Şimdi Ara

2017 Toyota Corolla 1.4 d4 multimode , yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
652
Cevap
9
Favori
42.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şehirler arası uzun yol: 4, / 4,5 lt /100km 👍🏽

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 9 Nisan 2017; 8:41:4 >

• İstanbul da ne kadar yoğun trafiğe girerseniz girin 7,5-8 lt aşmıyor ,

Trafik normale döndüğünde bu değerler 6 lt seviyelerine iniyor,

Şehir içi 1,6 tdi dsg leon ile arasında 1 lt ye yakın daha az tüketim var,
  • Dsg araçlara göre tek kavrama robotize şanzıman araç ,

Benim güzergahımda daha az yakıt sarfiyatı sağlıyor.

Zaman zaman aynı güzergahı doblo 1.3 90 hp manuel ile alıyorum, sarfiyatı 7,3 lt

Fort connekt 1.8 motor manuel dizel: 7,5 lt
  • Bilgilere için teşekkür ederim bir corolla dizel kullanıcısı olarak benzer tüketimlere sahibim.
  • 2006 corolla hb var bizde en hafif corolla olmasindan dolayi 5.7 lt yi gecmiyor sehir ici.
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Otomatikmi sizin araç,?

Bildiğim kadarı ile 5 ileri olması gerekli,

2010 dan sonra yakıt tüketimleri 1 lt kadar düşürüldü,

Şanzıman ve motora Yen'i yazılımlar yüklendi ,
  • 1-3 km arası kısa sürüşleriniz olursa, dizel makina1.4 d4 mm

Şanzıman la 8 lt arasında yakıyor,

3 km den sonra tüketim hızla aşşağıya düşüyor,

Akan bir yol ve hızınızda 70-80 km arasında ise

4 lt ler seviyesinde seyehat etmenize izin veriyor ,
  • 2010 model yaris 1.4 d4 mm aracımla, 2012 yılında Eskişehir'den İstanbul'a gelirken Adapazarı'ndaki otoban girişlerine kadar 3,3 lt /100km ile gelmiştim ,(90 km/saat)

Otoban da hızımı arttırmıştım biraz 150-170 km hızlarda yolun durumuna göre seyir ettim tüketim 5,2 lt olmuştu İstanbul'a geldiğimde ,

1.4 motor tutumlu bir yapıya sahip,
  • 1,4 motor ile Edirne'den İstanbul'a otoban dan geldim ,

Hızım zaman zaman 200 km üzerinde seyir ettim ,

Yol izin verdiği müddetçe 160-170 ve 180 km hızlarda seyir halinde bulundum,

İstanbul'a geldiğimde tüketim 8 lt /100 km

Bu rakam bana çok iyi geldi , o kadar zorlamaya motor 8 lt de kalmıştı (araç yaris 1.4 d4 mm 6 ileri)

Corolla da tahminim aşırı zorlamada aynı değerleri yakacaktır,

Ağırlıkları çok yakın ve corolla aerodinamik olarak yarisden daha başarılı
  • Yukarıdaki tüm yazılanlara katılıyorum eklemek gerekirse örneğin 120 km ile giderken uzun müddet yüksek hızlarda sürat edildiğindede araç hızını aldıktan sonra az bi gazla seyir edilebiliniyor.Yani 100km 6.5lt tüketimle 130-140 la gidilebiliniyor.
  • lion_koc kullanıcısına yanıt
    Çok devirli yüksek hızda uzun süren yolculuklarımda motor biraz yağ eksiltiyor ,

Gerçi 1/2 lt yağ dışında bir eklemem olmadı araca , bu da bana normal geldi,
  • Ne kadar sert kullanırsam kullanayım, 8 lt lerde dolaşıyor bu araç,

2. Aracım Polo 1.2 tsı benzinli , sert kullanmaya gelmiyor , şehir içi sert kullanımda 12-14 lt arasında yakıyor

Normal kullanım değerlerin şehir içi Polo da :7,2-7,7 arası(genel şehir içi / bunun içinde akan ve akmayan trafik karışık)

Polo ile akmayan trafikte kaldığım zaman , tüketimin sonu yok gibi adeta içiyor, değerler 10 lt üstüne çıkıyor zira trafik normale dönerse ortalamayı 7-8 aralığına çekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

Çok devirli yüksek hızda uzun süren yolculuklarımda motor biraz yağ eksiltiyor ,

Gerçi 1/2 lt yağ dışında bir eklemem olmadı araca , bu da bana normal geldi,

Hocam yağ eksiltme var yok değil ama milletin abarttığı kadar değil.Mazot olmuş 1 litresi 4.60 tl. 1 litre yağ aldım internetten arabama koyduğumun aynısından.Arada sırada kontrol ediyorum ekliyorum bende.Sorun yok. Bu motorun en avantajlı kısmı yakıt tüketiminde harbiden cimri.
  • 7.5-8 çok fazla değil mi? bizde 2011 1.4 otomatigi vardı. Istanbul içi trafikte kullanılıyordu çoğu zaman. 6.6-6.7 yi geçmiyordu. Hatta biraz dikkatli kullanilinca 6 ya kadar iniyordu.

Edit: yazilmis zaten trafik normale indiğinde 6 ya iniyor diye. Dikkate almayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugatti1907 -- 9 Nisan 2017; 9:46:4 >
  • malzemec kullanıcısına yanıt
    Evet hocam şu kanserli mmt vitesten işte
  • Leon ile (1,6 tdi dsg 2014) ile yoğun trafiğe girdiğim zaman, tüketim 9-10 lt lerde oluyordu,

Zira leon da da corolla gibi trafik normale döndüğünde 6-7 lt ler seviyelerine dönüyordu,

Vw. Grubu 1,6 tdi makinaya göre toyotanın 1.4 makinası daha tasarruflu , ve şehir içi performans olarak da aynı diyebilirim 😊
  • lion_koc kullanıcısına yanıt
    Hocam şu an kullandığım makine 2016 üretim 2017 çıkışlı bir araç ,

Sizin kullandığınız yağ ile muhtemelen aynı yağı kullanmam gerekiyor ,

Hangi yağdan tavsiye edersiniz 🤔
  • İsterse 1 litre yaksın o motor ve şanzıman çekilecek dert değil
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Hocam , 2016 ile makyajlı corolla lar gelmeye başladı,

Mm şanzımana ve motora yazılım ile müdehale etmişler,

Hem yakıt hem şanzıman geçişlerinde mükemmel iyileştirmeler var,

En yakın Toyota bayisinden son makinayı test edin derim,

Zira ben koyu bir vw. Fanı durumunda iken, yaptığım test önyargılarımı yıktı ve Skoda Octavia almaktan vazgeçip corolla aldım,

Kullanıyorum memnunum,

Az yakarak bütçeme de katkıda bulunuyorum,
  • Yakıt bu derece tutumlu ise bu araç tutar :) 2009 corolla d4d fiyatı ikinci el hemen hemen 50,000 tl . Çünkü az yakıyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.