Şimdi Ara

2016 Sandero Stepway Turbo 90bg Euro 6 Easy-R (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
970
Cevap
27
Favori
170.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ynsbrc

Yok dacianin marka geçmişi çok değil demek istedim. Birde easy r otomatik daha yeni. İkinci el satışını da düşünmem gerek nihayetinde iki yıl binecegim ben bu araca. Aracı daha hiç denemedim. Ama yeni modeller geldiğinde denemeyi düşünüyorum. Öyle abartılı performans bekleyen biri değilim zaten. İki yıl boyunca istanbulda kullanılacak. Yılda bir bilemediniz iki sefer 1.000 km. Uzun mesafeye gider o kadar. Benim aracım audi a1 1.6 tdi stronic. Hiç olmazsa biraz beni tatmin edici olması gerekli.

Aracınız iyiymiş ... Çok sevdiğim bir araç. Hatta tasarımını bir Türkün yaptığı söylenir... Yani o araçtaki kalite algısını bu araçta beklememek lazım. Beklentilerinizi ayarlayıp gidin :D Dacia nın marka geçmişi o kadar parlak olmayabilir, haklısınız. Ama sonuçta avrupada bu araba Renault markasıyla satılıyor.(1) Bizim semboller bu şanzımanla renault logan diye satılıyor. (2) (Aşağı link bırakıyorum. Lütfen inceleyiniz.) Galiba bu araçlar 1.6 benzinli motorla kombine edilmiş.. 0.9 motor da tamamen clio ve capturdeki motor zaten... Servis ve genel kalite açısından renault neyse bu araçta o... Zaten ülkemizde de aracı gidip Renault bayisinden satın alıyorsunuz... Bu arabada malzeme kalitesi ve lükse dair aksesuarlar olmadığı için fiyatı ucuz.. Yoksa yürüyeninden ben çok memnunum. Akıyo yani ;)

Ha ben zaten Renault'ya güvenmiyorum diyorsanız ona diyecek bir şeyim yok. Daha önce iki tane renault aracım oldu. Araçlarımdan çok memnundum. Sanayide de elektroniğine, işçiliğine, malzeme kalitesine söz eden usta duydum ama renault'nun motoruna laf eden usta duymadım. 100 yıldan fazla süredir araba üreten bir firma.(kuruluşu, 1899) Otobüs, tır, savaş zamanları tank bile yapmışlar eskiden. F1 de yıllardır takımları var. Ne bileyim çok da korkulacak bir marka değil bence.

Bir arkadaşımın eniştesi marka geçmişi çok iyi olan bir japon firmasının yine model geçmişi çok olan sıfır 1.6 benzinli x modelini almış. Motorunda sorun olunca servis motorunu değiştirmeyi teklif etmiş. buda itiraz etmiş; "Yeni araba verin" diye. En son motorunu toptan değiştirmişler. bu arabalar insan işi sonuçta, illa hata olabilir. Kaliteli japon olsun, sıfır olsun, sanayi yüzü görmeyim dedi. Ama kaç ay uğraştı, tartıştı, stres oldu. Şimdi bu adama da sorsan bu marka geçmişi çok iyi olan bu marka kötü... Araba alırken de herşeye hazırlıklı olmak lazım... Hayat akıyor ve herşey olabiliyor.

Sizin meseleye gelince; bende daha önce 2 sene, 2010 model full laguna kullandım. Bu arabayla karşılaştırılamayacak bir araba... Ama şu anda bu aracı küçümsemiyorum. Ekonomik durumuma ve kullanım ihtiyaçlarıma göre gayet iyi diyorum. ve uzun yıllar binmeyi düşünüyorum. Sizde kullanım ihtiyaçlarınızı belirleyin ve aracı bi görün ve mutlaka sürün. Umarım güzel bir tercih yaparsınız.

