Bildirim
2017 SONY ANDROİD TV (192. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
BT2020 seçeneği sanıyorum 4K yayınlarda tercih ediliyor. Ama şunuda belirtmem gerekir ki bu kaliteli Sony TV lerde harici 4K E2 Linux işletim sistemli uydu alıcısı tercih edilmeli. Dahili uydu alıcısı kullananlar onboard ekran kartı olan PC ler gibi. Üst seviye görüntü ve daha çok kanal izleyebilmek isteyenler E2 Harici uydu alıcı tercih etsinler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurizmir -- 10 Haziran 2018; 23:54:44 > -
45 günlük Media Marktan alınma 55xf9005 var almak isteyen olursa mesaj atabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayırdır hocam memnun kalmadınızmı tvden neden satıyorsunuz?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
ben tavsiyede bulunayım
aslında teknik olarak farketmemesi lazım
ancak piyasa dandik malzeme dolu
malesef 4k için kayıpsız sinyal şart
yoksa resim kırıyor
kaliteli malzeme seçin
lnb inverto black ultra en fazla 0.2 db - 50-60 lira
kablo siyah rg6u6 tam bakır metresi 1.5-2 lira
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 11 Haziran 2018; 22:36:39 >
Kablo dediğiniz gibi aldım, önceden aldığım 8li next lnb de boş yer vsrmış, oraya taktım görüntü sorunsuz gibi. Sanırım 0,5 db olması lazım lnb. Kötümüdür bu ?
-
0.5 db standart bir lnb ne iyi ne kötü
piyasa 0.2 etiketli ancak 0.5 üstünde lnb dolu
kim bilecek kim ölçecek
next hiç olmazsa o tarz işlere bulaşmadı
yurdum uyducuları nexti sever
8 çıkışlı olması pek iyi sayılmaz
çoklu lnb lerin verimleri pek iyi değildir
kış günü kapalı yoğun bulutlu havalarda sıkıntı olursa
problemin nerede olacağını bilirsiniz en azından
tv yardım menüsünde anten için sinyal tanısı bölümü var
trt4k seçili i ken kontrol edin ilk bar olan sinyal kalitesi 75 ten düşükse lnb yi o zaman değiştirmeyi düşünebilirsiniz
invertonun gücü için örnek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 11 Haziran 2018; 23:37:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Herkese merhaba. Büyük ekran tv alma arefesindeyim. 82 ile 86 inç arası.
İnternette bulduğum Sony KD-85XD8505 85″ 215 Ekran Uydu Alıcılı 4K UHD Smart LED TV (20bin tl) tv ile ilgileniyorum.
Bu tv yi veya serisini kullanan varsa yorumlarını almak isterim.
Ayrıca birkaç elektronik markette satıcılarla konuştuğumda Sony Android tvlerin zamanla güncellemelerle yavaşladığı ve aynı android telefonlar gibi zamanla çok zor kullanılabilecek düzeye geldiğinden bu nedenle uzak durmam konusunda birşeyler söylediler.
Tabi onların bilgi düzeyi ve diğer cihazları satma heveslerinden dolayı çok itibar etmedim.
Sizlerin de fikrini almak istedim.
Bu ilgilendiğim tv 2016 üretimi. Güncellemelerle gerçekten de yavaşlama yaşar mıyım.
(hatta biri abartıp o kadar yavaşlar ki tv bin açılması bile zamanla yarım saati bulur diye salladı)
Çok para vereceğim için iyice araştırmak istiyorum.
Yardımlarınıza şimdiden çok teşekkür ederim.
-
-
Birde dahili uydu alıcıda kanalları sıraladım fakat kendisi güncelleme yapıyor ve sürekli sıralamam bozuluyor, otomatik güncelle gibi bir seçenek vardı, onu kapadım ama yinede sorun devam ediyor. Kanal listesini nasıl sabitlerim? -
Androidin eksileri var maalesef..Android ile işiniz yoksa Androidsiz bir Sony baksanız daha iyi olur ama XE modelleri yeni XF modelleri olumlu yorumlar alan Modeller..
D serisi biraz eski kaldı ama Androidli de olsa Androidi güncellemeyin zaten sizi ilgilendiren tv nin oynatma ve görüntü kabiliyeti..
Harici cihazlarla kullanırsanız, media Player, harici uydu cihazı gibi daha verimli olur..
Zira dahili alıcısı biraz uğraştırır ve playeri de altyazılar küçük gelir..Android üzerinden media Playerle kurabilirsiniz ama en güzeli o kadar para verip bir Media Player, Uydu alıcı almamak olmaz
Android isterseniz de harici Android Boxlar ile kullanırsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 13 Haziran 2018; 16:51:45 > -
Dahili playerinde altyazı büyümze ama şunları deneyin apk uzantılı olarak kurulur :quote:
Orijinalden alıntı: delifirtinaa
Arkadaşlar geçen hafta kd65xe8505 aldım. Televizyondan genel olarak çok memnunum. Fakat film izlerken altyazılar gözüme küçük geliyor. Büyütme şansımız varmı?
Bunların altyazı seçenekleri çok olabiliyor
-Archos Player
-Mx Player
-Bs Player
-VLC Player
-Mobo Player
-Kodi
-Gom Player -
otomatik güncellemeyi ben bi yerden kapatmıştım
ama hatırlayamadım şimdi
bende değiştirmiyor
menü biraz tuhaf ve karışık turkçeleştirme anlamsız
kurcalayıp hazır ayarı bozmayayım
oluyor yalnız biraz daha kurcalayın derim
usb ile pc de sıralama yapmak kolay aslında
once dışarda kanalları sıraya dizin bence
70 sinyal seviyesi 4k için zayif olsada hd çözünürlük için çok kötü sayılmaz idare eder sorun olursa tedbir alırsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 13 Haziran 2018; 23:46:40 >
Peki görüntü kalitesi olarak dahili playerla apk arasında bir fark olurmu?
Kalite değişir, kurduğunuz programın özelliği neyse odur..Bazı programların Yazılım veya Donanım hızlandırma iyileştirme özelliği olur.quote:
Orijinalden alıntı: delifirtinaa
Peki görüntü kalitesi olarak dahili playerla apk arasında bir fark olurmu?
Dahili Playerin en büyük eksi tarafı altyazı özellikleri değişmiyor (Renk,Boyut,Konum..vs vs)
Deneyin birkaç Android player
*4K ve Hevc H265 kodlama için özelliklerine bakmanız lazım,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Haziran 2018; 12:37:0 > -
Deneyecem, teşekkür ederim.
Teşekkürler ilginize. Android tv den uzak durmak mantıklı gibi.
Androidten kaçsanız, Samsung Tizene veya LG WebOsa takılacaksınız?quote:
Orijinalden alıntı: vahittelli
Teşekkürler ilginize. Android tv den uzak durmak mantıklı gibi.
Androidin iyi tarafları da uygulama çokluğu ama Tv ile entegre olunca problem çıkma riski de çok..
Sony Tv lerde Android tam oturmadı..Smart özellik olarak maalesef Samsung ve LG den geride..Görüntü , işlemci ,Upscale/Motion özellikleri olaraksa diğerlerinden daha iyidir.. -
Güncel kanal listesini paylaşabilirmisiniz
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X