Şimdi Ara

2017 Toyota Corolla 1.4 d4 multimode , yakıt tüketimi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
652
Cevap
9
Favori
42.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakıt tüketiminde , şanzımanın etkisi çok büyük...!

Tam otomatik tork konvertörlü araçlar , yapı itibari ile çok tüketirler ,

Robotize ve çift kavramalar az tüketim eğrisi içindedirler,

Manuel ise kavramalı şanzımanlara çok yakın tüketim sevgiler

Cvt ise yüksek devirde performans verebildiği için performans bekleyeni hem üzer hemde yakar, sakin kullanılırsa az yakar ...

Corolla , robotoize şanzımana ve tek kavramaya sahip bir makina,

Tüketim yeri geliyor Manuel'den aşlağıda,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

Hocam,

İyiki varsınız,👍🏽

Tüketim verilerinize , aracın parça mukavemetini de eklediniz ,

Rakipler çatlar Artık:))

İşin şakası bir yana,

İnsanlar corollaya az yaksın , serviste az ücret ödeyeyim,ailemi geniş geniş taşıyayım, sorunsuz olsun ve bunun gibi etkenlerden dolayı alıyor ,

Hala bu corollaya muhalefet edenler var , anlamış değilim🤔

Eyvallah sende iyi ki varsın sayende corollayı karalamak için video çekenlere karşı gerçek kullanıcıdan gerçek veriler,deneyimler görüyor bu forum.

Bilgi paylaştıkça çoğalır ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: enginaltun8

tamamı şehir içi trafikte yapılmış ölçüm avcılar çekmece Şirinevler trafiği. ister inanın ister inanmayın

2017 Toyota Corolla 1.4 d4 multimode , yakıt tüketimi

Şehir içi Şirinevler trafiği diyorsunuz da yol bilgisayarındaki 42 kmh verisi eğer ki ortalama tüketim ise hiç de şehir içi trafik olmaz o ortalama hız... bildiğimiz akan trafik ortalaması bu...

Şehir içi trafiği denilen maksimum hız ortalaması 20 kmh yi geçmemesi gerekir kriterlere göre..

• Arkadaşlar ; bagaj havuzu akacağım corollaya ,

Bağcılar İstanbul bölgesine yakın bir yer biliyormusunuz,

Şimdiden teşekkürler 👍🏽

• quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

Arkadaşlar ; bagaj havuzu akacağım corollaya ,

Bağcılar İstanbul bölgesine yakın bir yer biliyormusunuz,

Şimdiden teşekkürler 👍🏽

n11 de ve sahibindende satıyolar 80-90 tlye.Üzerinde corolla yazmasına,yılına ve hard plastik olmasına dikkat et ;)

• Uzun yol,

Altınoluk İstanbul

445 km :3,8 lt /100 km

Hız:80-140 arası değişken,

Corolla 1.4 d4 mm

👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽😊👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽

• malzemec kullanıcısına yanıt
    Araç Peugeot 308 allure dizel 115 beygir genel de yoğun trafik İstanbul içi bu veriler

• BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    dikkatli bakarsanız 9999 km nın şehir içi ortalaması araç ne diyorsa o gerisi beni ilgilendirmez

hatta 250 lira lira 1000 km oldu şehir içi

• quote:

tamamı şehir içi trafikte yapılmış ölçüm avcılar çekmece Şirinevler trafiği. ister inanın ister inanmayın

2017 Toyota Corolla 1.4 d4 multimode , yakıt tüketimi

Aynı guzergahta şehir dışına çıkmadan ort. Hızım 21 km yakıt 6.4 lt. Araç 2016 Octavia manuel dizel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

dikkatli bakarsanız 9999 km nın şehir içi ortalaması araç ne diyorsa o gerisi beni ilgilendirmez

hatta 250 lira lira 1000 km oldu şehir içi

9.999 Km gitmek sorun değil , önemli olan ortalama hızınız...

Sizin mesajınızdaki açıklamanız şu şekilde ;
    "Tamamı şehir içi trafikte yapılmış ölçüm avcılar çekmece Şirinevler trafiği. "

O güzergahı ben çok kullandım ve o güzergahta 42 Kmh ortalama hız yakalamak ancak gece olur.iş çıkışı saatlerinde adım adım gider o trafik ... Hizmet hastanesinin oradan başlar ,teeeee Avcılar kampüse kadar gider...

