Şimdi Ara

2017 Toyota Corolla 1.4 d4 multimode , yakıt tüketimi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
652
Cevap
9
Favori
42.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: malzemec

Objektif ve reel göremiyorum sizi,

Corollaya karşı bir savaş hali sergiliyorsunuz ,

Ben yoğurduma ekşi olsa , hem ekşi hemde bayat derim,

İkinci aracım Polo ,dsg tsı ,

Polyoda 90 hp üstelik dsg , daha hızlı vites geçişlerine sahip,

Zira corolla şehir içi sürüşlerinde daha agresif ve atak,

Corolla Polo dan daha uzun ve geniş olmasına rağmen manevrası çok daha rahat ,

Corolla sürüş dinamikleri ve ekonomisi bakımından Polo dan çok daha üstün ki şunu da belirteyim Polo şehir içi sürüşler için dizayn edilmiş ,

İkisinde benim aracım ve kullanıyorum,,

Ama poloyu dikkat edersen göklere çıkarmıyorum , ne yaşıyorsam onu yansıtıyorum ,

Sizin ön yargılarınız deneme sürüşünden sonra değişecektir ki, ben bu araca test etmeden önce sizden daha şahince yaklaşıyordum ...!

tüketim değerlerim şehir içinde 5,/5,5 lt

Konfor üst seviyelerde ,

sürpriz masraf açacak derdim düşüncem Yok ,

Aradığımı buluyorum , daha be isteyeyim

Üstad sizin durum vahim gerçekten...

TSI Polo Sizin D4D Corollaya göre yavaş diyorsanız, Corollayı TSI Polo ya göre daha agresif ve daha atak diyorsanız diyecek bişey yok daha...

Gerçekten marka fanatikliği bu demek oluyor... Yoldan 100 kişi çevirin, TSI motorlu Dsg'li Polo'ya sonra da D4D motorlu MM şanzımanlı Corolla ya bindirin , Corolla daha atak diyen zor çıkar...

Bence sizin Corolla özel üretim... öyle bir anlatıyorsunuz ki hani hiç D4D kullanmasak vayyy beee ne aletmiş diyeceğiz...

Her markaya bi kulp bulmuşsunuz vay servisi kötü parçası beklenir de , Toyota servisi çok mu ucuz ??

Fabrikanın verdiği hızlanma değeri için bile kendi kafanıza göre 4 Sn iyileştirip , hiçbir teknik veride yazmayan o testi 3 kişi ve dolu depo ile yapıyorlar diye bahaneler çıkarıyorsanız marka fanatikliği böyle bi şey demek ki...

Objektif yorum beklemek hata olur zaten böyle fanatik bir düşünceye...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yağ yakma sorunu çözüldü mü o motorda ? özellikle bir önceki kasada çok şikayetler vardı.
    ondan öncekinde de yağ yakma vardı ama bir sonraki bakıma kadar idare ediyordu.

90 beygir olması birşey ifade etmiyor. 1.2 tsi da 1.4 tsi da 90 bg versiyonları var.
    ama iki motorun arasında tork farkı %25 i geçiyor.

sizin polo 1.2 tsi ise D4D den zayıf olması normal ancak 1.4 tsi ise bence siz o motora bir baktırın.
    bunu yanında eğer iki motorda ayn güçte ve aşağı yukarı aynı yakıyorsa sırf sessizliği için benzinliyi tercih ederim.
    hayat dizelin gurultusunu çekmek için çok kısa
  • orcnd kullanıcısına yanıt
    Her motor yağ eksiltir ,

Çalışma be kullanma prensiplerimize göre ,

Bakım aralığı gelmeden yağ ilavesi isteyebilir,

Aşırı devirli kullanmak,

Çok sık devir yükseltilip alçaltmak , her motorda yağ eksiltir,

Şu ana kadar bakım aralığında yağ ilavesi yapılmadığı için arızalan 1.4 d4 motor yoktur,

Önceki yıllarda yağ eksilttiği doğrudur,

Yen'i üretim motorlarda bu sorun tamamiyle ortadan kalkmıştır,

Zira kullanım agresif ise , her motor yağ ilavesi ister.

