Şimdi Ara

2016 Sandero Stepway Turbo 90bg Euro 6 Easy-R (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
970
Cevap
27
Favori
170.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mrtltc

quote:

Orijinalden alıntı: varan100

quote:

Orijinalden alıntı: skaradeniz

Şu koşullarda kullandım diyebilirim;1) özellikle soğuk havalarda 3-5 km kısa mesafelerde sık kullandım ki motor tam ısınırken stop etmek zorunda kaldım. 2) otobanda yol boş iken motor açılsın diye bir ara 150km/ h kadar hız yapmıştık ve 120- 140 seviyelerinde gittik. Bu olay iki veya 3 defa tekrarladı. 3) sanki biraz agresif kullanılma oldu. İlk defa otomatik kullandığım için gaza biraz fazla yükleniyorum ve devir bazen 3000 veya 4000 seviyelerin yukarlarına çıkıyorum.

Hocam birde normal kullanın bir daha ölçün. Özellikle arabaya alışma sürecinde fazladan gaza basmış olabilirsiniz? Kaldı ki sıkıştırdığınızda ve yüksek hızlara çıktığınızda arabanın çok yakması normal. 120 üstü her araba çok yakar emin olun... Siz bi 110u geçmeyin. Şehir içinde de sakin sürün bir de öyle ölçün..

Bir de hesaplamayı nasıl fullediğinizde etkileyebilir. Pompanın kendisinin atar atmaz benzinin kesilmesi ile pompanın atmasına rağmen taşıncaya kadar koydurmak arasında da bir kaç litre benzin fark ediyor. Hatta bu başlıkta 5 litre farkettiğini yazan olmuştu. Ben genelde kırmızı ışık üzerinden hesaplıyorum. En kısa zamanda yol bilgisayarını açtırmak lazım :)

Ben 100 tl lik benzinle yaklaşık 250 km geziyorum şehir içi... Ve bence ağır denebilecek koşullarda sürüyorum. Yani düşük hızlarda, ve işim sadece 2 km uzaklıkta olduğu için motor daha ısınamıyor bile. Zaten artık yaya gidecem. Arabayla 5 dk da yürüyerek kestirmelerden 10 dakikada gidiyorum. Ve arabada da donuyorum çünkü ısınmıyor. Sabah kalk motoru biraz ısıt, camın buzunu çöz derken yine aynı süre geçiyor.

250 km'nin içinde İş dışında markete avm'ye veya arkadaşıma gidiyorum. Hepsi hemen hemen aynı uzaklıklar en uzağı 5 km uzakta ona da 2-3 kez gidiyorum. Yalnız genelde çok sakin sürerim. Bu kadar kısa mesafe ve yoğun trafiğe bir de agresif sürsem 40 değil rahat 50 kuruş yakar emin olun.

Sürüş koşulları aracın yakıtını gerçekten çok etkiliyor. Ben Fordun sitesinden aşağıdaki açıklamayı okumanız için koyuyorum. Mesela ben 4 km lik parkurda, aracı hiç durdurmadan ölçülen fabrika verisini; -5 derecede 2 km lik yolda ve en az 3-4 kez durarak nasıl tutturabilirim ki? bununla ilgili ingilizce dökümanlara baktım hava sıcaklığı 20 derece diyor. Şimdi bu koşullarda belirlenen fabrika verilerini tutturmamız mümkün mü? Bu her araba için geçerli tabi. Mesela şehir dışında değişken hızdan bahsediyor. Çok muğlak sen hızını değiştiriyon da hangi ivmeyle değiştiriyon. Yavaş yavaş hızlanmakla gaza abanmak arasında tabiki de yakıt tüketiminde fark olur. Değerlendierme sizin...

"Tabloda verilen yakıt tüketimi değerleri, Avrupa Ekonomik Topluluğu’nun EEC 80/1268/EC direktifi uyarınca laboratuvar ortamında ve aşağıda özeti verilen koşullarda yapılan testlerde elde edilen, lt/100 km mertebesindeki
    sonuçları göstermektedir. Tabloda yer alan yakıt tüketimi değerleri, aracın bu değerlerde yakıt tüketeceğine ilişkin bir garanti ya da taahhüt teşkil etmediği gibi, bu maksatla yapılacak bir değerlendirme için de emsal teşkil etmez.
    Testlerde kullanılan araçlar standart donanımlıdır. Opsiyonel donanım ve aksesuarlar, jantlar ve lastikler yakıt tüketimini farklı etkileyebilir.

Şehir içi: Laboratuvar ortamında soğuktan çalıştırılmış motor ile 4 km’lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 50 km/s ve ortalama 19 km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerleridir.

Şehir dışı: Şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen, 7 km’lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 120 km/s hıza ulaşacak şekilde, yarı zamanlı sabit hız ve yarı zamanlı değişken hızla ölçülmüş yakıt tüketim
    değerleridir.

