Şimdi Ara

[2017.07.07] Turkcell T50 için CyanoganMod 12.1 (5.1.1), TWRP 3.0.2-3 ve Hafıza birleştirme (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.311
Cevap
24
Favori
106.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingibi -- 20 Ekim 2016; 12:50:11 >
  • ROM güncellendi. Telefon üzerinden güncelleyebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: manyetik75

Forumber google ın arama çubuğu uygulamasını kaldırdığımda uygulama sonlandırma bölümünde hala daha o widgetı çağırıyor ve program yüklü olmadığından açık olan uygulamayı kapatmak istediğimde widget yok diyor acaba oradaki widgetı kaldırmanın bir yolu varmı? Varsa benmi bulamadım diyeceğimde tema ayarlarından arama cubuğunu gizle yaptım ana ekrandan kalktı fakat uygulama sonlandırma menüsünde hala daha çağırıyor o widgetı.

Uygulamayı kaldırdıktan sonra yeniden başlayın.

Bu arada çok teşekkür ederim geri bildirimleriniz için. ROM'u güncelledim, telefon üzerinden güncelleyebilirsiniz. Kulaklık ile ilgili sorunları çözmeye çalıştım, umarım olmuştur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Asıl ben teşekkür ederim.Sen bu rom u yapmasan benim gibi dar gelirli bir aileye sahip insanların isteklerine cevap verdin bu telefona güncelleme getirerek bana kalırsa benim gibi birçok kişi bu telefonu zamanında gelir bakımından dolayı almıştır.Hala daha değiştiremeyenler için sen üstüne birşeyler kattın koskoca Turkcell bi halt edemedi(Gerçi her ne kadar ZTE nin telefonunu türk malı diye lanse etse bile geleceği yazanlar bari şuna bi rom yazsaydı diyorum hep kendi kendime...).Şimdilik sorun olarak benim gözümde önemli olan pilin hızlı gitmesi gibi bir durum söz konusu ama nedense 4.4.2 ye göre daha hızlı şarj oluyor ve simdeki görmeme problemi arada sırada can sıkıcı hep yapmasa bile arada bir çıkart tak yaptırıyor illa birde bugün birşey dikkatimi çekti sistem müzik dinlerken chrome a girip gittigidiyorda ürün ararken 560mb civarında ram kullandı kullanan uygulamada görünmüyorken iki program açıkken (chrome ve müzik programı) resetten sonra biraz daha devam edip sonradan toparladı.Bi celallendi doğrusu :) Bildirim ışığını dert etmiyorum mesaj gelince devamlı kırmızı yanıyor oradan anlayabiliyorum şarj ederkende yeşil oluyor yani pekde problem değil şimdilik.Bana kalırsa şu ram durumu beni şaşırttı bugün bir sefer yaşamama rağmen ilerde tekrar edermi orasıda meçhul ama klavyede yazı yazdırmadı hani benden kaynaklı desem stok halinden pek eser yok gömülü olan google ile içerisindeki tarayıcıyı titanium backup ile silip üstüne chrome whatsapp instagram twitter youtube gmail zarchiver steam officesuite okey kurdum o kadar lazım olmayan şeyleride telefonda tutmayı seven biriside değilim.Her zaman temizlik yapar sade kullanmayı severim.Sim ve wifi durumu çözülebilir basit şeyler gibi geliyor bana pil konusuna nazaran.Pili şuanlık görmezden geliyorum günde 3 kere şarja takıp kullanmaktayım fakat seninde durumunu algılayabiliyorum hani şu sorun çıktı ha diyince yapacak halin yok elbet.Belkide sana zor geliyor bu durum veya üstünde baya bi zamanla uğraşman gerekebilir saygı duyarım.Yine uzun bi yazı oldu neyse kısa kesip özetliyorum:Bana kalırsa şuan bildirim ışığını boşverip ram kullanımını arttıran durumu gözden geçirmen olabilir sistem neden 560 mb civarında ram kullanıyor diye kendi kendime sordum okulda.Cevabını bulamadım tabi...Birde wifi otomatik bağlantıyı sağlayamıyor girmeden ayarlar kısmındaki wifi bölümüne.Bir de sim kart problemi algılamada biraz problemli o kadar.Senin geliştirmelerini merakla beklediğimden forumda sadece bu konuya odaklıyım sen ne zaman güncellersen o zaman damlayıp sana geri bildirimde bulunacağım :) Teşekkürler...

