Şimdi Ara

2016 Tuscon'mu? vs 2016 CR-V'mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
19.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vetenes

2016 model Crv sahibi olarak gidin elite Plus tucson alın. Sonra 5 bine gidip LPG taktırın brc veya prins.

Aldığımdan beri Crv nin kronik problemleri ile uğraşıyorum

Ne gibi problemler var hocam aracınızda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    180 km de turbo hortumu yerinden çıktığı için çekiş düştü yolda kaldık. Tokatta yetkili servis olmadığı için Sivas'a çekildi.

Dün de bagajın üst kısmında döşeme bombe yaptı araç 2 gün serviste kalacak. Sivas'a götüreceğim işte.

• Tucson otomatik-dizel olsa fena olurdu

• quote:

180 km de turbo hortumu yerinden çıktığı için çekiş düştü yolda kaldık. Tokatta yetkili servis olmadığı için Sivas'a çekildi.

Dün de bagajın üst kısmında döşeme bombe yaptı araç 2 gün serviste kalacak. Sivas'a götüreceğim işte.

Çok geçmiş olsun.

Bu hortum çıkma olayı nasıl oldu onu anlayamadım. Aracı araziye mi soktunuz?

Çünkü bu araçlar arazi aracı değil asfalt jipi olarak geçiyorlar. Araziye uygun değiller.

• quote:

Orijinalden alıntı: udeskota

Farazi yatirim kazanclariyla aradaki farki 50bin yapamazsiniz. Bahsettiginiz kalemler dusedebilir.

O paranin degerini gelecege tasimanin yolu enflasyon farkini eklemek yada, mevduat faizini ustune eklemektir.

Ayrica ilk gunden itibaren Tucson ile bu 26bin tl`yi harcamaya baslayacaginiz icin, bugun koy 5 sene sonra al olarak da degerlendirilmez.

Sonuc olarak 26bin liranin beklenen yatirim getirisi dikkate alindiginda, analizdeki diger faktorler arasinda onemsiz kaldigi icin eklemedim.

Doların kolay kolay düşmeyeceğini, liranın sürekli değer kaybettiğini hepimiz biliyoruz ama farazi olmayan yatırımlara da kullanabilirsiniz. Tek yatırım şekli döviz değil. 26bin lira da az para değil. Memlekette dükkanım var, satmak istesem 30binlere ancak satabilirim. Aylık kira getirisi 240tl. 5 yılda yaklaşık 15bin yapıyor. Dükkanın da 5 yıl sonraki değeri aynı kalmayacağı için yine güzel bir avantaj sağlıyor. Buna benzer birçok yatırım, ortaklık vs yapılabilir.

• Ben bu şartlarda direk 3.20 i aldirdim:)

• Tabikide tucson.Tasarım,konfor ve sessizlik,yol tutuş vs. her konuda tucson çok iyi crvden.Crv dizel evet 6-7 ıt yakar tabikide tucsona göre daha az yakıcaktır ama başka bir artısı yok.
    Zaten fiyatıda pahalı olduğu için crvnin yakıt parasını dengeleyebilir yaptığınız km ile orantılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

Çok geçmiş olsun.

Bu hortum çıkma olayı nasıl oldu onu anlayamadım. Aracı araziye mi soktunuz?

Çünkü bu araçlar arazi aracı değil asfalt jipi olarak geçiyorlar. Araziye uygun değiller.

Hocam ne arazisi 😂

Araba toprak görmeden asfaltta oldu. Yeni kasa Crv 2013 yılında geldiğinden beri kronik baş belası bir sorun.

Neyse fazla binmem satarım zaten evin diğer aracı yeni kasa Corolla da Can'ımızdan bezdirdi Japon grubu bana göre değil :)

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Bahsettigimiz yillik km icin, aylik yakit gideri fazladan 333tl olmaktadir. Yani aldiginiz gayrimenkulun kirasi bile aradaki farki karsilayamamaktadir.

Bu sebeple simdi 26bin ver 5 sene sonra al seklinde olmaz demek istedim. Cunku daha ilk gunden itibaren bu parayi taksit taksit vermeye basliyorsunuz.

Ayrica yine yakit fiyatinin bu yil olmasi gerekenin altinda oldugunu, sonraki yillarda yakit farkinin oneminin hizla artacagini dikkate almalisiniz.

Cunku siz de biliyorsunuz ki petrol bu fiyatta kalmayacak, hatta son birkac senenin telafisi olarak, onceceki 10 yilda arttigindan cok daha hizli sekilde artacaktir.