Belirtilen güzergah Şirinevler-Avcılar Güzergahında trafik hızı ortalama 15-20 Km ancak olur.
    O süratlarde de bu tüketimi yakalamak imkansızdır.

Ortalama hız 40 Kmh'lere geldiğinde tüketimin 5,4 Lt olması çok büyük bir olay değil , 1.4 -1.5 hacminde her dizel araç ortalama 40 Kmh hızı yakaladığında bu rakamları yakalar zaten..

Sizin tüketim değeriniz tamamen İstanbul içi trafik değil karma tüketim olur ancak. Sıkışık trafiğe de girmişiniz belki ancak akan E5 trafiğinde de epey bi gitmişiniz ki ortalama hızınız 40 Kmh ye gelmiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 12 Nisan 2017; 11:40:28 >

• Arac agir, 150 - 200 kg kadar hafiflese tuketim 1 litre civarinda duser.

MM i bilmem de benim aracimda Easytronic var ve gayet memnunum. Sehirlerarasi maksimum 3,5 litre ile geziyorum 110'u gecmedigim muddetce.

• ben tam otomatik kullanıyyorum scenic 2 lpg memnunum aslında.sorun çıkarmıyor.dizel istediğimden toyotaya baktım mmt den korkuttular forumda. alacaktım oysa.yok gitmiyor ,yok yanık kokusu geliyor, sürekli ileri doğru ittiriyor gerçekten kullanılmayacak kadar kötü mü.ben 120 yi asla geçmem. serilik istemiyorum. az yakısın yeter aileyiz sonuçta. çok da kötü değil anladağım kadarıyla. sanzumanda değişim oldu mu en düşük kaç modele kadar bakmalıyım sorunsuzluk için? teşekkürler
  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    Akan trafikte:

Beylikdüzü Bağcılar 28 km

Ortalama hız 65 km

3.7 lt/100 km

.... polo1.2 tsı ....

Akan trafikte elde ettiğimiz veriler bizi aldatabilir,

Aynı araçla Altınoluk İstanbul yapıyorum 450 km civar 5,5 lt/100 km...

Şimdi altınolukdayım, istanbuldan geldiğim araç corolla ve Polo ile aynı şartlarda kullandım :3,8lt/100 km mükemmel bir sonuç,

Polo düşük hızlarda az yakıyor zira 90 km hıza çıkınca sarfiyat 5 ve üzerine çıkıyor,

Corolla uzun yolda çok tutumlu 👏🏽👏🏽👏🏽

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 12 Nisan 2017; 18:5:28 >
  • efe80 E kullanıcısına yanıt
    Corollaya benden daha karşı olan yoktur şu forumda ,

Taa ki , test edene kadar,

Test sürüşünden sonra araçla ilgili forumda okuduğum, yalan yanlış bilgilerin hepsi çürüdü ,

*Araç gitmiyor yalanı: halt etmişler ,uzun yol Yen'i yaptım , ara ara 180-190 km hızlara çıktım, ( yol elverse radar olmasa- 200 görecek ama ,yol e5...)

Araç şehir içi bütün isteklere cevap veriyor, bayır da çıkıyor , ani hızlanmada yapabiliyor ,

*araç sallıyor: yalaaaaan , tek kavrama bu, vites geçişlerinde gaz tepkinizi azaltırsanız yada gaz dan ayak çekerseniz , dsg kıvamında ilerlersiniz , bu size zor gelirse mm şanzımana işi bırakın 1-2 vites aralığında çok hafif bir geçiş algısı var,

Adamlar buna sallıyor diyor, yok böbrek taşı düşürtüyor...