Şurada duruyor hala yeniden başlatmama rağmen.

Bu arada müziği ve kulaklığı test ettim sorunsuz fakat üst çubukta kulaklık simgesi olsa güzel olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adorratm -- 20 Ekim 2016; 21:13:58 >
  • Forumber hoca süpersin. Şidiye kadar çocukların telefonlarına çok rom yükledim ama en kolayı buydu. Turkcellin ilkel romundan bizi kurtardığın için teşekkür ederim. Romla ilgili yukarıda belirtilen sıkıntılar için bendeki durum, wifide sorun yok. Stock romda da bazen aynı şeyi yapardı ama bu romda daha iyi bağlanıyor. Simkartla ilgili bir sıkıntı yok fakat wifi kapalıyken çekim gücünü gösteren çubukların kenarında ünlem işareti çıkıyor neden bilmiyorum ama hücresel veriyi açınca gidiyor. Pil sanki çabuk bitiyor. Telefon çok kasıyor. Bu yazıyı yazarken bile telefon dondu. Uygulamayı kapatıp açmak zorunda kaldım. Şu anda bile ram kullanımı %82. Basit bir oyun oynarken bile çok aşırı kasıyor. Umarım performansda iyileşir harika bir rom olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RAM kullanımı normal aslında. Kerneldeki LMK'yı güncellersem sorun çözülecek gibi. Sonraki güncellemede yaparım onu.

SIM kart ile alakalı bir çözüm deneyebilirim, yine onu sonraki sürümde eklerim.

WiFi konusunda söz veremiyorum malesef.

Son uygulamalar kısmındaki Google Widgetinin ayarlardan biryerden kapatılabiliyor olması lazım aslında, ilginçmiş.

20161020 güncellemesini yaptınız mı bu arada?

Yorumunuz için gerçekten teşekkür ederim [:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: agul43

Forumber hoca süpersin. Şidiye kadar çocukların telefonlarına çok rom yükledim ama en kolayı buydu. Turkcellin ilkel romundan bizi kurtardığın için teşekkür ederim. Romla ilgili yukarıda belirtilen sıkıntılar için bendeki durum, wifide sorun yok. Stock romda da bazen aynı şeyi yapardı ama bu romda daha iyi bağlanıyor. Simkartla ilgili bir sıkıntı yok fakat wifi kapalıyken çekim gücünü gösteren çubukların kenarında ünlem işareti çıkıyor neden bilmiyorum ama hücresel veriyi açınca gidiyor. Pil sanki çabuk bitiyor. Telefon çok kasıyor. Bu yazıyı yazarken bile telefon dondu. Uygulamayı kapatıp açmak zorunda kaldım. Şu anda bile ram kullanımı %82. Basit bir oyun oynarken bile çok aşırı kasıyor. Umarım performansda iyileşir harika bir rom olacak.

O ünlem işareti Android'den kaynaklı, internet bağlantısı olmadığı zaman ünlem oluyor.

Batarya bölümünde performans modun "Dengeli" modda değil mi?

Bir de 20161020 güncellemesini yaptınız mı?

