Şimdi Ara

2016 SONY ANDROİD TV (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.310
Cevap
73
Favori
341.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayal dünyası değil. Sonuçta 5-10 bin TL para veriyoruz televizyona. Bu televizyonu da 7-8 yıl kullanıyoruz. Hal böyle olunca hayal dünyasında yaşayıp yaşamamak size kalmış.
    Buradaki kitlenin büyük çoğunluğu internetten film indiren kitledir diye tahmin ediyorum. Onlar da doğal olarak 4k TV için 4k film indirecekler, HDR tv varsa ona uygun içerik indirecekler. Netflix hali hazırda HDR desteğini açıkladı.
    İsteyen bugünü yaşar 2 yıl sonra tekrar görüşürüz.
    İşin komik tarafı buradaki full HD ve eski TV leri öneren kişileri sanki piyasadaki eski TV lerin satılması için tutulmuş ajanlar olarak görmeye başladım ve güvenim kalmadı. Bir tek Bursa Sony Mağazasındaki arkadaşın samimiyetine inandım.
    Güle güle.
  • Fhd tv 1700 tl civarı uhd tv 2100 gibi bence cok bir farkda yok fhd alalım 40 inch olarak 55 inch fhd almak alanada saygı duyarım ama bence 4k alınmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    Hocam, ne diyorsunuz siz??

Eski Tv satmaya çalışma ne demek , yeni Tv lerdeki Falsoları yazmaya çalışıyoruz..Ama yen Tv iyidir diyorsanız buyrun alın sizi tutan yok..

Seneye bu zamanda tekrar buyrun gelin bakalım ne yenilik çıkacak Tv lerde..HDR dediğiniz şey ne kadar gündemde yazarsınız..

Siz her yeni diye lanse edilen ŞEYİ gidin alın..Engelleyen yok..Ama önce okuyun HDR denilen şey eski resim tekniği..Yeni değil...

Bana 4K filimleri sayın, 3D gerçek filimleri sayın piyasada ne var sonra tartışalım..4K mastered değil Orjinal 4K çekilmiş filimleri..

Amerikada Japonyada Kanada Arabistanda yaşamıyoruz..Türkiyede yaşıyoruz..Netflix izlemek için en az 25-50 mbps Hız ve KOTASIZ net lazım, Altyapı bant genişliği lazım...

Adamlar bu Tv leri Türkiye için yapmıyor..

Türkiye Şartlarında Türk vatandaşının alım gücü, altyapı yayınlar belli..Daha 720p bile değilken kanallarımız, seneye HDR ye geçilecek demeniz tamamen Hayal ürünü..

Asıl sizin SATICI olduğunuzdan şüpheliyim??

HDR denilen şeye herkes gülerken siz ciddi ciddi bu HDR zımbırtısını yemliyorsunuz???

Oğuz bey bile (Bursa Teknosadaki leonskennedy, bu HDR olayına değinmedi sizin balıklama atlamanızı arkasında SATICI olmanız yatabilir mi??

:) komik..merak ediyorum Bu yazımın neresini eleştireceksiniz..Siz Netflixe üye olup bir 4K filim izleyin 1 ay boyunca, sonra yazın isterseniz, böyle bilmeden yazmanız komik ötesi olmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 4 Nisan 2016; 22:31:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa yıldız ts

Fhd tv 1700 tl civarı uhd tv 2100 gibi bence cok bir farkda yok fhd alalım 40 inch olarak 55 inch fhd almak alanada saygı duyarım ama bence 4k alınmalı

Hocam FHD kalmadı zaten.. W905A dan sonra en son W805C ile kapandı. 2016 modellerde XD serisi 4K alımak veya 2015 X8505C serisi almak gerek..

Full HD tvlerde Sony Hız ve motion hızı düşürdü, 4K lara yüklendi..O sebeble 2013-2015 dönemi Full Hd derken, 2016 dan itibaren 4K lara bakılmalı..

Diyoruz ki : XD8 modeli IPS panel, her nekadar görüntü güzel olsa da , siyahların yetersizliği, eski IPS modellerde Işık sızması, 3D olmaması, fiyatın daha pahalı olması sebebi ile 2015 X8505c serisi tercih edilebilir..donanım özellikleri aynı, 3D var...

2016 da alınacak Tv XD9 modeli ama o da 10000 TL..

Gelirse W7 serisi Oyun ve Siyah dengesi için tercih edilebilir ama bu Model Türkiyeyi Iskaladı..

Eski Tv lerden HX920, W905A bulursanız temiz alın diyoruz bu Tv ler efsanedir...

Sony kimsenin babasının malı değil, överiz de yerden yere de vururuz..Teknik bilgilere bakmadan Marka Model fanatiği olanlar var maalesef..

