Şimdi Ara

2016 Suzuki Baleno (ANA KONU) (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
5
Favori
49.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler. Düşündüğüm alternatif 2.nesil jazz, o da dönüş çapı açısından iyi bir araç diye biliyorum. Ancak Jazz'ın uzun yol ve yokuş performansı kötü diye biliyorum, o yüzden bunu düşünüyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: getoutofmyship

Teşekkürler. Düşündüğüm alternatif 2.nesil jazz, o da dönüş çapı açısından iyi bir araç diye biliyorum. Ancak Jazz'ın uzun yol ve yokuş performansı kötü diye biliyorum, o yüzden bunu düşünüyoruz.
    Tekerleri ön uçta olduğu için cazzlar da güzel dönüyor.Burnu yok çünkğ aracın. 2 araç da cvt vites.cvt vitesler hissiyat olarak çok atik değildir o yüzden yokuşta biraz sabır ister devri alana kadar. 1.2 atmosferik ve ekonomi odaklı olduğu için beklentiyi ona göre ayarlamak lazım.. Beygir gücü olarak jazz biraz fazlaysa(bilmiyorum) baleno da biraz hafif olduğu için oradan telafi edecektir. İkisini de deneyin çok büyük fark olacağını sanmam. Kafanıza yatanı alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar ben de 2. el baleno bakıyorum. öncelikle aracı satan herkes az km'de satıyor bunun sebebi ne olabilir? 2. konu aracın boyası 3 yıl garantili ve baktığım 2. el araçlarda ufak boya sıkıntıları hep var sizde durum nedir? 3. olarak cvt şanzıman ile sorun yaşayan var mı bu araçla ilgili?

• herkes arabasını sattı mı kimse kullanmıyor mu artık

çok enteresan

• quote:

Orijinalden alıntı: wustti

arkadaşlar ben de 2. el baleno bakıyorum. öncelikle aracı satan herkes az km'de satıyor bunun sebebi ne olabilir? 2. konu aracın boyası 3 yıl garantili ve baktığım 2. el araçlarda ufak boya sıkıntıları hep var sizde durum nedir? 3. olarak cvt şanzıman ile sorun yaşayan var mı bu araçla ilgili?
    Merhaba hocam,

İlk soru için, bu araç hem maksimum 3 yaşında olduğu için, hemde kullanım profili umumiyetle az km yapan bireyler olduğu için durum böyle. Aslında toplam satış sayısına göre 2. el ilanı az, herkes kullanmaktan çok memnun sanıyorum. Bu ekonomi de bunun kadar ekonomik ve sağlam bir aracı niye bıraksınlar ki zaten.

Boya sıkıntıları ne anlamda hocam? Suzuki tüm araçlarına 3 yıl veriyor, distribitörün is bilmezliği diyebilirim. Yani bizim araç 17 model, 18 trafiğe çıkışlı; herhangi bir problemimiz yok.

Bizde manuel var ama CVT zaten sağlamlığıyla ün salmış bir şanzıman. Şu ana kadar da Baleno'da bir problem yaşayanı ne gördüm, ne duydum hocam. Bu forumda bile geçmiş 25-30 sayfada böyle birşey yazan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zvjezdan -- 10 Ağustos 2019; 9:43:37 >

• Zvjezdan kullanıcısına yanıt
    cevaplar için teşekkürler. boya 3 yıl garantiyi görünce özellikle dikkatimi çekti. ilandaki araçlarda da minik minik çizikler var hep. bazı yerlerde boyası ince demişler. o yüzden merak edip sordum.

• quote:

cevaplar için teşekkürler. boya 3 yıl garantiyi görünce özellikle dikkatimi çekti. ilandaki araçlarda da minik minik çizikler var hep. bazı yerlerde boyası ince demişler. o yüzden merak edip sordum.
    Rica ederim hocam, boya inceliği konusu birazda uzmanlık isteyen bir konu. 10 yıl sonra durum ne olur bilemiyorum tabii ki. Hakkınızda hayırlısı herşey gönlünüzce olsun.
  • quote:

