Şimdi Ara

2016 Sandero Stepway Turbo 90bg Euro 6 Easy-R (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
970
Cevap
27
Favori
170.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben de cuma günü İzmir'de 50000TL fiyat aldım 0,9 easy-R için
  • rone1907 kullanıcısına yanıt
    Makyajlı kasa mı eski kasa mı?
    Makyajlı kasaysa onun konusu şurası:https://forum.donanimhaber.com/2017-model-makyajli-kasa-sandero-sandero-stepway-ana-konu--122430114

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vites geçişlerine alışamadım hala. Çok düşük devirde ve hızda üst vitese atıyor hemen. 70 le giderken gaza çok yüklenmediğim halde araba 5.vitese atıyor kendini. Hafif ara gaz yapıyorum bende tekrar 4 e düşürsün diye. yada 30 40 arasında 3. vitese atıyor. ECO mod açık olsa anlarım ama kapalı iken bu değerler. Arabayı çok beğeniyorum fakat hala yakıt konusuna takıntım geçmedi :D
  • Sa beyler 24 kasımda istanbul tepretoğlundan aracı aldım ama koltuklar da o naylonumsu şeffat poşetler yoktu pek takılmam böyle şeylere ama bi soru işareti de yok değil kafamda
    Sizde bu durum nasıldı
  • cedubal C kullanıcısına yanıt
    Evet ya motorun küçüklüğüne bağladım olayı ben. Hele eco modda durum fecaat :) 50km hızda falan 5e atıyor kendini garibim. Kendince gitmeye çalışıyor işte yazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cedubal

Vites geçişlerine alışamadım hala. Çok düşük devirde ve hızda üst vitese atıyor hemen. 70 le giderken gaza çok yüklenmediğim halde araba 5.vitese atıyor kendini. Hafif ara gaz yapıyorum bende tekrar 4 e düşürsün diye. yada 30 40 arasında 3. vitese atıyor. ECO mod açık olsa anlarım ama kapalı iken bu değerler. Arabayı çok beğeniyorum fakat hala yakıt konusuna takıntım geçmedi :D

0,9 motor olduğu için düşük hızlarda vites atması normal. dezavantaj olarak bu düşük motorlarda 5 vitesin olması. eğer 6 vites olsaydı yakıt konusunda (özellikle uzun yolda 120-130km hız yapan birisi olarak) belki biraz daha sevindirebilirdi. bu arada yakıt konusunda kışın daha fazla yaktığı aşikar. yazın temmuzda kullandığım zamanki yakıt değerleri ile şu andaki yakıt değerleri arasında %15-20 gibi bir fark sözkonusu.

• Bu dediğiniz motor hacmiyle uzaktan yakından alakası yok. Otomatik vitesler asgari yakıt tüketimi sağlayacak şekilde çalışmaya programlanmıştır. Bu yüzden direkt yüksek vites-düşük devir mantığı ile çalışır. Gücü yetmiyor olsa tam tersi vites düşürüp torku yükseltmeye çalışır.

ECO mod açılınca bu etkiyi daha kuvvetli hissedersiniz. Olabildiğince devri düşürüp tüketimi azaltmaya çalışır. Lütfen kullanım kılavuzunu bir okuyun.
  • Türkiyede olmayan özellikleride tanıtan bir Sandero incelemesi

• sametykcll kullanıcısına yanıt
    Makyajlı kasa, anlaştım bugün. ilave park sensörü takacaklar
  • rone1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam izmir ermat tan mı aldınız teklifi ben de İzmir de yim 50 bin teklifi aldım bugun

• dürüstmezarci kullanıcısına yanıt
    Mais'den anlaştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rone1907

Mais'den anlaştım.

Hocam pm attım bakar mısınız

• Mrtltc M kullanıcısına yanıt
    Benim arabada da poşet falan yoktu.Bayi onları teslim etmeden önce temizliyor demek ki. Zaten aracı hazırlamaktan falan bahsediyorlardı. Şimdi siz söyleyince hatırladım poşet olmadığını.
  • Ben de iki hafta önce aracımı aldım. Benzinli otomatik. Bende de koltuklarda naylon poşet yoktu. Ben sordum. Arabaya genel bir temizlik yapıyorlarmış teslim etmeden önce. Bir de yakıt deposu 7 diş mi 8 diş mi hatırlayamadım. Ben depoyu fullemiştim. Şu ana kadar 460 km yaptım ve 2 diş kaldı. Sanki söylenenden biraz fazla yakıyor gibi geldi.
  • Arkadaşlar rampada park yaparken bu aracı viteste bırakabilmenin yolu var mı? Ben şunu düzde denedim viteste iken ileri otomatik 1 de Stop edince. Aracı ayağı frene basıp n ye aldıktan sonra araç çalışıyor. Ama viteste kalıyor mu. Yani sadece el freni ile bırakmak tehlikeli. Geçende bir rampada bıraktım el freni son 1 diş çekmemişim araç azar azar yürüdü. Bilen varsa bilgilendirsin lütfen.
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık iki hafta önce aracımı aldım. Benzinli otomatik. Depoyu fulledim. Bugün aracımla bir yere gittim. Aracım 470 km de. Ve benzin göstergesi yandı. Hesaplamalarıma göre 60 kuruş yakmış km başına. Bu çok çok fazla. Neden bu kadar fazla yakmış olabilir. Yoksa benim bilmediğim birsey mş var. Hiç aynı yakıt değerlerine ulaşan arkadaşlar var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: skaradeniz

