aldigimda cok kotu bir etki yapiyordu sonra boyle yapinca azaldi. 500 km gibi bir sure hic otomatik vitese gecirmedim hep manuel ben arttirdim azalttim ve artik o etki tamamen gecti. Bu arada benzin gostergesi yandiginda depoda 100 kullanima bagli olarak 130 km lik yakit kaliyor sonra oda bitince dikdortgen gosterge yanip sonmeye basliyor o zaman depoda hic benzin yok sadece benzin hortumunda benzin var demek ondada asa yukari 5 lt benzin oluyor aklinizda bulunsun.
    Bu arada eco mod ile benim tecrube ettigime gore (yol bilgisayari acik) yogun trafik haricinde ve kisa mesafe 50km/h nin altinda surdugumde ekonomi yapiyor. Onun haricinde normalden yarim litre hatta 1 litreye kadar daha fazla yaktim.

Üstte yorumda da yazdım hocam titreme yakıt ile çok alakalı farklı bir kaç yerden alıp denemek lazım sizde aynı yapmışsınız.

eco mod konusunda haklısınız eco mod alıp 70-80 gitmek istediğinizde daha fazla yakıyor

güzel bir bilgilendirme olmuş teşekkür ediyorum

ben şu an ortalamam 6,5lt civarı memnunum bu miktardan ancak lpg tavsiye edermisiniz.

• galatasaray0101 G kullanıcısına yanıt
    Yakıt çok fazla istanbul bakırköyde oturuyorum çok fazla yokuşlu bi yerde değil sıfır hatta ve aracı seride kullanmıyorum yavaş ve sakin kullanıyorum örnek veriyorum kalkışta 3000 4000 devirlerde kalkmıyorum 3000 deviri geçmeden vites geçişleri otomatik geçiyor motoru sıkıştırmıyorum seri kalk dur yapmıyorum yani motor açılmamış olabilir bundan dolayı fazla yakıyor olabilir uzun yola çıksam problem giderilir mi ne kadarlık bir yakıt tüketiminde daha düşüş olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyingulbani

Yakıt çok fazla istanbul bakırköyde oturuyorum çok fazla yokuşlu bi yerde değil sıfır hatta ve aracı seride kullanmıyorum yavaş ve sakin kullanıyorum örnek veriyorum kalkışta 3000 4000 devirlerde kalkmıyorum 3000 deviri geçmeden vites geçişleri otomatik geçiyor motoru sıkıştırmıyorum seri kalk dur yapmıyorum yani motor açılmamış olabilir bundan dolayı fazla yakıyor olabilir uzun yola çıksam problem giderilir mi ne kadarlık bir yakıt tüketiminde daha düşüş olur ?

Dostum hayırlı olsun. Kazasız sürüşler nasip etsin Allah. Güle güle kullan inşallah. Şimdi Eco mod konusunda bende deneyimledim daha önce ve ilk alırken ustaların söylediği şu: Eco mod yoğun trafik varsa aç, trafik normal akıyorken eco mod daha fazla yakar diyordu. Keza Eco modu açtığında vitesler arasında devir aralığı düşüyor. 50 km de 5. vitese geçiyor araba. Bende ilk aldığım zaman iki hafta falan ECO mod ile git gel yaptım yakıt tüketimi diye ağlıyordum :D Sadece buna bağlı değil tabi ki ama tavsiyem trafik aşırı yoğun değilse açma bu modu. BU araba için ilk uzun test yorumunu yazan bir arkadaş vardı forumda. O da aynı şekilde deneyimlemiş uzun yolda ECO modu denemiş en az 1 LT fazla yaktığı tecrübe ile sabit diyordu.

Bu arada makyajlı kasa diye mi yol bilgisayarı açık. Her konuda yol bilgisayarı yazıyor arkadaşlar. ben 2016 kasım ayında aldım aracımı bende kapalı yol bilgisayarı. Açmamda açmam diyor servis. zarar görür diyorlardı .Sizde niye açık ne donanım farkı var acaba ? Bir daha servisle görüşmek lazım. Bir görüntü paylaşman olası mı acaba ?

• Benim araç hemen hemen 4000 den sonra düşüş gösterdi ben yakiti shell den baska yerden almiyorum yakitta önemli dizellerde daha önemli ama benzindede es geçmemek lazim ama ben dedigim gibi 2 defa uzun yol firasti buldum arabayada milleti doldurup yolu kapattim sana gercekten diyorum motor acilinca rahatliyor ama sunu bil egerki otomatik vites modda vites gecislerini 3000 devirde yapiyorsa aracta eko moddaysa sen sakin kullanmiyorsun demektir bunu bikere kabul et eco mod kapali iken benim arac 3000 deviri ya buluyor ya bulmuyor sen dikkat et biraz canini sıkma aracın on numara yakit düser merak etme ama dedigim gibi SAKIN kullan :)

• Acmiyorum ayaği yaş ayak bunlar reno ile dacia arasindaki satis politikasini koruma cambazligi sen git bi özel servise rica et at bi siftah adamlara bak nasil aciyorlar ben actirdim benden 10 tane nescafe istediler senden ne alirlar bilmem :)

• quote:

Orijinalden alıntı: galatasaray0101

Acmiyorum ayaği yaş ayak bunlar reno ile dacia arasindaki satis politikasini koruma cambazligi sen git bi özel servise rica et at bi siftah adamlara bak nasil aciyorlar ben actirdim benden 10 tane nescafe istediler senden ne alirlar bilmem :)

Dostum mevzu açmıyorum mevzusu değil aracın elektronik sistemini bozar ayağı yapıyorlar. Yoksa açtırılır dediğin gibi. benim garibime giden 3 ay önceki araçta açmıyor ama üç beş yerini yamaladığı kasa da açıyor ? Bunu anlamadım. yani iki versiyon arasında bu kadar mı büyük donanım farkı var ? :)
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.