Boya garantisi çizikler için değil de işte paslanma çürüme vs için sanırım. Kapsamı nedir bilmiyorum ben de. Çizilme konusunda tespitim aracın kapı içi kollarındaki plastik tutamaçlar çiziliyor ayrıca boyası da biraz nazik. Kapı kolu altı tırnak değen yerler kolay çiziliyor. Gerçi başka marka alıp buraları kaplaranlar da var genel bişey olanbilir. Daha önce çok araç kullanmadım clio vs ile kıyaslayamam. Daha önce aveo kullandım boya kalitesi konusunda efsane bir araçtır böyle bişey görmedim. Sürtüp sürtüp ıslak mendille silip devam ediyordum resmen. boya konusunda onu arımıyor değilim ama bu sınıfta bu kalite o markaya has bişey bence. Misal özümün önğnde chewrolet araca başka bi araç çarptı kapı hafif göçtü ancak boyada çizik bile yoktu. Çektirip devam edicek kullanmaya. Diğer araçları bilmediğim için kıyas yapamıyorum. Pasta ciladan sonra boya koruma ya da belli bölgelere film kaplatsam mı diye düşünüyorum.1 yılda 30bin km dolmak üzere. Amotisör sertliği boya ve bazı plastik parçaların kalitesi dışında son derece menunum araçtan. Hala nasıl satılmaz neden alınmaz anlamış değilim. Şanzıman motor hacim donanım yakıt vergi çok iyi. Nazar değmesin. Boyar boyar binerim gerekirse sıkıntı değil şanzımanda sadece bir kademe geçişinde belli belirsiz hissettiriyor.onun dışında oranlar çok iyi yağ gibi. Komple şanzıman fiyatı ne kadar .ok merak ediyorum bakımda unutmazdam sorucam

• quote:

Orijinalden alıntı: drummer_bjk

Boya garantisi çizikler için değil de işte paslanma çürüme vs için sanırım. Kapsamı nedir bilmiyorum ben de. Çizilme konusunda tespitim aracın kapı içi kollarındaki plastik tutamaçlar çiziliyor ayrıca boyası da biraz nazik. Kapı kolu altı tırnak değen yerler kolay çiziliyor. Gerçi başka marka alıp buraları kaplaranlar da var genel bişey olanbilir. Daha önce çok araç kullanmadım clio vs ile kıyaslayamam. Daha önce aveo kullandım boya kalitesi konusunda efsane bir araçtır böyle bişey görmedim. Sürtüp sürtüp ıslak mendille silip devam ediyordum resmen. boya konusunda onu arımıyor değilim ama bu sınıfta bu kalite o markaya has bişey bence. Misal özümün önğnde chewrolet araca başka bi araç çarptı kapı hafif göçtü ancak boyada çizik bile yoktu. Çektirip devam edicek kullanmaya. Diğer araçları bilmediğim için kıyas yapamıyorum. Pasta ciladan sonra boya koruma ya da belli bölgelere film kaplatsam mı diye düşünüyorum.1 yılda 30bin km dolmak üzere. Amotisör sertliği boya ve bazı plastik parçaların kalitesi dışında son derece menunum araçtan. Hala nasıl satılmaz neden alınmaz anlamış değilim. Şanzıman motor hacim donanım yakıt vergi çok iyi. Nazar değmesin. Boyar boyar binerim gerekirse sıkıntı değil şanzımanda sadece bir kademe geçişinde belli belirsiz hissettiriyor.onun dışında oranlar çok iyi yağ gibi. Komple şanzıman fiyatı ne kadar .ok merak ediyorum bakımda unutmazdam sorucam

Alıntıları Göster
    yazı için çok teşekkür ederim. şanzıman fiyatını öğrenirseniz buraya da yazarsanız sevinirim. ayrıca şanzımanda kullanılan kayış/zincir fiyatını da sorarsanız sevinirim. çünkü genelde bu tür şanzımanlarda kayış/zincir kopuyormuş.