Güncellemeyi yaptım evet ondan sonra müzik kısmını kulaklığı test ettim dediğim gibi sorunlar ortadan kalkmış elinize sağlık.Ayarları iyice kurcaladım fakat bulamadım görüntü kirliliği yapıyor sadece pek bi problem değil gerçi.Son uygulamalar kısmıyla ilgili düzenleme yapılabilen bir bölüm var fakat orada arama çubuğunu kapat diye bir seçenek yok masaüstüne basılı tutup alttaki ayarları yukarıya çekince ana ekrandaki arama çubuğunu oradan kapatabildim altındada çoklu pencere ile ilgili ayarlar var oradada kapatma ile ilgili eylem yok diğer ayarlar uygulamasına girdim kurcaladım fakat bulamadım.Sim ve ram konusunda çok iyi bir noktaya parmak basmış olursunuz o güncellemeyide merakla bekliyor olacağım.Wifi çokda problem değil aslında ama yinede üst menüden açınca bağlansa tabi daha iyi olurdu.Böylede iyi aslında bir sorunu yok kullanıcıya özel ayarlar onlar.Birde hocam şimdi bu kamera uygulaması bildiğimiz üzere google kamera.Şimdi bu kamera artık güncellenmiyor google tarafından kesildi sadece 6.0 ve 7.0 a kurulacak yeni sürümleri acaba bu kamera yerine a better camerayı içerisine gömseniz (Odaklamayı en iyi yapan kamera uygulaması bana kalırsa T50 için) veya yeni hali mümkünse güncellenebilir mi acaba?

Ayriyetten bir sorum daha olacak bu romu ilk çıkardığınız zamanlarda facebook,messenger,whatsapp gibi uygulamalarda problem yapıyor düzenlenmesi lazım gibisinden bir yorum yapmıştınız.Acaba düzenleme şuanki halinde mevcutmu?

• quote:

Güncellemeyi yaptım evet ondan sonra müzik kısmını kulaklığı test ettim dediğim gibi sorunlar ortadan kalkmış elinize sağlık.Ayarları iyice kurcaladım fakat bulamadım görüntü kirliliği yapıyor sadece pek bi problem değil gerçi.Son uygulamalar kısmıyla ilgili düzenleme yapılabilen bir bölüm var fakat orada arama çubuğunu kapat diye bir seçenek yok masaüstüne basılı tutup alttaki ayarları yukarıya çekince ana ekrandaki arama çubuğunu oradan kapatabildim altındada çoklu pencere ile ilgili ayarlar var oradada kapatma ile ilgili eylem yok diğer ayarlar uygulamasına girdim kurcaladım fakat bulamadım.Sim ve ram konusunda çok iyi bir noktaya parmak basmış olursunuz o güncellemeyide merakla bekliyor olacağım.Wifi çokda problem değil aslında ama yinede üst menüden açınca bağlansa tabi daha iyi olurdu.Böylede iyi aslında bir sorunu yok kullanıcıya özel ayarlar onlar.Birde hocam şimdi bu kamera uygulaması bildiğimiz üzere google kamera.Şimdi bu kamera artık güncellenmiyor google tarafından kesildi sadece 6.0 ve 7.0 a kurulacak yeni sürümleri acaba bu kamera yerine a better camerayı içerisine gömseniz (Odaklamayı en iyi yapan kamera uygulaması bana kalırsa T50 için) veya yeni hali mümkünse güncellenebilir mi acaba?

Ayriyetten bir sorum daha olacak bu romu ilk çıkardığınız zamanlarda facebook,messenger,whatsapp gibi uygulamalarda problem yapıyor düzenlenmesi lazım gibisinden bir yorum yapmıştınız.Acaba düzenleme şuanki halinde mevcutmu?

Kulaklık simgesi olayı tuhaf gerçekten. Bende sorun yok o konuda nedense. Sorun olmadığı için çözüm de üretemiyorum. AudioFX programı düzgün çalışıyor mu peki?

