Şimdi Ara

2016 Sandero Stepway Turbo 90bg Euro 6 Easy-R (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
970
Cevap
27
Favori
170.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

"Gece yarısından itibaren benzine 14 kuruş, motorine ise 12 kuruş zam bekleniyor." haberi ile bir vurgun daha yiyecez maalesef. önümüzdeki aylarda servise gidip tüp taktırma konusu ile ilgili bilgi almayı düşünüyorum. siz ne düşünüyorsunuz
  • ericponti E kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bana sorarsaniz hic lpg ile ugrasmayin belli olcude ekonomi yapiyor ancak motor lpg kullanimi icin uretilmedigi icin motoru icten ice olduruyor. Birde lpg yi renault servisleri takmiyor disaridan taktirmaniz gerekiyor. Bizim arac icin brc m11 mavi enjektor uyumlu yanlis hatirlamiyorsam. Lpg taktirdiginiz andan itibaren neredeyse butun yuruyen aksam garantiden cikiyor. En kotu 2 yil garanti olmasi iyi kotu bi ise yarayabiliyor. Arti Turkiyede kapali otoparklara lpgli arac ile girmek yasak birde bazi servisler lpg li araclara bile bakmiyor. Karar sizin ancak illa lpg diyorsaniz bu dezavantajlari goz onunde bulundurmalisiniz. Iyi calismalar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar şunu iyi bilinki bu lpg konusu üzerinde çok büyük bir araştırma yaptim ve lpg bahsettiğin gibi içten içe yeme konusu söz konusu bile deil avrupada bu motorun fabrika çıkışlısını inceledim ve test sonuçlarında benzinde farkı yok diyebilirim eğer bahsettiğiniz gibi zararlı olsa kesinlikle fabrika buna müsade etmezdi ve aracın motoru lpg ye tam uyumlu yeterki obd destekli kaliteli brc veya landirenzo gibi bir ürün seç inanki bir fark göremeyeceksiniz herkese güle güle kullanmamız dileklerimle.....

• Merhaba bugün makyajlı sandero satın alarak aranıza katıldım şu anda çok mutluyuz ailecek :)

yaklaşık bir yıldır araba bakıyorum. Peugeot, Citroen, Honda, Hyundai, Toyota, Wolkswagen, Seat, Skoda, Renault yetkili satıcılarına gittim neredeyse bütün c segmenti arabalara baktım otomatik şanzıman tiplerini araştırdım (60-85 fiyat bandına kadar). Yakıt tüketimlerine bagaj hacimlerine baktım. dizel benzinli lpgli sıfır 2. el herşeye baktım diyebilirim. Bir hafta önce hyundai accent blue 1.4 cvvt cvt otomatik alıcakken cvt den tekrar ürktüm. maliyet-bakım-ihtiyaç çerçevesinde daciayı tercih ettim kim ne derse dersin Türkiye'deki büyük bir ihtiyacı giderdiğini düşünüyorum.

-Yeterli bagaj hacmi
    -Bu benzin fiyatlarına göre ideal tüketim
    -Çok konforlu olmasa da otomatik vites
    -Sıfır fiyatı öylesine uygun ki 2012 model araçlar bile alınmıyor bu paraya
    -Araçta yok yok nerdeyse, bir çok özellikten haberim bile yoktu.Şu anda da nasıl kullanacağımı bile bilmiyorum, navigasyon için ekran almadım gerek de yok zaten telefonlar varken

herkese kazasız belasız sürüşler dilerim...

