Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
155
Favori
1.484.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: radko

Yüksek lisans yapmana gerek yok,ceza çıkarsa onu ödersin sadece.
    O tarz bir şart olmaz yani değil mi kaçaklar yararlanamaz vs. gibi bir şey.

Ayrıca ben bir kez bakayaya kaldım ve ceza ödedim tecili geç işlettirdiğim için. O yüzden para cezası yüksek çıkma ihtimali de var.
  • Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Yok kapsamlı olur zaten,yüksek lisans da bi ton para

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Yok kapsamlı olur zaten,yüksek lisans da bi ton para
    Evet işte dönemlik 1200 TL en az vermek gerekiyor. Ama Ekimde çıkmazsa zaten Ocağa kadar maksimum 500 TL ödeyeceğim ama işte hiç çıkmazsa ve beni 92 doğumluyum kapsamazsa problem olacak epey.
    Orasını bilemicem işte karar senin

• radko kullanıcısına yanıt
    Cikarsa bekleyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _conscript_ kullanıcısına yanıt
    Ya hocam bosver su ergenleri. Cevap verdigin arkadas askere gitmis birisi degil zaten. Boyle tipleri cokta sey etmemek lazim, kendi haline birakirsan gider belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz 25 yap yaşıda yararlanalım.

Yada 26 olsun ama ocaktan sonra çıksın

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Du et bari sende😉

• Santiago Munez kullanıcısına yanıt
    Ne kadar yaş düşük olursa o kadar faydalı olur millete👍

• quote:

Orasını bilemicem işte karar senin
    Hocam zaten en geç ocağa çıkacak ve yaş 26 olursa kapsayacak ama dediğiniz gibi kaçak durumdakiler veya bakayaya mı kalmış oluyorum bilmiyorum ama o durumdayken bedelliden yararlanabiliyorsak her türlü işime gelir. Ben gene askerlik şubesine sormayı düşünüyorum bir gerçi onlarda bilgisizdir daha çıkmayacak bir şey için şimdiden don biçiyoruz.
    Kaçak ve bakayaları kesin kapsıyor daha önceki çıkanda da kapsadı zaten amaçlarında biride kaçak bakaya olanları temizlemek bedellinin.

• quote:

Kaçak ve bakayaları kesin kapsıyor daha önceki çıkanda da kapsadı zaten amaçlarında biride kaçak bakaya olanları temizlemek bedellinin.
    2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nyanko Sensei -- 14 Temmuz 2018; 10:53:53 >
  • Paracıklar paracıklar gelsin yeni gemicikler gitsin katcıklar.

• Askerden kaçacak bişey yok, gidin orayı da yaşayın görün son gün çıkmak dahi istemeyeceksiniz.
    Anıları, arkadaşlıkları hep özeldir askerliğin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyClopSx

Bence bedelli askerlik sürekli olması gereken birşey, askere gitmek istemeyen gitmemeli. 1 aylık temel eğitim alıp bedeli vermeli, o bedel ile de profesyonel ordu kurulmalı, Yani bedellinin bedeli ile askerlik mesleğini icra edenlerin maaşları ödenmeli. 12 ay askerlik yapan kişinin ülkeye hiç bir katkısı yok hatta zararı var bence.
    En düşük ücret alan asker sanırım 3000 tl alıyordur diye tahmin ediyorum. Bu askerin maaş harici diğer giderleri ile sanırım 4000 tl ödemesi vardır. 20 bin tl bedelli ücreti ile 5 ay ancak bir askere bakılabilir.
  • Bedelliye karşıyım Umarım çıkmaz. Bir düzenleme Yapacaklarsa da parası olana bedelli değil, tümden herkesi kapsayan kamu hizmeti,vicdanı ret vs getirilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: III I II III I I

En düşük ücret alan asker sanırım 3000 tl alıyordur diye tahmin ediyorum. Bu askerin maaş harici diğer giderleri ile sanırım 4000 tl ödemesi vardır. 20 bin tl bedelli ücreti ile 5 ay ancak bir askere bakılabilir.

Alıntıları Göster
    1-1 olmasına gerek yok ki,

her yıl 1.3 milyon yeni öğrenci okula başlıyor. Buradan yola çıkarsan her yıl yaklaşık 700 bin kişinin askerlik yükümlülüğüne girdiğini düşünebiliriz. Bunlardan 200 bini askerlik yapsa ve diğer 500 bin kişi bedelli yapsa, 500.000 * 20.000 / 200.000 / 12 = 4.166 TL/ AY yapar. birliklerde boş boş bekleyen askerleri de düşsen bu rakam 6000-7000 aralığına çıkar.

400-500 bin erimiz olacağına 200-250 bin pro askerimiz olsa çok daha faydalı olur bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyClopSx -- 14 Temmuz 2018; 11:42:17 >

• En güzel almanya da ki sistem 2,3 ay kamu hizmetinde çalışıyorsun.

• radko kullanıcısına yanıt
    ABD, Fransa, Almanya gibi ülkelerde kim yapıyorsa bizde de o yapar. Sonuçta rütbe sistemi var. O bahsettiklerin pek çoğu asker bolluğundan yapılan boş işler.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.