Şimdi Ara

2016 Suzuki Vitara Deneyimler, Test, Aksesuar, Modifiye (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
300
Cevap
26
Favori
33.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merak edenler için Surus modlariyla ilgili ana bilgiler broşürde var.
    Bu mesaja eklenen görseller:

2016 Suzuki Vitara Deneyimler, Test, Aksesuar, Modifiye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pazar sabahı erken saatlerde ses ölçümü (desibel metre ile) yaptım.
    daha önce çeşitli araçlarla yaptığım ölçümlerle birlikte paylaşacağım.
    birazdan...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokuş iniş desteği nasıl kullanılır sorusunun uygulamalı cevabı aşağıdaki linkte;

• Merhaba,
    1 - Samsung telefonumu, usb ile bağladım. "Usb hata modu ayıklama" vs işlemleri yapmamız gerektiği yazıyor tablet üzerindeki programda, onları yaptım. Cep telefonu ekran görüntüsünü tablete verdim.
    Ancak, cep telefonumdan spotify açtığımda ses cep telefonumdan geliyor, bir türlü araç hoparlörünü kullanamadım.

2 - Usb'den bir şarkı açmak istedim, 2 seçenek sundu hangisi ile açayım diye. Ben de birini seçtim ve onu varsayılan program yaptım. Şimdi pişmanım, işlemi nasıl geri alabilirim?

3 - İgo navigasyon bizim aracı alırken para verip satın aldığımız kanuni lisanslı bir yazılım mı? Bu programın bir yedeği falan alınmalı mı? Diyelim ki tablette yanlışlıkla fabrika ayarı falan yapsak, ya da bir şeyleri silsek, navigasyon programını kaybetme ihtimalimiz var mı?

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliyuksel06

Merhaba,
    1 - Samsung telefonumu, usb ile bağladım. "Usb hata modu ayıklama" vs işlemleri yapmamız gerektiği yazıyor tablet üzerindeki programda, onları yaptım. Cep telefonu ekran görüntüsünü tablete verdim.
    Ancak, cep telefonumdan spotify açtığımda ses cep telefonumdan geliyor, bir türlü araç hoparlörünü kullanamadım.

2 - Usb'den bir şarkı açmak istedim, 2 seçenek sundu hangisi ile açayım diye. Ben de birini seçtim ve onu varsayılan program yaptım. Şimdi pişmanım, işlemi nasıl geri alabilirim?

3 - İgo navigasyon bizim aracı alırken para verip satın aldığımız kanuni lisanslı bir yazılım mı? Bu programın bir yedeği falan alınmalı mı? Diyelim ki tablette yanlışlıkla fabrika ayarı falan yapsak, ya da bir şeyleri silsek, navigasyon programını kaybetme ihtimalimiz var mı?

Saygılar

1- Onun yerine tablete spotify yükleyin. Daha kolay, ilk mesajda Google Play nasıl aktifleştirilir var.
    2- Ayarlar->Uygulamalar'dan, işaretlediğiniz uygulamayı seçin. Uygulama ayarlarında altta Varsayılanı Temizle tuşuna basın. Sorun çözülecektir.
    3- Evet lisanslı bir yazılım. SD kart içinde lisansı mevcut. SD kartı kaybetmeyin yeterli.

İyi Sürüşler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplayanAdam -- 10 Ekim 2016; 10:58:57 >

• üstadım vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Fakat spotify ile ilgili şöyle bir sıkıntım var. Premium üyeliğim var. Telefonumda 8 gb'a yakın bir arşiv var.
    tablete programı kurarım ama müziklerim onda olmayacak. ve tekrar indirmek için o kadar çok internetim yok maalesef...

bu tablet söküp takılabilen bir şey olsaydı, akşam çıkarıp eve götürebilseydik var ya efsane olurdu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliyuksel06