1-https://www.youtube.com/watch?v=_PbIs23OXWA
    2-https://www.youtube.com/watch?v=CqBUHYHXPKI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varan100 -- 18 Aralık 2016; 19:47:6 >

• varan100 V kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumlarınız için tşk ederim. İyi kötü her arabaya bindim. Kalite beklentim çok değil. Yeni kasanın ozellikleri bana yeterli. Sadece motor durumunu düşünüyordum . Hani yetersiz kalırsa 1.5 dizelini alacaktım. Ama yaptıgim incelemeler neticesinde yeterli olur kanaatindeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba dostlar. Bu gün itibariyle yeni donanım 90 BG dizel düz vites için 54.000 e anlaştım.Proforma fatura sözleşme derken iş bitti. Ek olarak Seramik kaplama 850 kapı alt koruma bantları 300.Battı balık yan gider dedim onlarıda aldım.Araba çok şık .. Özelliklede direksiyonu gerekten bir başka olmuş... Herkesin gönlüne göre olsun diyorum ......
  • Hakan Altınbaş H kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun. Renk seçenekleri neler acaba. Lansman da füme rengine benzer bir renk görmüştüm

• Ynsbrc Y kullanıcısına yanıt
    Benzinli olanı mı alacaksınız.

• sammurat kullanıcısına yanıt
    Evet. Yakıt konusunda beni uzecegini düşünmüyorum

• Carsever kullanıcısına yanıt
    Araçlar süper gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matagun -- 14 Aralık 2016; 14:0:10 >
  • yakıt konusunda maalesef istanbulun yoğun trafiği yüzünden beni üzüyor. Bu aracın benzin göstergesi sekiz diş. 250 tl ile fulledim depoyu. ilk diş 110 km gitti. Dedim muhteşem bu trafikte 800 km yaparsam bir depoyla bu arabayı koynuma alır yatarım :) Ama öyle olmadı tabi. o bir depo toplamda 550 km yol yaptı. 250 tl ye 550 km. tam bir fiyasko benim için. üstelik sadece bir kez 110 km hıza çıktım. onun dışında maks 80-90 km hız. zaten trafiğin yoğunluğundan arabayı zar zor 3. viteste görüyorum. hava soğukken titreme yapmasın motor ısınsın diye 4-5 dk bekliyorum. start stop kapalı. eco modu açmıyorum çünkü servisteki ustalar açma çok yoğun trafikte bir işe yaramaz dedi. aracım henüz 750 km de . iki haftalık. 3 5 bin km den sonra tüketim düşer diyorlar ama 3-5 bin km ye gelene kadar ağlatacak bu gidişle beni. yakıt dışında ( bir şey kalmıyo geriye ya ) çok memnunum. Yüksekliği sürüş keyfi çok hoş. araç güçsüz değil kesinlikle. yokuş tırmanışı, yokuş kalkış desteği falan çok iyi.umarım yakıt tüketimi de düşer zamanla. istanbul trafiğinde kullananlar varsa benzinli otomatik versiyonunu tüketim değerlerini paylaşabilirler mi ?

Teşekkürler

• cedubal C kullanıcısına yanıt
    Bence start stop ve eco modu açın. Eco mod zaten şehir içi için tasarlanmış bir teknolojidir. Uzun yolda anlamsızdır. Ayrıca araç ısınsın diye bekleme yapmanıza hiç ama hiç gerek yok. Araçlar durduğu yerde ısınmaz. Hele kışın. Onun yerine ilk birkaç dakika sakin sürüş yapın yeter. Rodajda olduğunuz için ilk birkaç depo fazla yakması normal.
    cedubal kardeşim bu değerler normal. Yoğun dur-kalk trafikte benzinli otomatik bir araba için gayet normal. Kendiniz diyorsunuz 3. vitesi zor görüyorum diye... Sizin güzergah ve koşullarında tork konventörlü otomatik bir benzinli muhtemelen 10 litre yakar. Millet niye tüp taktırıyor :)

Bir de ilk çalıştırmada öyle 4-5 dakika beklemenize gerek yok. Zaten belki de o kadar beklemiyorsunuzdur. İnsana çok uzun geliyor arabayı çalıştırıp. Bekliyorsanız da beklemeyin. Ben bir dakikadan az bekletiyorum. Kalkarken belli-belirsiz çok az bir titreme oluyor. Biraz gaz verirseniz kalkerken titreme hemen kesiliyor. Bi daha da olmuyor. 1 dk az diyorsanız en fazla 2 dk yeter bence...