• Merhaba tüm forumu okudum.. 1 ay önce eşime aldığım 2. El Baleno ile ilgili güzel bilgi ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Araçtan gerçekten çok memnunuz.. Eşimin ilgi çekici bir yorumu oldu. Trafikteki micralı yaris li kadın sürücü enflasyonuyla kıyaslanınca bizim baleno duruşuyla fark yaratıyormuş. Trafikteki duraklamalarda veya yol verme, yol alma vb sırasında daha rahat ediyormuş :) yalnız iki konu var sıkıntı yaşadığımız.. Forum başlarında da şikayet eden olmuş ama düzgün bir cevap yazan olmamış. Araç içinde Bluetooth kiti ile telefonda konuşurken karşı tarafa ses çok zayıf gidiyor. aracı kullanan eşimin sesini telefonda duymakta zorlanıyorum. Bu konuda bir çözüm bulan varsa yazabilir mi Sanırım Kronik bir sorun bu. İkincisi de aracın bizden önceki sahibi geri görüş kamerasına ek olarak park sensörü de taktırmış fakat geri vitese alır almaz arkada hiçbir şey olmamasına rağmen sensör ötmeye başlıyor sebebi ne olabilir.. ?? Herkese selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: serozkan

Merhaba tüm forumu okudum.. 1 ay önce eşime aldığım 2. El Baleno ile ilgili güzel bilgi ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Araçtan gerçekten çok memnunuz.. Eşimin ilgi çekici bir yorumu oldu. Trafikteki micralı yaris li kadın sürücü enflasyonuyla kıyaslanınca bizim baleno duruşuyla fark yaratıyormuş. Trafikteki duraklamalarda veya yol verme, yol alma vb sırasında daha rahat ediyormuş :) yalnız iki konu var sıkıntı yaşadığımız.. Forum başlarında da şikayet eden olmuş ama düzgün bir cevap yazan olmamış. Araç içinde Bluetooth kiti ile telefonda konuşurken karşı tarafa ses çok zayıf gidiyor. aracı kullanan eşimin sesini telefonda duymakta zorlanıyorum. Bu konuda bir çözüm bulan varsa yazabilir mi Sanırım Kronik bir sorun bu. İkincisi de aracın bizden önceki sahibi geri görüş kamerasına ek olarak park sensörü de taktırmış fakat geri vitese alır almaz arkada hiçbir şey olmamasına rağmen sensör ötmeye başlıyor sebebi ne olabilir.. ?? Herkese selamlar
    Park sensörü konusundaki sorunuzu yanıtlayım.

Geri görüş kamerası parkederken yeterli olmuyor bence, dolayısıyla park sensörü takılması iyi olmuş, çok işe yarıyor.
    Geri vitese alır almaz bir şey olmamasına rağmen ötmeye başlıyorsa muhtemelen tampona takılı sensörlerden biri bozulmuştur. Park sensörünün ön göğüste ekranı olmalı, geri vitese takıp bakın hangi tarafta bir şey var-mış gibi gösteriyor, muhtemelen o taraftaki sensör bozulmuştur. Bir de üzeri çok kirlendiyse de bir şey varmış gibi ötüyor. Arızalıysa yapılması çok kolay ve ucuz.

Selamlar.

• Genelde şehir içinde kullanılacak ama arada uzun yol da gidecek, hem 12 yıllık şöför olan beni hem de yeni otomatik ehliyet almış eşimin kullanacağı bir araba arıyorduk.

Yaklaşık 6 aylık yopun araştırma sonucunda kümeyi Honda Jazz 2012 kasa vs yeni Suzuki Baleno'ya kadar daraltmıştık. İkisi de CVT şanzıman, benzer özelliklerde arabalardı. Jazz'lar 80-85 bandında geziyordu. 2.elde temiz araba bulmanın sıkıntısına düşmek istemediğimiz için aynı paraya daha yeni model olan, çok daha az kilometreli bir 2017 model Baleno aldık. Bizim için artı ve eksileri şunlar:

Baleno:
    +Benzinli otomatik bir araba için gerçekten çok az yakıyor. Şehir içi trafik yoğunluğuna göre 5-6 arasında değişiyor. Jazz'lar 7-7.5 yakıyor diye biliyorum.

+1.2 motor olduğu için vergi avantajı var.

+ 4 metrelik bir araba için içi şaşırtıcı derecede geniş, özellikle arka koltukta 3 kişi yolculuk edebilir durumda. Jazz'ın arka koltukları çok dikti ve orta kısmı rahatsızdı.

+Oldukça sessiz çalışıyor.

+Hafif bir araba olduğu için CVT hantallığını çok hissettirmiyor. Yokuşlarda vs herhangi bir çekiş problemi yaşamadım.

+Geri görüş kamerası, multimedya ekranı vs ile yeni dönem arabaların lüksünü de biraz yaşatmış oluyor.

-Direksiyon biraz sert. Alışılıyor ama yine de çok iyi değil.