üstadım vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Fakat spotify ile ilgili şöyle bir sıkıntım var. Premium üyeliğim var. Telefonumda 8 gb'a yakın bir arşiv var.
    tablete programı kurarım ama müziklerim onda olmayacak. ve tekrar indirmek için o kadar çok internetim yok maalesef...

bu tablet söküp takılabilen bir şey olsaydı, akşam çıkarıp eve götürebilseydik var ya efsane olurdu :)

Anladım durum başka
    Bluetooth üzerinden sesi iletebilir diye düşünüyorum.
    Ancak denemediğim için bir şey diyemeyeceğim.
  • Evet Vitara dostları,
    pazar olunca ses ölçümünü yaptım,
    şöyleki,

2007 model jazz ve 2012 civic sahibi iken,
    japon araçlarının ses yalıtımlarının kötü olduğu hakkındaki söylentileri irdelemek,
    jazz ve civic ses değerlerini diğer markalarla karşılaştırabilmek için yaptığım ses ölçümlerinden sonra,
    konu Vitaraya geldi.

Biraz ses değeri olan Db nedir onu açalım.

Sesin Şiddeti ve Desibel Ölçeği: Şiddet, ses dalgalarının taşıdıkları enerjiye bağlı olarak birim alan uyguladıkları kuvvettir. Birimi genellikle ‘metrekare başına Watt’ (W/m2) olarak ifade edilir. Sesin şiddeti, ses kaynağına olan uzaklığın karesi ile ters orantılıdır.

Desibel (dB): İnsan kulağı çok düşük ve çok yüksek şiddette sesleri duyabilme yeteneğine sahiptir. İnsan kulağının algılayabileceği en düşük ses şiddeti, ‘eşik şiddet’ olarak bilinir. Kulağa zarar vermeden işitilebilen en yüksek sesin şiddeti ise, eşik şiddetinin yaklaşık 1 milyon katı kadardır. İnsan kulağının şiddet algı aralığı bu kadar geniş olduğundan, şiddet ölçümü için kullanılan ölçek de 10'un katları, yani logaritmik olarak düzenlenmiştir. Biz buna ‘desibel ölçeği’ adını vermekteyiz. Sıfır desibel mutlak sessizliği değil; işitilemeyecek kadar düşük ses şiddetini (ortlama 1.10-12 W/m2) gösterir.

Desibel, bir oranı veya göreceli bir değeri gösterir ve ‘bel’ biriminin 10 katıdır. Alexander Graham Bell' in anısına bel adı verilen birim, iki farklı büyüklüğün oranının logaritması olarak tanımlanmaktadır. Yani ‘1 bel’, birbirlerine oranları 10 olan iki büyüklüğü göstermektedir (örneğin 200/20). Bu oranın çok büyük olmasından dolayı ''Desibel'' adı verilen ve oranların logaritmasının 10 katı olarak tanımlanan birim daha yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu sayılardan biri bilinen bir sayı olarak alındığından, Desibel; söz konusu bir büyüklüğün (Pi) referans büyüklüğe (Pref) oranının logaritmasının 10 katıdır (dB=10.log [Pi/Pref]).

dBA ise insan kulağının en çok hassas olduğu orta ve yüksek frekansların özellikle vurgulandığı bir ses değerlendirmesi birimidir. Gürültü azaltması veya kontrolünde çok kullanılan dBA birimi, ses yüksekliğinin sübjektif değerlendirmesi ile ilişkili bir kavramdır.

Eşik şiddetindeki ses ‘sıfır’ desibeldir ve 1.10-12 W/m2 değerine eşdeğerdir. 10 kat daha şiddetli ses 1.10-11 W/m2; yani 10 dB iken, 100 kat daha şiddetli ses 20 dB’dir.