Kamera uygulaması Google Kamera değil, Android'in kendi kamerası. Başka bir program ile değiştirmeyi düşünmüyorum açıkçası, kullanıcıya kalmış o yönü. CyanogenMod 13 (6.0) ile daha iyi bir kamera geliyor zaten :)

Programları düzeltmek için bi uğraşta bulunmadım ama genel performansı arttırmak için yaptığım ayarlamalardan olumlu etkilendiklerini düşünüyorum. Deneme fırsatım olmadı ne yazıkki.

Audiofx düzgün çalışıyor güncellemeden sonra şuanlık pil,sim,ram ve wifi problemleri var gözle görülür bir biçimde başka problemler olursa iletirim.Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

Forumber hoca süpersin. Şidiye kadar çocukların telefonlarına çok rom yükledim ama en kolayı buydu. Turkcellin ilkel romundan bizi kurtardığın için teşekkür ederim. Romla ilgili yukarıda belirtilen sıkıntılar için bendeki durum, wifide sorun yok. Stock romda da bazen aynı şeyi yapardı ama bu romda daha iyi bağlanıyor. Simkartla ilgili bir sıkıntı yok fakat wifi kapalıyken çekim gücünü gösteren çubukların kenarında ünlem işareti çıkıyor neden bilmiyorum ama hücresel veriyi açınca gidiyor. Pil sanki çabuk bitiyor. Telefon çok kasıyor. Bu yazıyı yazarken bile telefon dondu. Uygulamayı kapatıp açmak zorunda kaldım. Şu anda bile ram kullanımı %82. Basit bir oyun oynarken bile çok aşırı kasıyor. Umarım performansda iyileşir harika bir rom olacak.

O ünlem işareti Android'den kaynaklı, internet bağlantısı olmadığı zaman ünlem oluyor.

Batarya performans modu "Dengeli" modda. 20161020 güncellemesini de yapmıştım. Gece batarya %84 dolu gösteriyordu, sabah kalktığımda %62 olmuş. Çalışan hiçbir uygulama olmamasına rağmen %22 azalması normal değil. Önceden %2-4 gibi azalma oluyordu. En çok pil kullanımı ise "Android İS" olarak görünüyordu. Bakalım bu akşam pil verilerini sıfırlayıp öyle deneyeceğim. Pili sabaha kadar ne tüketiyormuş. Önceki mesajda dediğim gibi performans olayını da çözebilirseniz mükemmel bir rom olacak.

• quote:

quote:

quote:

Batarya performans modu "Dengeli" modda. 20161020 güncellemesini de yapmıştım. Gece batarya %84 dolu gösteriyordu, sabah kalktığımda %62 olmuş. Çalışan hiçbir uygulama olmamasına rağmen %22 azalması normal değil. Önceden %2-4 gibi azalma oluyordu. En çok pil kullanımı ise "Android İS" olarak görünüyordu. Bakalım bu akşam pil verilerini sıfırlayıp öyle deneyeceğim. Pili sabaha kadar ne tüketiyormuş. Önceki mesajda dediğim gibi performans olayını da çözebilirseniz mükemmel bir rom olacak.

Peki %22 azaldığında WiFi açık mıydı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki %22 azaldığında WiFi açık mıydı?

Hayır wifi de kapalıydı, hücresel veri de kapalıydı. Bütün uygulamalarda kapalıydı.

Bu gün yaşadığım bir şeyi de paylaşayım. Öğlen telefonu sessize almıştım. Tekrar sesini açtım. Sonradan fark ettim ki telefon da hiç ses yok, ne mesaj geldiğinde nede telefon çaldığında ses yok. Ses ayarlarına girdim hepsi son seviyede. Sonra telefonu kapatıp açınca düzeldi. Belki geçici bir şeydir.

• @-forumber-
    hocam emeğinize sağlık sayenizde kenarda yatan cihaz uyandı :)
  • O sorunu bende yaşadım iki gün önce fakat çözümü gayet basit. Ayarlar/Sistem Profilleri kısmına giriyorsun.Oradan varsayılan seçilidir büyük ihtimalle sen onu sessize basıp tekrar varsayılan yapıyorsun ve düzeliyor.İlla telefonu yeniden başlatmana gerek kalmıyor.