• drummer_bjk D kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin yorumlarınız da bu süreçte etkili oldu, araçtan gayet memnunuz, teşekkür ederiz. Aracın dönüş yarıçapı gerçekten fark ettiriyor, zamanla alışıyor insan. Normalde dönemem dediğim yerlerden dönüyorum rahatlıkla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: getoutofmyship

Genelde şehir içinde kullanılacak ama arada uzun yol da gidecek, hem 12 yıllık şöför olan beni hem de yeni otomatik ehliyet almış eşimin kullanacağı bir araba arıyorduk.

Yaklaşık 6 aylık yopun araştırma sonucunda kümeyi Honda Jazz 2012 kasa vs yeni Suzuki Baleno'ya kadar daraltmıştık. İkisi de CVT şanzıman, benzer özelliklerde arabalardı. Jazz'lar 80-85 bandında geziyordu. 2.elde temiz araba bulmanın sıkıntısına düşmek istemediğimiz için aynı paraya daha yeni model olan, çok daha az kilometreli bir 2017 model Baleno aldık. Bizim için artı ve eksileri şunlar:

Baleno:
    +Benzinli otomatik bir araba için gerçekten çok az yakıyor. Şehir içi trafik yoğunluğuna göre 5-6 arasında değişiyor. Jazz'lar 7-7.5 yakıyor diye biliyorum.

+1.2 motor olduğu için vergi avantajı var.

+ 4 metrelik bir araba için içi şaşırtıcı derecede geniş, özellikle arka koltukta 3 kişi yolculuk edebilir durumda. Jazz'ın arka koltukları çok dikti ve orta kısmı rahatsızdı.

+Oldukça sessiz çalışıyor.

+Hafif bir araba olduğu için CVT hantallığını çok hissettirmiyor. Yokuşlarda vs herhangi bir çekiş problemi yaşamadım.

+Geri görüş kamerası, multimedya ekranı vs ile yeni dönem arabaların lüksünü de biraz yaşatmış oluyor.

-Direksiyon biraz sert. Alışılıyor ama yine de çok iyi değil.
    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Ben 37 bin kmdir kullanıyorum. Memnunum. Tabiki eksik yönleri var ama tamamen ekonomi odaklı bir araba. İ 20 alsaydım vergiye ve benzine toplamda kabaca fazladan 5-7 bin tl arası para vermiş olacakmışım. Kazasız sürüşler

• adepex kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Adapex :)
    Maalesef geç okudum yanıtını.. Bluetooth ses problemi için yabancı forumları araştıracağım...

• Bu arada sensör vb dediğiniz gibi düzelttim.. Navigasyonu yandex olarak değiştirdim. Arada ekran donunca resetlemek gerekiyor o da kolayca yapılabiliyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: serozkan

Bu arada sensör vb dediğiniz gibi düzelttim.. Navigasyonu yandex olarak değiştirdim. Arada ekran donunca resetlemek gerekiyor o da kolayca yapılabiliyor..
    Hocam selamlar navigasyonu nasıl değiştirdiniz? biraz ayrıntılı anlatmanız mümkünmüdür?
    Teşekkürler..
  • Yandex navigasyon apk diye googleda aratıp uygulamanın apk dosyasını indirip dosyayı arabadaki ekrana(tablete) atıcaksınız. Gerisi aynı bilgisayara program kurar gibi. Bu programı indirme işlemini internet paylaşımı açıp ekran üzerinden yapabilrisiniz ya da flash belleğe bilgisayardan indirip , oradan da ekrana taşıyabilirsiniz. Özetle araçtaki tabletin klasörlerinde yandex navigasyon apk dosyası olacak. Ona tıklayıp kuracaksınız.. kurulum tamamlanınca tablet ayarlarından kısayolları değiltirdiğimiz bi bölüm var net hatırlamıyorum. Navigasyon kısayolunu yandex yaptığınızda tıklar tıklamaz yandex açılır.

• Bilgi için Teşekkürler hocam.
  • Merhabalar,

Suzuki Baleno almayı düşünüyorum. Techno paket 2017-18 alacağım.

Alırken dikkat etmem gereken bir şey var mı? Kronik sorunları var mı? Servis ve parça konusunda bizi üzer mi?

Detaylı bilgi verebilirseniz çok sevinirim, sevgiler.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.