Ses dalgaları enerjilerini 3 boyutlu ortamda taşırken, kaynaktan uzaklaştıkça ses dalgalarının şiddeti azalır. Artan uzaklıkla birlikte ses dalgalarının şiddetinin azalması ses dalgalarındaki enerjinin daha geniş alanlara yayılmasından kaynaklanır. Ses dalgaları 2 boyutlu bir ortamda dairesel olarak yayılır. Enerji korunduğu için enerjinin yayıldığı alan arttıkça güç azalmalıdır. Şiddet ve uzaklık arasındaki ilişki ters-kare ilişkisidir. Bu yüzden kaynağa olan uzaklık 2 katına çıktığında şiddet ¼ 'üne düşer. Benzer şekilde kaynağa olan uzaklık ¼ 'üne düştüğünde şiddet 16 katına çıkar. Uzaklık arttıkça sesin şiddeti, uzaklığın karesi oranında azaltır.

şu cümle Db in nasıl kademelendirildiğini anlatıyor.

bir değer 10 dB iken, 100 kat daha şiddetli ses 20 dB’dir.

Ölçümler sırasında anlaşıldı ki, Kent Hayatı bayağı bir gürültülü,
    şehir içi trafiğinde bu değer 60 ila 70 arasında düzgün devam ederken, anlık aşırı seslerle 80 hatta 93 ü bulduğunu gördüm.
    Bir Iveco kasalı kamyonet yanımda, kırmızdan yeşile dönen ışıkdan sonra hareket ettiğinde, alet 93 ü gösterdi.
    Keza Belediye otobüsleri, düz giderken 75-78 lere varırken , kalkışlarda bu değer 83-84 e geliyordu.
    Ama genel olarak hani KENT SESİ dediğimiz değer 66-70 arası değişiyordu.

Günlük yaşamdan ölçümler;

Masaüstü bilgisayar;
    Kasa kapağı açık,
    Power fanı kapalı,(gerek yok, ortam serin)
    Sadece işlemci fanı,
    1m den yapılan ölçüm 6db.
    bayağı çokmuş deği mi?

Araç yanında havlayan iri köpeğin camlar kapalı araç içine giren sesi 3.5db

Gelelim Suzuki Vitara S 1400cc 140hp benzinli otomatik vites aracın ölçümlerine.
    Güzergah;
    Otoyol:İzmir, üçkuyular-narlıdere arası otoyol, asfalt orta kalite,
    Mümkün olduğunca yanımdan araç geçmediği anda, 1000-1300 m lik mesafede ses ölçüm cihazının okuduğu değerlerin ortalaması alınarak yapılmıştır.

Ses ölçüm cihazı;
    profesyonel bir cihaz, mimaride her türlü alan ve mekanoın akustikl değerleri ölçülür.

Vitara ses yalıtımı değerleri;

Ölçüm yapılan bölgede ortalama KENT GÜRÜLTÜSÜ 66db idi.
    Kapılar/camlar, klima, radyo kapalı halde içerde okunan değer ise 44 db idi.
    Motor rölantide dururke ise 47db ölçüldü, yani motor çalışması içeri 3db artış olarak yansıyor.
    Bu değer civic ve jazzdan 3db kadar yüksek çıktı.

Bu tablo ise yıllar boyu ölçüm yaptığım araçlar ile Vitarayı kıyaslamamıza yardımcı olacaktır.

Görüldüğü gibi 10 yıl geriye doğru ölçümlere göre ortalama bir ses düzeyi var, aracın 140hp SUV olduğunu düşünürsek diğer araçlarda 1-2 db fazla olması sorun olmayacaktır.

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 10 Ekim 2016; 15:00:12 >

• mimleon kullanıcısına yanıt
    Üstadım,
    Değerli bilgileriniz ve güzel paylaşımınız için sonsuz teşekkürler. Bunları kendi içinizde de tutabilirdiniz çok teşekkürler...