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık iki hafta önce aracımı aldım. Benzinli otomatik. Depoyu fulledim. Bugün aracımla bir yere gittim. Aracım 470 km de. Ve benzin göstergesi yandı. Hesaplamalarıma göre 60 kuruş yakmış km başına. Bu çok çok fazla. Neden bu kadar fazla yakmış olabilir. Yoksa benim bilmediğim birsey mş var. Hiç aynı yakıt değerlerine ulaşan arkadaşlar var mı

Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız binmeniz dileğiyle... Ama yanlış hesaplamışsınız... Bizim gözlemimize göre benzin ışığı yandığında depoda yaklaşık 7 litre benzin oluyor. Yani depo fullendikten sonra 470 km de siz 43 litre benzin kullanmışsınız. Buda yaklaşık 47 kuruş falan yapar. (litresi 5.14den hesaplarsak) Kış şartlarında yoğun trafikte veya agresif kullanımla normal. Yakıt tüketimi kullanım şartlarıyla çok alakalı. Agresif kullanıyorsanız. 60'da yakar 70'de. Kullanım koşullarınızı belirtirseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz. İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: NightmareII

Arkadaşlar rampada park yaparken bu aracı viteste bırakabilmenin yolu var mı? Ben şunu düzde denedim viteste iken ileri otomatik 1 de Stop edince. Aracı ayağı frene basıp n ye aldıktan sonra araç çalışıyor. Ama viteste kalıyor mu. Yani sadece el freni ile bırakmak tehlikeli. Geçende bir rampada bıraktım el freni son 1 diş çekmemişim araç azar azar yürüdü. Bilen varsa bilgilendirsin lütfen.

Hocam araba N'de yani boştayken söndürür, sonra D'ye ya da R'ye alırsan, vitese geçmiyor. Galiba bu arabanın vitesleri elektronik geçişli. Hoş vitesleri bir robotun değiştirdiği düşünülürse bu durum mantıklı. Onun için arabayı söndürmeden önce ayağın frendeyken D'ye ya da R'ye alırsan sonra arabayı söndürürsen, yani kontağı kapatırsan viteste kalıyor. DeneMedim ama büyük ihtimalle, sadece araba çalışırken değil, kontak açıkken de aynı işlemi yapsan olur. Deneyip paylaşırım ;)

Edit: Kullanım klavuzunda araç vitesteyken motoru söndürmeyle ilgili bişe var mı bilmiyorum. Ona da bir bakmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varan100 -- 22 Aralık 2016; 22:19:8 >

• Bu araçta en ekonomik 90-95 bandında 2000-2500 devir aralığında gidildiğinde sonuç alınabiliyor. Bakınız şu iki videoya.
    https://www.youtube.com/watch?v=0cTBCOfN9uM
    https://www.youtube.com/watch?v=7la0uXffqtQ

Ben 1 depo ile 750 km yi gördüm. 1/3 şehir içi.

Ama bastığınızda benzini içebilecek tarzda bir araç. Bu motor bu araca göre sakin kullanım için üretilmiş. Biraz aksiyon istiyorsanız, 300km de 1 depoyu bitirebilirsiniz. Motor araca performans verecek güçte değil. Evet tatminkar ama performans için kesinlikle pahalı bir araç. En basitinden diğer aracım Broadway 1.4i (Enjeksiyonlu) LPG'li tam tamına iki kat yol yapabiliyorum Sanderoya göre. Ama her şeye rağmen otomatiğin tadına değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightmareII -- 22 Aralık 2016; 22:37:31 >

• varan100 V kullanıcısına yanıt
    Ben baştan sona okudum yok. Adamlar koca fabrika kurmuş araç üretiyorlar. Bir otomatik vites nasıl kullanılır anlatmamışlar böyle bir saçmalık başka firmada var mı merak ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.