• Van Wilder V kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun.Allah kazasız belasız kullanımları nasip etsin.Aracınız benzinli otomatikmi acaba?Birde ne kadara aldınız hangi ilden?Onuda yazarsanız sevinirim.Bende aldım almak üzereyim ondan soruyorum :)
  • Allah razı olsun benzinli otomatik 49.380 arka park sensörü ve bagaj havuzu eklettim fiyat böyle çıktı istanbuldan
  • Van Wilder V kullanıcısına yanıt
    OOO çok çok iyi 2017 modelmi aracınız yada 4 cam otomatik olan yeni versiyon araçlardanmıdır?Çorumda bayi 2017 ye 52.000 TL altına inmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matagun

OOO çok çok iyi 2017 modelmi aracınız yada 4 cam otomatik olan yeni versiyon araçlardanmıdır?Çorumda bayi 2017 ye 52.000 TL altına inmiyor.

pm attım
  • Arkadaşlar biraz garip gelebilir size sorum ama lütfen mantık çerçevesinde yardımcı olalım

Şu an hali hazırda 2007 mondeo 2.0 tdci ghia oto. arabam var. 140.000 km'de. Donanımlarını, yol tutuşunu, motor gücünü vs. uzun uzun saymak istemiyorum zira sıfır çıkan birçok araba ile karşılaştırmak bile gereksiz.

Ben aracımı her gün 9 km gidiş 9 km geliş olarak kullanıyorum. Haftasonları da işte en fazla bir avm'ye falan gideriz. Yılda 1 defa tatile giderken uzun yol yaparım. Onun dışında da yılda 6-7 defa bolu'ya giderim. O kadar.

Dolayısı ile aracımda yer alan hız sabitleyici, far sensörü, yağmur sensörü, tam otomatik klima, xenon far, sunroof vs. gibi donanımlar pek bi işime yaramıyor. Yazılımlı 140 bg 400 nm tork olup 240 km/sa rahatça çıkabilmesine rağmen genelde şehiriçi kullandığım için bu motor gücü özelliği de bir işime yaramıyor. Çocuk olduğu için uzun yolda da zaten güvenli gitmek adına basmıyorum.

Aracımın şu anki yakıt tüketimi 8 lt. Ancak gerek yaşından gerekse modelinden dolayı parçaları pahalı ve ileride daha masraflar çıkarabilir. Ayrıca 2.0 lt dizel olduğu için motoru biraz gürültülü.

Ben şimdi bunu yakın zamanda satıp yeni bir araba almak istiyorum. İkinci el olur sıfır olur farketmez ama eşim jip de jip diye tutturuyor. Şimdi bunu satıp sıfır dacia sandero stepway 0.9 turbo easy-r alsam mantıklı olur mu? Yoksa ikinci el 2011-2012 model arabalara mı baksam?

• Arkadaşlar merhaba 2017 model yeni kasa 0.9 benzinli manuel aracımı 10 ocakda teslim aldım. yalnız yakıtı fazla geldi. bu nedenle ankara akbak renaultda landirenzo taktırmayı düşünüyorum.daha önceden 0.9a lpg taktıran arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. özellikle akbak renaultda montaj yaptıranlardan bilgi alabilirsem süper olur şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: kellyturoj

Arkadaşlar merhaba 2017 model yeni kasa 0.9 benzinli manuel aracımı 10 ocakda teslim aldım. yalnız yakıtı fazla geldi. bu nedenle ankara akbak renaultda landirenzo taktırmayı düşünüyorum.daha önceden 0.9a lpg taktıran arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. özellikle akbak renaultda montaj yaptıranlardan bilgi alabilirsem süper olur şimdiden teşekkürler

hocam hayırlı olsun aracınız, kazasız belasız binmeyi nasip eder inşallah. bende de 2016 0,9 benzinli otomatik var. tüp taktırma ile alakalı herkesin kafa karışık tak diyen de var takma uyumsuz olur diyen de. garanti kapsamına çıkmıyorsa bence taktır, landirenzo markayı çok övüyorlar. nisan mayıs ayına doğru bende taktırmayı düşünüyorum yetkili servise eğer garanti dahilinde olursa.