Ben 100 tl'lik benzinle 250-260 km gidiyorum. Benim de gittiğim mesafe çok kısa evimle iş arası 2 km ve bende en yüksek 3. vitesi görüyorum. Motor ısınamadan işe geliyorum. Bu güzergahtaki yol koşullarımı daha önceki sayfalarda yazmıştım. O gönderiyi bulup ayrıntıları inceleyebilir ve karşılaştırabilirsiniz. Gerçi şimdi havalar çok daha soğuk bunu da göz önüne almak lazım.

Bence Eco Modunu ve Start-Stop'u açarsanız 550 km direk 600 km olur. Bunlar zaten daha çok şehir içinde yakıt tasarrufu sağlayan özellikler. Servistekiler resmen saçmalamış.

Bu arada yakıt göstergesi konusunda sizin gözleminizle benimki uyuyor. Bende daha önce ilk dişlerin daha çok götürdüğünü sonrakilerin daha az götürdüğünü gözlemlemiş ve bu başlıkta yazmıştım.

Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız binmeniz dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varan100 -- 18 Aralık 2016; 19:47:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metamorphoses

Bence start stop ve eco modu açın. Eco mod zaten şehir içi için tasarlanmış bir teknolojidir. Uzun yolda anlamsızdır. Ayrıca araç ısınsın diye bekleme yapmanıza hiç ama hiç gerek yok. Araçlar durduğu yerde ısınmaz. Hele kışın. Onun yerine ilk birkaç dakika sakin sürüş yapın yeter. Rodajda olduğunuz için ilk birkaç depo fazla yakması normal.

+1

Aynı şeylerden bahsetmişiz hocam. Bende kullanırken ilk başta yaklaşık bir km düşük devirde sürüyorum. 2000-2250 devirlerde ;)
  • varan100 V kullanıcısına yanıt
    Hocam motor yağı teknolojisi de eskisi gibi değil. Düşük ısılarda bile tam koruma yapabiliyor. Bir zamanlar babamın 81 model dizel jetta'sı vardı. 15 dk ısıtmadan yola çıkamazdık. Hey gidi :)
  • Selam arkadaşlar. Stepway benzinli otomatik aracımı alalı yaklaşık 1 hafta oldu ve 260 km yol yaptım. Aklıma birşey takıldı ve sormak istedim. Aracı çalıştıracağım zaman çalıştırmadan önce kontağı çevirince tüm gösterge panelleri yanıyor ve 1 kaç saniye sonra sönüyor ya. Motor arıza göstergesi sönmüyor ve aracı çalıştırdığım zaman sönüyor.

Bunda bir anormallik var mıdır? Onu sormak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: varan100

cedubal kardeşim bu değerler normal. Yoğun dur-kalk trafikte benzinli otomatik bir araba için gayet normal. Kendiniz diyorsunuz 3. vitesi zor görüyorum diye... Sizin güzergah ve koşullarında tork konventörlü otomatik bir benzinli muhtemelen 10 litre yakar. Millet niye tüp taktırıyor :) Arkadaşımın 2013 1.33 benzinli CVT şanzıman toyota yaris'i var. Garantinin bitmesini bekleyemedi tüpünü taktırdı :D Bide bu araba gitmiyor diye şikayet edip duruyordu. Sizin araba en azından basınca gidiyor.

Bir de ilk çalıştırmada öyle 4-5 dakika beklemenize gerek yok. Zaten belki de o kadar beklemiyorsunuzdur. İnsana çok uzun geliyor arabayı çalıştırıp. Bekliyorsanız da beklemeyin. Ben bir dakikadan az bekletiyorum. Kalkarken belli-belirsiz çok az bir titreme oluyor. Biraz gaz verirseniz kalkerken titreme hemen kesiliyor. Bi daha da olmuyor. 1 dk az diyorsanız en fazla 2 dk yeter bence...

Ben 100 tl'lik benzinle 250-260 km gidiyorum. Benim de gittiğim mesafe çok kısa evimle iş arası 2 km ve bende en yüksek 3. vitesi görüyorum. Motor ısınamadan işe geliyorum. Bu güzergahtaki yol koşullarımı daha önceki sayfalarda yazmıştım. O gönderiyi bulup ayrıntıları inceleyebilir ve karşılaştırabilirsiniz. Gerçi şimdi havalar çok daha soğuk bunu da göz önüne almak lazım.