NOT:Şarjı hızlı götüren nedenlerden biriside içerisindeki temanın bildirim çalıştırması (bildirim gelmesin mi ? gibisinden yorum yapar ya da söylenirseniz açıklıyorum..).

Arkadaşlar içerisindeki yüklü temada notificationhijacker servisi çalışıyor buda size sormadan çalışan bir servis.Ne için çalıştığınada emin olamadığım için yorum yapmıyorum fakat %6 lık bir kullanımı var ki bana kalırsa kapanmadan önce pilin %30unu bu saçma servis harcıyor gibi geliyor çünkü bugün wifi açık bir biçimde arada sırada internette gezdiğim halde saat 11:00 dan şuan 19:29 pil durumu %100den %68e indi.Bu servis açık olduğunda ise günde iki kez şarja takıyordum.Şuan takmamı gerektiren bir durum yok fakat uygulamalarda yinede hızlı gidiyor şarj.Bir nebzede olsa pilin yavaş azalmasını istiyorsanız kapatmanın yolu var mı? Tabi ki var.

Şimdiden söyleyeyim bu servis temayla ilgili olmayadabilir oladabilir bana daha çok tema seçici uygulamasından kaynaklı birşey gibi geliyor o yüzden net bir cevabım yok bu konuda...

Bu servisin kapanmasına gelirsek çok basit birşey:Telefonumuzdan Ayarlar/Bildirimler/Bildirim Erişimi Kısmına giriyoruz ve karşımızda Temalar adındaki bir program tik li(işaretli) bir şekilde geliyor bu işareti kaldırmayı onaylıyor ve yeniden başlatıyoruz telefonumuzu.

Bu servis kapansa bile diğer uygulamalarda ve mesajlarda hem bildiriminiz geliyor hem de bildirim ışığınız yanıyor yani kullanımınızda değişen birşey olmuyor.

Bu servisin niye çalıştığını anlamayıp,hatta niye bu kadar pil tükettiğinide anlamayıp,-forumber- hocamıza bırakıyorum.Belki eksik birşeyi vardır biz kullanıcılar bilemeyiz.

Ayrıca arkadaşlar bu servis telefona güncelleme gelirse tekrardan etkinleşiyor tekrar eliniz ile kapatmanız gerekmekte.Telefon yeniden başlayınca çalışıyormu ondan emin değilim açıkcası.Şuanki halinden memnunum eksikleride giderildiğinde çok memnun olacağım(olacağız).Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adorratm -- 21 Ekim 2016; 19:40:34 >

• quote:

O sorunu bende yaşadım iki gün önce fakat çözümü gayet basit. Ayarlar/Sistem Profilleri kısmına giriyorsun.Oradan varsayılan seçilidir büyük ihtimalle sen onu sessize basıp tekrar varsayılan yapıyorsun ve düzeliyor.İlla telefonu yeniden başlatmana gerek kalmıyor.

NOT:Şarjı hızlı götüren nedenlerden biriside içerisindeki temanın bildirim çalıştırması (bildirim gelmesin mi ? gibisinden yorum yapar ya da söylenirseniz açıklıyorum..).

Arkadaşlar içerisindeki yüklü temada notificationhijacker servisi çalışıyor buda size sormadan çalışan bir servis.Ne için çalıştığınada emin olamadığım için yorum yapmıyorum fakat %6 lık bir kullanımı var ki bana kalırsa kapanmadan önce pilin %30unu bu saçma servis harcıyor gibi geliyor çünkü bugün wifi açık bir biçimde arada sırada internette gezdiğim halde saat 11:00 dan şuan 19:29 pil durumu %100den %68e indi.Bu servis açık olduğunda ise günde iki kez şarja takıyordum.Şuan takmamı gerektiren bir durum yok fakat uygulamalarda yinede hızlı gidiyor şarj.Bir nebzede olsa pilin yavaş azalmasını istiyorsanız kapatmanın yolu var mı? Tabi ki var.