Araçta agresif kullanılırsa vites geçişlerini hissettiriyor , normal ve sakin kullanımda araç şahane👍🏽

* bayır çıkmıyor yakanı: Van gölü canavarı gibi kocaman bir yalan ...

Tork205 ... ne bayırı 90 derece dik rampa olsa çıkar, f1 şanzıman müdehale için hazır , bayır çıkışlarında hemen bir alt vitese sistem geçiyor, siz f1 ile müdehale ederek erken de düşürebilirsiniz ,

Uzun yolda 6. Viteste 110-120 uzun bayırları hiç hız kesmeden ilerledim,

Araç tam bir aile dostu , bütçesini düşünen , geniş geniş oturmak isteyen hiç düşünmesin bu araç ekonomi ve aile aracı

Toyota bayilerinde test için bekleyen corolla'lar var , test edin

GERÇEKLERİ görün,

Ben test ettim ve aldım,

• danGerfuLL kullanıcısına yanıt
    Hocam ,aynı şanzıman ikisinde de tek kavrama var,

Robotize şanzıman yani...

Tüketim değerleriniz çok düşük olmasının nedeni şanzıman kaynaklı😊

Benim tek sorunum 5 ileri olmasi 6'yi arac istiyor; ancak yok. 70 civarinda 5. vitese geciyor. 6. vites olsa yakitta sarfiyat biraz daha dusecek saniyorum.

Onun disinda memnunum kendi aracimdan. 1.3 olmasi sayesinde vergi avantaji da var. Tabi Corsa tam bir aile araci degil Corolla'nin yaninda.

Ben alirken de baya arastirmistim, kullanici yorumlarinda gecislerin cok sarsintili oldugu soyleniyordu robotize sanzimanlarda. Ilk iki vites biraz sarsintili; ancak diger viteslerde sorun yok. Tabi yakit sarfiyatini gorunce onu da hissetmiyorum.

Onun disinda Ankara'da cok dik yokuslarda da kullandim arac hic teklemedi 95 beygir 190 torkla. Corolla'nin torku daha yuksek onda da tekleme olmayacaktir. Zaten yeri gelince manuele alip takiliyoruz. Bir muddet i20 kullandim 4 ileri tam otomatik onda da hissediliyordu gecisler tabi sarsinti daha azdi robotizeye nazaran.

Almayi dusunen arkadaslara fikir vermis olalim robotize ile ilgili.

• danGerfuLL kullanıcısına yanıt
    Sizin araç ile corolla daki vites geçiş hissiyatı neredeyse aynı.

Ki ,tam otomatik araç bile geçişleri hissettiriyor ,

Cvt hariç bütün viteslerde geçiş vibrasyonu var ,

Zira cvt de benim tercih etmiyeceğim , hissiz bir şanzıman 👍🏽

çok güzel yazmışsınız elinize sağlık.foruma baksak hiçbir şey alınmaz.sıfır alacak paramız malesef yok. 60- 65 a kadar çıkabilirim taş çatlasa.yıl farkı var mı sanzumanda değişiklik güncelleme gibi. ikinci el olunca hangi yıldan itibaren bakabiliriz.
  • efe80 E kullanıcısına yanıt
    Hocam , sahibinden . Com da ,

2014 itibarı ile bakın derim,

Değişen olmasın ama boya sorun değil ,

Limitleriniz dahilinde çok güzel araçlar var, 60-65 limitlerinde

2016 son kasa dan belki boyalı denk gelebilir ,

Boya takıntım Yok benim , ben alırdım ,

İnşalkah bereketli ve güzel bir corollaya sahip olursunuz ,

Bereketli alışverişler diliyorum,

Aile ekonomisini düşünenlerin aracı corolla dizel otomatik;

👍🏽🇹🇷🤗

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

İsterse 1 litre yaksın o motor ve şanzıman çekilecek dert değil

Ben o derti çekerim arkadaş.

Yakıt parasını kenara koyarım.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.