Şimdi Ara

2016 Suzuki Baleno (ANA KONU) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
252
Cevap
5
Favori
49.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bizim araçlardaki klima kontrol düğmeleri hangi tip bilen var mı?
    Biraz basit geliyor gözüme değiştirmek istiyorum.
    Yurt dışından da olsa sipariş veren, değiştiren olduysa linkini verebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet0616

Arkadaşlar merhaba,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Oldukça faydalı bir konu olmuş. Benim şöyle bir sorum var.

Bayide GL donanımda, otomatik vites, 2017 model, tescili yapılmış, 0 km bir araç var ve çok çok iyi bir indirim aldım.

Sizce bunu almak yerine 2018 Jazz 1.3 Dream alınır mı? Fiyat 92.500 olarak görünüyor bayide. Pazarlık payı mutlaka vardır.

Al-satçı değilim, uzun süre kullanmak istiyorum. Japon dışında bir marka da düşünmüyorum. Başka öneriniz varsa alabilirim.

Kıyaslama konusu bulamadığım için buraya yazdım. Forumlara pek aşina değilim kusuruma bakmayın.
    Honda pek indirim yapmaz gibi hocam genel kanı bu yönde. Benim de tecrübem böyle oldu.jazda indirim yok civicte 1 2 bin düşeriz gibi bişeyler demişlerdi. İç malzeme jazzda da full plastik ama daha kalitelidir muhtemelen. Yakıt olarak çok sıkışık olmayan trafikte 5 litre karma tüketimim var. jazz bunu yakalayamaz diye düşünmekteyim. Bakım onarım masrafları da balenoda daha ekonomik. İlk alım maliyeti de ekonomik olacak. Tahminen arada 15 bin civarı fark olucak. Bu farkın faizini de kaybedeceksiniz daha sayayım mıAradığınız daha kaliteli bir araçsa ekonomik kaygınız yoksa jazz ya da daha çok tutan corolla auris kovalayabilirsiniz. Ama ucuz geniş masrafsız ve az yakan bir araç olsun a noktasından b noktasına en ekonomik şekilde gideyim çok büyük beklentim yok derseniz baleno derim. Utanmasa hibrit auris kadar az yakacak ama neredeyse yarı fiyatına satın alabiliyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: drummer_bjk

Honda pek indirim yapmaz gibi hocam genel kanı bu yönde. Benim de tecrübem böyle oldu.jazda indirim yok civicte 1 2 bin düşeriz gibi bişeyler demişlerdi. İç malzeme jazzda da full plastik ama daha kalitelidir muhtemelen. Yakıt olarak çok sıkışık olmayan trafikte 5 litre karma tüketimim var. jazz bunu yakalayamaz diye düşünmekteyim. Bakım onarım masrafları da balenoda daha ekonomik. İlk alım maliyeti de ekonomik olacak. Tahminen arada 15 bin civarı fark olucak. Bu farkın faizini de kaybedeceksiniz daha sayayım mıAradığınız daha kaliteli bir araçsa ekonomik kaygınız yoksa jazz ya da daha çok tutan corolla auris kovalayabilirsiniz. Ama ucuz geniş masrafsız ve az yakan bir araç olsun a noktasından b noktasına en ekonomik şekilde gideyim çok büyük beklentim yok derseniz baleno derim. Utanmasa hibrit auris kadar az yakacak ama neredeyse yarı fiyatına satın alabiliyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Cevap için teşekkür ederim. Gayet net olmuş

• Peki güvenlik konusunda ne dersiniz? Euro ncap puanı 3 olarak görünüyor. Bu bir dezavantaj mıdır? Ncap puanlarını nasıl yorumlamalı bu araç için?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet0616