1.2 tsı motor aracım 7000 km (Polo)de yağ ilavesi istemiş ve 1/2 lt yağ koymuşumdur , tamamiyle sert kullanımdadır

• azad_van A kullanıcısına yanıt
    Kullandığım Astra K dizel 1.6 136 hp test aracı ortalama 5,5'du.Bir üstünlüğü yok gibi, hele ki performansı karşılaştırdığımızda fazla bile denilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Jack Randall

Kullandığım Astra K dizel 1.6 136 hp test aracı ortalama 5,5'du.Bir üstünlüğü yok gibi, hele ki performansı karşılaştırdığımızda fazla bile denilebilir.

Hayirli olsun hocam
    Aracin tipi de cok guzel. Cocuklar olmasaydi ben de alabilirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azad_van -- 16 Nisan 2017; 21:10:13 >
  • azad_van A kullanıcısına yanıt
    Yok hocam satın almadım test aracı diye belirtmiştim

Almamanız isabetli olmuş da olabilir trim sesleri vs biraz fazla o araçta.

• Bu gün Ataşehir Mahmutbey ve Bağcılar arası yol yaptım,

Trafik sakin ve akıcıydı,

Yaklaşık 100 km İstanbul içi yol yaptım, sadece Haliç ve Ataşehir içinde trafiğe girdim ,

Eve geldiğimde 3,7 lt /100 km ile seyehatim tamamlandı ,

Sürüşüm yol elverdiği müddetçe yüksek devir ve agresif bir karakterdeydi ,

Bu gün tutumluluğunu bir kez daha ispat etti ,

Toyota

• malzemec kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam ben aksini iddia etmedim :)

Demek istediğim sınıfındaki en güçlü motorlardan biri olan astra, test aracında yani dikkatli kullanılmayan bir araçta 5.5 litre ortalama elde ediyor performansı göz önüne aldığımızda corollanım yakıt tüketimi en başarılısı demek yanlış olur diye düşünüyorum.

Tekerinize taş değmesin

sert kullanım olayı ayrı elbette. normal yormadan kullanımda da o motor yağ eksiltiyor. servisin yalancısıyım.
    2009 önceki kasalarda bunu bakım aralığında idare eder şekilde yapıyordu.
    2009 sonrasında bazılarında silindir vb kaynaklı bir sorundan dolayı aşırı yakma vardı.
    bahsettiğim sorun 5-6 bin km ye gelmeden yağın bitmesine varan ciddi sorunlar.
    bundan dolayı yağ ışığı bozuk sanıp büyük sorun yaşayanlar olmuştu.
    olay kesinleşince toyota türkiyedeki bayilere müdehale etti garanti kapsamında tamiri yaptırıldı.

konuyla ilgili toyota tarafından müşteriler yollanan bilgi maili ve tartışmasına bakabilirsin
    Konu: d4d dizel motor yağ yakma sorununa çözüm maili aldım

elbette yeni corolla motorunda böyle bir sorun yoktur varsada yine düzeltir toyota. zaten bu yüzden sordum zira aracı kullanan sizsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 17 Nisan 2017; 3:6:13 >

• https://paratic.com/en-uzun-motor-omrune-sahip-otomobil-markalari/

En uzun ömürlü motor linki ...

Ben yaris hybrid sayfasında demiştim d4-d daha ekonomik diye kazasız-belasız
  • erincar kullanıcısına yanıt
    Hani bir söz vardır, "bin nasihat mi , bir musibeti"

Değişik modelleri Kullana kullana, en ekonomik ve konforlu aracı bulduğumuzu düşünüyorum ...

Genel ortalamamız hybrit den bariz düşük ,

Şehir içi;

Hybrit yaris ortalaması( benzinli..!): 5-5,5 lt arası...

Corolla dizel otomatik : 4,5-6 lt arası

Benzin ile mazot farkında eklemedim daha...

Bereketli sürüşler

• Toyotanın yeni nesil 1.4 d4-d motoru çok ekonomik.

Auris makyajlanınca bu motorda da yenilik yaptı. Maksimum tork aralığı 1800-2800 devirden 1400-2800 gibi çok geniş bir aralığa getirildi.