Yalıtım ile ilgili, naçizane bazı şeyler söylemek istiyorum.
    Bu arabayı büyük bir kadro, birlikte tasarlıyor. Ve her işi, kendi alanında uzman bir kadro tarafından yapılıyor. Onlar, bizim bilmediğimiz detaylarla da ilgileniyor.
    Bu detaylardan biri de yalıtım.
    Diyelim ki içeride ses 44db. Dışarısı 66... Dışarısı 86 da olsa, bunlar yine içeriyi o değerde tutmaya çalışıyorlar işte işin tekniği burada...
    Yani malzemeler sesi 22 db kısmıyor, ne olursa olsun 44 db civarında tutmaya çalışıyor. O 44 db civarı, bizim günlük hayatta olaylardan kopmamamız,
    gerek trafiği, gerek hayatı hissedebilmemiz için gerekli olan bir şey... Yani içeriye hiç ses almayan, sıfır gürültülü bir araç da olmaz.
    Vitaranın motor sesini içeri alması bile, özellikle yapılmış bir şey, ki insanlar o ruhu hissetsin diye...
    Sedanlarda ortam sesini daha düşük tutmamaya çalışırlar ki uzun yol falan yapacak, rahatsız etmesin diye...
    Bunların hepsi teknik meseleler ve mühendisler bunları ayarlıyor.

• Vitarada arka aksesuarlarda artık sona yaklaşıyorum, son bir "S" harfi kaldı, onu da takınca işim bitiyor.

Bu mesaja eklenen görseller:

2016 Suzuki Vitara Deneyimler, Test, Aksesuar, Modifiye 2016 Suzuki Vitara Deneyimler, Test, Aksesuar, Modifiye

merhaba,

4x4 yazısının metal olanını bulamadım aliexpresste. sizden rica etsem siparis verdiginiz linki paylaşabilirmisiniz mumkunse.
    selamlar.

• işte link,

aliexpress.com
    US $3.94 |Otomobiller ve Motosikletler'ten Araba Çıkartmaları'de Car Styling 4X4 Logo Grill Badge Stickers Emblem Brands Marks AliExpress'da
    https://tr.aliexpress.com/item/3-17-set-car-styling-hood-grille-grill-badge-with-4X4-logo-emblem-brands-marks/32601203268.html?isOrigTitle=true

3 farklı renk var, aracınıza göre seçersiniz.

bu arada, mika abs malzeme üzeri, zinc kaplama denen krom görüntülü malzemeler zamanla pul pul atıyor.
    bu nedenle uzak durmanızda fayda var, metal yoksa ve mecbursanız alın.

kolay gelsin

• 4x4 yazısı delinerek mi takıldı? Soldaki turbo yapıştırma herhalde.

• "turbo" kendinden yapışkanlı geldi.
    "4x4" ise vidalı ama ben önce sıcak silikon tabancası ile boşlukları doldurdum, sonra 3m ince çift taraflı bantla yapıştırdım.
    (vida deliği yok yazıda, arkada gizli yuva var)

• Koltuklar belimi terletince koltuk kaplama bakmaya gittiğimde bu tepe offroad ışıklandırmasını gördüm.

Denemelik...................................

Nasıl durmuş?
    Aslında beyaz ışıkla fena olmaz,
    ancak, satıcı olmaz abi, yeni araca bunu yapma dedi.

zeten tam uyumlu değil, orjinali gelince bir dener bakarız.

• Hiç olmamamış, eski kasa grand vitara olsaydı olur derdim ama bu kasaya böyle allengirli şeyler olmuyor.

Orjinalini bekleyin bencede. O zaman güzel durur. Dediğiniz gibi sarılar güzel durmuyor. Orjinali enlemesine tavanı tam kaplayıp daha şık durur. Tabi biraz tuzludur fiyatı :)
    Oto Koray' ın orası mı baktığınız yer?
  • evet, geçerken uğradım, ön koltuklara minder aldım, bakalım işe yarayacakmı.
    Size bu linkteki gibi bir şey lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gezgin350

Size bu linkteki gibi bir şey lazım.

http://www.otokilifci.com/Oto-Kilifci-Terletmez-Koltuk-Minderi-Terlemeye-Son,PR-66.html

çok uzun yıllar önce almıştım, pek rahat değildi.
    aldığım bakalım işe yarayacakmı.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.