Peki güvenlik konusunda ne dersiniz? Euro ncap puanı 3 olarak görünüyor. Bu bir dezavantaj mıdır? Ncap puanlarını nasıl yorumlamalı bu araç için?
    Oto Teknik Veri - Otomobil Haberleri
    Suzuki Baleno Euro NCAP Sonuçlar�
    https://www.ototeknikveri.com/haber/8021/suzuki-baleno-euro-ncap-sonuclari

sürücü yolcu koruma 80 cocuk yolcu 73 yaya 65 teknolojik ekipmandan 25 almış.
    Sonra araca radar ve otomatik fren gibi bikaç ekipman eklemişler. 25lik not 43 e çıkmış ve 4 yıldız almış. Bunlar bizim ülkemizde yok. Yani araç 3 yıldız ama sürücü yolcu çocuk ve yaya koruması 4yıldızlı araçlarla aynı puanda.
    Ben alırken i20 ve corsa ile karşılaştırma yapmıştım her konuda.vergiden yakıt tüketimine yıllık bakım masraflarına donanım farkına varasıya. Güvenlik konusunda da vardığım sonuçlar şöyle:

i20 2015 te girmiş. 4 yıldız almış.
    opel corsa 2014 te girmiş 4 yıldız almış
    baleno 2016 da girmiş.3 yıldız almış.

Ben satın alırkenki kurlara göre balenoyla yakın fiyata satılan donanım paketlerine bakalım.
    2 3 bin ucuzaz alabileceğim paketler: corsa essentia da yan hava yastığı yok, i20 jump pakette yan hava yastığı yok.

2 3 bin pahalıya alabileceğim paketler: corsa design de yan perde hava yastığı var i20 style( trde en çok satan model) yan perde hava yastığı yok.

teste girip 4 yıldız alan corsa ve i20 de yan perde hava yastığı var.

özet olarak benim anladığım diğer markalar en dolu paketi teste sokup öyle 4 yıldız almışlar.

Yan perdeler olmadan corsa ve i20 sürücü yolcu korumasından 80 civarı puan alamazlardı. Kaç alabilirdi bilemiyoruz. Yani Türkiyedeki i20 ve corsaların büyük çoğunluğunun kaç yıldız olduğu sürücüyü yolcuyu ncap a göre ne kadar koruduğu belli değil(Balenonun belli)
    i20 corsa sahiplerine sorsan sene olmuş 2018 3 yıldızlı araba alır mı derler.

not: bu testler sizin ara yollarda kullandığınız hızlarda yapılıyor.yıldıza bakarak araba alınmaz. trafik kurallarına uymak en güzeli.

not 2.burda yazıyoruz ama yorumları okuyarak da araba alınmazmış ben de sonradan fark ettim. Gidip aklınızdaki her aracı denemeniz nacizan tavsiyemdir. Yorumlara kalsa dsg var diye passat golf bile alınmaz. Tutulmuyo diye mitsubishi, alfa romeo alınmaz, göçük olur diye honda alınmaz,kasası ağır diye astra alınmaz, çok yakıyo diye egea alınmaz. cliodan şaşma derler ya da fransız arabalar çöp derler. 10 15 sene önce herkes çep telefonu alacaksan nokiadan şaşma diyordu.Garip bi milletiz. En güzel araba alınmış olandır

• Teşekkür ederim.

Not 2'ye katılmamak elde değil

• En son alınan en iyi fiyat var mıdır? Kaça kadar bırakıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_500

En son alınan en iyi fiyat var mıdır? Kaça kadar bırakıyorlar.
    En doğrusu bayi gezmek bayinin o anki mali durumuna göre değişebilir fiyatlar. özellikle 2017 modellerde. 2018ler 110 bine çıkmış liste fiyatı. 2017ler sabit kalmış. Şu an 2018 liste fiyatı 1.2otomatik clio ile aynı. İndirim her iki tarafta da olacaktır ama cazip gelmez2018 balenobu şartlarda. Ancak hala 2017 bulunabiliyorsa ki vardır değerlendirmek mantıklı olur.

