Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
155
Favori
1.486.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su ürünleri mühendisliği tekrar açılıp patlama yaşar o zamn😅 işletme mezunu gibi su ürünleri mezunu dolanır artık inşaatlarda 🤣

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • blackjack8696 B kullanıcısına yanıt
    Her yönetim, belirli zamanlarda ülkenin başına gelir ve çok büyük hatalar yapar. Benim yaşayıp büyüdüğüm Erzincan iline bağlı Mercan diye bir kasaba vardı. Bu kasabanın 7 km uzaklığında ise Edebük köyü vardı. Balkondan baktığımızda bu köyü görebiliyorduk. Yıl 1994 yılı. Mercan denilen kasabada 3. ordu ana karargahı vardı. Yani binlerce asker... Erzincan-Mercan arası yaklaşık 90 km bir mesafe vardı ve her dağın başında bir karakol vardı. Neyse, 1994 yılında, gecenin bir yarısı, PKK'lılar Edebük köyünü basmışlardı ve tam 27 kişiyi köyün meydanına dizerek öldürmüşlerdi. Köydeki evleri ve okulu yakmışlardı. Kısaca bir katliam yapmışlardı. İşin daha ilginç yanı ise o kadar askerin bulunduğu ve her dağın başında bir karakolun olduğu yerde bu olayı herkes sabah uyandığında öğrenmişti. Erzincan-Mercan arasında ki yol aynı zamanda Erzurum-Erzincan arasındaki yoldur. Kısaca eski ipek yoludur. İnsanlar Erzincan'a gitmeye korkardılar çünkü PKK'lılar yol kesin insanları öldürürdüler. Köy basardılar. Daha da ilginç yanı ise; o kadar asker olan bir yer olan Mercan'da, hergün belirli aileler, gece mahalle nöbeti tutardı ellerinde silahlarla. Bunlardan birisi de babamdır.

Bu olayı size niye anlattım açıklayayım. O zamanın askerleri de "bunlar için mi askerlik yapayım" diyordular belki de.. Şimdi de siz diyorsunuz. Yarın AKP gider başka parti gelir, bu sefer de başkaları aynı şeyi söyler. Önemli olan bu değildir.

Yani kısaca söylediğim şey şudur. Bizim borcumuz toprağın üstündekilere değil, toprağın altındakileredir. Böyle düşünmeniz beni gerçekten üzdü. Sakın yanlış anlamayın, askerlik yapmak istemeyebilirsiniz, bedelliden faydalanmak isteyebilirsiniz. Konu bu değil. Sadece söylediğiniz söze üzüldüm ve bunları yazmak istedim. Sağlıcakla kalın.

• Yaş sınırı olmaksızın en fazla 5 bin tl olmalı. Yurt dışında 3 seneye yaşayan adam bin euro’ya halledebiliyorken Türkiye’de yaşayan adam neden 10-15-20 bin tl versin???

5 bin tl*10 milyon kişi=50 milyar tl girer en az hazineye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Su ürünleri mühendisliği tekrar açılıp patlama yaşar o zamn😅 işletme mezunu gibi su ürünleri mezunu dolanır artık inşaatlarda 🤣
    Sadece temel mühendislikler dahil olacak yedek subaylık gibi.
  • Devlet memuruyum ağustosta askere gidicektim normalde ama bedelli askerlik kafamı karıştırdı ve kesin çıkacak gibi duruyor, 3-4 ay kaçak gözüksem para cezasından başka bi sıkıntı oluyor mu? Benim durumumda olan var mı burda

• bu durumda bir arkadasim var, bayadir kacak bedelliyi bekliyor. adam bir de kamuda müdür. ilce disina falan cikarsa araba vs kullanmiyor ama cevirince kilik falan sorarlar diye, otellerde de kendi kimligi ile kalmiyor :)

yakalanmadikca sikinti olmuyor sanirim.

• Aykan19o3 A kullanıcısına yanıt
    Hocam sistem öyle işlemiyor benim bildiğim. Doğdunuz ayla alakası yok. Açıklarken "1 ocak 19-- yada daha önce doğmuş olanlar" diye açıklıyorlar. Mesela ben 92liyim, 1 ocak 1992 derlerse tutmuyor beni ama 1 ocak 1993 olursa tutuyor.

• suicide kullanıcısına yanıt
    Baya aksiyonluymuş Devlet memuru olmayıp kaçak olan çok arkadaşım var. Yakalanınca tutanak imzalatıp 15 gün içinde şubeye git diyorlarmış, gitmezsen de bişey olmuyormuş para cezasından başka. Ama memur olduğum için biraz tırsıyorum

• seçim zamanı demiştim, en baba milliyetçi adam gelse bile o bedelli çıkacak, kasa eriyor sıcak para lazım, hiç canınızı sıkmayın.
  • Evet belli oldu arkadaslar

Bedel: holosko+steam hesabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaryscreen -- 14 Temmuz 2018; 19:3:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • scaryscreen kullanıcısına yanıt
    Senin sorunun ne?

• redboxer82 kullanıcısına yanıt
    Benim aklımdam geçen bu, birgün sıra buna da gelir hocam.

Hiç eğitimsiz olmakda saçmalık bence. Zor bir coğrafyadayız savaş hergün sınırlarımızda. Allah korusun bir seferberlik anında hiç eğitim almayanlar piyonlar gibi patır patır giderler cephede.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Benim aklımdam geçen bu, birgün sıra buna da gelir hocam.

Hiç eğitimsiz olmakda saçmalık bence. Zor bir coğrafyadayız savaş hergün sınırlarımızda. Allah korusun bir seferberlik anında hiç eğitim almayanlar piyonlar gibi patır patır giderler cephede.
    askerliğinizi nerede yaptınız?
  • radko kullanıcısına yanıt
    Askere gidiniz 5,5 ay cok degil. 50 kisilik kogusta kal spor yap silah tut atis yap. İyi ki gitmisim diyorum. Bedelli olsaydi dahi suanki dusuncemle yine giderim

• yaş sınırını neden hep yukarıda tutmaya çalışıyor konuya yazan bazı uyanıklar? kendileri 30 yaşına kadar askerden kaçmış diye başkalarıda mı kaçsın?
    her konuya yazıyorum 20 yaşında birisi askere gidebiliyorsa,20 yaşında bedellide yapabilmeli.niye yaş sınırı oluyor? yok 25 yok 27 yok 28 herkes kendi yaşının 1 altını yazıyor çok akıllılar.
  • scaryscreen kullanıcısına yanıt
    Merak etme ben 15 yıldır aktif sporla uğraşıyorum,silah tut dediğin acemilikte bir şarjör mermi sıkmaktan ibaret ben alasını tutarım poligonda.

• en az 25.000 yazdım aha
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Merak etme ben 15 yıldır aktif sporla uğraşıyorum,silah tut dediğin acemilikte bir şarjör mermi sıkmaktan ibaret ben alasını tutarım poligonda.
    Askere gitmedigin cok belli :)

• Belli bir yaş üstü yerine yaş aralığı olmalı 26/28 yaş arasındakiler gibi. Adam yıllarca askerden kaçmış, sonra bir yasa çıkacak ve bu kişinin yaptığı yanına kâr kalacak. Ücret olarak da 6 aylık lar için 6*Asgari ücret, 12 aylıklar için de 12*Asgari ücret gibi benzer bir düzenleme olmalı. Bir de bu ücrete yaş katsayısı eklenmeli, yaş arttıkça miktarı da artmalı ücretin.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.