Ekleme: Bu arada 25binlik gayrimenkul icin 250tl kira gayet guzel bir rakam. Acikcasi normalin ustunde bir rakam. Yalan oldugunu iddia etmiyorum fakat normal de degil. Bu sebeple referans alinamayacagini dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udeskota -- 3 Mayıs 2016; 13:15:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: udeskota

Bahsettigimiz yillik km icin, aylik yakit gideri fazladan 333tl olmaktadir. Yani aldiginiz gayrimenkulun kirasi bile aradaki farki karsilayamamaktadir.

Bu sebeple simdi 26bin ver 5 sene sonra al seklinde olmaz demek istedim. Cunku daha ilk gunden itibaren bu parayi taksit taksit vermeye basliyorsunuz.

Ayrica yine yakit fiyatinin bu yil olmasi gerekenin altinda oldugunu, sonraki yillarda yakit farkinin oneminin hizla artacagini dikkate almalisiniz.

Cunku siz de biliyorsunuz ki petrol bu fiyatta kalmayacak, hatta son birkac senenin telafisi olarak, onceceki 10 yilda arttigindan cok daha hizli sekilde artacaktir.

Ekleme: Bu arada 25binlik gayrimenkul icin 250tl kira gayet guzel bir rakam. Acikcasi normalin ustunde bir rakam. Yalan oldugunu iddia etmiyorum fakat normal de degil. Bu sebeple referans alinamayacagini dusunuyorum.

Akaryakıt fiyatları düşük ama dizel benzin farkı da hiç bu kadar fazla olmamıştı. Şu an neredeyse 1 tl fark var. Benzin dizel farkı genelde 50 kuruş civarındaydı. Yani sizin verileriniz de farazi. Yarın bir gün dizelin benzinden daha pahalı olmayacağını bilemezsiniz. Birçok ülkede daha pahalı dizel, dünya genelinde daha çok tartışılıyor. Yasaklanma ihtimali bile var.

Ayda 333tl fark da biraz abartı geldi bana. O kadar fark olması için ayda 3bin civarı yol yapılması lazım. Hangi verilerden hesapladınız bilemiyorum.

25bin'e 250tl kirası var demedim, 30 bin civarı ancak eder. İnanmıyorsanız 32bine satabilirim hemen :) Şehir Kahramanmaraş.

Değer kayıpları, paranın kaybettiği değer, bakım vs giderleri de işin içine girerse burada da hyundai 5 yıl sonunda daha avantajlı olacaktır.

• Tuscon cok güzel olmuş yeni kasası ben olsam onu alırdım

• gdı motor dediğin zaman fabrika yakıt verisi 2x demek olur. gerçi hyundai tüm motorlarında bu böyledir. yoksa hyundai daha tercih edilesi bir markadır.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Neye gore hesapladigimida yazmistim aslinda ama daha ayrintili yazayim:

Yilda 20bin km yapilacagini farzedersek demistim;

Ayda 20bin/12=1666km, km basina yakit farki 20kr yani 1666*0.2=333tl

Diger konuya gelirsek,bahsettiginiz yatirimin gercekligini sorgulamadigimi belirtmistim fakat sanirim onu da okumadiniz.

Yaygin ve beklenen getiri bu sekilde olmadigi icin sizin yatirim oneriniz referans alinamaz dedim.

Benim fikrim, 15bin km ustu icin CRV, alti icin Tucson tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udeskota -- 3 Mayıs 2016; 14:58:25 >
  • görsel olarak tuscon çok çok iyi..çcrv"nin tek artısı dizel oluşu ama onunda zaten parasını baştan peşin peşin alıyorlar...kronik sorunları saymassak o el freni için bile crv alınmaz..
  • tuscon'u tercih ederdim.
  • Tucson elite plus + lpdi sistem.

• Hyundai Tucson alınır,gezilir.
    Konforlu bir araçtır.

• Audi383848 kullanıcısına yanıt
    Bugün gidiyim dedim şu hyundai'ye ve gittimde. Test sürüşü vs. yaptım sonra hakikaten CR-V almaya karar kıldım.
  • TahtalıKöyünMarangozu T kullanıcısına yanıt
    Hocam, elite plus pakette pek birşey yok. Birde ben LPG'li araçtan sıkıldım. Dizel hertürlü iyidir.
  • Makyajlı Rav 4

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.