Bence Eco Modunu ve Start-Stop'u açarsanız 550 km direk 600 km olur. Bunlar zaten daha çok şehir içinde yakıt tasarrufu sağlayan özellikler. Servistekiler resmen saçmalamış.

Bu arada yakıt göstergesi konusunda sizin gözleminizle benimki uyuyor. Bende daha önce ilk dişlerin daha çok götürdüğünü sonrakilerin daha az götürdüğünü gözlemlemiş ve bu başlıkta yazmıştım.

Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız binmeniz dileğiyle...

Teşekkürler arkadaşlar fikirleriniz için. Yılda 10 -1 bin km arası yaparım diye hesaplıyorum. O nedenle dizel almayayım dedim birde 10 bin tl fark vardı arada. Şimdi kafam bulandığı için onu hesaplayacağım yakıt masrafı, aradaki 10 bin tl vs hesabına gireceğim :) Kafanın rahat olması lazım hak verirsiniz ki D:

İki hafta sonra uzun yola çıkaracağım arabayı. uzun yol dediğim maks 700 km falan git gel 1500 km gibi bir değer. Tam depo 1000 km görürse ki çok zor görünüyor şu anda o zaman içim rahat edecek. Bunun dizel otomatiği ile tam depoyla 1300 km gidenler var. Yani bunu yazıyorlar forumda ben onların yalancısıyım.

Isınma konusuna gelince, benim araç otomatik olmasının verdiği katkıyla beraber aşırı derecede titriyor. Bende gaza yüklenmiyorum benzin sevdasından dolayı :D O nedenle 4 -5 dk ısıtıyorum. Bu şekilde bekletince hiç titreme yapmıyor ama diğer şekilde ayağımı gazdan bir çekeyim of diyorum yani.

Dediğim gibi bu yakıt konusuna takılmış durumdayım. Biraz daha zaman geçsin belki azalma olur tüketimde

Teşekkür ederim;
    @metamorphoses , varan100 , cnr_2010

• Benzinli otomatik yeni kasa fiyat teklifi alan var mı
  • Kusura bakmayın tekrar yazıyorum, arada aracı alanlar sipariş edenler olmus, hayırlı olsun.

Dizel, easy r kullanan arkadaşlar şehir içi ne kadar yakış verisi elde ediyorlar? Fabrika verileri gerçekle örtüşüyor mu? Özellikle İstanbul'dan (ya da trafikli herhangi bir ilimiz) arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim.

Dizel easy alan cok yok heralde, forumu araştırdım epey ama ancak bir iki kişi buldum dizel easy r almış olan, o arkadaşlarda maalesef şu aralar forumda aktif değiller.

• quote:

Orijinalden alıntı: dürüstmezarci

Benzinli otomatik yeni kasa fiyat teklifi alan var mı

Renault asf den kırmızı renk için 50.250 tl fiyat aldım telefonda.park sensörü ve dokunmatik ekran opsiyonu ile 52 bin tl fiyat verdi.

Ben yılda 9 bin km üzerinden aynı hesabı yapmıştım almadan evvel. MTV ve bakım faktörlerini de dahil edince aradaki fark ancak 14,5 yılda kapanıyordu. Tabii ki bu ekonomik olarak anlamsız. Ancak ben uzun süre binerim diye bu şekilde hesapladım. Sık araç değiştiren biri iseniz dizel farkını satarken de koyacağınız için dizel almanız mantıklı olur. Diğer türlü bence günümüz şartlarında ve yılda 30 bin km'nin altında dizel araç gereksiz. Aradaki 10 bin TL'yi bankada bekletseniz faiziyle zaten çok daha fazla kar edersiniz. Paranız da araçta değil cebinizde kalır.
  • finansman konusunda bilgi var mı arkadaşlar örnek çizelge falan? (site de varmış )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tridinebandim -- 15 Aralık 2016; 22:10:32 >
  • Tv reklamları yine boy boy . dacia sandero Easy-R için hep neden bayan oyuncuları kullanıyorlar anlamış değilim. Otomatikleri hep bayanlarmi kullanıyor acaba :D Hani erkek olarak bizde kullanıyoruZ. Bu arada 48.900 için verilen fiyat var reklamlarda Easy-R benzinli için. Eğer bu fiyat makyajlı yeni kasalar içinse bence kaçırılmayacak bir fırsat.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.