• Hocam öncelikle hayirli olsun rabbim cümlemize kaza bela vermesin amin bende 3 ay gibi bi zamandir bu lpg olayını araştırıyorum brc ve landi arasindayim tabikide landirenzo ama 3500 lira fiyat veriyorlar brc ise 2500 tabi ikiside motor garantisi veriyor 100.000 km yada 2 yıl ama işin ilginç yani servis takmiyor eğerki size servis takariz dedi ise bi fiyat alin servis takiyorsa ben adanadan gelip taktirmaya raziyim önemli olan serviste takilip belgeli bi seklide garanti kapsaminda olmasi bu konuda yardimci olursaniz sevinirim bi sorun servise garanti kapsamindami yapilan islem bu çok önemli zaten daha önceden bu motora lpg işlemi yaptiranlar var önemli olan doğru yerde yaptirmak işin ehli olan kişilerin yapmasi cevabinzi bekliyorum güle güle kullanmaniz dileklerimle...

• kellyturoj K kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle hayirli olsun rabbim cümlemize kaza bela vermesin amin bende 3 ay gibi bi zamandir bu lpg olayını araştırıyorum brc ve landi arasindayim tabikide landirenzo ama 3500 lira fiyat veriyorlar brc ise 2500 tabi ikiside motor garantisi veriyor 100.000 km yada 2 yıl ama işin ilginç yani servis takmiyor eğerki size servis takariz dedi ise bi fiyat alin servis takiyorsa ben adanadan gelip taktirmaya raziyim önemli olan serviste takilip belgeli bi seklide garanti kapsaminda olmasi bu konuda yardimci olursaniz sevinirim bi sorun servise garanti kapsamindami yapilan islem bu çok önemli zaten daha önceden bu motora lpg işlemi yaptiranlar var önemli olan doğru yerde yaptirmak işin ehli olan kişilerin yapmasi cevabinzi bekliyorum güle güle kullanmaniz dileklerimle...

• Öyle içimden geldi

Dizel 2009 model, abs siz sandero'm vardı. 2011 de 56 bin km de aldım, 170 bin km de yeni sattım. Hala orjinal baski balata vardı üzerinde, ön takimdan tek parça değişmedi(ki en olmadık yollara girdik) tek bir arıza sorun çıkarmamıştı. Şimdi captur icon aldım, full+full araba amma sanderonun yol konforunu arıyorum. Donanım, yalıtım çok iyi ama en ufak çukuru cakiri hissediyorsunuz, oysa sanderomun yumuşak amortisorleri hiç üzmezdi beni. Yani bildiginiz gibi bu isler dacia kötü, filan araba süper demekle olmuyo, binip yol yapınca işler değişiyor. Sanırım yeni kasa sanderoya döneceğim. Varsın yağmur, far sensörü, anahtarsız giriş filan olmasın ama bozuk yola girince hoplayıp durmayım arabada.

Easy-r hoşuma gider umarim. Pejo 2008 otomatik kullandım baya, inşallah easy-r onun kadar sarsıntılı kontrolsüz değildir.(var mı karsilastirabilen, c4 de aynı)

Bu arada rio, ibiza filan deniyor ama rio güzel alet olsada piyasası yok, araç pek tutulmuyor malesef nedenini saymaya gerek yok.

Ibizanın da arka koltuk diz mesafesi geberik, o 7 ileri dsg de malum saatli bomba. arkadaşin 1.6 benzinli 116bin km de ibizası kart mı ne yakmış(ne demekse) ara tara en ucuz 2500 e yaptırdı yapan yerde elden çıkar demiş bide arabayı, tabi sanzuman şans, Kullanım vs vs... ama arkası dar, sanderonun suv hissi var ;)

Bak adam 72 binde poloya baski balata yeni degisti yazmış, düşün.. birileri der polo asbest kullanmiyomus baski balata da bilmem ne hass.. sahtekar vw ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soul_less -- 10 Şubat 2017; 0:42:25 >

• Güzel paylaşımın için teşekkürler dostum. Deneyimlerin bizim için değerli ;))

• Başka deneyimleri olan arkadaşlarda paylaşırlarsa çok iyi olur.
  • sa arkadaşlar 9.aydan bu yana benzinli easy-R kullanıyorum.

