Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20.704
Cevap
155
Favori
1.484.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BigMuffin

bi öncekinde de 1 ocak 1988 idi dimi hocam?
    1 Ocak 1988 tarihi dahil ve daha önce doğanlardı.
  • Ne aptalca işler ya sınırı falan kaldır komple madem bir seferlige mahsus getiriyosun şu halti o zaman yaş sınırı falan koymayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son dakika

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hepimize hayırlı olsun
  • Ben artık bu haberleri gördüğümde pek sevinemiyorum. Çünkü her seferinde "Filanca ayda görüşeceğiz", "Falanca olaydan sonra bakacağız" denilerek öteleniyor. "Duyum" haberi okumaktan gına geldi.

Erdoğan'ın ağzından resmî olarak ayrıntıları ilan edilmeden inanmam.

Çıkarsa umarım 1991 doğumluları da kapsar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 14 Temmuz 2018; 15:15:10 >
  • " Vicdani ret " bile bu bedelli zırvasından daha şereflidir. Hiç değilse inandığın bir amaç uğruna mücadele veriyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppio

Bedelliye karşıyım Umarım çıkmaz. Bir düzenleme Yapacaklarsa da parası olana bedelli değil, tümden herkesi kapsayan kamu hizmeti,vicdanı ret vs getirilmeli.
    Zorunlu askerliğin kalkması ve vicdani ret bu ülkeye uzun süre gelmez daha. Maalesef militarizm ile yoğrulmuş bir millet olduğumuz için büyük tepki çekecektir. Şurada en ufak bir bedelli askerlik haberinde bile ortalığı ayağa kaldıranlar varken...

"Profesyonel ordu" olayı bile daha tam oturmadı. Şimdilik "Geçiş sürecindeyiz" diyorlar. Ülke şartları da henüz buna pek müsait değil.

Ben de isterim zorunlu askerliğin kalkmasını da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 14 Temmuz 2018; 14:59:59 >
  • Yani çok umrumda değil aslında da,öyle bir anlatıyorsunuz ki,yapmamış olsam bende epey işkence yapılıp falan geri gönderildiğime inanacak hale geldim
  • Biz yaptık geldik. 6 ay askerlik yapacağım diye maddi manevi bir sürü kaybım oldu. Oranın çilesi stresi de üstüne tuz biber oldu. Madem öyle ücretini bari adam akıllı bi şey yapsınlar öyle 15 20 nedir. Benim en az 30 bin kaybım var sadece maddi olarak. Üstüne bir de 6 ayımı orada geçirdim. Kimse kusura bakmasın haksa hak yerini bulsun

• Beyler cumhurbaşkanı ekim tbmm açılışı ya da kararname ile erken açıklayabiliriz demiş, diyelim ki kararname ile açıklanma oldu ne zamana kadar yürürlüğe girer en erken? Olası senaryoda Eylül, ekim doğumlu olupta yaşı dolmayanlar yararlanamayacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykan19o3 -- 14 Temmuz 2018; 15:17:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rubelhizb kullanıcısına yanıt
    İşte siyasiler seni düşünse o durumda olmazdın,anlık o anki istekleri tatmin ederler 15-20 bin ₺ olur bedel,sen hakkını helal etsen etmesende boş yani.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Tebrik ediyorum en doğru önerme bu. Fakat devletin işine gelmez, sıcak para alamaz.

• Kalıcı bir çözüm üzerinde çalışınılınıyor deniyordu.Bedelli çıkarıp temizlemek değilde kanun şeklinde bir sistem olması gerektiği gibi.

• rubelhizb kullanıcısına yanıt
    Turkiyede yasadigini bilmiyorsun sanirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum kapsamlı bedeli öyle olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerk88

hepimize hayırlı olsun
    nolmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: 61gün

nolmuş

Yukarıda yaş 25 fiyat 15 bin tl yazıyor da onun için demiş. Doğruysa efsane haber
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

Kalıcı bir çözüm üzerinde çalışınılınıyor deniyordu.Bedelli çıkarıp temizlemek değilde kanun şeklinde bir sistem olması gerektiği gibi.
    sistemli sekilde bedelli cikaran bir duzenleme gelirse kimse askere gitmez :) ha zaten fazla var, maasli olanlar bize yetiyor diye dusunuyorlarsa guzel gelir kapisi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

sistemli sekilde bedelli cikaran bir duzenleme gelirse kimse askere gitmez :) ha zaten fazla var, maasli olanlar bize yetiyor diye dusunuyorlarsa guzel gelir kapisi olur.

Alıntıları Göster
    Muhtemelen doktora yapanlar askerlikten muaf olacak mühendislik ve tıp okumuşlara kolaylık sağlanacak ben böyle bir şey bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.