Ortalama: Şehir içi ve şehir dışı testlerinin kat edilen mesafe ölçüsüyle ağırlıklı ortalaması alınarak hesaplanmaktadır."

Herkese kolay gelsin.

beyler tüketimle ilgili şehir içi deneyimlerimi paylaşayım: iki kez depoyu fulledim şimdiye kadar. birisinde benzin 4,98 ikincisinde 5,08 di. ilkinde eco mod kapalı 38 kuruş ikincisinde eco mod açık 42 kuruş yaktı km başına. eco modu kullanmamaya karar verdim şehir içinde:)
    kullanım koşullarından da bahsedeyim. kocaeli de oturuyorum hava şartları istanbulla hemen hemen benzer. 42 kuruş yakmasında havaların soğuk hatta donlu olmasının etkisi de vardı. sakin kullanıcıyım aracı pek sıkıştırmam. her sabah 6 km işime gider kontak kapatırım. en az 2-3 dk ısınmadan hareket etmem. ancak 6 kmnin en az 4 kmsi yokuş tırmanmakla geçiyor. yol bilgisayarı açık olduğu için anlık tüketimi görebiliyorum. yokuşlarda anlık tüketim tavan :) gerçi diyeceksiniz ki bu yolun dönüşü de var. orada da beleşe dönüyorsun yokuş aşağı evet haklısınız :)

şimdi iki sorum olacak: 1) Dönüşlerde yokuş aşağı inerken N'ye atmak zararlı mı?

2) eco modu şehir içinde kullanmayalım mı?

1. Soruya cevabım. Sakın ha boşa atmayınız. Boşa atma işi doğanlarla şahinlerle bitti :) Yeni nesil araçlar vitesteyken gazdan ayağınızı çekerseniz benzin yakmıyor. Yani yokuş aşağı araç vitesteyken yakıt harcamaz. Hatta boşta olursa rölantide çalışıyormuş gibi yakıt harcamaya devam eder. Yanlışım varsa düzeltiniz. Yokuş aşağı, ama hızınızı sabit tutacak kadar da eğimli değilse hafif gaz verin zaten bu sırada resmen koklar.

2. Soruya cevabım. Eğer performans kaygınız yoksa eco modu kesinlikle açık olmalı. Zaten eco modu ekonomi sağlasın diye yapılmış ve amacı yakıtı düşürmek. Mutlaka yakıtta farkeder. Ha deneyin bakın. Değip-Değmeyeceğine siz karar verin. Kesin bir şey söyleyememekle beraber, kişisel kanaatimce, yüzde 10 farkeder. Yani depoda 20-25 TL farkeder. Hadi 25 olmasın en kötü 15 lira olsun. Karar sizin. Kazasız belasız binmeniz dileğiyle...

• Mrtltc M kullanıcısına yanıt
    boşta araç kullanılmaz, tehlikelidir. ayrıca fazla yakarsınız.
  • Evet zorlu kış şartlarında aracın yakıt tüketimini artırması aşikar. Dediğim gibi aracı ilk aldım ve depoyu fulledim. 470 km de yakıt göstergesi yandı. Ben 600 km de yanar diye düşünmüstüm. Daha önceden de belirttiğim üzere motor açılsın diye bir ara 150 km/h te kadar çıktım. Sonra otobanda hep 120 ve 130 seviyelerinde gittim. 3-4 km mesafelerde çok gittim geldim. Hava soğukken kısa mesafe sürüşleri yaptım. Sanırım bir daha fulleyip o zaman ölçmem daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
  • sanderonun şasi numarası nerede? araç üzerinde nerden bakabilirim? bir tarif eder ya da resim atarsanıoz sevinirim teşekkğrler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kellyturoj

sanderonun şasi numarası nerede? araç üzerinde nerden bakabilirim? bir tarif eder ya da resim atarsanıoz sevinirim teşekkğrler

Sürücü tarafı orta kapı direğinde ya da yolcu koltuğu altındaki sasede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skaradeniz S kullanıcısına yanıt
    Lastikleriniz hangi marka.

• Lastiklerim fabrika lastikleri. Continental contipremium. Contact.
  • Arkadaşlar merhaba. Bizim arabalarda önde 2 tane hoparlör var. Yani arkada hoparlör yok. Yani hoparlör yeri var ama hoparlör yok. Arabaya 4 tane güzel hoparlör taktırmak istiyordum Fakat Dacia Logan'ı olan bir arkadaşım sakın taktırma dedi. Çünkü onda da aldığında 2 hoparlör varmış ve dört hoparlör taktırınca, müzik sistemi 2 hoparlör çıkışlı olduğu için bozulmuş, servis de garanti dışı demiş, değiştirmemiş ve yenisini almak zorunda kalmış. Şimdi benim arabda Daciaların orjinalinde gelen Multimedya-Navigasyon sistemi var müzik sistemi işini gören. Bizim müzik sistemleri 4 hoparlör çıkışlı mıdır? Dört hoparlör taktırsak bozulur mu? Yoksa en azından 2 hoparlör alayım ya. Hoparlörleri bence kötü...

