Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
155
Favori
1.486.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Seninde gittiğin ne kadar belli embriyo falan öğrenmişsin maşallah.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Tskr ederim. Askerde buyoloji en sevdigim dersti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

Belli bir yaş üstü yerine yaş aralığı olmalı 26/28 yaş arasındakiler gibi. Adam yıllarca askerden kaçmış, sonra bir yasa çıkacak ve bu kişinin yaptığı yanına kâr kalacak. Ücret olarak da 6 aylık lar için 6*Asgari ücret, 12 aylıklar için de 12*Asgari ücret gibi benzer bir düzenleme olmalı. Bir de bu ücrete yaş katsayısı eklenmeli, yaş arttıkça miktarı da artmalı ücretin.
    zamanında bende çok yazdım.bedelli ücreti asgari ücretten hesaplansın diye ama bir dövmedikleri kalmıştı forumdakilerin.hepsinin amcası vekil herhalde 100 bin'e kadar çıksın diyordular.
    kısa ya da uzun dönem asgari ücretten hesaplansın ki gariban ödeyebilsin.çok yüksek fiyatları ödeyecek durumda olanlar zaten her türlü askerlikten muaf olmanın yolunu buluyor.

• Hiç kimse yurt dışında yaşayanların 5 bin lira verip bedelli yaptığını göz önüne almıyor. 20'ler, 30'lar 50'ler hatta 100'ler havalarda uçuşuyor. Bunu diyenler de askerde eziyet çekip "Ben çektim herkes çeksin" mantığındakiler. Bir de bunlar bedelli askerliğin sadece zenginler tarafından yapılabildiği için adaletsiz olduğunu savunanlar, ancak ucuz olup fakirin de yararlanmasına karşılar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Ülkemizde acayip bir birbirini çekememezlik durumu var ne yazık ki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    En mantıklı olan gelire göre hesaplamak ama ülkenin yarısı kaçak göçek yaşadığı için yine mağdur olanlar yukarıda tanıdığı olmayan fakir aileler olur. Sizin de dediğiniz gibi geliri yüksek olanlar 3 yıl yurt dışı yapıp 1000Eu ya vatana borcunu ödüyor! hiç rapordu vs. ile uğraşmadan. Şartlar belli olsun daha sağlıklı yorum yapabiliriz. Şuan ne desek boş, kendi hesaplarına göre bir düzen getirecekler. Vatandaşa da uymak kalacak.
  • Yaş 24 yap bedel 10 olsun sürümden kazansın devletimiz :)
    birde 2-3 taksit seçeneği getirilsin obaa :D
  • Yaş 25 bedeli 15 bin olacak deniyor bazı yerlerde bu şekilde çıkarsa asgari ücret ile çalışan gençler dahi bedelli yapabilir. Devletin sürümden kazanmak istediği belli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madem böyle bir şey var kul hakkını göz önüne alıp doğan her erkek çocuğu için çıkması lazım.

Mesela 1 yaşındaki erkek çocuğu da bundan faydalanması lazım.
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    hemen alırım oğlanın tezkeresini
  • Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    Dedigin gibi asgari ucret*6 veya 12 olmali.

Eger kacak cezasi daha buyukse cezayi odesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkaride, üstelik evliyken askerliğini yapmış bir arkadaşınız/ağabeyiniz olarak bedelli askerliği destekliyorum.

• mask345 M kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam👏

• quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Aynı düşünen çok kişi var. Bizim evde konusu açılınca abim neden gitmeyeceksin diyordu, olmaz öyle şey diyordu.

Sonra hayat şartları ve hayatın gerçekleri onun için askerliği ertelemekten başka çare bırakmadı. Tabi o da bir yere kadar. Sonra gitti tabi. Isparta'da yaptı geldi çok şükür. Gidince maaşını alamadı tabi. Çektiğimiz kredi vardı onu ödeyebilmek için ben kredi çektim. Şimdi hep beraber onu ödüyoruz. Öderiz sıkıntı değil, faiz lobisinin de keyfi yerinde yok yere faiz ödüyorum. Vatan borcuna sayılıyor demek ki. Neyse;

Abim de 6 ay pantalon, postal vs. kime verildi. İmza ve isim yaz geç. Yaptığı buydu. Kime ne teslim edilmiş büyük bir titizlikle kayda aldı. Sabah erken kalktı. Akşam erken yattı. Hafta sonu çarşıya çıktı esnafa kazıklandı. Vatana millete bu noktada çok hizmeti oldu yani.

Askere gitmeden önce milletin korkarak kaçtığı yerlere koşarak girenlerdendi. İtfaiyeci kendisi. Aynı zamanda kazalarda sıkışan kişilerin zarar görmeden veya ölmeden araçtan çıkartılması gibi görevleri de var tabi ama onlar ayrı meseleler. Ama yanan evde kalan kedi için bile risk alıp tekrar içeri giren adamı 6 ay yatırdılar Isparta'da. Döndüğünde kendisini zor tanıdım, zor alıştım. Bir sene aldı eski haline dönmesi.

Kısacası kimse kusura bakmasın. Bu devirde zorunlu askerlik kadar vatana zararı olan askeri uygulama yoktur.

Ha aksini iddia eden varsa hala yine de bu ülkenin insanından vatana millete çok fayda beklemesin. Dün vicdani ret isteyene hain deyip ölüm tehdidi savuran milletimiz şimdi seçim meydanlarında bedelli askerlik için çığlık atıyor. Soruyorum:

Bedelli askerlik, parası olan için vicdani ret değil mi? Parası olmayan için ne ifade ediyor. Gariban için ne ifade ediyor?

Vicdani reddin daha da ağırlaştırılmış hali değil mi? Bir kişinin bile sesi çıkmıyor.

• yaaa arkadaş kafayımı yediniz gidin askere dezarj olun askerlik iydir birşey olmaz...hem belki mutfagaa düşer bol bol patates yersiniz valla patateslerin içinde askerlik yapmak her insana nasip olmaz..birde sonsuz kırmızı et var ye ye bitmez vallaaa
  • serafettinn kullanıcısına yanıt
    Boş yapma yürüü

• quote:

Orijinalden alıntı: radko

Boş yapma yürüü
    sen boş yapıyorsun insanları askerlikten sogutuyorsun yaptıgın suçtur...
  • serafettinn kullanıcısına yanıt
    Neymiş o soğuttuğum yorum konuda yorum yazanların çoğu suç işlio he🤣 uganda değil bura haberin olsun

• Yaş 15 olduğu yorumlarından bile belli,utanmadan eşcinsel video arıyon burada

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 15 Temmuz 2018; 1:43:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serafettinn

sen boş yapıyorsun insanları askerlikten sogutuyorsun yaptıgın suçtur...

Alıntıları Göster
    biz insanlara askerlik yapmayin demiyoruz, bedelli askerlik yapin diyoruz. Kapiş?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.