Size güzelse bir model alın, kullanın ama eleştirilere de açık olun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 4 Nisan 2016; 22:32:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: TBB

Sevgili Albani,75" KD9405 için yorumun ne olacaktır acaba?

Hocam o panel FALD!

zaten bir tek bu var adam gibi olması gereken teknik sisteme sahip olan fiyatını bilmiyorum ilgimi de çekmiyor artık,ben FALD çıyım ama
    bu büyük ebatlar da,absürt fiyatlara çıkan rakamlara TFT-LCD olması sebebiyle pek yaklaşmıyorum hatta aynen kaçıyorum yaw

o paneli alıp da bana ulaşan olurmu bilmiyorum,malum Samy den FALD olan 95x için sadece bir arkadaş bunu almıştı(78" olanını) o da sonra satmıştı
    "büyük" geldi dedi,hanımı önce istedi, sonra büyük deyince arkadaşta satmıştı bu paneller artık(özellikle 65 ve üstü)hep "sakat" bir şekilde
    üstelik de aşırı pahalı,TFT-LCD ler de Sharp bazı özel serileri hariç(FALD olanlar)65 sınır dır 70 ve üstü falsoya acaip yatkın! PDP dışın da panel tip
    TV ler de 65 max.sınır olabiliyor kaldı ki FALD değilse yina falso

bunun kullanıcı yorumları alman/UK den yakında gelir,asıl bunlara bakmak gerekiyor!

not;aşırı "ince" olması beni her zaman düşündürüyor! bunlar o bildiğimiz klasik ama "doğru sistem" de olan LocalDimming panelleri değildir!
    anlatmıştım daha önce hepsi çakma-LD sistemi bunların,doğru sistem de kasa derinliği(kalınlık) fazla olar/olacaktır ama bunlar jilet gibi yaw

herifler gidip de bu işin ustası "Hitachi" sistemi de yapmadıklarına veya almadıklarına göre(maliyet sebebiyle)bu şekilde formüller buluyorlar!

not;gördüğüm kadarıyla sistem olarak Sony nin FALD panelleri,Samy den bu anlam da biraz daha iyidir,ama en iyisi TPV dir

onun haricinde panel VA(kesin Modül bilgisini bilmiyorum normal de bunun Samy olması gerekiyor "du"!! 10bin;1/10-bit/5-6ms/1000nit bu en iyi ve üst seviye dir
    ancak bunu Samy kendisi bile takmıyor! Sony ise daha düşük maliyetli AUO/Taiwan takıyor aynı şekilde Samy de böyle AUO ve CMI den alıp takıyor!

bu seviye paneller de en üst spec.kalite Modül olmalıy dı! satış fiyatıyla bazı maliyet durumları böylece tam ters orantılı oluyor

Sevgili Albani detaylı cevabın için çok teşekkür ederim..alır isem prof.kalibrasyon için arayacağım.fiyatı ve ebat konusu hariç ok diyorsun anladığım kadarı ile,aslında demiyorsun da elimizde olan bu diyorsun

Bu arada ince oluşu tam istediğim şey (zira duvara asacağım 35 kg'ı geçsin istemiyorum) ama aynı zamanda ısınma sorunu ve inceliğinden dolayı siyah performansı nasıldır bilemem tabi ki. Fiyatı ayrı bir konu zaten.iyi incelemek lazım sony ile bir daha mahkemelik olmak istemiyorum(bkz: sony x2000 bleeding sorunu başlığı)

Teşekkür ederim.
    Selamlarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 4 Nisan 2016; 23:11:38 >

• Burada yazan bazı arkadaşlar, gidin bir magazada Satıcı size ne derse aynen kabul edin alın..neden burada fikir soruyorsunuz ki anlamıyorum?

Ayrıca burada yazılanları, 2015,2014 te yazılanları okumadan, 3-5 mesaj yazarak ne kadar bilgi sahibi olunur o da ayrı bir soru..