• Arkadaşlar memnun musunuz baleno dan varımdır kronik arızası cvt de v.s yakıtta

• arkadaşlar araba hızlandıkça müziğin sesinin artıp yavaşladıkça azalması gibi bi özellik var.(tekno paket kullanıyorum) bu özelliğini nereden kapatabiliriz. zaman zaman çok sinir bozucu oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: drummer_bjk

arkadaşlar araba hızlandıkça müziğin sesinin artıp yavaşladıkça azalması gibi bi özellik var.(tekno paket kullanıyorum) bu özelliğini nereden kapatabiliriz. zaman zaman çok sinir bozucu oluyor
    Teşekkür ederim hocam cvt de sıkıntı var mı 1 den 2 ye geçişte sarsıyor diye okuyordum. Mesaj atamıyorum kusura bakmayın ondan buradan yazıyorum.

• deliyurek569 D kullanıcısına yanıt
    Hocam benim araç daha 7bin kmde sarsıntı falan yok umarım olmaz da. Üst msjlarda bi arkadaş daha kemikli bi geçiş var yazmıştı 1 den 2 ye geçerken ama sarsıntı şeklinde bişey okumadım hiç bir yerde. Şöyle bişey diyebilirim. 1 den 2 ye geçişi az da olsa hissediyorsunuz ama sarsılarak değil. Motor sesi ve gaz tepkisi değişiyo gibi. Ama normal hızlankrken üst vitese geçişleri anlamak neredeyde imkansız. Sorun yaşamış arkadaş varsa bizi de bilgilendirirse sevinirim. Arabanın en sevdiğim şeyi vitesiyle motoru diyebilirim.

• araba hoşuma gitti ama bu güvenlikten 3 puan alması kafamı kurcalıyor
  • Otomobil genele konu açmıştım, burada da yazayım dedim, baleno aracıma lovato lpg uygulattım, şimdilik sorun yok, 46 litre simit depo takıldı stepne yerine, biraz kullanıp ölçümleri paylaşırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: freemangroovy

Otomobil genele konu açmıştım, burada da yazayım dedim, baleno aracıma lovato lpg uygulattım, şimdilik sorun yok, 46 litre simit depo takıldı stepne yerine, biraz kullanıp ölçümleri paylaşırım..
    Hocam internette çok meşhur bi otogaz firmasına sormuştum direkt enjeksiyon olduğu için uygulanmaz demişti ama. Tecrübeniz nedir. Ne kadar tuttu. Mesela bazı markalarda çelik olmadığı için subap sorunu oluyor bizim motorlarda durum nasıl acaba. Detayları paylaşırsanız

• arabada bulunan multimedya sisteminde internete bağlana biliyor muyuz? yada neler yapılabiliyor.?
  • Jimmy77 J kullanıcısına yanıt
    Dururken yakında WiFi varsa, hareket halinde iken telefonunuzun internetini hot spotla kullanabilirsiniz. Araçta 8 inç Android 4.4.4 sürüm 1 GB Ram tablet var. SD kart girişi var ama kartta igo navigasyon programı var. Ayrıca USB girişi ve GPS var. tarayıcı olarak Google Chrome yüklenmiş. Tablet Daiichi firmasının ürünü.
  • kkemal K kullanıcısına yanıt
    bu araç ile skoda fabia 1.0 tsi arasında çok kararsız kaldım???
  • şu anda Fethiye bayisinde 1.2 tekno otomatik 2017 model sıfır km 76,500 tl ellerinde en son 2 adet kalmıştı almayı düşünüp yakın olan varsa bilgisi olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: omurtukel

şu anda Fethiye bayisinde 1.2 tekno otomatik 2017 model sıfır km 76,500 tl ellerinde en son 2 adet kalmıştı almayı düşünüp yakın olan varsa bilgisi olsun
    İzmirde 17 model kalmamış sanırım 18leri de 97 bin tlden satışa koymuşlar. Bu aracın 2017leri fırsat aracı şu an bence.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.