Bilgisi ve deneyimi olan paylaşabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varan100 -- 27 Aralık 2016; 12:49:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: varan100

Arkadaşlar merhaba. Bizim arabalarda önde 2 tane hoparlör var. Yani arkada hoparlör yok. Yani hoparlör yeri var ama hoparlör yok. Arabaya 4 tane güzel hoparlör taktırmak istiyordum Fakat Dacia Logan'ı olan bir arkadaşım sakın taktırma dedi. Çünkü onda da aldığında 2 hoparlör varmış ve dört hoparlör taktırınca, müzik sistemi 2 hoparlör çıkışlı olduğu için bozulmuş, servis de garanti dışı demiş, değiştirmemiş ve yenisini almak zorunda kalmış. Şimdi benim arabda Daciaların orjinalinde gelen Multimedya-Navigasyon sistemi var müzik sistemi işini gören. Bizim müzik sistemleri 4 hoparlör çıkışlı mıdır? Dört hoparlör taktırsak bozulur mu? Yoksa en azından 2 hoparlör alayım ya. Hoparlörleri bence kötü...

Bilgisi ve deneyimi olan paylaşabilir mi?

ben de henüz taktırmadım ama bildiğim kadarıyla müzik sisteminde 4 hoparlör çıkışı var zaten. Sadece çıkışı uydurmak gerekiyor. 2'yi 4'e bölmeyi kastetmiyorum yanlış anlaşılmasın. Oto elektrikçisi bunu halleder. Makyajlı kasada 4 hoparlör var ve müzik sistemi aynı.

• 0.9 benzinli otomatik aldık güven altay plazadan ocakta teslim..Multimedya için satış sorumlusu bayinin 1500 TL ye geri görüş kamerasiyla birlikte taktığını söyledi sizce hangisi iyi fabrika çıkışlımi bayinin taktıgimi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: erolfire41

0.9 benzinli otomatik aldık güven altay plazadan ocakta teslim..Multimedya için satış sorumlusu bayinin 1500 TL ye geri görüş kamerasiyla birlikte taktığını söyledi sizce hangisi iyi fabrika çıkışlımi bayinin taktıgimi..

Hayırlı olsun. ne kadara aldınız acaba aracı ..

• 49.800

• Alıntı;
    Aracın çalışmaması durumunda ve D pozisyonunda kalması durumunda, düz vites olsaydı iterek çalıştırma yöntemi uygulanabilirdi. Ancak otomatik vitesli araçlarda iterek araç çalıştırma yöntemi uygulanamaz. Eğer şanzıman arızası varsa ve araç viteste kaldıysa, çekiciyle o aracı taşımak gerekir. Bu durumda vites N pozisyonuna alınamadığı için, Shift Lock / Release adı verilen butona basılır ve aracın şanzımanı boşa çıkarılır. Bu şekilde çekme işlemi yapılabilir.

Yukardaki durumda otomatik sandero da nasıl yapılacak bilgisi olan arkadaş varmı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • agah07 A kullanıcısına yanıt
    yarı otomatiklerde bu durum olmuyor sanırım.
  • MERHABALAR TEK BİR SORUM OLACAK??? 0.9 easy R, ULUDAĞ GİBİ KARLI RAMPA ÇIKILMASI GEREKEN VİRAJLI ZORLU YOLLAR İÇİN NASIL? GÖRÜŞLERİNİZ NEDİR?
  • Hiç sıkıntısız çıkarsın.

• Start stop kışın soğuk havada devreye girmeme gibi bir özelliği var mı?

Start stop ile ilgili deneyimlerinizi paylaşımda iz sevinirim

Ne ye göre çalışıp çalışmadığını henüz çözemedim arkadaşlar.

Herkese iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: shinnig

Start stop kışın soğuk havada devreye girmeme gibi bir özelliği var mı?

Herkese iyi forumlar

Motor ısınma sıcaklığına gelene kadar,
    Klima motorunun çalışması gerektiğinde
    Üst üste dur kalk yaptığınızda çalışmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metamorphoses

quote:

Orijinalden alıntı: shinnig

Start stop kışın soğuk havada devreye girmeme gibi bir özelliği var mı?

Herkese iyi forumlar

Motor ısınma sıcaklığına gelene kadar,
    Klima motorunun çalışması gerektiğinde
    Üst üste dur kalk yaptığınızda çalışmaz.

Bende öyle olduğunu düşünüyorum hava çok soğuk olduğu için motor gerekli ısıya ulaşmıyor gittiğimiz nokta 25 km Ankara'nın ayazı start stop devreye girmiyor olabilir

• Bu araç için hangi yağ kullanılıyor bilen varsa sevinirim. Bir de renault elfi mi tercih ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.