Saygılar
  • Arkadaslar oncelikle herkese iyi aksamlar bu hafta icinde sony 55w805c yada 50w805c alicam bu modeli begendim ama bi turlu hangi boyutu alacagima karar veremiyorum 3,5-4,5 metreden izleyecegim 55 buyuk gelip goz bozmasi gibi durumlar yapar mi kullananlar yazabilir mi tesekkurler

• Herkese merhaba. Led tv Den geçmişte canı yanmış biri olarak yeni tv konusunda bir süredir beklemedeyim. Bu sene gözüme çarpan iki model var. Birisi xd9305 diğeri Philips 7601 serisi. 7601 proled fald a yakın bir tv henüz çıkmadı. 9305 için kullanıcı yorumları ortaya çıkmaya başladı. Çoğunlukla yorumlar olumlu olsa da, ekranlarda yamulma oluşumuna ilişkin bir çok mesaj var( kaynak: avsforum). Bir süre daha takip edeceğim bu tv yi umarım ekran yamulması üretim hatası boyutunda değildir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • doksanartıbeş D kullanıcısına yanıt
    Hocam bu xd9305 de ekran yamulması nasıl oluyor ? Ve 7601 türkiyede satılıcak mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa yıldız ts -- 5 Nisan 2016; 1:21:16 >
  • bu saatten sonra fhd tv alınmaz fiyatlar aynı seviyede almışken uhd alın yada oled <
  • 666azazel kullanıcısına yanıt
    Bu yıl lg oled lerde hız sorunu ve yanık olayı çözülürmü e6 nın fiyatıda baya pahalı 55 olanın fiyatı bellimi ve fhd alınmaz katılıyorum

• Mustafa yıldız ts kullanıcısına yanıt
    7601 bize gelir mi bilmiyorum. Sadece 65" olacakmış galiba. Ben 55" çıkarsa diye bekleyeceğim. Sony durumunu içeren fotoğrafları yükledim. 2 kere yüklemişim aynı resimleri. Avsforumdan alıntıdır. Xd9305 fotoğrafları. Her model de mi vardır yoksa nakliyeden mi kaynaklıdır, bilemiyorum. Ancak böyle bir sorun olduğu sitede telaffuz edilmiş. Tv sinde Yamulma olanlar işe üretime yoruyorlar buna karşın Bazıları da benimkinde yamulma yok diye de belirtmiş. Saygılar.

Bu mesaja eklenen görseller:

2016 SONY ANDROİD TV2016 SONY ANDROİD TV2016 SONY ANDROİD TV2016 SONY ANDROİD TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doksanartıbeş -- 5 Nisan 2016; 3:31:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

quote:

Orijinalden alıntı: redferrari

HDR vs SDR farkını gösteren bir video

LCDTVTHAILANDyoutube
    HDR VS Non-HDR TV Showdown : Sony 4K HDR TV 2016
    https://www.youtube.com/watch?v=T8nQgCAIBBw

Arkadaşım, HDR -SDR farkı diye birşey yok ki?

HDR denilen şey özel çekim resim/video..Böyle bir özel çekim video da Ekranın her alanında bol ışık ve detay olacağından görüntü güzel olur..

Ama bu özellik normal yayınları,BluRay-DVD, FullHD leri HDR yapmıyor...

HDR özelliği açarsanız normal yayında Araba Farı gibi tüm renkler PATLAR tv de..HDR özelliği arka aydınlatmayı Maksimum seviyeye çıkartıyor..

Işık ızması değil, Işık Çağlayanı olur Tv de..

Ticari Reklam bunlar..

Peki ya biz o IŞIK ÇAĞLAYANINI seviyorsak ne yapalım hocam?

selamlar

• doksanartıbeş D kullanıcısına yanıt
    2 tane xd93 inceledim ikisindede bu durumu görmedim evet pus7601 sadece 65 inch olanı varmış 55 yokmuş 65 olanda gelmez zaten xd93 alıp sonrasında oled beklicem ayrıca resimler icin cok sağol

• kirlidaginik K kullanıcısına yanıt
    Fazla izleme gözün bozulur

• kirlidaginik K kullanıcısına yanıt
    Böyle bir cevaba ne yazılır bilemedim, heralde espiri yapmaya çalıştınız :)

Üretici Firmalar da sizin söylediğinizi söylüyor zaten, "SEVİN BU IŞIK SIZMASINI, DOĞALDIR" diyorlar, Talep varsa onlar da üretiyorlar, boşuna adamları eleştiriyormuşuz
  • birde şimdi "yamulma" sorunu mu çıktı? Kronikleşmese bari.

• Bu Yamuk Tv İle İlgili DUrumun Kronik Bir Şey Olduğunu Sanmıyorum,Her Marka Modelde Yaşanabilecek Fabrikasyon Hata-Nakliye Esnasında Oluşmuş Olabilecek Hata-yada Özellikle Art Niyetli Kişiler Tarafından Yapılmış Karalama Gibi Bir DUrum Olabilir.Muhtemelen Böyle Bir Şey Varsada Değişim Yapılacaktır Tv'ye. Bu Durum Yaşanılacak Olursa Burada,Bilgilendirme Yaparım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asderin

birde şimdi "yamulma" sorunu mu çıktı? Kronikleşmese bari.