Auris 1.4 dizelin avrupa sitelerindeki fabrika verilerine bakıyorum, ortalaması 3.4 litre. Ama ülkemizde makyajsız versiyonla aynı tüketim değerleri var. 4.0, 4.1 litre gibi. 3.4 litre bu sınıfın en iyisi bildiğim kadarıyla.

Toyota fransa sitesi.

https://www.toyota.fr/new-cars/auris/index/specs
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Makyajlı corolla kullanıyorum,

3,5 lt/100 km ile seyehatlerimi tamamladığım oldu ,

Fabrika verilerinin altında

Paylaşımınız için teşekkür ederim,

Gayet açıklayıcı bir bilgi paylaşımı olmuş,

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Mmt 2009-2011 arası kullandım. Beni otomatik şanzımandan soğutmuştu. Eyvallah az yakıyor, sessiz çalışıyor ama bir daha o eziyeti yaşamam. Sözün özü 1.6 dizel adam akıllı bir araç yapana kadar Toyota benim için bitmiştir. Alanlar hayrını görsünler tabi, motor dışında 10 numara araçlar yapıyor adamlar.

Tek kavrama yari otomatigin dezavantaji nedir hocam

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Makyajlıyı 2015 ekim ayından beri kullanıyorum. En düşük gördüğüm 3.8 litre (uzun yol)

5-6 km civarındaki kısa mesafelerde (yokuş inip otobandan kısa bir yere gitmek) 3.3 gördüğüm de oldu ama onları saymıyorum. Hiç dikkat etmeyip kullandığımda trafiğe bile girsem 5 litre ile geziyorum izmir içinde
  • ahadayıyasor42 kullanıcısına yanıt
    Sürekli kararsız kalıyordu vites geçişlerinde. Halk arasında secdeye yatırma diye bir durum var işte onu yaşatıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

Hani bir söz vardır, "bin nasihat mi , bir musibeti"

Değişik modelleri Kullana kullana, en ekonomik ve konforlu aracı bulduğumuzu düşünüyorum ...

Genel ortalamamız hybrit den bariz düşük ,

Şehir içi;

Hybrit yaris ortalaması( benzinli..!): 5-5,5 lt arası...

Corolla dizel otomatik : 4,5-6 lt arası

Benzin ile mazot farkında eklemedim daha...

Bereketli sürüşler

Valla malzemec hibrit yarisin tüketimi ile ilgili aynı şeyi bende düşündüm.Gerçekten benzin + hibrid kombinasyonundan daha az yakıyor corolla d4d. Hatta dedim ki bu hybrid neden dizel + hybrid olarak piyasaya sürülmemiş hatta lpg + hybrid çevreci olması açısından ve yakıt ekonomisi açısındanda verimli olurdu.

Sonuç olarak piyasada sadece hybrid benzinli olduğu için d4d şu an yakıt ekonomisi açısından çok ekonomik.

Bu topicte bazıları varsın 1lt fazla yaksın astar alırım demiş. Sorun da bu ya ! Türkiye de yaşadığımız unutmayalım.1 lt pet şişe kadar yakıt gözünüze küçük görünebilir belki.Fakat bunu uzun yollar/km'ler yapanlar için çok farkediyor.Örnek vermek gerekirse;

1lt mazot 4.64 tl 100km de 4.64 tl farkederse 100bin km yaptığınızda cebinizde 4640 tl kalıyor.

Yani benim en baştan beridir anlatmaya çalıştığım şey bu.Küçük görünen detaylar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• lion_koc kullanıcısına yanıt
    Damla'ya Damla'ya göl olur , sözü corollada gerçek,

Ufak gözüken yakıt farkları , corollada yıl bazında baktığımızda , bakım vergi kasko maliyetlerini karşılayacak cinsten,

Zaten araç ekonomi odaklı,

Birşey dikkatimi çekti , auris te:1400 de tork başlıyor

Corollada 1800 devirde başlıyor , ya internet siteleri güncellenmedi , yada auris ile corolla motorlarında yazılım farkı var? İkisinde 1.4 d4

Bence yanlışlık yok. hatta aurise otomatik vites seçeneği koymamalarının da bunla bir ilgisi olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.