Şimdiden söyleyeyim bu servis temayla ilgili olmayadabilir oladabilir bana daha çok tema seçici uygulamasından kaynaklı birşey gibi geliyor o yüzden net bir cevabım yok bu konuda...

Bu servisin kapanmasına gelirsek çok basit birşey:Telefonumuzdan Ayarlar/Bildirimler/Bildirim Erişimi Kısmına giriyoruz ve karşımızda Temalar adındaki bir program tik li(işaretli) bir şekilde geliyor bu işareti kaldırmayı onaylıyor ve yeniden başlatıyoruz telefonumuzu.

Bu servis kapansa bile diğer uygulamalarda ve mesajlarda hem bildiriminiz geliyor hem de bildirim ışığınız yanıyor yani kullanımınızda değişen birşey olmuyor.

Bu servisin niye çalıştığını anlamayıp,hatta niye bu kadar pil tükettiğinide anlamayıp,-forumber- hocamıza bırakıyorum.Belki eksik birşeyi vardır biz kullanıcılar bilemeyiz.

Ayrıca arkadaşlar bu servis telefona güncelleme gelirse tekrardan etkinleşiyor tekrar eliniz ile kapatmanız gerekmekte.Telefon yeniden başlayınca çalışıyormu ondan emin değilim açıkcası.Şuanki halinden memnunum eksikleride giderildiğinde çok memnun olacağım(olacağız).Teşekkürler...

https://forums.oneplus.net/threads/whats-the-notificationhijackingservice-in-themes-which-is-always-running.58238/
    cyanogen rom kullanan one plustada varmış sanırım bu uygulama rom belki benzer cihazın romundan uyarlanmıştır.

https://www.reddit.com/r/cyanogenmod/comments/3e7fr2/is_it_okay_to_disable_themes/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingibi -- 22 Ekim 2016; 1:56:59 >

• quote:

Google Play Store üzerinden CyanogenMod'a uygun tema yüklediğinizde temalar bölümünde temayı görmenizi sağlayan servis. Aslında pili o kadar götürmemesi lazım. Büyük bir ihtimalle başka birşey harcıyor pili. Bakmam lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: cingibi

https://forums.oneplus.net/threads/whats-the-notificationhijackingservice-in-themes-which-is-always-running.58238/
    cyanogen rom kullanan one plustada varmış sanırım bu uygulama rom belki benzer cihazın romundan uyarlanmıştır.

https://www.reddit.com/r/cyanogenmod/comments/3e7fr2/is_it_okay_to_disable_themes/

Oneplus zaten fabrika çıkışlı olarak CyanogenMod'un türevi olan Cyanogen ROM ile beraber geliyor. Tüm CyanogenMod ROM'larda olduğu gibi onda da mevcut bu servis fakat dediğim gibi o kadar da pil götürmemesi gerekiyor.

• Bu gece denedim aşağıda fotoğraflarda da görebilirsiniz 8 saat bekleme konumunda %50 pil tükendi. Buna bir şekilde çözüm bulmak lazım. Ayrıca bildirimlerde Tema seçili değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agul43 -- 22 Ekim 2016; 14:24:31 >

• quote:

Bu gece denedim aşağıda fotoğraflarda da görebilirsiniz 8 saat bekleme konumunda %50 pil tükendi. Buna bir şekilde çözüm bulmak lazım. Ayrıca bildirimlerde Tema seçili değil.

Aynen, hiç normal değil.

Aşağıdaki uygulamayı indirin;

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.uzumapps.wakelockdetector

Programı açtıktan sonra root erişimine izin verin. Ardından programın ayarlarına girip Advanced Mode'u aktifleştirin. Sonra programın ana ekranının ekran görüntüsünü buraya yükleyin.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.