Her habere güvenmeyin..Triliminos Ekranlar ilk Sony Tarafından kullanıldığında, beyazlarda Pembeleşme var diye haberler vardı, videolar vardır...Fakat bunun asılsız olduğu ortaya çıktı..

İlk Curved, Kıvrık Paneller çıktığında ise, Panelin inceliği sebebi ile Kıvrık şekil olmadan panelin duramayacağı, Bu tarz paneller için özel taşıma, monte aletleri olduğu, aksi halde panelin zarar göreceği yazılmıştı (Albani tarafından)

Paneller inceldi..O paneli taşırken 2 kişi taşıması gerektiği yazıyor Talimatında da..Yanlış taşıma, dengesiz taşıma paneli eğebilir-bükebilir..

Yamulma dediğiniz böyle taşıma, monte hatası olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 5 Nisan 2016; 12:32:42 >
  • İlter bey selamlar

-xd9x için resimleri alamadım çünkü sanırım yine benim hesapta bir sorun var! şuradan denermisin>> ozyman20002001@yahoo.com
    diğer yahoo hesabım da her ne varsa bazen msg lar gelmiyor

-HX900 için olan 52"/Sharp paneldir ama 46"/olanı ise Samsung S_PVA dır!! o bilgiye sana veren sallamış yaw forumda bir sürü sallamacı doldu
    daha paneli ne duymuş ne görmüş ama ahkam kesiyor itele gitsin bu tipleri ya da bana gönder o kişi de profili gizli her bir şeyi de sallama ve eskiden
    beri böyledir sanırım 2002/2003 den beri burada o tip,hiç bir bok bilmez sadece arıza çıkarır ve gider! ülen sen de tam adamına sormuşsun,o herif ayrıca
    Sony düşmanıdır yaw aklınca

-diğer LX900 ise yaramaz!! onda da 60/52 olanlar Sharp panelli 40 olanı ise yine S_PVA dır ama LocalDimming yoktur o seride seni "yemiş" o kişi yine!

Samsung S-LCD nin S_PVA ları da zaten 20011 den itibaren bitmiştir! yerine Samy/CMI/AUO v.s den PSA takıyorlar!! ama 2011/920 de OK dir

900 deki LD ise bizim Tosh/Sharp veya Sony x45x deki gibi tam FALD tipi yine değildir(baclit Direct-LED ama LD uygulaması farklıdır!)

-75" xd9x için sen de beklemeye al kendini ama rakam çok tatsız yaw,alternatif içinde Samy K95x ler var,bunu da görmek gerekiyor

70 ve üzerin de Direct-LED bile falso çıkarabiliyor! çünkü yeterince LD performansı gösterilmiyor! TPV bu konuda uygulama pratiğinde bence kesinlikle en iyisi
    çünkü bu işte sistem geliştirdi herifler

bir tek Sharp çözüyor FALD tip 70" ve üzerin de bu işi o da Dükkan kapattı ama,sanırım Foxcoon büyük ihtimalle exclusive-Sharp(USA/Canada/China/Taiwan/Japan
    gibi ülkelere panel çıkarabilir,yaw herifler $ 3,5milyar saydılar bu alım için,aslında 4,5 kağıt idi sonra bazı şeyler oldu 3,5 gibi oldu,panel üretimi de bitmiş olamaz
    diye düşünüyorum,Sharp Modül üretimi devam edebilir,Engine kısmı ise Fox için kolay,nasılsa ÇİN li bunlar yaw ama daha da önemlisi altyapı Taiwan

+++

@TBB

senin Sony durumunu şimdi hatırladım ama SE her zaman böyledir ve acaip inatçıdır,eskiden bana göre yine de iyiydi hatta en iyisiydi ama bugün en kötüsü
    onu peşinen yazayım,herifler her bir soruna ....abi normaldir bunlar LCD ler için.... diyorlar,eskiden pek böyle değildi,şimdi kabul edilemez hataları bile kabul etmiyorlar gibi
    hatta gibisi fazla,bana çok fazla ulaşan oluyor bu konular da ve bahsettiğim durum içinde en fazla şikayet SE için geliyor sonra da sırasıyla LGE ve TPV geliyor!!
    çünkü günümüz panelleri "acaip kaliteli" olduğu için sorun/hata v.s çıkma oranları da çok fazla yükselmiştir!

bu konuda en iyisi Samy/TR oldu(2015 itibarıyla)sonra da Vestel geliyor,diğerlerinin hepsi de sıkıntılıdır! TPV ise bazen insana saç-baş yolduracak hale getiriyor yaw

sana tavsiyem,bekleme de kal,o paralara "TFT-LCD" artık alınmaz!! ancak Oled panel alınır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 5 Nisan 2016; 12:22:23 >

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.