Araç altı yüksek istanbulda kasis vs rahat oluyor
    Kullanış rahatlığı hakikaten çok iyi

herkesin merak ettiği konu yakıta gelecek olursak:
    Aracı ben ve eşim ortak kullanıyoruz
    Eşim kısa mesafe kullanıyor araba ısınmadan tekrar stop ediyor ve malum bayanlar yüksek devir sürüyor
    O nedenle 8-9 lt ortalama da kullanıyor
    (Allah tan çok km yapmıyor yoksa bidiğin incir ağacı)

Otomatik yüksek devir mi olur kendisi ayarlıyor düşüncesinde olabilirsiniz ancak araç ısınana kadar o yüksek vites düşük devir olmuyor.Ancak araç ısınınca hakikaten araca alışır ve gaz ayarını iyi yaparsanız olumlu yönde farkediyor.

Ben ise tek kullandığımda bazen 2-3 gün tek ben kullanıyorum.
    Güncel ortalamam 6.5 civarı
    Agresif kullanmıyorum çünkü çok farkediyor yakıt

6.5*5.33=35 krş falan yakıyor şehir içi mahmutbey trafiği falan çekiyoruz buna rağmen iyi gibi düşünüyorum

Tek sıkıntım eko modda dik yokuşta kalkış yaptığınızda biraz gaz verince 1den 2 ye atmak istiyor ve bayılıyor ya gazı dipliceksiniz yada benim gibi dik yokuşta kalkış yaparken eco modu kapatacaksınız

• iki aylık ve 2500 km de setap way 0,9 turbo easy-r benzinli aracım var. ilk üç hafta falan değil ama sonrasında ortaya çıkan titreme sorunum var. soğuk havalarda aracımı en az 4-5 dk ısıtıyorum. ilk kalkarken gaza hafif basmak zorundayım iki aracın arasında manevra yapmam gerektiği için. gaza her basamadığım ama manevra yapmak zorunda kaldığım zamanlarda, özellikle gaza basmadan geri viteste arabayı bir yere park etmeye çalışırken oluyor. ne oluyor derseniz buna titreme diyemem. Resmen rodeo yapar gibiyim arabayla. bir içinden svrulmadığım kalıyor. inanılmaz bir silkeleme oluyor. ilk zamanlarda resmen ödüm kopuyordu motor yerinden çıkıp yere düşecek diye :)

Aldığım yerin servisine götürdüm. yok 3 silindir dedi, 0,9 motor dedi, otomatik bu dedi falan filan dedi. Sonuç bu titreme normal dedi.bir sorun yaratmaz dedi. sonrasında bir özel servise sordum ww servisi. oda aynı şeyi söyledi. hatta motor yatağını gösterdi. motor sabit değil yatağında. oynar şekilde yapılmış. yeni versiyonlar bu şekilde imiş. gelen darbeyi emebilmek için. ama kullanım açısından inanılmaz rahatsız edici bir durum alışık olmayan birinin kullanması dahi imkansız gibi. benzer sorunu yaşayan var mı çok merak ediyorum. özel servis ayrıca garantisi bittiğinde volan dişlisini taşlat titreme anında kesilir dedi. fikir ve yorumlarınızı rica ederim.

bu titreme sorununu yaşayan başka birileri var mı ? Özellikle geri viteste gaz yerine sadece fren ile manevra yapmayı denemenizi rica edeceğim. yada çok sıkışık trafikte yine aracı frenle ilerletmeye çalıştığınızda bu tarz bir şey oluyor mu ? Bu konuda bilgi sahibi çok arkadaş vardır burada eminim. Bu özel servis ustasının dediği gibi volan dişlisinin taşlaması yada başka bir çözüm yolu var mıdır ?

• cedubal C kullanıcısına yanıt
    aynı problem bende de oluyor ancak
    kimisi soğuk havalarda bunu yapması normal diyor :
    havalar sıcakken böyle bir problem ile karşılaşmadım

kimisi yakıt kalitesi ile alakalı diyor :
    hakikaten farklı istasyonlardan yakıt aldım bazılarında bu titreme şiddetli iken
    bazılarında ise bayağı azdı
    siz de farklı istasyonlardan benzin alın ve deneyin
    titremenin kış bitene kadar duracağını sanmıyorum ama azalacağına eminim.

volan vs bu konuda bilgim yok
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.